mechpanos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Πλήρωσε όποτε έχεις αν έχεις...αν δεν έχεις γραψ' τους... Βάλε και στη λίστα αποκλεισμένων αυτούς που σε παίρνουν για την οφειλή, και είσαι κομπλέ. Την ποινή θα την χρωστάς όμως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Hommer είπε Χωρίς επιλογή εννοώ ότι όταν υπογράφω συμβόλαιο με μία εταιρεία δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο "αυτό είναι το συμβόλαιό μας, το θες ναι ή όχι;", αν εγώ απαντήσω "όχι" (γιατι δε θέλω να έχω ταχύτητα 6, δε θέλω να πληρώσω ρήτρα 70 ευρώ αν σπάσω νωρίτερα, δε θέλω να πουλάνε τα προσωπικά μου δεδομένα κτλ) τότε η εταιρεία θα μου πει "ευχαριστούμε, αντίο σας" δε θα μου πει "έλα να το συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε". Ποια είναι η επόμενη κίνησή μου μετά; Να πάω στην επόμενη εταιρεία η οποία θα μου πει ακριβώς τα ίδια και η επόμενη και η επόμενη. Άρα τελικά και ουσιαστικά δεν έχω πραγματική επιλογή. Είναι σαν να πάω σε ένα περίπτερο και να έχει τις σοκολάτες πακεταρισμένες ανά 10 και τις πουλάει 20 ευρώ το πακέτο. Πέρα από την επιλογή του "θα το πάρω ή όχι" υπάρχει και η πραγματική επιλογή του "θέλω μόνο τη μία σοκολάτα όχι και τις 10 ρε άνθρωπε, πες μου πόσο κάνει να πάρω τη μία να στα δώσω". Όμως αυτός θα μου πει "έτσι τα πουλάω, τα θες;" και έτσι θα μου πει και το επόμενο περίπτερο και το επόμενο και το επόμενο. Άρα λοιπόν εγώ θα καταλήξω να αναγκαστώ να πάρω και τις 10 σοκολάτες (γιατι το να μην έχω καθόλου σοκολάτα/internet δεν εόιναι καν επιλογή μιας και η σοκολάτα/internet πλέον έχει γίνει βασική ανάγκη και όχι πολυτέλεια). (προφανώς αυτό το παράδειγμα θα μπάζει, όπως όλες οι παρομοιώσεις. Μην αρχίσουμε τα "κράτα τις 9 σοκολάτες για μετά") Τα επιχειρήματα αχυρανθρωπου είναι προφανώς "άδικα" και ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Πουθένα δεν είπα ότι δε θέλω να πληρώνω κάθε μήνα (πληρώνω ανελειπώς και μάλιστα επειδή ήμουν καλός πελάτης με παίρναν συνέχεια για προσφορές όμως μου δείναν κάτι κανάλια και κάτι μαλακίες που δε με ενδιέφεραν) ή να πληρώνω 5 ευρώ ή να μην τους πληρώσω τη ρήτρα. Αν είδες παραπάνω είπα πάμπολες φορές ότι θα την πληρώσω τη ρήτρα, απλά θέλω να ξέρω γιατί και τι πληρώνω και πως εξελίσονται αυτά τα πράγματα. Το "το υπέγραψες, είναι ηθική σου υποχρέωση να το πληρώσεις" είναι το επιφανειακό επιχείρημα που δε με νοιάζει και προφανώς δεν είναι η "ηθική" αλλά η "νομική" μου υποχρέωση, αυτό που με νοιάζει είναι "γιατι είναι 70 ευρώ και όχι 30 ή όχι 120 ή όχι 230 ή όχι και 0 ακόμα;". Δεν είδα (πέρα από κάποιους) να καιγόμαστε για τις "ηθικές" (ή έστω και τις ψυχρά εταιρικές) υποχρεώσεις των εταιρειών που με/μας κορόιδευε για 2 χρόνια ότι "θα μπει vdsl/ίνα σε 5 μήνες" (αναμένω την κλασσική απάντηση: "Ζήτα την ηχογράφηση και κάντους καταγγελία" λες και το να κάνω καταγγελία/μήνυση σε ολάκερη vodafone είναι ρεαλιστικό). Που είναι λοιπόν η επιλογή σε αυτό να βάλω εγώ ρήτρα στο συμβόλαιο ότι αν η εταιρεία δεν έχει βάλει ίνα/vdsl στην περιοχή μου σε 1/2/3 χρόνια τότε δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης. Αλλά και ακόμα και να μπορούσα να βάλω αυτή τη ρήτρα εγώ, αν όλες οι εταιρείς δεν προσφέραν vdls/ίνα τότε πάλι δεν υπάρχει ουσιαστική επιλογή αλλά μαφιόζικος καρτελίστικος συντονισμός από μέρους τους. Σόρι για την μεγάλη έκθεση, αλλά νομίζω εξαντλήσαμε το αρχικό θέμα του post και έχουμε μπει σε κοινωνικό/φιλοσοφικά χωράφια και κάνουμε κύκλους Έχει ενδιαφέρον ότι πάντα επαναστατουμε στο τέλος και πότε στην αρχή. Από εκεί και πέρα αν έλεγες στην εταιρεία ξέρεις κάτι, να σου δίνω αντί για 50 ευρώ τον μήνα για 7 mbit στο έως 24, 2000 για εγγυημένο 1gbit δε θα σου έλεγε όχι, αλλά φαντάζομαι τα 2000 είναι πολλά. Άρα δεν υπάρχει επιλογή στα λεφτά που θέλω/μπορώ να διαθέσω, όχι δεν υπάρχει επιλογή γενικά. Όσο για τις οπτικες ίνες δεν είναι μόνο θέμα εταιρειών, πρεπει να βγουν άδειες για εργασίες από τους Δήμους και κάποιοι Δήμοι ειναι για τα πανηγύρια. Από εκεί και πέρα εσύ κάνε αυτό που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι τα βράδια,πιστόλι, πιστόλι, αποπληρωμή, αποπληρωμή. Επίσης δοκίμασε να ζητήσεις γραπτώς από τον Συνήγορο αυτό για την μη υποχρέωση πληρωμής της ρήτρας. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από dkmaster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αφού η νέα εταιρεία που πήγε 'φταίει' να πληρώσει αυτή τα 60€. Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορεί να γυρίσει κάποια στιγμή πίσω. Η ποινή μειώνεται όσο περνούν οι μήνες και τον τελευταίο μήνα μηδενίζεται. Περίεργο μου φαίνεται για 5 ημέρες 60€ Αυτο που μου είχε κανει η Voda ειναι πριν εκπνευσει ο τελευταιος μήνας, να μου ανανεώσει το συμβόλαιο και όταν έφυγα να με χρεώσει γύρω στα 45 ευρώ (το οποίο ήταν το πάγιο ενός μήνα που το χρεωνε προκαταβολικα αφού το ανανέωσε χωρίς να μου κανει έκπτωση). Και φυσικά πηρε τα παπάκια μου. Αυτά πριν 10 χρόνια περίπου και έβαζαν δικηγόρους να με απειλούν. Το ποσό αυτό δεν το πλήρωσα ποτέ και πριν ένα χρονο ξαναπήγα στην Voda. Δεν υπήρχε το χρεος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hommer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, james01gr είπε Αυτο που μου είχε κανει η Voda ειναι πριν εκπνευσει ο τελευταιος μήνας, να μου ανανεώσει το συμβόλαιο και όταν έφυγα να με χρεώσει γύρω στα 45 ευρώ (το οποίο ήταν το πάγιο ενός μήνα που το χρεωνε προκαταβολικα αφού το ανανέωσε χωρίς να μου κανει έκπτωση). Και φυσικά πηρε τα παπάκια μου. Αυτά πριν 10 χρόνια περίπου και έβαζαν δικηγόρους να με απειλούν. Το ποσό αυτό δεν το πλήρωσα ποτέ και πριν ένα χρονο ξαναπήγα στην Voda. Δεν υπήρχε το χρεος Α μπράβο, τέτοιες απαντήσεις περίμενα από την αρχή (ξαναλέω, όχι για να μην πληρώσω τη ρήτρα σόνι και ντε) για να μάθω/ούμε τι γίνεται έκει έξω πέρα από τα τυπικά "υπέγραψες, πλέρωκε". Αυτό με την αυτόματη ανανέωση το κάνουν ακόμα παρεπιπτόντως, ίσως όχι οριζόντια και στον ένα μήνα αλλά το κάνουν χωρίς ειδοποίηση (και είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα είναι κάπου στη σύμβαση άρα σύμφωνα με κάποιους "το υπέγραψες, άρα καλά κάνουν") Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sekemefere Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Στις 28/12/2022 στις 6:16 ΜΜ, andreoulios είπε Άτομο που εργαζόταν σε Wind μου είχε πει ότι φορητότητες αριθμών (που σπάνε συμβόλαιο σε άλλη εταιρεια) τις αναλάμβανε η ίδια για να μπορέσει να πάρει τον πελάτη..και να του δώσει τον αριθμό. Αλλά δε μπορώ να ξέρω αν είναι αλήθεια η οχι..