Προς το περιεχόμενο

Ios vs android

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από koutsis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντοτε είχα Android  κινητό και πέραν του galaxy S4 που ήταν "ναυαρχίδα" όλα τα άλλα ήταν καλά mid range  κινητά. 

Τωρα χρησιμοποιώ ένα poco f3  και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! 

Η σκέψη μου όμως είναι η εξής :

το android  και ιδιαίτερα το poco  έχει αργές αναβαθμίσεις σε λογισμικό ( και νομίζω και σε ασφάλεια) . Ακόμη φοράει το android 12 ενώ εδώ και 4 μήνες έχει βγει το 13 .

Γνωρίζετε τι θα αλλάξει στον τομέα αναβαθμίσεων στα κινητά για μεγαλύτερη κυρίως προστασία και ομαλή λειτουργία; 

Μόνο στην Apple  βλέπω ότι κάνουν άμεσες αναβαθμίσεις σε όλα τα κινητά τους για τουλάχιστον 5 χρόνια! Στις άλλες εταιρείες θα υπάρξει κάτι παρόμοιο ή θα αναγκαστούμε να δώσουμε πάνω από 1000 ευρώ για ένα κινητό; 

Από iPhone 11  σε iPhone 14 pro max  μέσα σε λίγη ώρα μεταφέρθηκαν τα πάντα και το κινητό ήταν σαν συνέχεια του προηγούμενου αλλά αυτό δεν με πείθει για να δώσω τόσα πολλά λεφτά στο έμμεσο μέλλον. Το θέμα μου είναι η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Γνωρίζετε τι θα αλλάξει στον τομέα αναβαθμίσεων στα κινητά για μεγαλύτερη κυρίως προστασία και ομαλή λειτουργία; 

Μόνο στην Apple  βλέπω ότι κάνουν άμεσες αναβαθμίσεις σε όλα τα κινητά τους για τουλάχιστον 5 χρόνια! Στις άλλες εταιρείες θα υπάρξει κάτι παρόμοιο ή θα αναγκαστούμε να δώσουμε πάνω από 1000 ευρώ για ένα κινητό; 

Από iPhone 11  σε iPhone 14 pro max  μέσα σε λίγη ώρα μεταφέρθηκαν τα πάντα και το κινητό ήταν σαν συνέχεια του προηγούμενου αλλά αυτό δεν με πείθει για να δώσω τόσα πολλά λεφτά στο έμμεσο μέλλον. Το θέμα μου είναι η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία.

Η Apple (δινει επισημα 5 χρονια os αλλα ανεπισημα παει 6 χρονια στην apple) αλλα & η Samsung που δεν αναφερθηκε πλεον δινει 4 χρονια os updates k 5 χρονια security updates. Η OnePlus φαινεται να ακολουθει το μοτιβο της Samsung αλλα η υποστηριξη κ το σερβις εντος Ελλαδας ειναι ελλειπης προς το παρων. Οι υπολοιπες οντως ειναι "αργες" στο θεμα ανανεωσεων λογισμικου.

Αρα μονο Samsung ή Apple αναλογα πιο λογισμικο σε βοηθαει/καλυπτει καλυτερα συνολικα. Πλεον αλλαγη συσκευης με τις τρεχουσες τιμες αξιζει στα 3 ετη ή 4 έτη οχι περισσοτερο ουτε κ λιγοτερο για να δεις κ καποια αναβαθμιση αφου οι διαφορες ειναι μικρες απο γενια σε γενια S20 σε S22 ή iPhone 12 σε 14.

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Το ιδιο συμβαινει και στα Samsung εδω και τουλαχιστον 4 χρονια που αλλαξα  απο Lg G2 σε S9+ και  φετος απο το S9+ σε S22+ τα περασα ολα μεσω του smart switch, τις φωτο στις επαφες που ειχα, φοντο,θεματα, ηχους κλησης, φωτο,βιντεο,επαφες,μηνυματα, εφαρμογες και τα σεταρε μονο του. Αρκετα χρονοβορα διαδικασια, ~1-2 ωρες αλλα πηρα το κινητο ετοιμο προς χρηση οπως ακριβως ειχα το προηγουμενο. Το μονο που εκανα ηταν να κανω log in τα διαφορα account μου. 

Για τις αναβαθμισεις οπως γραφει και ο @aces πλεον η samsung δινει 4 κ 5 χρονια αρα λυθηκε και αυτο.

Αν με ρωτας λοιπον θα σου πω οτι αν γουσταρεις IOS παρε iphone μην το σκεφτεσαι. Αν θες να μεινεις σε android γιατι εχεις αγορασμενες εφαρμογες, εχεις συνηθισει κτλπ διαλεξε ενα samsung και μην κοιτας αλλου.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, aces είπε

Η Apple (δινει επισημα 5 χρονια os αλλα ανεπισημα παει 6 χρονια στην apple) αλλα & η Samsung που δεν αναφερθηκε πλεον δινει 4 χρονια os updates k 5 χρονια security updates. Η OnePlus φαινεται να ακολουθει το μοτιβο της Samsung αλλα η υποστηριξη κ το σερβις εντος Ελλαδας ειναι ελλειπης προς το παρων. Οι υπολοιπες οντως ειναι "αργες" στο θεμα ανανεωσεων λογισμικου.

Αρα μονο Samsung ή Apple αναλογα πιο λογισμικο σε βοηθαει/καλυπτει καλυτερα συνολικα. Πλεον αλλαγη συσκευης με τις τρεχουσες τιμες αξιζει στα 3 ετη ή 4 έτη οχι περισσοτερο ουτε κ λιγοτερο για να δεις κ καποια αναβαθμιση αφου οι διαφορες ειναι μικρες απο γενια σε γενια S20 σε S22 ή iPhone 12 σε 14.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές σε αυτά τα δύο λογισμικά; 

Πχ εγώ σαν απλός χρήστης όταν κρατώ στα χέρια μου ένα android και ένα ios κινητό , αν εξαιρέσουμε την διαφορά στο κινητό καθαυτό μιας και ως πρόσφατο παράδειγμα έχω το iPhone 14 pro max και το poco f3 , δεν καταλαβαίνω διάφορες στα λογισμικά. 

Πχ το Samsung galaxy s 22 ultra  έχει πολύ καλύτερη τιμή ενώ δεν έχει βγει ακόμη το s 23 ultra  σε αντίθεση με το iPhone 13 pro max  που έχει ήδη βγει το 14 pro max. Γιατί η apple κρατάει την τιμή ενώ η ναυαρχίδα της Samsung όχι . Τι καλύτερο έχει η apple και το κάνει αυτό πέρα από marketing ; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

δεν καταλαβαίνω διάφορες στα λογισμικά.

Πως το εννοεις αυτο? Απο το πιο απλο, πως πας πισω στο μενου στο iphone? Πατας πανω αριστερα. Πως πας στο andoid? Συνηθως κατω δεξια. Γενικα οι διαφορες ειναι πολλες αλλα ολες συνηθιζονται.

2 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Γιατί η apple κρατάει την τιμή ενώ η ναυαρχίδα της Samsung όχι

Ουσιαστικα γιατι η Apple ειναι η μονη εταιρια που πουλαει IOS και εχει τον πληρη ελεγχο των τιμων ενω Android βγαζουν αλλες 20 εταιριες και υπαρχει ανταγωνισμος.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Το ιδιο συμβαινει και στα Samsung εδω και τουλαχιστον 4 χρονια που αλλαξα  απο Lg G2 σε S9+ και  φετος απο το S9+ σε S22+ τα περασα ολα μεσω του smart switch, τις φωτο στις επαφες που ειχα, φοντο,θεματα, ηχους κλησης, φωτο,βιντεο,επαφες,μηνυματα, εφαρμογες και τα σεταρε μονο του. Αρκετα χρονοβορα διαδικασια, ~1-2 ωρες αλλα πηρα το κινητο ετοιμο προς χρηση οπως ακριβως ειχα το προηγουμενο. Το μονο που εκανα ηταν να κανω log in τα διαφορα account μου. 

Για τις αναβαθμισεις οπως γραφει και ο @aces πλεον η samsung δινει 4 κ 5 χρονια αρα λυθηκε και αυτο.

Αν με ρωτας λοιπον θα σου πω οτι αν γουσταρεις IOS παρε iphone μην το σκεφτεσαι. Αν θες να μεινεις σε android γιατι εχεις αγορασμενες εφαρμογες, εχεις συνηθισει κτλπ διαλεξε ενα samsung και μην κοιτας αλλου.

Δεν αγοράζω σχεδόν ποτέ εφαρμογές. Η αλήθεια είναι ότι έχω συνηθίσει το android  όμως και το ios συνηθίζεται εύκολα. Τι διαφορές έχουν αυτά τα δύο λογισμικά; 

Πχ έχω ακούσει ότι το ios είναι πιο ασφαλές αλλά δυσκολεύει η συνδεσιμότητα σε μη apple συσκευές. 

Η μεταπωλητικη αξία του Samsung  λογικά χάνεται και δεν νομίζω να έχει σύστημα όπως η apple που δίνεις το παλιό κινητό και με λίγα χρήματα παίρνεις το καινούριο.....

Τι κάνει η apple και κρατάει τις τιμές εκεί πάνω ; Ακόμη και στις κριτικές στο skroutz βλέπεις πολλά αρνητικά σχόλια στο Samsung galaxy s 22 ultra  ενώ στα iPhone όχι .

Η αγορά κινητού θα γίνει φθινόπωρο του 23 ώστε να έχει βγάλει τα λεφτά του το poco όποτε ως διαθέσιμα μοντέλα θα είναι τα iPhone 14  και ίσως 15 και τα galaxy s 23.  Ρωτάω όμως από τώρα ώστε να έχω πλήρη εικόνα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Ποιες είναι όμως οι διαφορές σε αυτά τα δύο λογισμικά; 

Πχ εγώ σαν απλός χρήστης όταν κρατώ στα χέρια μου ένα android και ένα ios κινητό , αν εξαιρέσουμε την διαφορά στο κινητό καθαυτό μιας και ως πρόσφατο παράδειγμα έχω το iPhone 14 pro max και το poco f3 , δεν καταλαβαίνω διάφορες στα λογισμικά. 

Πχ το Samsung galaxy s 22 ultra  έχει πολύ καλύτερη τιμή ενώ δεν έχει βγει ακόμη το s 23 ultra  σε αντίθεση με το iPhone 13 pro max  που έχει ήδη βγει το 14 pro max. Γιατί η apple κρατάει την τιμή ενώ η ναυαρχίδα της Samsung όχι . Τι καλύτερο έχει η apple και το κάνει αυτό πέρα από marketing ; 

Η καθε εταιρια κοστολογει οπως θελει. Η apple πουλαγε κ ακομη πουλαει οτι θα εχει αναβαθμισεις 5-6 χρονια. Οτι το παντρεμα software/hardware θα ειναι ομαλο. Πλεον ομως αυτα τα βρισκεις και στη Samsung. Ο καταναλωτης αναλογα με τη χρηση που κανει κ το λογισμικο επιλεγει κ συσκευη/εταιρια.

Ναι οι τιμες στα νεα Galaxy πεφτουν πιο γρηγορα απο οτι στα iPhone. Ειναι χρονια αυτο. Το iOS ειναι πιο κλειστο/περιορισμενο αντιθετα το android πιο open σε διαφορες παραμετροποιησεις που για το μεσο χρηστη δε λενε πρακτικα κ τπτ. Στο αρχικο ερωτημα σου απαντηθηκε οτι μονο σε Apple αλλα και στη Samsung θα εχεις συχνες ανανεωσεις αλλα κ επισημο service σε περιπτωση που χρειαστει η συσκευη καποιο εξαρτημα/ανταλλακτικο απο τα επισημα.

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aces είπε

Η καθε εταιρια κοστολογει οπως θελει. Η apple Πουλαγε κ ακομη πουλαει οτι θα εχει αναβαθμισεις 5-6 χρονια. Ο καταναλωτης αναλογα με τη χρηση που κανει επιλεγει κ συσκευη/εταιρια.

Ναι οι τιμες στα νεα Galaxy πεφτουν πιο γρηγορα απο οτι στα iPhone. Ειναι χρονια αυτο. Το iOS ειναι πιο κλειστο/περιορισμενο αντιθετα το android πιο open σε διαφορες παραμετροποιησεις που για το μεσο χρηστη δνε λενε κ τπτ. Στο αρχικο ερωτημα σου απαντηθηκε οτι μονο σε Apple αλλα και στη Samsung θα εχεις συχνες ανανεωσεις αλλα κ επισημο service σε περιπτωση που χρειαστει η συσκευη καποιο εξαρτημα/ανταλλακτικο απο τα επισημα.

Εγώ δεν τα πειράζω τα κινητά , δεν τα παραμετροποιω οπότε αυτό δεν με ενοχλεί. 

Αν δηλαδή τα 5 χρόνια αναβαθμίσεις που έδινε η apple πλέον τα δίνει και η Samsung  δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος αντιπαράθεσης των δύο εταιρειών. Είναι καθαρά θέμα γούστου μετά ; Πχ σαν να λέμε audi bmw mercedes , σωστά ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Τι κάνει η apple και κρατάει τις τιμές εκεί πάνω

Απαντηθηκε πιο πανω.

3 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Ακόμη και στις κριτικές στο skroutz βλέπεις πολλά αρνητικά σχόλια στο Samsung galaxy s 22 ultra  ενώ στα iPhone όχι .

Η μπαταρια της σειρας S22 δεν ειναι οτι καλυτερο. Αλλα και στα Iphone αυτο που κανει τρελη διαφορα ειναι οι Pro Max εκδοσεις που ειναι κυριολεκτικα ΤΕΡΑΤΑ απο αποψη μπαταριας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Εγώ δεν τα πειράζω τα κινητά , δεν τα παραμετροποιω οπότε αυτό δεν με ενοχλεί. 

Αν δηλαδή τα 5 χρόνια αναβαθμίσεις που έδινε η apple πλέον τα δίνει και η Samsung  δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος αντιπαράθεσης των δύο εταιρειών. Είναι καθαρά θέμα γούστου μετά ; Πχ σαν να λέμε audi bmw mercedes , σωστά ;

Καπως ετσι. Οπου "γουστο" βαλε προτιμηση λογισμικου οπου λογισμικο βαλε το μενου εφαρμογες πλοηγηση στα διαφορα μενου κλπ Οι συνεχεις αναβαθμισεις πανω-κατω πλεον ειναι ιδιες. Η ποιοτητα κατασκευης-υλικα στα pro max & ultra παρεμφερης κ το service αξιοπιστο κ στις 2. Τα Galaxy πεφτουν πιο γρηγορα κ σε black friday αντιθετα apple πιο σπανια πρεπει να βγει η επομενη σειρα κλπ

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.

Αυτό που λένε ότι το ios δεν κολλάει ποτέ επειδή είναι κλειστό κύκλωμα που βγαίνει από την την apple για την apple  ενώ τα android έχουν ψιλό θέματα γιατί τα παραμετροποιει η κάθε εταιρεία ισχύει; Εγώ πχ με το Poco το οποίο σπάνιο κόλλημα δεν το υπολογίζω γιατί σκέφτομαι την τιμή του !

Επίσης οι αναβαθμίσεις στα Samsung είναι άμεσες όπως στην apple  ή αργούν λιγάκι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Επίσης οι αναβαθμίσεις στα Samsung είναι άμεσες όπως στην apple  ή αργούν λιγάκι;

https://www.sammobile.com/news/samsung-one-ui-5-0-update-release-schedule/

εδω εχει το schedule η Samsung στο τελευταιο για να παρεις μια εικονα

ναι δεν τις βαζει ολες τις συσκευες μαζι οπως η Apple μαζικά για ενημερωση λογισμικου αλλα τις βαζει σε ενημερωση λογισμικου ανα ομαδες σε διαφορετικους μηνες. Πρωτα πηρανε τα S22 τον επομενο μηνα τα S21 κ.ο.κ

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.

Άρα αν έχεις το περσινό μοντέλο της Samsung αργεί λίγο η αναβάθμιση ενώ στα iPhone  δεν παίζει κανένα ρόλο ! 

Βέβαια είδα στο site της Samsung  ότι μπορούν πλέον όλες οι android και windows συσκευές να επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους όπως συνέβαινε και στις apple . Καλό αυτό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Άρα αν έχεις το περσινό μοντέλο της Samsung αργεί λίγο η αναβάθμιση ενώ στα iPhone  δεν παίζει κανένα ρόλο ! 

Βέβαια είδα στο site της Samsung  ότι μπορούν πλέον όλες οι android και windows συσκευές να επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους όπως συνέβαινε και στις apple . Καλό αυτό!

ε ναι σε σχεση με παλαιοτερα υπαρχει βελτιωση αλλα το S20 & S21 πηρανε ενημερωση περιπου 20 μερες μετα σε σχεση με τα S22 αλλα θελει δουλεια στη ενημερωση λογισμικου παραταυτα εχει βελτιωθει σε σχεση με το παρελθον

Αναφορά σε κείμενο

More smartphones and tablets will get the stable Android 13 and One UI 5.0 update later in Q1 and Q2 of 2023. Samsung has improved its software release speed by a huge margin over the past couple of years.

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aces είπε

ε ναι σε σχεση με παλαιοτερα υπαρχει βελτιωση αλλα το S20 & S21 πηρανε ενημερωση περιπου 20 μερες μετα σε σχεση με τα S22 αλλα θελει δουλεια στη ενημερωση λογισμικου παραταυτα εχει βελτιωθει σε σχεση με το παρελθον

Η βελτίωση όμως δεν αγγίζει τα επίπεδα της apple μέχρι στιγμής ενώ μιλάμε για κορυφαία εταιρεία!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...