kallair Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, pug_f_e είπε Thanks για τη βοήθεια... 1.Υποθετω Dolby vision προϋποθέτει να το υποστηρίζει η τηλεόραση μου? Σωστά η οχι απαραίτητα? Η δική μου δε νομιζω 2. Από ήχο βλέπω λεει η τηλεοραση μου ότι υποστηρίζει Dolby digital plus. 3. Sto netflix βλέπω σε πάρα πολλές ταινίες ,σειρές κλπ το 5.1. Τίποτα άλλο. Ούτε atmos ,ούτε her klp. Λογικά γιατί παρόλο που η ηχομπαρα υποστηρίζει, δεν υποστηρίζει η τηλεόραση.λογικα με το box θα δείξει atomos κλπ. Σωστα?? 4.Τώρα για το δίκτυο που είναι 100σταρι και όχι 1000αρι, είναι πρακτικά και αισθητα πρόβλημα ή να χαμε να λεγαμε. Τέλος όντως σκέφτομαι να πάρω tp link deco 2 3 kommatia μπας και αλλάξει λίγο η κατασταση. Μέχρι τώρα είχα devolo powerline αλλά δε κάνουν δουλειά σε μενα 1.dolby vision αποκλειεται να υποστηριζει. πολυ πιθανον το μεγιστο που να υποστηριζει ειναι HDR. 2. για να παιξει ενα αρχειο ηχου ή εικονας, χρειαζονται 3 προϋποθεσεις. το αρχειο να ειναι το καταλληλο φορματ, ο player να υποστηριζει αναπαραγωγη του σχετικου φορματ ηχου/εικονας, και το hardware (τηλεοραση/ηχοσυστημα) να υποστηριζει το αρχειο που προσπαθεις να παιξεις. αν κάτι απο τα 3 δεν υποστηριζεται, είτε πχ γινεται downmix σε 2.1 (αντι για 5.1), ειτε δεν το παιζει καθολου, ειτε το παιζει με αλλιωμενα χρωματα (στην περιπτωση που μιλαμε για προτυπο εικονας). 3. δες το 2. οπως υπεθεσες σωστα επειδη δεν υποστηριζει η τηλεοραση σου (πολυ πιθανα ουτε η εκδοση του netflix που εχει η τηλεοραση σου), δεν θα δεις dolby vision, ουτε θα ακουσεις dolby atmos. με την χρηση του tv box, θα αποκτησεις προσβαση σε dolby atmos. Επισης τσεκαρε αν η ηχομπαρα σου, εχει εφαρμογη για το κινητο. θα μπορεις πιο ευκολα να ρυθμισεις και να δοκιμασεις την ηχομπαρα σου με διαφορετικες ρυθμισεις. 4. για αναπαραγωγη 4Κ και σε καποιες high bitrate 1080p, ειναι σημαντικο προβλημα το 100αρι δικτυο. εγω το εχω λυσει με τα deco σε 3οροφη πολυκατοικια. σημασια εχει ομως να τοποθετηθουν σωστα για να εχουν καλη επικοινωνια μεταξυ τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα