Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, επειδή είμαι καινούριος οδηγός δεν έχω καταλάβει για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας.. Παράταση παίρνουν όλοι ? η μόνο όσοι έχουν τα ιχ τους σε ακινησία, έχω μπερδευτεί λίγο με αυτό.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Vafper είπε

Καλημέρα σε όλους, επειδή είμαι καινούριος οδηγός δεν έχω καταλάβει για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας.. Παράταση παίρνουν όλοι ? η μόνο όσοι έχουν τα ιχ τους σε ακινησία, έχω μπερδευτεί λίγο με αυτό.

Αυτοί που έχουν τα ιχ τους σε ακινησία δεν έχουν υποχρέωση πληρωμής τελών...

Η παράταση αφορά αυτά τα οχήματα που είναι σε κίνηση.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτοί που έχουν τα ιχ τους σε ακινησία δεν έχουν υποχρέωση πληρωμής τελών...

Μπορουν ομως να κανουν αρση ακκινησιας και να πληρωσουν τα τελη οτυ 2023 μεχρι 28/2 ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Μπορουν ομως να κανουν αρση ακκινησιας και να πληρωσουν τα τελη οτυ 2023 μεχρι 28/2 ?

Αν κάνουν άρση μέχρι 31/12/2022 ναι, για να κάνουν μέσα στο 2023 πρέπει πρώτα να πληρώσουν ολόκληρα τα τέλη του 2023.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν κάνουν άρση μέχρι 31/12/2022 ναι, για να κάνουν μέσα στο 2023 πρέπει πρώτα να πληρώσουν ολόκληρα τα τέλη του 2023.

Αν η αρση γινει αρχες του 2023?

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς τα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν μία από τις σταθερές "αξίες" στη ζωή μας, από τότε που ήμουν πιτσιρικάς. Ειδικά ως προς το χρόνο πληρωμής τους,

Θεωρώ (καθαρά προσωπική άποψη) ότι η φετινή παράταση είναι "καθρεφτάκια στους ιθαγενείς" και θα δημιουργήσει περισσότερα θέματα σε όσους δεν προσέξουν (ειδικά μισθωτούς). Και βέβαια είναι "μάλλον" ξεκάθαρος ο λόγος που αναγγέλθηκε τόσο νωρίς (συνήθως γίνεται την τελευταία μέρα) και τόση μεγάλη περίοδος (συνήθως μιλάνε για 10-15 μέρες, άντε τέλη Γενάρη)

Κι εξηγούμαι. Ως μισθωτός, αυτή την περίοδο έχω σαφώς περισσότερα έξοδα (γιορτές, δώρα, αυξήσεις τιμών, κλπ) αλλά κι ένα μεγάλο υπέρ, το δώρο των Χριστουγέννων. Το οποίο φυσικά βοηθάει για την οργάνωση και τακτοποίηση όλων των υποχρεώσεων (με τα τέλη να είναι μέσα σε αυτά)

Αν τώρα μπω στο τριπάκι της παράτασης αυτό σημαίνει ότι θα ξαλαφρώσω λίγο αυτές τις μέρες και το βάρος θα μετατεθεί μετά από 2 μήνες. Που τότε προφανώς δεν έχω να περιμένω κάτι άλλο εκτός από...μια νέα παράταση που ίσως να συμπέσει με το δώρο του Πάσχα :)

Αυτά απλά ως τροφή για σκέψη προς αυτούς που ενδεχομένως χαίρονται με τις όποιες "παρατάσεις". Μειώσεις βοηθάνε. Παρατάσεις δεν αλλάζουν κάτι, ειδικά για οικογένειες με συγκεκριμένα εισοδήματα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Καλώς ή κακώς τα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν μία από τις σταθερές "αξίες" στη ζωή μας, από τότε που ήμουν πιτσιρικάς. Ειδικά ως προς το χρόνο πληρωμής τους,

Θεωρώ (καθαρά προσωπική άποψη) ότι η φετινή παράταση είναι "καθρεφτάκια στους ιθαγενείς" και θα δημιουργήσει περισσότερα θέματα σε όσους δεν προσέξουν (ειδικά μισθωτούς). Και βέβαια είναι "μάλλον" ξεκάθαρος ο λόγος που αναγγέλθηκε τόσο νωρίς (συνήθως γίνεται την τελευταία μέρα) και τόση μεγάλη περίοδος (συνήθως μιλάνε για 10-15 μέρες, άντε τέλη Γενάρη)

Κι εξηγούμαι. Ως μισθωτός, αυτή την περίοδο έχω σαφώς περισσότερα έξοδα (γιορτές, δώρα, αυξήσεις τιμών, κλπ) αλλά κι ένα μεγάλο υπέρ, το δώρο των Χριστουγέννων. Το οποίο φυσικά βοηθάει για την οργάνωση και τακτοποίηση όλων των υποχρεώσεων (με τα τέλη να είναι μέσα σε αυτά)

Αν τώρα μπω στο τριπάκι της παράτασης αυτό σημαίνει ότι θα ξαλαφρώσω λίγο αυτές τις μέρες και το βάρος θα μετατεθεί μετά από 2 μήνες. Που τότε προφανώς δεν έχω να περιμένω κάτι άλλο εκτός από...μια νέα παράταση που ίσως να συμπέσει με το δώρο του Πάσχα :)

Αυτά απλά ως τροφή για σκέψη προς αυτούς που ενδεχομένως χαίρονται με τις όποιες "παρατάσεις". Μειώσεις βοηθάνε. Παρατάσεις δεν αλλάζουν κάτι, ειδικά για οικογένειες με συγκεκριμένα εισοδήματα.

Μπορείς να τα πληρώσεις και με τον μισθό του Ιανουαρίου 

Μπορεις και με του Φεβρουαρίου 

Μπορείς και με πιστωτική με 12 άτοκες δόσεις 

Γενικα είναι πρόβλημα να τα έχεις όλα μαζί τα έξοδα πχ τον Δεκέμβριο 

Εγώ είμαι μισθωτός του δημοσίου και δεν παίρνω δώρο 

Με διευκολύνει να βγάλω τις γιορτές χωρίς να πληρώσω τα τέλη 

Ιανουαριο Φεβρουάριο δεν έχω τόσα πολλά έξοδα. Θα πληρώσω τα τέλη με εκείνους τους μισθούς 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Μπορείς να τα πληρώσεις και με τον μισθό του Ιανουαρίου 

Μπορεις και με του Φεβρουαρίου 

Μπορείς και με πιστωτική με 12 άτοκες δόσεις 

Γενικα είναι πρόβλημα να τα έχεις όλα μαζί τα έξοδα πχ τον Δεκέμβριο 

Εγώ είμαι μισθωτός του δημοσίου και δεν παίρνω δώρο 

Με διευκολύνει να βγάλω τις γιορτές χωρίς να πληρώσω τα τέλη 

Ιανουαριο Φεβρουάριο δεν έχω τόσα πολλά έξοδα. Θα πληρώσω τα τέλη με εκείνους τους μισθούς 

Αρχικά νομίζω ότι αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε μισθωτούς οι οποίοι λαμβάνουν και δώρο Χριστουγέννων.

Ομοίως ξεκάθαρο (το έχω γράψει άλλωστε) θεωρώ ότι είναι το ότι αναφέρω καθαρά δικό μου σκεπτικό και προβληματισμό και σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι κατέθεσα την υπέρτατη γνώση ή αλήθεια

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Αρχικά νομίζω ότι αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε μισθωτούς οι οποίοι λαμβάνουν και δώρο Χριστουγέννων.

Ομοίως ξεκάθαρο (το έχω γράψει άλλωστε) θεωρώ ότι είναι το ότι αναφέρω καθαρά δικό μου σκεπτικό και προβληματισμό και σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι κατέθεσα την υπέρτατη γνώση ή αλήθεια

Ε κι εγώ σου είπα το δικό μου σκεπτικό 

Αρα δεν το έκαναν για τον λόγο που είπες αφού δεν είναι όλοι σαν εσένα 

• Like 1
Δημοσ.

Απλά μην κάνετε εκτύπωση 1η Ιανουαρίου γιατί θα βγει διπλό, το φτιάχνουν αργότερα αλλά γιατί να πάθετε εγκεφαλικό 🤣

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tasos19s είπε

Ε κι εγώ σου είπα το δικό μου σκεπτικό 

Αρα δεν το έκαναν για τον λόγο που είπες αφού δεν είναι όλοι σαν εσένα 

Ή "άρα" το έκαναν για το λόγο που είπα αφού "δεν είναι όλοι σαν κι εσένα" ;)

Όπως και να 'χει είναι ξεκάθαρο τι λέει ο καθένας μας και άρα δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν η αρση γινει αρχες του 2023?

Το έγραψα ήδη αυτό, για να γίνει άρση αρχές 2023 πρέπει να πληρωθούν πρώτα ολόκληρα τα τέλη του 2023.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Ή "άρα" το έκαναν για το λόγο που είπα αφού "δεν είναι όλοι σαν κι εσένα" ;)

Όπως και να 'χει είναι ξεκάθαρο τι λέει ο καθένας μας και άρα δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε.

Απλά σου έδειξα ότι οι παρατάσεις βοηθάνε

Εσενα όχι αλλά πολλούς άλλους ναι 

Οποτε εσυ ή εγώ δεν είμαστε η μέση τιμή για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού όποτε η άποψη μας δεν μπορεί να συμπεριλάβει όλους τους άλλους 

Γι αυτό πρέπει να μην είμαστε απόλυτοι 

Είναι ένα μέτρο που βοηθάει αρκετούς να έχουν λεφτά να κάνουν γιορτές. 
Όποτε θέλει πληρώνει ο καθένας τα τέλη μέσα στο τρίμηνο Δεκεμβρίου Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 

Μην γελιόμαστε το υπουργείο έκανε αυτή την ρύθμιση με πονηριά, δηλαδή να έχουμε λεφτά τις γιορτές να ρίξουμε στην αγορά να κινηθεί το χρήμα 

Τα τέλη αυτοί θα τα πάρουν λίγο αργότερα αλλά τους ενδιέφερε κυρίως η ΡΟΗ χρήματος τις γιορτές 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το έγραψα ήδη αυτό, για να γίνει άρση αρχές 2023 πρέπει να πληρωθούν πρώτα ολόκληρα τα τέλη του 2023.

Αυτο το καταλαβα αλλα μπορουν να πληρωθουν μεχρι 28/2 ενω η αρση γινει ας πουμε 5/1 ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...