μηπως έχει παιχτεί κατι τέτοιο στην περίπτωση σου? Παραβρέθηκα σε σπίτι γνωστού την ώρα που ο οποίος τσακωνόταν με υπάλληλο της wind η οποία του έλεγε επειδή πήγαινε στη nova ότι σπάει το συμβόλαιο και θα πρέπει να πληρώσει 70€(πράγμα που δεν ίσχυε διότι το συμβόλαιο είχε λήξει πριν 2 μήνες). Μετά το κλείσιμο του τηλεφώνου μια κοπέλα κοινή γνωστή και των δύο μας μας η οποία παρακολουθούσε το show μας έλεγε ότι όταν δούλευε στην wind τους κάνανε ειδικά "σεμινάρια" πως να λένε ψέματα στον κόσμο και ότι οποίο παράπονο έρχονταν με email το πέταγαν κατευθείαν στο trash folder. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, james01gr είπε Αυτο που μου είχε κανει η Voda ειναι πριν εκπνευσει ο τελευταιος μήνας, να μου ανανεώσει το συμβόλαιο και όταν έφυγα να με χρεώσει γύρω στα 45 ευρώ (το οποίο ήταν το πάγιο ενός μήνα που το χρεωνε προκαταβολικα αφού το ανανέωσε χωρίς να μου κανει έκπτωση). Και φυσικά πηρε τα παπάκια μου. Αυτά πριν 10 χρόνια περίπου και έβαζαν δικηγόρους να με απειλούν. Το ποσό αυτό δεν το πλήρωσα ποτέ και πριν ένα χρονο ξαναπήγα στην Voda. Δεν υπήρχε το χρεος Μια χαρά πήγε η δουλειά. Απλά, για αυτόματη ανανέωση χωρίς την συναίνεση σου, πρώτη φορά ακούω. Και σε ΤΙ τιμή έγινε αυτή? Στην ΙΔΙΑ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Hommer είπε Α μπράβο, τέτοιες απαντήσεις περίμενα από την αρχή (ξαναλέω, όχι για να μην πληρώσω τη ρήτρα σόνι και ντε) για να μάθω/ούμε τι γίνεται έκει έξω πέρα από τα τυπικά "υπέγραψες, πλέρωκε". Αυτό με την αυτόματη ανανέωση το κάνουν ακόμα παρεπιπτόντως, ίσως όχι οριζόντια και στον ένα μήνα αλλά το κάνουν χωρίς ειδοποίηση (και είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα είναι κάπου στη σύμβαση άρα σύμφωνα με κάποιους "το υπέγραψες, άρα καλά κάνουν") Θα μπορούσες απλά να αναφέρεις τι θέλεις να ακούσεις από την αρχή τότε. Το συγκεκριμένο όμως δεν έχει καμία σχέση με το δικό σου. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει όρος στο συμβόλαιο για αυτόματη ανανέωση, σε περίπτωση που το κάνουν χωρίς τη συγκατάθεση σου κάνεις καταγγελία όπως και υποχρεουμαστε να κάνουμε όλοι μας όταν κάνουν μαλακιες οι εταιρείες και τελειώνεις. Αναρωτιέμαι όμως στην κοσμοτε τώρα υπέγραψες συμβόλαιο; Με βάση τα όσα μας λες δεν θα πρέπει να υπέγραψες καθώς καρτέλ κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hommer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, dkmaster είπε Αναρωτιέμαι όμως στην κοσμοτε τώρα υπέγραψες συμβόλαιο; Με βάση τα όσα μας λες δεν θα πρέπει να υπέγραψες καθώς καρτέλ κλπ. Μάλλον δε διαβάζεις αυτά που (σου) γράφω. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω όμως, απλά θα επαναλάμβανα ότι είπα παραπάνω Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από Hommer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Hommer είπε Μάλλον δε διαβάζεις αυτά που (σου) γράφω. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω όμως, απλά θα επαναλάβω ότι είπα παραπάνω Μία χαρά διαβάζω, απλά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα αρχικά. Έπειτα, αναφέρεις ότι δεν έχεις επιλογή γιατί δεσμεύεσαι και σε ρωτάω τώρα που αποδεσμευτηκες από την μία εταιρεία, πηγές σε άλλη με δέσμευση ή επέλεξες μια από αυτές που δεν απαιτούν 12μηνα και 24μηνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, dkmaster είπε Μία χαρά διαβάζω, απλά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα αρχικά. Έπειτα, αναφέρεις ότι δεν έχεις επιλογή γιατί δεσμεύεσαι και σε ρωτάω τώρα που αποδεσμευτηκες από την μία εταιρεία, πηγές σε άλλη με δέσμευση ή επέλεξες μια από αυτές που δεν απαιτούν 12μηνα και 24μηνα; Αυτό, του έγραψα και εγώ 2 φορές. Να μην δεσμευτεί με συμβόλαιο αλλά το έκανε γαργαρα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BertaJourdan Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αυτό, του έγραψα και εγώ 2 φορές. Να μην δεσμευτεί με συμβόλαιο αλλά το έκανε γαργαρα Δεν <<δαγκωνει>> λιγο στην τιμη αυτο, ή κανω λαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Δεν <<δαγκωνει>> λιγο στην τιμη αυτο, ή κανω λαθος? Νομίζω η inalan δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή, αν υπάρχει κάλυψη αλλά υπάρχουν τρεις εταιρείες νομίζω σίγουρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Δεν <<δαγκωνει>> λιγο στην τιμη αυτο, ή κανω λαθος? ΝΑΙ, αλλά δεν υπόκειται σε εκβιασμο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Η ποινή μειώνεται όσο περνούν οι μήνες και τον τελευταίο μήνα μηδενίζεται. Περίεργο μου φαίνεται για 5 ημέρες 60€ Σε ολα τα συμβολαια υπαρχουν ρητρες προωρης αποχωρησης, και δε πανε με τις ημερες αλλα με τους μηνες. Πχ. αν ο συνδρομητης αποχωρησει ενα ή δυο μηνες νωριτερα εχει τοσο προστιμο, αν αποχωρησει 4 μηνες νωριτερα τοσο, κ.ο.κ. 7 ώρες πριν, james01gr είπε Αυτο που μου είχε κανει η Voda ειναι πριν εκπνευσει ο τελευταιος μήνας, να μου ανανεώσει το συμβόλαιο και όταν έφυγα να με χρεώσει γύρω στα 45 ευρώ (το οποίο ήταν το πάγιο ενός μήνα που το χρεωνε προκαταβολικα αφού το ανανέωσε χωρίς να μου κανει έκπτωση). Και φυσικά πηρε τα παπάκια μου. Αυτά πριν 10 χρόνια περίπου και έβαζαν δικηγόρους να με απειλούν. Υπαρχει κι αυτο, οι εταιριες στο λογ/σμο που σου στελνουν χρεωνουν προκαταβολικα τον επομενο ενα ή δυο μηνες. Στο στορυ που ανεφερα υπαρχει η υποψια οτι στον τελευταιο λογ/σμο της voda πληρωθηκε μηνας μπροστα ενω ο συνδρομητης ειχε φυγει. Εκπτωση?? ο ξαδελφος μου εφυγε απο τη voda γιατι ενω ηταν ηδη 6 χρονια συνδρομητης τους, του προτειναν αυξηση για νεο συμβολαιο. Τα φτηνα συμβολαια ηταν για τους καινουργιους συνδρομητες 😄 Το ιδιο ειχε προτεινει σε μενα η wind πριν απο χρονια, εβαζε διαφημισεις με τιμη πχ. 20ε για να γινει καποιος συνδρομητης τους, ενω απ τους προϋπαρχοντες ζητουσε 23 για την ανανεωση🤪 Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από rus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, rus είπε Σε ολα τα συμβολαια υπαρχουν ρητρες προωρης αποχωρησης, και δε πανε με τις ημερες αλλα με τους μηνες. Πχ. αν ο συνδρομητης αποχωρησει ενα ή δυο μηνες νωριτερα εχει τοσο προστιμο, αν αποχωρησει 4 μηνες νωριτερα τοσο, κ.ο.κ. Υπαρχει κι αυτο, οι εταιριες στο λογ/σμο που σου στελνουν χρεωνουν προκαταβολικα τον επομενο ενα ή δυο μηνες. Στο στορυ που ανεφερα υπαρχει η υποψια οτι στον τελευταιο λογ/σμο της voda πληρωθηκε μηνας μπροστα ενω ο συνδρομητης ειχε φυγει. Εκπτωση?? ο ξαδελφος μου εφυγε απο τη voda γιατι ενω ηταν ηδη 6 χρονια συνδρομητης τους, του προτειναν αυξηση για νεο συμβολαιο. Τα φτηνα συμβολαια ηταν για τους καινουργιους συνδρομητες 😄 Το ιδιο ειχε προτεινει σε μενα η wind πριν απο χρονια, εβαζε διαφημισεις με τιμη πχ. 20ε για να γινει καποιος συνδρομητης τους, ενω απ τους προϋπαρχοντες ζητουσε 23 για την ανανεωση🤪 Τους παλιούς τους έχουν στην πείνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα