makis269 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Θα ήθελα να έλεγες στην κυρία της cosmote που σου είπε πως δεν χρειάζεται να το πληρώσεις, να της πεις πως θέλεις πχ να σπάσεις το συμβόλαιο του κινητού σου με την cosmote για να πας όλα σε άλλη εταιρεία. Και πως χρειάζεσαι την συνομιλία σας σε περίπτωση που σε κυνηγήσει κάποιος από την cosmote για να πληρώσεις. Σχετικά με την ένωση wind/nova, δεν σημαίνει πως οσοι έχουν χρέη απαλασσονται. Η αρχική εταιρεία στην οποία χρωστατε δεν κλεινει και το πιθανότερο είναι να πουλήσουν κάπου τα χρέη και να τρέχετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ολοι οσοι αναφερουν διαφορα τυπου "υπεγραψες συμβολαιο", "δεν τηρησες τη συμφωνια" και διαφορες αλλες ηθικολογιες του (you name it), ας αναλογιστουν οτι οχι μονο δεν προσφερουν απολυτως τιποτα στον TS αλλα ταυτοχρονα ξεπλενουν και το μαφιοζικο καρτελ των 3 μεγαλοεταιρειων που κανουν ο,τι γουσταρουν χωρις κανεναν απολυτως ελεγχο, παρεουλα με αλλους μαφιοζους δικηγορους/εισπρακτικες εταιρειες. Δε μιλαμε εδω για συμφωνια κυριων που ο ενας λακισε και πρεπει να υποστει τις συνεπειες, πολυ απλα διοτι ο πρωτος που λακιζει στη συμφωνια ειναι η εταιρεια, οποια και να'ναι, για πολλους και διαφορους λογους, με πρωτον και καλυτερο την ποιοτητα παροχης υπηρεσιων και την ποιοτητα εξυπηρετησης του πελατη. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από lector 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, lector είπε Ολοι οσοι αναφερουν διαφορα τυπου "υπεγραψες συμβολαιο", "δεν τηρησες τη συμφωνια" και διαφορες αλλες ηθικολογιες του (you name it), ας αναλογιστουν οτι οχι μονο δεν προσφερουν απολυτως τιποτα στον TS αλλα ταυτοχρονα ξεπλενουν και το μαφιοζικο καρτελ των 3 μεγαλοεταιρειων που κανουν ο,τι γουσταρουν χωρις κανεναν απολυτως ελεγχο, παρεουλα με αλλους μαφιοζους δικηγορους/εισπρακτικες εταιρειες. Δε μιλαμε εδω για συμφωνια κυριων που ο ενας λακισε και πρεπει να υποστει τις συνεπειες, πολυ απλα διοτι ο πρωτος που λακιζει στη συμφωνια ειναι η εταιρεια, οποια και να'ναι, για πολλους και διαφορους λογους, με πρωτον και καλυτερο την ποιοτητα παροχης υπηρεσιων και την ποιοτητα εξυπηρετησης του πελατη. Θα αρχισω να πιστευω οτι κανετε καποιοι ποστ ζαλισμενοι. Εχει ορεξη ο καθενας απο εδω μεσα να κανει τον δικηγορο του καρτελ?Ολοι μας εχουμε αδικηθει απο τουλαχιστον μια απο τις εταιριες αυτες, αλλα εδω δεν υπαρχει δικιο για να δωσουμε στον ts, πως να το κανουμε? Πριν 10 χρονια αλωνιζαν, δεν τους επιανες απο πουθενα, πλεον τα συμβολαια αναγραφουν ποινες προωρης αποχωρησης και προσφερομενες ταχυτητες, αλλα και ορους και προυποθεσεις.Ο ts τα εχει αποδεχτει ολα, μαλιστα εις γνωσιν του( λεει οτι ηξερε οτι οι ταχυτητες θα ειναι χαμηλες αλλα και τι αλλο να εκανε). Αν ειχε εστω και λιγο δικιο, θα του προτειναμε να τους καταγγειλει στο στκ και στην εεττ(οπως εχει γινει σε ΔΕΚΑΔΕΣ περιπτωσεις με παροχους ρευματος και αεριου στα αντιστοιχα θεματα). Αν παει δικαστικα δηλαδη και αν χασει(που θα χασει) θα πας εσυ να του πληρωσεις το χρεος? Αν του το πληρωσεις παω πασο, κανουμε και μια ομαδα στο viber και κραζουμε το καρτελ ολημερις και οληνυχτις. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από Manolo7 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Manolo7 είπε Θα αρχισω να πιστευω οτι κανετε καποιοι ποστ ζαλισμενοι. Εχει ορεξη ο καθενας απο εδω μεσα να κανει τον δικηγορο του καρτελ?Ολοι μας εχουμε αδικηθει απο τουλαχιστον μια απο τις εταιριες αυτες, αλλα εδω δεν υπαρχει δικιο για να δωσουμε στον ts, πως να το κανουμε? Πριν 10 χρονια αλωνιζαν, δεν τους επιανες απο πουθενα, πλεον τα συμβολαια αναγραφουν ποινες προωρης αποχωρησης και προσφερομενες ταχυτητες, αλλα και ορους και προυποθεσεις.Ο ts τα εχει αποδεχτει ολα, μαλιστα εις γνωσιν του( λεει οτι ηξερε οτι οι ταχυτητες θα ειναι χαμηλες αλλα και τι αλλο να εκανε). Αν ειχε εστω και λιγο δικιο, θα του προτειναμε να τους καταγγειλει στο στκ και στην εεττ(οπως εχει γινει σε ΔΕΚΑΔΕΣ περιπτωσεις με παροχους ρευματος και αεριου στα αντιστοιχα θεματα). Αν παει δικαστικα δηλαδη και αν χασει(που θα χασει) θα πας εσυ να του πληρωσεις το χρεος? Αν του το πληρωσεις παω πασο, κανουμε και μια ομαδα στο viber και κραζουμε το καρτελ ολημερις και οληνυχτις. Βασικα εκτος απο αυτο που εχω βαλει σε bold ολα οσα γραφεις ειναι λαθος φραση προς φραση, αλλα δεν εχω την ορεξη να κατσω να στα αναλυσω... Ισως παλι αυτο που ειναι σε bold να ειναι και ο λογος που ειναι ολα λαθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/12/2022 στις 5:02 ΜΜ, Hommer είπε Καλησπέρα στο forum. Λίγο πολύ ότι λέει ο τίτλος. ........................................................................................ Η Vodafone μέ έχει πάρει τηλέφωνο 4 φορές στη διάρκεια 9 μηνών για να γίνει διακανονισμός/κούρεμα του χρέους όπου εμέσως πλην σαφώς με απειλεί και δε μου εξηγεί τίποτα.................................. Από το 2ο τηλεφώνημα και μετά με παίρναν από το νομικό τμήμα και δεν υπάρχει κουβέντα όταν προσπαθώ να τους ρωτήσω και να μου εξηγήσουν την κατάσταση παρά μόνο μονόλογος και απειλές για διακανονισμό/κούρεμα και ότι το θέμα θα πάει σε εξωτερικό δικηγορικό και "να μιλήσετε με αυτούς" κτλ. 1) Έχω σίγουρα εμπιστοσύνη στο συνήγορο του καταναλωτή και όχι στη vodafone (και στην κάθε εταιρεία) όμως θέλω να είμαι απόλυτα διασφαλισμένος, οπότε αν κάποιος έχει κάποια παρόμοια εμπειρία ας τη μοιραστεί να μπορέσω να καταλάβω καλύτερα τι γίνεται. 2) ................................ παρόλα αυτά το ποσό τοκίζεται. μετά από 20 χρόνια όταν το ποσό θα έχει πάει 1000+ ευρώ θα έρθει η vodafone/δικηγόρος να μου πει "Κύριε μου έχετε ένα υπέρογκο ποσό που πρέπει να εξοφληθεί άμεσα βάσει αυτού και αυτού του νόμου που ασχέτως υποχρεώσεων μετά από ένα συγκεκριμένο ποσό πρέπει να αποπληρωθεί κτλ κτλ" ή όχι και μπορώ να παραμείνω ως ιδιότητης με ένα υπόλοιπο σε μία εταιρεία 10000€ μέχρι να πεθάνω; 1) Kατι παρομοιο συνεβη με τον ξαδελφο μου, στη vodafone επισης. Χωρις να ευθυνεται ο ιδιος, του λενε οτι χρωσταει περ.60ε. Συνεβη το εξης, στο τελος του συμβολαιου με τη voda θελησε να αλλαξει παροχο, κανονισε λοιπον με αλλη εταιρια και εγινε η διαδοχή. Αλλα η νεα εταιρια τον ενεργοποιησε κατι μερες πρωτου τελειωσει το συμβολαιο με τη voda, oποτε τοτε λεει η voda "πληρωσε το αναλογο ποσο της ρητρας"(!) "Και τι φταιω εγω ρε παιδια αν η αλλη εταιρια με ενεργοποιησε 5 μερες νωριτερα"? "δε μας ενδιαφερει, πληρωσε παλιοκουφ@λα" 😄 Και για ενα διαστημα παιρναν τηλεφωνο και ζηταγαν τα λεφτα, ή εστελναν σχετικες επιστολες. Καποια στιγμη σταματησαν. 2) Οντως, στην επιστολη εγραφαν οτι το ποσο τοκιζεται, οτι τωρα πχ. εχει παει απο 60 σε 66ε... λόγω εξοδων διαχειρισης του χρεους κλπ. Αρα τι θα γινει τελικα, καποια στιγμη θα το πανε ξερωγω 5000ε και θα βγαλουν το σπιτι του στο πλειστηριασμο, οπως καποιες ιστοριες που ακουμε? 😄 Ή μηπως κινδυνευει με φυλακιση οπως εγραψε πιο πανω ενας φιλος? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από rus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, rus είπε 1) Kατι παρομοιο συνεβη με τον ξαδελφο μου, στη vodafone επισης. Χωρις να ευθυνεται ο ιδιος, του λενε οτι χρωσταει περ.60ε. Συνεβη το εξης, στο τελος του συμβολαιου με τη voda θελησε να αλλαξει παροχο, κανονισε λοιπον με αλλη εταιρια και εγινε η διαδοχή. Αλλα η νεα εταιρια τον ενεργοποιησε κατι μερες πρωτου τελειωσει το συμβολαιο με τη voda, oποτε τοτε λεει η voda "πληρωσε το αναλογο ποσο της ρητρας"(!) "Και τι φταιω εγω ρε παιδια αν η αλλη εταιρια με ενεργοποιησε 5 μερες νωριτερα"? "δε μας ενδιαφερει, πληρωσε παλιοκουφ@λα" 😄 Και για ενα διαστημα παιρναν τηλεφωνο και ζηταγαν τα λεφτα, ή εστελναν σχετικες επιστολες. Καποια στιγμη σταματησαν. 2) Οντως, στην επιστολη εγραφαν οτι το ποσο τοκιζεται, οτι τωρα πχ. εχει παει απο 60 σε 66ε... λόγω εξοδων διαχειρισης του χρεους κλπ. Αρα τι θα γινει τελικα, καποια στιγμη θα το πανε ξερωγω 5000ε και θα βγαλουν το σπιτι του στο πλειστηριασμο, οπως καποιες ιστοριες που ακουμε? 😄 Ή μηπως κινδυνευει με φυλακιση οπως εγραψε πιο πανω ενας φιλος? Σε πολύ μικρά ποσά, η οφειλή παραγραφεται στην πενταετία. Στην πενταετία φαντάσου πρέπει να έχει εκδικαστεί η υπόθεση σε δικαστήριο. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να τον ενοχλήσουν ξανά αλλά υπάρχει η πιθανότητα να διαγραφεί το χρέος (συνήθως οι μεγάλες εταιρείες διαγραφούν παλιές οφειλές στο τέλος του χρόνου για λογιστικού λόγους) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, rus είπε 1) Kατι παρομοιο συνεβη με τον ξαδελφο μου, στη vodafone επισης. Χωρις να ευθυνεται ο ιδιος, του λενε οτι χρωσταει περ.60ε. Συνεβη το εξης, στο τελος του συμβολαιου με τη voda θελησε να αλλαξει παροχο, κανονισε λοιπον με αλλη εταιρια και εγινε η διαδοχή. Αλλα η νεα εταιρια τον ενεργοποιησε κατι μερες πρωτου τελειωσει το συμβολαιο με τη voda, oποτε τοτε λεει η voda "πληρωσε το αναλογο ποσο της ρητρας"(!) "Και τι φταιω εγω ρε παιδια αν η αλλη εταιρια με ενεργοποιησε 5 μερες νωριτερα"? "δε μας ενδιαφερει, πληρωσε παλιοκουφ@λα" 😄 Και για ενα διαστημα παιρναν τηλεφωνο και ζηταγαν τα λεφτα, ή εστελναν σχετικες επιστολες. Καποια στιγμη σταματησαν. 2) Οντως, στην επιστολη εγραφαν οτι το ποσο τοκιζεται, οτι τωρα πχ. εχει παει απο 60 σε 66ε... λόγω εξοδων διαχειρισης του χρεους κλπ. Αρα τι θα γινει τελικα, καποια στιγμη θα το πανε ξερωγω 5000ε και θα βγαλουν το σπιτι του στο πλειστηριασμο, οπως καποιες ιστοριες που ακουμε? 😄 Ή μηπως κινδυνευει με φυλακιση οπως εγραψε πιο πανω ενας φιλος? Αφού η νέα εταιρεία που πήγε 'φταίει' να πληρώσει αυτή τα 60€. 31 λεπτά πριν, james01gr είπε Σε πολύ μικρά ποσά, η οφειλή παραγραφεται στην πενταετία. Στην πενταετία φαντάσου πρέπει να έχει εκδικαστεί η υπόθεση σε δικαστήριο. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να τον ενοχλήσουν ξανά αλλά υπάρχει η πιθανότητα να διαγραφεί το χρέος (συνήθως οι μεγάλες εταιρείες διαγραφούν παλιές οφειλές στο τέλος του χρόνου για λογιστικού λόγους) Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορεί να γυρίσει κάποια στιγμή πίσω. 4 ώρες πριν, rus είπε 1) Kατι παρομοιο συνεβη με τον ξαδελφο μου, στη vodafone επισης. Χωρις να ευθυνεται ο ιδιος, του λενε οτι χρωσταει περ.60ε. Συνεβη το εξης, στο τελος του συμβολαιου με τη voda θελησε να αλλαξει παροχο, κανονισε λοιπον με αλλη εταιρια και εγινε η διαδοχή. Αλλα η νεα εταιρια τον ενεργοποιησε κατι μερες πρωτου τελειωσει το συμβολαιο με τη voda, oποτε τοτε λεει η voda "πληρωσε το αναλογο ποσο της ρητρας"(!) "Και τι φταιω εγω ρε παιδια αν η αλλη εταιρια με ενεργοποιησε 5 μερες νωριτερα"? "δε μας ενδιαφερει, πληρωσε παλιοκουφ@λα" 😄 Και για ενα διαστημα παιρναν τηλεφωνο και ζηταγαν τα λεφτα, ή εστελναν σχετικες επιστολες. Καποια στιγμη σταματησαν. 2) Οντως, στην επιστολη εγραφαν οτι το ποσο τοκιζεται, οτι τωρα πχ. εχει παει απο 60 σε 66ε... λόγω εξοδων διαχειρισης του χρεους κλπ. Αρα τι θα γινει τελικα, καποια στιγμη θα το πανε ξερωγω 5000ε και θα βγαλουν το σπιτι του στο πλειστηριασμο, οπως καποιες ιστοριες που ακουμε? 😄 Ή μηπως κινδυνευει με φυλακιση οπως εγραψε πιο πανω ενας φιλος? Η ποινή μειώνεται όσο περνούν οι μήνες και τον τελευταίο μήνα μηδενίζεται. Περίεργο μου φαίνεται για 5 ημέρες 60€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hommer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Manolo7 είπε Θα αρχισω να πιστευω οτι κανετε καποιοι ποστ ζαλισμενοι. Εχει ορεξη ο καθενας απο εδω μεσα να κανει τον δικηγορο του καρτελ?Ολοι μας εχουμε αδικηθει απο τουλαχιστον μια απο τις εταιριες αυτες, αλλα εδω δεν υπαρχει δικιο για να δωσουμε στον ts, πως να το κανουμε? Πριν 10 χρονια αλωνιζαν, δεν τους επιανες απο πουθενα, πλεον τα συμβολαια αναγραφουν ποινες προωρης αποχωρησης και προσφερομενες ταχυτητες, αλλα και ορους και προυποθεσεις.Ο ts τα εχει αποδεχτει ολα, μαλιστα εις γνωσιν του( λεει οτι ηξερε οτι οι ταχυτητες θα ειναι χαμηλες αλλα και τι αλλο να εκανε). Αν ειχε εστω και λιγο δικιο, θα του προτειναμε να τους καταγγειλει στο στκ και στην εεττ(οπως εχει γινει σε ΔΕΚΑΔΕΣ περιπτωσεις με παροχους ρευματος και αεριου στα αντιστοιχα θεματα). Αν παει δικαστικα δηλαδη και αν χασει(που θα χασει) θα πας εσυ να του πληρωσεις το χρεος? Αν του το πληρωσεις παω πασο, κανουμε και μια ομαδα στο viber και κραζουμε το καρτελ ολημερις και οληνυχτις. Ρε παιδιά, γιατι δεν καταλαβαινόμαστε. Τι κόλλημα στην πολιτική ορθότητα είναι αυτή; "Καρτέλ" δεν τα λέμε επειδή σε κοροϊδεύουν αλλά ακριβώς επειδή δε χρειάζεται να σε κοροϊδέψουν γιατι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν επειδή συντονισμένα δε σου δίνουν επιλογή. "Εξαναγκασμός" δεν είναι μόνο το πιστόλι στο κεφάλι αλλά κυρίως είναι η έλειψη επιλογής. Τι εναλλακτική έχουμε δηλαδή αν δεν υπογράψουμε τους όρους τους; Σήματα καπνού, ταχυδρομικά περιστέρια, προτζέκτορες στον ουρανό, τενεκεδένια κουτάκια με σπάγγο, γυόκι τόκι; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, Hommer είπε Ρε παιδιά, γιατι δεν καταλαβαινόμαστε. Τι κόλλημα στην πολιτική ορθότητα είναι αυτή; "Καρτέλ" δεν τα λέμε επειδή σε κοροϊδεύουν αλλά ακριβώς επειδή δε χρειάζεται να σε κοροϊδέψουν γιατι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν επειδή συντονισμένα δε σου δίνουν επιλογή. "Εξαναγκασμός" δεν είναι μόνο το πιστόλι στο κεφάλι αλλά κυρίως είναι η έλειψη επιλογής. Τι εναλλακτική έχουμε δηλαδή αν δεν υπογράψουμε τους όρους τους; Σήματα καπνού, ταχυδρομικά περιστέρια, προτζέκτορες στον ουρανό, τενεκεδένια κουτάκια με σπάγγο, γυόκι τόκι; Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις για το τι εννοείς έλλειψη επιλογής; Π.χ. αναφέρεις ότι θα πήγαινες ΟΤΕ τότε, χωρίς να ξέρεις αν θα ήταν καλύτερη η ταχύτητα, αλλά προτίμησες να πας vf λόγω διαφορά στην τιμή. Δηλαδή επέλεξες μεταξύ δύο εταιρειών την φθηνότερη για μια υπηρεσία. Εκτός αν ως επιλογή εννοείς να υπάρξει ένας παροχος τηλεπικοινωνιών που να σου λέει εγγυημένη ταχύτητα 2gbit με 5 ευρώ τον μήνα, χωρίς ρήτρα σπασίματος συμβόλαιο και να πληρώνεις οπότε θες, αν για ένα μήνα ρε αδερφέ δεν έχεις δεν πειράζει μην πληρώνεις χωρίς κάποια ποινή. Όπως δηλαδή θα έκανες και εσύ αν είχες ένα κατάστημα, μια εταιρεία φαντάζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, Hommer είπε Ρε παιδιά, γιατι δεν καταλαβαινόμαστε. Τι κόλλημα στην πολιτική ορθότητα είναι αυτή; "Καρτέλ" δεν τα λέμε επειδή σε κοροϊδεύουν αλλά ακριβώς επειδή δε χρειάζεται να σε κοροϊδέψουν γιατι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν επειδή συντονισμένα δε σου δίνουν επιλογή. "Εξαναγκασμός" δεν είναι μόνο το πιστόλι στο κεφάλι αλλά κυρίως είναι η έλειψη επιλογής. Τι εναλλακτική έχουμε δηλαδή αν δεν υπογράψουμε τους όρους τους; Σήματα καπνού, ταχυδρομικά περιστέρια, προτζέκτορες στον ουρανό, τενεκεδένια κουτάκια με σπάγγο, γυόκι τόκι; Μπορείς να είσαι χωρίς 24 μήνη δέσμευση. Απλά, είναι λίγο πιο ακριβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hommer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, dkmaster είπε Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις για το τι εννοείς έλλειψη επιλογής; Π.χ. αναφέρεις ότι θα πήγαινες ΟΤΕ τότε, χωρίς να ξέρεις αν θα ήταν καλύτερη η ταχύτητα, αλλά προτίμησες να πας vf λόγω διαφορά στην τιμή. Δηλαδή επέλεξες μεταξύ δύο εταιρειών την φθηνότερη για μια υπηρεσία. Εκτός αν ως επιλογή εννοείς να υπάρξει ένας παροχος τηλεπικοινωνιών που να σου λέει εγγυημένη ταχύτητα 2gbit με 5 ευρώ τον μήνα, χωρίς ρήτρα σπασίματος συμβόλαιο και να πληρώνεις οπότε θες, αν για ένα μήνα ρε αδερφέ δεν έχεις δεν πειράζει μην πληρώνεις χωρίς κάποια ποινή. Όπως δηλαδή θα έκανες και εσύ αν είχες ένα κατάστημα, μια εταιρεία φαντάζομαι. Χωρίς επιλογή εννοώ ότι όταν υπογράφω συμβόλαιο με μία εταιρεία δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο "αυτό είναι το συμβόλαιό μας, το θες ναι ή όχι;", αν εγώ απαντήσω "όχι" (γιατι δε θέλω να έχω ταχύτητα 6, δε θέλω να πληρώσω ρήτρα 70 ευρώ αν σπάσω νωρίτερα, δε θέλω να πουλάνε τα προσωπικά μου δεδομένα κτλ) τότε η εταιρεία θα μου πει "ευχαριστούμε, αντίο σας" δε θα μου πει "έλα να το συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε". Ποια είναι η επόμενη κίνησή μου μετά; Να πάω στην επόμενη εταιρεία η οποία θα μου πει ακριβώς τα ίδια και η επόμενη και η επόμενη. Άρα τελικά και ουσιαστικά δεν έχω πραγματική επιλογή. Είναι σαν να πάω σε ένα περίπτερο και να έχει τις σοκολάτες πακεταρισμένες ανά 10 και τις πουλάει 20 ευρώ το πακέτο. Πέρα από την επιλογή του "θα το πάρω ή όχι" υπάρχει και η πραγματική επιλογή του "θέλω μόνο τη μία σοκολάτα όχι και τις 10 ρε άνθρωπε, πες μου πόσο κάνει να πάρω τη μία να στα δώσω". Όμως αυτός θα μου πει "έτσι τα πουλάω, τα θες;" και έτσι θα μου πει και το επόμενο περίπτερο και το επόμενο και το επόμενο. Άρα λοιπόν εγώ θα καταλήξω να αναγκαστώ να πάρω και τις 10 σοκολάτες (γιατι το να μην έχω καθόλου σοκολάτα/internet δεν εόιναι καν επιλογή μιας και η σοκολάτα/internet πλέον έχει γίνει βασική ανάγκη και όχι πολυτέλεια). (προφανώς αυτό το παράδειγμα θα μπάζει, όπως όλες οι παρομοιώσεις. Μην αρχίσουμε τα "κράτα τις 9 σοκολάτες για μετά") Τα επιχειρήματα αχυρανθρωπου είναι προφανώς "άδικα" και ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Πουθένα δεν είπα ότι δε θέλω να πληρώνω κάθε μήνα (πληρώνω ανελειπώς και μάλιστα επειδή ήμουν καλός πελάτης με παίρναν συνέχεια για προσφορές όμως μου δείναν κάτι κανάλια και κάτι μαλακίες που δε με ενδιέφεραν) ή να πληρώνω 5 ευρώ ή να μην τους πληρώσω τη ρήτρα. Αν είδες παραπάνω είπα πάμπολες φορές ότι θα την πληρώσω τη ρήτρα, απλά θέλω να ξέρω γιατί και τι πληρώνω και πως εξελίσονται αυτά τα πράγματα. Το "το υπέγραψες, είναι ηθική σου υποχρέωση να το πληρώσεις" είναι το επιφανειακό επιχείρημα που δε με νοιάζει και προφανώς δεν είναι η "ηθική" αλλά η "νομική" μου υποχρέωση, αυτό που με νοιάζει είναι "γιατι είναι 70 ευρώ και όχι 30 ή όχι 120 ή όχι 230 ή όχι και 0 ακόμα;". Δεν είδα (πέρα από κάποιους) να καιγόμαστε για τις "ηθικές" (ή έστω και τις ψυχρά εταιρικές) υποχρεώσεις των εταιρειών που με/μας κορόιδευε για 2 χρόνια ότι "θα μπει vdsl/ίνα σε 5 μήνες" (αναμένω την κλασσική απάντηση: "Ζήτα την ηχογράφηση και κάντους καταγγελία" λες και το να κάνω καταγγελία/μήνυση σε ολάκερη vodafone είναι ρεαλιστικό). Που είναι λοιπόν η επιλογή σε αυτό να βάλω εγώ ρήτρα στο συμβόλαιο ότι αν η εταιρεία δεν έχει βάλει ίνα/vdsl στην περιοχή μου σε 1/2/3 χρόνια τότε δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης. Αλλά και ακόμα και να μπορούσα να βάλω αυτή τη ρήτρα εγώ, αν όλες οι εταιρείς δεν προσφέραν vdls/ίνα τότε πάλι δεν υπάρχει ουσιαστική επιλογή αλλά μαφιόζικος καρτελίστικος συντονισμός από μέρους τους. Σόρι για την μεγάλη έκθεση, αλλά νομίζω εξαντλήσαμε το αρχικό θέμα του post και έχουμε μπει σε κοινωνικό/φιλοσοφικά χωράφια και κάνουμε κύκλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Hommer είπε Χωρίς επιλογή εννοώ ότι όταν υπογράφω συμβόλαιο με μία εταιρεία δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο "αυτό είναι το συμβόλαιό μας, το θες ναι ή όχι;", αν εγώ απαντήσω "όχι" (γιατι δε θέλω να έχω ταχύτητα 6, δε θέλω να πληρώσω ρήτρα 70 ευρώ αν σπάσω νωρίτερα, δε θέλω να πουλάνε τα προσωπικά μου δεδομένα κτλ) τότε η εταιρεία θα μου πει "ευχαριστούμε, αντίο σας" δε θα μου πει "έλα να το συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε". Ποια είναι η επόμενη κίνησή μου μετά; Να πάω στην επόμενη εταιρεία η οποία θα μου πει ακριβώς τα ίδια και η επόμενη και η επόμενη. Άρα τελικά και ουσιαστικά δεν έχω πραγματική επιλογή. Είναι σαν να πάω σε ένα περίπτερο και να έχει τις σοκολάτες πακεταρισμένες ανά 10 και τις πουλάει 20 ευρώ το πακέτο. Πέρα από την επιλογή του "θα το πάρω ή όχι" υπάρχει και η πραγματική επιλογή του "θέλω μόνο τη μία σοκολάτα όχι και τις 10 ρε άνθρωπε, πες μου πόσο κάνει να πάρω τη μία να στα δώσω". Όμως αυτός θα μου πει "έτσι τα πουλάω, τα θες;" και έτσι θα μου πει και το επόμενο περίπτερο και το επόμενο και το επόμενο. Άρα λοιπόν εγώ θα καταλήξω να αναγκαστώ να πάρω και τις 10 σοκολάτες (γιατι το να μην έχω καθόλου σοκολάτα/internet δεν εόιναι καν επιλογή μιας και η σοκολάτα/internet πλέον έχει γίνει βασική ανάγκη και όχι πολυτέλεια). (προφανώς αυτό το παράδειγμα θα μπάζει, όπως όλες οι παρομοιώσεις. Μην αρχίσουμε τα "κράτα τις 9 σοκολάτες για μετά") Τα επιχειρήματα αχυρανθρωπου είναι προφανώς "άδικα" και ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Πουθένα δεν είπα ότι δε θέλω να πληρώνω κάθε μήνα (πληρώνω ανελειπώς και μάλιστα επειδή ήμουν καλός πελάτης με παίρναν συνέχεια για προσφορές όμως μου δείναν κάτι κανάλια και κάτι μαλακίες που δε με ενδιέφεραν) ή να πληρώνω 5 ευρώ ή να μην τους πληρώσω τη ρήτρα. Αν είδες παραπάνω είπα πάμπολες φορές ότι θα την πληρώσω τη ρήτρα, απλά θέλω να ξέρω γιατί και τι πληρώνω και πως εξελίσονται αυτά τα πράγματα. Το "το υπέγραψες, είναι ηθική σου υποχρέωση να το πληρώσεις" είναι το επιφανειακό επιχείρημα που δε με νοιάζει και προφανώς δεν είναι η "ηθική" αλλά η "νομική" μου υποχρέωση, αυτό που με νοιάζει είναι "γιατι είναι 70 ευρώ και όχι 30 ή όχι 120 ή όχι 230 ή όχι και 0 ακόμα;". Δεν είδα (πέρα από κάποιους) να καιγόμαστε για τις "ηθικές" (ή έστω και τις ψυχρά εταιρικές) υποχρεώσεις των εταιρειών που με/μας κορόιδευε για 2 χρόνια ότι "θα μπει vdsl/ίνα σε 5 μήνες" (αναμένω την κλασσική απάντηση: "Ζήτα την ηχογράφηση και κάντους καταγγελία" λες και το να κάνω καταγγελία/μήνυση σε ολάκερη vodafone είναι ρεαλιστικό). Που είναι λοιπόν η επιλογή σε αυτό να βάλω εγώ ρήτρα στο συμβόλαιο ότι αν η εταιρεία δεν έχει βάλει ίνα/vdsl στην περιοχή μου σε 1/2/3 χρόνια τότε δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης. Αλλά και ακόμα και να μπορούσα να βάλω αυτή τη ρήτρα εγώ, αν όλες οι εταιρείς δεν προσφέραν vdls/ίνα τότε πάλι δεν υπάρχει ουσιαστική επιλογή αλλά μαφιόζικος καρτελίστικος συντονισμός από μέρους τους. Σόρι για την μεγάλη έκθεση, αλλά νομίζω εξαντλήσαμε το αρχικό θέμα του post και έχουμε μπει σε κοινωνικό/φιλοσοφικά χωράφια και κάνουμε κύκλους Σου έγραψα αλλά έκανες πως δεν κατάλαβες. Μπορείς να μήν κάνεις συμβόλαιο και να μην έχεις την 24 μήνη δέσμευση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Hommer είπε Χωρίς επιλογή εννοώ ότι όταν υπογράφω συμβόλαιο με μία εταιρεία δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο "αυτό είναι το συμβόλαιό μας, το θες ναι ή όχι;", αν εγώ απαντήσω "όχι" (γιατι δε θέλω να έχω ταχύτητα 6, δε θέλω να πληρώσω ρήτρα 70 ευρώ αν σπάσω νωρίτερα, δε θέλω να πουλάνε τα προσωπικά μου δεδομένα κτλ) Αν δεν θες συμβολαιο με αυτους τους ορους, τοτε μενεις χωρις συμβολαιο και πληρωνεις τιμη εκτος συμβολαιου. Η ρητρα υπαρχει για να σε κρατησει σιγουρα χ μηνες στην καλυτερη ψ τιμη τους. Κατα τ'αλλα, επιλογες και διαπραγματευσεις, δεχονται οι εταιρειες, συνηθως στα προνομια. Ειναι και να το εχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hommer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Σου έγραψα αλλά έκανες πως δεν κατάλαβες. Μπορείς να μήν κάνεις συμβόλαιο και να μην έχεις την 24 μήνη δέσμευση. μα δεν απάντησα σε εσνενα, προς τι το "έκανες πως δεν κατάλαβες"; Ξέρω πολύ καλά για αυτό. Αλλά αν νομίζεις ότι η 12μηνη σύμβαση απαντάει σε σε συτό που έγραψα παραπάνω, τι να πω, δεν έχω κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα