Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο το καταλαβα αλλα μπορουν να πληρωθουν μεχρι 28/2 ενω η αρση γινει ας πουμε 5/1 ?

Όχι, εφόσον έχει μπει το νέο έτος τα τέλη του 2023 θα πρέπει να πληρωθούν ΠΡΙΝ γίνει η άρση.

Η παράταση αφορά μόνο τα οχήματα που η αλλαγή του έτους τα βρει σε κίνηση.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο το καταλαβα αλλα μπορουν να πληρωθουν μεχρι 28/2 ενω η αρση γινει ας πουμε 5/1 ?

Όταν πας να κανείς άρση δεν σου ζητάει να είναι πληρωμένα τα τέλη; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

με ένα τηλέφωνο λύνονται οι αποριες

μη ξεχνάς ότι πρέπει να είναι και ασφαλισμένο με την άρση....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasbm είπε

με ένα τηλέφωνο λύνονται οι αποριες

μη ξεχνάς ότι πρέπει να είναι και ασφαλισμένο με την άρση....

δεν ρωτάω για μενα

απλά έτσι νομίζω ότι δουλεύει 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Ναι, το να έχουν πληρωθεί τα τέλη είναι μία από τις προϋποθέσεις για να γίνει η άρση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αν κάνουν άρση μέχρι 31/12/2022 ναι, για να κάνουν μέσα στο 2023 πρέπει πρώτα να πληρώσουν ολόκληρα τα τέλη του 2023.

λογικα θα βγει και η μερικη πληρωμη οπότε οσοι είχαν καταθέσει πριν μπει το 2023 θα μπορουν να πληρώσουν απο μαρτη και πέρα. Δεν θυμαμαι ποτε την βγαζουν αλλα τον απρίλιο που συνηθως το κανω εγω, μπορεις να πληρωσεις μερική αρση. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Καλώς ή κακώς τα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν μία από τις σταθερές "αξίες" στη ζωή μας, από τότε που ήμουν πιτσιρικάς. Ειδικά ως προς το χρόνο πληρωμής τους,

Θεωρώ (καθαρά προσωπική άποψη) ότι η φετινή παράταση είναι "καθρεφτάκια στους ιθαγενείς" και θα δημιουργήσει περισσότερα θέματα σε όσους δεν προσέξουν (ειδικά μισθωτούς). Και βέβαια είναι "μάλλον" ξεκάθαρος ο λόγος που αναγγέλθηκε τόσο νωρίς (συνήθως γίνεται την τελευταία μέρα) και τόση μεγάλη περίοδος (συνήθως μιλάνε για 10-15 μέρες, άντε τέλη Γενάρη)

Κι εξηγούμαι. Ως μισθωτός, αυτή την περίοδο έχω σαφώς περισσότερα έξοδα (γιορτές, δώρα, αυξήσεις τιμών, κλπ) αλλά κι ένα μεγάλο υπέρ, το δώρο των Χριστουγέννων. Το οποίο φυσικά βοηθάει για την οργάνωση και τακτοποίηση όλων των υποχρεώσεων (με τα τέλη να είναι μέσα σε αυτά)

Αν τώρα μπω στο τριπάκι της παράτασης αυτό σημαίνει ότι θα ξαλαφρώσω λίγο αυτές τις μέρες και το βάρος θα μετατεθεί μετά από 2 μήνες. Που τότε προφανώς δεν έχω να περιμένω κάτι άλλο εκτός από...μια νέα παράταση που ίσως να συμπέσει με το δώρο του Πάσχα :)

Αυτά απλά ως τροφή για σκέψη προς αυτούς που ενδεχομένως χαίρονται με τις όποιες "παρατάσεις". Μειώσεις βοηθάνε. Παρατάσεις δεν αλλάζουν κάτι, ειδικά για οικογένειες με συγκεκριμένα εισοδήματα.

Έτσι ακριβώς είναι. Εγώ έχω βάλει 2 ασφάλειες ετήσιες Δεκέμβρη + τα τέλη της γυναίκας, εγώ δεν έχω τέλη. Για να τα δίνουμε από τα δώρα μας να τελειώνει το θέμα μια φορά το χρόνο που παίρνουμε περισσότερα. Συνάδελφος με το που άκουσε παράταση έως Φεβρουάριο α τέλεια λέει, τα αφήνω για τότε. Του λέω ρε φίλε τώρα πήρες διπλό μισθό, τότε θα είσαι καλύτερα; Ε ίσως είμαι λέει.. Και αν δεν είσαι; δανεικά και άγιος ο θεός... Καμιά παράταση για μένα. Αν δεν έχεις να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας ενώ παίρνεις και δώρο τα Χριστούγεννα, άστο καλύτερα μην οδηγάς. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tasos19s είπε

δεν ρωτάω για μενα

απλά έτσι νομίζω ότι δουλεύει 

σωστά....τώρα το είδα.......

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

λογικα θα βγει και η μερικη πληρωμη οπότε οσοι είχαν καταθέσει πριν μπει το 2023 θα μπορουν να πληρώσουν απο μαρτη και πέρα. Δεν θυμαμαι ποτε την βγαζουν αλλα τον απρίλιο που συνηθως το κανω εγω, μπορεις να πληρωσεις μερική αρση. 

Περίπου πριν το Πάσχα έβγαινε η δυνατότητα τμηματικής πληρωμής τελών μέχρι τώρα, αρκετά αργά ώστε να μην έχει σχέση με την παράταση που συζητάμε εδώ.

Δημοσ.

Καλησπερα, εγω εχω της συζυγου απο το 2022 σε ακινησια ( ειχα εκμεταλλευτει την περσινη παραταση και δηλωσα την ψηφιακη ακινησια στις 28/2/22)

Τωρα προσπαθω να πληρωσω με τον μηνα αλλα δεν μου βγαζει να επιλεξω, οποτε υποθετω αυτο θα ειναι εφικτο απο τον Απριλη και μετα οπως προειπατε. 

Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι μου βγαζει δυο ειδοποιητηρια τελων, ενα για το 22 και ενα για το 23, 300€, το καθενα, δηλαδη για ολοκληρη τβν χρονια του 22 και ενα για ολοκληρη την χρονια του 23.

Υπαρχει περιπτωση οταν θα ρθει ο Απριλης, να πρεπει να πληρωσω τα 300 του 22, η αυτα παραγραφονται μιας και δεν το κουνησα, παρα μονο την παραταση του 22 μεχρι τελος Φλεβαρη? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tommygre είπε

Καλησπερα, εγω εχω της συζυγου απο το 2022 σε ακινησια ( ειχα εκμεταλλευτει την περσινη παραταση και δηλωσα την ψηφιακη ακινησια στις 28/2/22)

Τωρα προσπαθω να πληρωσω με τον μηνα αλλα δεν μου βγαζει να επιλεξω, οποτε υποθετω αυτο θα ειναι εφικτο απο τον Απριλη και μετα οπως προειπατε. 

Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι μου βγαζει δυο ειδοποιητηρια τελων, ενα για το 22 και ενα για το 23, 300€, το καθενα, δηλαδη για ολοκληρη τβν χρονια του 22 και ενα για ολοκληρη την χρονια του 23.

Υπαρχει περιπτωση οταν θα ρθει ο Απριλης, να πρεπει να πληρωσω τα 300 του 22, η αυτα παραγραφονται μιας και δεν το κουνησα, παρα μονο την παραταση του 22 μεχρι τελος Φλεβαρη? 

Όχι, εφόσον περάσει το 2022 χωρίς να κάνεις άρση τότε δεν θα χρωστάς καθόλου τέλη για αυτό το έτος.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Tasos19s είπε

Απλά σου έδειξα ότι οι παρατάσεις βοηθάνε

Εσενα όχι αλλά πολλούς άλλους ναι 

Οποτε εσυ ή εγώ δεν είμαστε η μέση τιμή για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού όποτε η άποψη μας δεν μπορεί να συμπεριλάβει όλους τους άλλους 

Γι αυτό πρέπει να μην είμαστε απόλυτοι 

Είναι ένα μέτρο που βοηθάει αρκετούς να έχουν λεφτά να κάνουν γιορτές. 
Όποτε θέλει πληρώνει ο καθένας τα τέλη μέσα στο τρίμηνο Δεκεμβρίου Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 

Μην γελιόμαστε το υπουργείο έκανε αυτή την ρύθμιση με πονηριά, δηλαδή να έχουμε λεφτά τις γιορτές να ρίξουμε στην αγορά να κινηθεί το χρήμα 

Τα τέλη αυτοί θα τα πάρουν λίγο αργότερα αλλά τους ενδιέφερε κυρίως η ΡΟΗ χρήματος τις γιορτές 

Προφανώς το κράτος έχει έσοδα (αυξημένες τιμές σημαίνει και αυξημένα έσοδα φπα). Το έκαναν αυτό με πονηριά γιατί είναι και χρόνια εκλογών και μην παραξενευτει κανένας εάν δώσουν και άλλη παράταση. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, james01gr είπε

Προφανώς το κράτος έχει έσοδα (αυξημένες τιμές σημαίνει και αυξημένα έσοδα φπα). Το έκαναν αυτό με πονηριά γιατί είναι και χρόνια εκλογών και μην παραξενευτει κανένας εάν δώσουν και άλλη παράταση. 

Ναι κάπως έτσι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...