Προς το περιεχόμενο

Stack Overflow: Περισσότεροι developers χρησιμοποιούν υπολογιστές με Linux παρά Mac

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό. Εγώ πχ αν και macOS user, για development χρησιμοποιώ Linux. Θα μπορούσα και σε macOS αλλά πρέπει να μπλέξω με virtualisation, docker, etc λύσεις καθώς τα περισσότερα εργαλεία που χρειάζομαι πλην του MATLAB δεν υπάρχουν σε macOS, οπότε είναι πολύ πιο πρακτικό να έχω ένα Linux development machine.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, cat1967 είπε

Ναι αλλά δεν θα φαίνεται το μηλαρακι 

Σωστά. Πως αλλιώς θα φλεξάρουν ότι ξέρουν από υπολογιστές;

4 ώρες πριν, vorlon68 είπε

Μόλις πέσει η επισκεψιμότητα στο site τσουπ εμφανιζεται ενα αρθρο linux vs windows, ενα αρθρο για τον Muskαρα ή ενα αρθρο για την Apple για να ανέβουν τα νούμερα.....

Πιάνει το κόλπο όμως, ακόμα κι εσύ που γκρινιάζεις όχι μόνο το διάβασες, αλλά μπήκες στον κόπο να γράψεις μέχρι και σχόλιο

• Like 2

3 ώρες πριν, Losraio είπε

Ναι είμαι απόφοιτος και έχω αρκετή εμπειρία. Προς τί η ερώτηση σου;

Πάνω σε τι και πόσο καιρό αν επιτρέπεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Neural_handshake είπε

πλακα εκανα μωρε ,σιγα μην βγαλω το linux για να γυρισω στους ματρακαδες τα win

και εγω πλάκα κάνω.... εχεις δει πως δουλεύει το vim.... πρέπει να είσαι ο Stallman για να το δουλέψεις....

Επεξ/σία από evark
  • Like 1

Μόλις τώρα, evark είπε

και εγω πλάκα κάνω.... εχεις δει πως δουλεύει το vim.... πρέπει να είσαι ο Stallman για να το δουλέψεις....

Εγώ πάντως από όταν μου χάλασαν τα arrow keys στο laptop και έκατσα και έμαθα Vim, μπορώ να πω ότι είναι πολύ γρηγορότερο το workflow από click-based text editors.

Και την ίδια άποψη έχουν πολλοί άλλοι όπως φαίνεται από το survey όπου στα IDEs το Neovim είναι πρώτο στο loved vs dreaded.

Υ.Γ. Για να βάζουμε και την "κληρονομιά" του καθενός εκεί που πρέπει, αν είσαι ο Stallman, δουλεύεις Emacs, όχι Vim.

• Like 2

Έλα ησυχάστε όλα καλά!

Το linux έχει αρχίσει και βρίσκει τα πατήματά του στο dekstop εδώ και κάποιο καιρό.

Ρεαλιστικά για τους περισσότερους, δεν θα κάνει και καμιά δραματική διαφορά στην καθημερινή τους ζωή όποιο λειτουργικό σύστημα και να χρησιμοποιούν.
Ακόμα και για προγραμματιστές, δεν πιστεύω οτι έχει και τεράστια διαφορά το λειτουργικό σύστημα πλέον. Αν μάθεις καλά τα εργαλεία που χρησιμοποιείς, όλα μπόμπα.

Ωστόσο, υπάρχει μια ομορφιά στην διαφάνεια που προσφέρει μια καλοστημένη minimal διανομή - Απλά και για το λόγο οτι τα πράγματα είναι αρκετά απλά και standardized, μπορεί κάποιος να μάθει 1 φορά κάποια εργαλεία τα οποία θα τα χρησιμοποιεί για μια ζωή. Αν κάποιος είναι αυτού του mindset, μια δοκιμή μιας σταθερής διανομής και λίγο διάβασμα πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο ώς προγραμματιστής.

• Thanks 1

17 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Περισσότερες μ@@ σε μία παράγραφο δεν έχω ξαναδιαβάσει...

Μπορεί η γραμματέας να γράψει κώδικα, να στήσει dev μηχανήματα, να κάνει software architect, να στήσει staging server; Μόνο κλικ σε wizards κάνει ένας μηχανικός λογισμικού; Από αυτά που έγραψες καταλαβαίνει κάποιος ότι είσαι στο στάδιο που ξέρεις τόσα λίγα που νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα. Θα το ξεπεράσεις σύντομα.

Ναι μπορεί  αν είναι μηχανικός υπολογιστών και απλά δουλεύει σαν γραμματέας.

🤣🤣🤣🤣

πλάκα κάνω βέβαια αλλά στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι απίθανο

3 ώρες πριν, kinitos είπε

Ναι μπορεί  αν είναι μηχανικός υπολογιστών και απλά δουλεύει σαν γραμματέας.

🤣🤣🤣🤣

πλάκα κάνω βέβαια αλλά στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι απίθανο

Στην Ελλάδα πιο πιθανό είναι να είναι μηχανικός λογισμικού και να πληρώνεται σαν γραμματέας... 4ωρο... Βασικό... μαύρες υπερωρίες και μαστίγωμα 12ωρο...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...