Gingerbread Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Η Ματίλντα υπήρξε μια από τις αγαπημένες μου ταινίες ως παιδί. Χάρηκα όταν με την επιδρομή των remake είδα πως θα ερχόταν ως musical στο netflix (θα θελα πολύ να την δω στο σινεμά όμως). Στα θετικά της είχε ωραία τραγούδια (ξεχώρισα τουλάχιστον 4), εξαιρετικές χορογραφίες. Η Miss Honey εξαιρετική. Ο ρόλος της ήταν διαφορετικός, δεν έκανε ξανά την Miss Honey του 96, αλλά μια άλλη Miss Honey που την έκανε δικιά της η ηθοποιός. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το χοντρό παιδάκι (Bruce), εξαιρετικοί και οι 2. Το κορίτσι (η Ορτένσια) χόρευε εκπληκτικά. Ωραία χρώματα, ωραία παραγωγή. Που το έχανε όμως; Στην Ματίλντα, στην Wilson ο ρόλος ταίριαζε γάντι, δεν πιστεύω πως θα μπορούσε ποτέ να την παίξει άλλη. Σαν αντί για την Ντίνα Κώνστα ως Ντένη να βλέπαμε άλλον ηθοποιό. Οι γονείς της; Ε τον Ντεβίτο δεν τον φτάνεις. Ήταν κάπως αδιάφοροι ρόλοι. Οι γονείς του 96 κλάσεις ανώτεροι. Η Τράνσμπουλ; Εδώ είναι πιο σύνθετα. Η πρώτη ηθοποιός ήταν κατά βάση (όχι απόλυτα) ένας ρεαλιστικός ρόλος. Την φοβόσουν, ήταν μια κακιά γυναίκα αλλά πραγματική. Πίστευες ότι όλο αυτό θα μπορούσε να υπαρξει. Η Emma Thompson που προφανώς είναι εκπληκτική ηθοποιός ήταν σουρεάλ. Σαν κακιά της Disney, με τα τραγούδια της με τα όλα της. Η βιβλιοθηκάριος πολύ διαφορετικός και ενδιαφέρον ρόλος ο οποίος έμεινε στην μέση για κάποιο λόγο. Στο δια ταύτα, μια καλή ταινία. Δεν προσπάθησε να ξανακάνει στα περισσότερα σημεία ότι έκανε η 1η (με κάποιες αναφορές όπως οι κοτσίδες της Αμάντας) αλλά είχε άλλη αισθητική, άλλη προσέγγιση. Καιι ενα τελευταίο σχόλιο. Η παλιά Ματίλντα ήταν ένα έξυπνο κορίτσι, χαρισματικό και χαμογελαστό. Δεν είχε μάθει απέξω πράγματα αλλά ήταν και λειτουργικά πολύ μπροστά (έκανε μόνη της τηγανίτες, κατάλαβε τους ντεντέκτιβ του FBI, πήγε στην βιβλιοθήκη μόνη της χωρίς να χαθεί). Η νέα Ματίλντα δεν ήταν έτσι. Είχε πονηριά, ορισμένες φορές ήταν εκδικητική (που και η 1η το έκανε αλλά με έναν πιο παιχνιδιάρικο τρόπο) και δεν είδαμε τόσο έντονα την εξυπνάδα της. 3
john_dr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Την είδα και εγώ. Πολύ σωστή η παραπάνω ανάλυση του @Gingerbread. Όντως εξαιρετική η Λασάνα Λιντς ως Miss Honey. Οι χορογραφίες απίστευτες.
panther_512 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Είδαμε με την κόρη μου (5 χρονών) την ταινία καμιά 10ριά φορές μέχρι τώρα, δυστυχώς για μένα με την ελληνική μεταγλώττιση. Η μικρή μου έμαθε απέξω όλα τα τραγούδια. Βάλε και τα μεταγλωττισμένα τραγούδια του Πινόκιο και έχει αποκτήσει πλέον φούλ καινούργιο ρεπερτόριο. Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση. Η ταινία είναι καλή, αλλά και για μένα οι κύριες αδυναμίες της ήταν η ίδια η Ματίλντα και ο μπαμπάς της.
GATE123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, panther_512 είπε Είδαμε με την κόρη μου (5 χρονών) την ταινία καμιά 10ριά φορές μέχρι τώρα, δυστυχώς για μένα με την ελληνική μεταγλώττιση. Η μικρή μου έμαθε απέξω όλα τα τραγούδια. Βάλε και τα μεταγλωττισμένα τραγούδια του Πινόκιο και έχει αποκτήσει πλέον φούλ καινούργιο ρεπερτόριο. Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση. Η ταινία είναι καλή, αλλά και για μένα οι κύριες αδυναμίες της ήταν η ίδια η Ματίλντα και ο μπαμπάς της. . Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από GATE123
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα