Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Στη Καλαμάτα όλα τα ΚΤΕΟ την έκδοση κάρτα καυσαερίων τη κάνουν δωρεάν αν πηγαίνεις σε αυτούς για ΚΤΕΟ (ΚΤΕΟ θες κάθε 2 χρόνια κάρτα καυσαερίων κάθε χρόνο). Αλλά και σε καινούριο αμάξι δωρεάν μου τη βγάλανε για να κρατήσουν τα στοιχεία μου. Δεν είναι θέμα πηγής απλά σε εμένα αυτό έγινε.

Άρα λογικά (αυτή ακριβώς τη λέξη χρησιμοποίησες πριν) την κάρτα καυσαερίων θα στην δώσουν δωρεάν σε όποιο ΚΤΕΟ και να πας στην επικράτεια? :)

Εδώ στην Πάτρα πάντως πριν αρκετά χρόνια ένα συγκεκριμένο ΙΚΤΕΟ με το που άνοιξε έβαλε ως προσφορά γνωριμίας την κάρτα καυσαερίων εντελώς δωρεάν, οι αντιδράσεις των υπόλοιπων ΙΚΤΕΟ όμως ήταν τόσο έντονες που μια βδομάδα μετά αναγκάστηκε να τη βάλει και αυτό 10€ όπως όλα τα υπόλοιπα.

40 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Εντωμεταξύ με μέτρησαν επιτόπου και δεν είχα πάνω από όριο αλλά αφού δεν είχα τη κάρτα καυσαερίων με γράψανε 15 ευρώ. Και δεν μιλάω για επαγγελματικό η κανένα μη περιποιημένο παλιό αυτοκίνητο, κανονικό αμάξι δεκαετίας τότε.

Θα πρέπει να ήταν κάποια χρόνια πριν (μέχρι 2018 αν θυμάμαι καλά) που το πρόστιμο ήταν 30€ και αν το πλήρωνες μέσα σε 10 ημέρες είχες έκπτωση 50% άρα 15, με τόσο μικρό πρόστιμο άξιζε να ρισκάρεις.

Τώρα είναι από 35 έως 200€ ανάλογα τους ρύπους που θα μετρήσουν.

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άρα λογικά (αυτή ακριβώς τη λέξη χρησιμοποίησες πριν) την κάρτα καυσαερίων θα στην δώσουν δωρεάν σε όποιο ΚΤΕΟ και να πας στην επικράτεια? :)

Εδώ στην Πάτρα πάντως πριν αρκετά χρόνια ένα συγκεκριμένο ΙΚΤΕΟ με το που άνοιξε έβαλε ως προσφορά γνωριμίας την κάρτα καυσαερίων εντελώς δωρεάν, οι αντιδράσεις των υπόλοιπων ΙΚΤΕΟ όμως ήταν τόσο έντονες που μια βδομάδα μετά αναγκάστηκε να τη βάλει και αυτό 10€ όπως όλα τα υπόλοιπα.

Θα πρέπει να ήταν κάποια χρόνια πριν (μέχρι 2018 αν θυμάμαι καλά) που το πρόστιμο ήταν 30€ και αν το πλήρωνες μέσα σε 10 ημέρες είχες έκπτωση 50% άρα 15, με τόσο μικρό πρόστιμο άξιζε να ρισκάρεις.

Τώρα είναι από 35 έως 200€ ανάλογα τους ρύπους που θα μετρήσουν.

Λογικά (για τη δική μου λογική) το μεγαλύτερο ποσοστό ναι θα τη βγάζανε δωρεάν αφού το κτεο που πήγα ήταν η autovision (Απρίλιο 2022 σε καινούριο αμάξι) που έχει αρκετά σε όλη την Ελλάδα άρα δεν πήγα σε ένα τοπικό κτεο.  Για αυτό είπα και λογικά και όχι ότι κόβω το κεφάλι μου. Το 2016 ήταν η κλήση στο δρόμο από κηφισιά για Αγ. Στέφανο.

Το ΚΤΕΟ δεν έχεις δικαίωμα να περάσεις έως και μια βδομάδα μετά τη λήξη χωρίς πρόστιμο? Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι παρόμοιο και για τη κάρτα καυσαερίων?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Λογικά (για τη δική μου λογική) το μεγαλύτερο ποσοστό ναι θα τη βγάζανε δωρεάν αφού το κτεο που πήγα ήταν η autovision (Απρίλιο 2022 σε καινούριο αμάξι) που έχει αρκετά σε όλη την Ελλάδα άρα δεν πήγα σε ένα τοπικό κτεο.  Για αυτό είπα και λογικά και όχι ότι κόβω το κεφάλι μου.

Το μόνο ίδιο που έχουν τα autovision είναι το όνομα, ακόμα και ο τιμοκατάλογος είναι διαφορετικός στο καθένα, εδώ Πάτρα πχ ο αρχικός έλεγχος για ΕΙΧ είναι 40€ (σε όλα, όχι μόνο στο autovision) ενώ Αττική 50-55€.

16 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Το 2016 ήταν η κλήση στο δρόμο από κηφισιά για Αγ. Στέφανο.

Τόσο ήταν το 2016. Πριν νόμισα πως εννοούσες Καλαμάτα και μου είχε φανεί περίεργο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη όντως κυκλοφορούν τέτοια κλιμάκια.

21 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Το ΚΤΕΟ δεν έχεις δικαίωμα να περάσεις έως και μια βδομάδα μετά τη λήξη χωρίς πρόστιμο? Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι παρόμοιο και για τη κάρτα καυσαερίων?

Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Λογικά (για τη δική μου λογική) το μεγαλύτερο ποσοστό ναι θα τη βγάζανε δωρεάν αφού το κτεο που πήγα ήταν η autovision (Απρίλιο 2022 σε καινούριο αμάξι) που έχει αρκετά σε όλη την Ελλάδα άρα δεν πήγα σε ένα τοπικό κτεο.  Για αυτό είπα και λογικά και όχι ότι κόβω το κεφάλι μου. Το 2016 ήταν η κλήση στο δρόμο από κηφισιά για Αγ. Στέφανο.

https://www.kteohellas.gr/category/5/τιμοκαταλογοσ.html

Κάρτα Καυσαερίων - - 13 €

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν έχω λόγο να πω ψέματα έλεος δηλαδή. Καλαμάτα που μένω και το autovision και τι δίπλα του είναι δωρεάν. έχω αποδείξεις ξέρω τι πλήρωσα δεν καταλαβαίνω τη καχυποψία μερικών και γιατί να πρέπει να λέμε ψέματα ντε και καλά. Όπως είπα και παραπάνω νόμιζα ( λάθος πιθανώς) ότι ισχύει σε όλα αυτό.

• Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Ρε παιδιά δεν έχω λόγο να πω ψέματα έλεος δηλαδή. Καλαμάτα που μένω και το autovision και τι δίπλα του είναι δωρεάν. έχω αποδείξεις ξέρω τι πλήρωσα δεν καταλαβαίνω τη καχυποψία μερικών και γιατί να πρέπει να λέμε ψέματα ντε και καλά. Όπως είπα και παραπάνω νόμιζα ( λάθος πιθανώς) ότι ισχύει σε όλα αυτό.

Επειδή εσένα δεν σε χρέωσαν δεν σημαίνει ότι γίνεται παντού.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Επειδή εσένα δεν σε χρέωσαν δεν σημαίνει ότι γίνεται παντού.

Ναι αλλά όπως έγραψε και ο συμφουρίτης και ο τιμοκατάλογος που παρέθεσες λάθος είναι. Το εξήγησε αναλυτικά άρα αν κάποιος διαβάσει το θέμα θα καταλάβει ότι έκανα λάθος.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Haldol είπε

Εν τω μεταξύ εγώ δεν έχω βγάλει ποτέ μου κάρτα καυσαερίων στα 13 χρόνια που έχω αμάξια. :P

Μόνο ΚΤΕΟ.

Το κτεο περιεχει και την καρτα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Ναι, για "σκέτη" λέω 'γω. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Μην το παίρνεις στραβά, δεν είπε κανείς ότι λες ψέματα, απλά επισημαίνουμε ότι η δική σου περίπτωση δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση. Όπως εξαίρεση είναι και ένας στην περιοχή μου που τη δίνει δωρεάν λόγω covid αλλά μόνο σε βαρέα οχήματα, ο οποίος είναι 5€ φτηνότερος στα επιβατικά αλλά δεν τον προτιμώ γιατί θα τα φάω σε βενζίνες

Spoiler

timokatalogos-kteo-20220506.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρενθετικά να κάνουμε και μια κουβέντα για το κόστος του ΚΤΕΟ. Όταν ήλθαν τα ιδιωτικά πολλά χρόνια πριν, οι τιμές ανέβηκαν σε σύγκριση με το κρατικό του Χολαργού. Το ότι έχουν ξεφυτρώσει τόσα και τόσα ΚΤΕΟ (ιδιωτικά) κάτι σημαίνει. Το ότι όλα έχουν ανεβάσει τιμές, και μάλιστα ομοιόμορφα (έφτασαν τα 55 ευρώ το ΕΙΧ) επίσης κάτι σημαίνει. Καρτέλ ή τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Μούγκα και αδιαφορία όμως από πλευράς επιτροπής Ανταγωνισμού (για τα μάτια του κόσμου υπάρχει αυτή η αρχή στην Ελλάδα, μόνο στις ΗΠΑ δουλεύει και κόβει κ..λους).

Για την αλήθεια ας δούμε κόστος ΜΟΤ (αντίστοιχο ΚΤΕΟ) στη Βρετανία με τους τριπλάσιους μισθούς. Κατά μέσο όρο λοιπόν 35 λίρες και 55 λίρες κρατική διατίμηση - τιμή οροφής (Η πλάκα είναι ότι  εκεί λειτουργεί ο ανταγωγνισμός και τα κέντρα ελέγχου προσφέρουν σημαντικά φθηνότερη και καλύτερη υπηρεσία, κόβοντας πολλά οχήματα, ενώ εδώ τόσα σαπάκια κυκλοφορούν με σφραγίδα ΚΤΕΟ).

How much does an average MOT cost in 2022? - Checkatrade

Αναζήτηση για: How much is an average MOT in the UK?
Ηow much does a typical MOT cost?
How Much is an MOT?
Αverage MOT Cost UK Maximum MOT Cost Average MOT Cost
Car £54.85 £34.65
Motorcycle £29.65 n/a

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ.

Θεωρητικά, εάν έχεις αυτοκίνητο αρκετό καιρό και δεν βγάζεις κάρτα, σε 8 χρόνια έχεις βγάλει το πρόστιμο από την μη έκδοση κάρτας.μια ερώτηση που έχω απορία. Υπάρχουν όρια ρύπων για κάθε αυτοκίνητο και εάν ναι, που βρίσκονται; που μπορεί να τα βρει κάποιος; γιατί μου φαίνεται αρκει να έχεις κάρτα ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο ρυπαίνει... 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kalmik είπε

Παρενθετικά να κάνουμε και μια κουβέντα για το κόστος του ΚΤΕΟ. Όταν ήλθαν τα ιδιωτικά πολλά χρόνια πριν, οι τιμές ανέβηκαν σε σύγκριση με το κρατικό του Χολαργού. Το ότι έχουν ξεφυτρώσει τόσα και τόσα ΚΤΕΟ (ιδιωτικά) κάτι σημαίνει. Το ότι όλα έχουν ανεβάσει τιμές, και μάλιστα ομοιόμορφα (έφτασαν τα 55 ευρώ το ΕΙΧ) επίσης κάτι σημαίνει. Καρτέλ ή τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Μούγκα και αδιαφορία όμως από πλευράς επιτροπής Ανταγωνισμού (για τα μάτια του κόσμου υπάρχει αυτή η αρχή στην Ελλάδα, μόνο στις ΗΠΑ δουλεύει και κόβει κ..λους).

Για την αλήθεια ας δούμε κόστος ΜΟΤ (αντίστοιχο ΚΤΕΟ) στη Βρετανία με τους τριπλάσιους μισθούς. Κατά μέσο όρο λοιπόν 35 λίρες και 55 λίρες κρατική διατίμηση - τιμή οροφής (Η πλάκα είναι ότι  εκεί λειτουργεί ο ανταγωγνισμός και τα κέντρα ελέγχου προσφέρουν σημαντικά φθηνότερη και καλύτερη υπηρεσία, κόβοντας πολλά οχήματα, ενώ εδώ τόσα σαπάκια κυκλοφορούν με σφραγίδα ΚΤΕΟ).

How much does an average MOT cost in 2022? - Checkatrade

Αναζήτηση για: How much is an average MOT in the UK?
Ηow much does a typical MOT cost?
How Much is an MOT?
Αverage MOT Cost UK Maximum MOT Cost Average MOT Cost
Car £54.85 £34.65
Motorcycle £29.65 n/a

Το ΜΟΤ είναι ετήσιο.

15 λεπτά πριν, james01gr είπε

Θεωρητικά, εάν έχεις αυτοκίνητο αρκετό καιρό και δεν βγάζεις κάρτα, σε 8 χρόνια έχεις βγάλει το πρόστιμο από την μη έκδοση κάρτας.μια ερώτηση που έχω απορία. Υπάρχουν όρια ρύπων για κάθε αυτοκίνητο και εάν ναι, που βρίσκονται; που μπορεί να τα βρει κάποιος; γιατί μου φαίνεται αρκει να έχεις κάρτα ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο ρυπαίνει... 

Πάει με την κατηγορία euro που ανήκει το όχημα.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, NTC Labs είπε

Ναι αλλα το ΚΤΕΟ εχει ισχυ 2 χρονια, ενω η καρτα καυσαεριων 1 χρονο, οποτε και πρεπει να την βγαζεις ξανα καθε 2 ετος

Δημοσ.

την έπαθα κι εγώ ρε σεις

πήγα για σεβις το αυτοκίνητο και μου ερχεται ειδοποιηση απο το κτεο για καρτα

δε προσεξα οτι ηταν για την καρτα καυσαεριων,συγκράτησα μονο το Κτεο και την ημερομηνια

και οπως ήμουν ζεστός με το θέμα του αυτοκινήτου λόγω σερβις πήγα και εκει

δινω την αδεια,καθομαι σε μια καρεκλα,τσιμπαω ενα μελομακαρονο που ειχαν εκει μπροστα και ρωτα την ταμεια ποσο θα κοστισει

μου λεει 7 ευρω

της λεω γυρω στα 50αρι δε είναι?

μου εξηγησε πως 45 ευρω ειναι το κτεο και η καρτα καυσαεριων κοστιζει 7 ευρω

αμαν λεω απο μεσα μου την επαθα,ειχα να βγαλω καρτα 4 χρονια :) και αν ημουν πιο προσεκτικος θα τα εκανα 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...