pug_f_e Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπερα. Έχω την samsung q930b και απ οτι καταλαβαινω για να έχω 5.1 ή 7.1 ήχο κλπ Πρέπει να είναι η πηγή 7.1 Θεωρητικά έχω 5.1 από netflix. Apo κει και πέρα μπορώ να έχω 5.1 από κανα Playstation π.χ αΝ συνδέσω στη μπάρα ή στη tv Και τέλος που εμένα με ενδιαφέρει να δω καμια ταινία με 5.1 ή 7.1 , ίσως να μπορώ να το κάνω οικονομικά με κάποιο Android tv box...??? Τα λέω καλά η μπα?? Και να το συνδέσω με hdmi στη μπαρα λογικά..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, pug_f_e είπε Καλησπερα. Έχω την samsung q930b και απ οτι καταλαβαινω για να έχω 5.1 ή 7.1 ήχο κλπ Πρέπει να είναι η πηγή 7.1 Θεωρητικά έχω 5.1 από netflix. Apo κει και πέρα μπορώ να έχω 5.1 από κανα Playstation π.χ αΝ συνδέσω στη μπάρα ή στη tv Και τέλος που εμένα με ενδιαφέρει να δω καμια ταινία με 5.1 ή 7.1 , ίσως να μπορώ να το κάνω οικονομικά με κάποιο Android tv box...??? Τα λέω καλά η μπα?? Και να το συνδέσω με hdmi στη μπαρα λογικά..? Η TV ποια ειναι. Αν εχει eARC η τηλεοραση τοτε δε χρειαζεσαι κατι αλλο. Οτι ταινια ή σειρα ειναι φτιαγμενη με atmos θα μπορεις να τη δεις και "ακουσεις" αναλογα . Αρκει φυσικα να συνδεσεις τη soundbar στην earc υποδοχη της TV Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pug_f_e Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Η τηλεόραση είναι η panasonic 50cx700 σειρα Arc έχει νομίζω, δε ξέρω για earc Πάντως με το hdmi καλωδιο δουλεύει η μπάρα με το κοντρόλ της τηλεόρασης π.χ Δηλαδη Υπάρχει σειρά ή ταινία κλπ στη τηλεόραση που θα παίζει π.χ στο star και υποστηρίζει 5.1 ήχο?? Εγώ υπέθεσα ότι μέχρι στιγμής τον καλύτερο ήχο, μπορώ να τον πάρω από το netflix στη περίπτωση μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, pug_f_e είπε Η τηλεόραση είναι η panasonic 50cx700 σειρα Arc έχει νομίζω, δε ξέρω για earc Πάντως με το hdmi καλωδιο δουλεύει η μπάρα με το κοντρόλ της τηλεόρασης π.χ Δηλαδη Υπάρχει σειρά ή ταινία κλπ στη τηλεόραση που θα παίζει π.χ στο star και υποστηρίζει 5.1 ήχο?? Εγώ υπέθεσα ότι μέχρι στιγμής τον καλύτερο ήχο, μπορώ να τον πάρω από το netflix στη περίπτωση μου Ελληνικό κανάλι δε νομίζω να παίζει σε DD+ που είναι το μόνο sound format που υποστηρίζει η tv σου. Από Netflix, apple tv+, Disney & Prime πάντως λογικά θα παίζει κανονικά συνδέοντας στην arc της TV τη soundbar. Δεν έχει earc. Σίγουρα αφού η TV δεν υποστηρίζει atmos κλπ θα ήταν καλύτερα κάποιο tvbox συνδεδεμένο πάνω στη soundbar (αν δεν καν λάθος έχει 2 hdmi η soundbar). Ιδανικό θα ήταν το shield αλλά οκ αυτό ξεκινά από 120+. Υπάρχουν πιο φθηνά tvbox αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ασχοληθεί εδω και καιρό με αυτά και δεν ξέρω να προτείνω άλλο από αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pug_f_e Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Απ ότι διάβασα τα shield τα εχουν όλοι για τοπ. Ωστόσο παρόλο που είναι πιο δυνατά και smooth ,διάβασα ότι είναι ιδανικα για gaming. Για μένα που το θέλω για να βλέπω καμία ταινία με ήχο 5.1 ,7.1 η και atmos ,ίσως να με καλύπτει και κάποιο πιο φτηνό. Αυτό που με παραξένεψε είναι που γράφανε για υποστήριξη atmos στο netflix. Έιχα την εντύπωση ότι υποστηρίζει 5.1 στη καλύτερη.. Και απ ότι κατάλαβα παρόλο που σχεδόν ότι βάζω λεει 5.1 ,ειναι σαν 2καναλο. Μόνο το transformers που έβαλα " έλεγε κατι" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, pug_f_e είπε Απ ότι διάβασα τα shield τα εχουν όλοι για τοπ. Ωστόσο παρόλο που είναι πιο δυνατά και smooth ,διάβασα ότι είναι ιδανικα για gaming. Για μένα που το θέλω για να βλέπω καμία ταινία με ήχο 5.1 ,7.1 η και atmos ,ίσως να με καλύπτει και κάποιο πιο φτηνό. Αυτό που με παραξένεψε είναι που γράφανε για υποστήριξη atmos στο netflix. Έιχα την εντύπωση ότι υποστηρίζει 5.1 στη καλύτερη.. Και απ ότι κατάλαβα παρόλο που σχεδόν ότι βάζω λεει 5.1 ,ειναι σαν 2καναλο. Μόνο το transformers που έβαλα " έλεγε κατι" Αν εννοεις οτι το ακουγες σα 2καναλο σχεδον ισως να φταιει οτι εχεις επιλεξει εξοδο PCM στην TV για τον ηχο. Δεν ξερω την TV αυτη και τα settings της αλλα πρεπει να ψαξεις στη συνδεση ηχου να ειναι σε Bitstream οχι σε PCM. Αν το εχει δλδ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, pug_f_e είπε Απ ότι διάβασα τα shield τα εχουν όλοι για τοπ. Ωστόσο παρόλο που είναι πιο δυνατά και smooth ,διάβασα ότι είναι ιδανικα για gaming. Για μένα που το θέλω για να βλέπω καμία ταινία με ήχο 5.1 ,7.1 η και atmos ,ίσως να με καλύπτει και κάποιο πιο φτηνό. Από την στιγμή που θέλεις DolbyTrue hd 7.1/Atmos δεν υπάρχουν φτηνές λύσεις η πας σε nvidia shield pro στα 230+ ευρώ η πας σε nvidia shield tube και amazon fire tv cube 3d generation στα 130-160 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pug_f_e Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Επειδή καλώς ή κακώς η μπάρα που έχω υποστηρίζει 7.1 κλπ, λέω να πάρω κάτι ανάλογο και να το εκμεταλλευτώ. Οπότε πάμε για κάποιο από τα 2 3 που μου πρότεινες... Κρίμα που δε το είδα λίγο πιο πριν στο black friday. Διάβασα ότι τα nvidia πάντα τα βγάζουν στο bf. Μια ερώτηση... Διάβασα ότι δεν έχουν usb..ta nvia εννοω Έστω ότι έχω μια ταινία στο φλασακι με ήχο 7.1 κλπ. Πως τη περνάω και τη παίζω μέσα από το tv box? Που κόλλησε το μυαλό μου τώρα..? 11 ώρες πριν, Ashaman είπε Αν εννοεις οτι το ακουγες σα 2καναλο σχεδον ισως να φταιει οτι εχεις επιλεξει εξοδο PCM στην TV για τον ηχο. Δεν ξερω την TV αυτη και τα settings της αλλα πρεπει να ψαξεις στη συνδεση ηχου να ειναι σε Bitstream οχι σε PCM. Αν το εχει δλδ. Απ ότι βλέπω έχει τις εξής επιλογές Προτίμηση ήχου: αυτόματο ή mpeg Επιλογή spdif: αυτόματο ή pcm Καθυστέρηση spdif: αυτόματο, χωρίς καθυστέρηση και κάποιος χρόνους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Το nvidia pro και το cube 3d generation εχουν usb το nvidia tube οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzorb Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Για πολυκάναλο ήχο έχουμε τα πρότυπα dolby 5,1 7,1 και DD+(dolby atmos lossy) αυτά περνάνε απο HDMI 2.0 και τα υποστιρίζει η Tv σου και οι εφαρμογές της. Αυτά τα πρότυπα έχουν και οι streaming υπηρεσίες netflix prime disney κλπ. Άρα οτιδήποτε απο υπηρεσίες streaming το παίζεις απροβλημάτιστα και απ την τηλεόρασή σου εφόσον έχει τις αντίστοιχες εφαρμογές. Υπάρχουν και πιο οικονομικά tv box που μπορούν να κάνουν αυτήν την δουλεία πχ: mi stick 4k, mecool km2/km2plus. Τώρα πάμε στο Dolby TrueHd (Losless Atmos) που χρειάζεσαι ΗDMI 2.1 earc και δεν το υποστιρίζει η τηλεόραση. Εκεί χρείαζεσαι είτε bluray player, είτε υπολογιστή, είτε xbox series s/x, είτε καποιο tv box απ αυτα που αναφερθήκαν απο πάνω. Dolby TrueHd (Losless Atmos) βρίσκουμε μόνο σε δίσκους και rips bluray. Υπάρχει διαδορά ανάμεσα σε lossy ( συμπιεζμένο) atmos και losless (ασυμπιεστο) atmos? Ναι αλλά η διαφορά τους εξαρτάται από το πόσο εκπεδαυμένο είναι το αυτί σου και πόσο καλό είναι το ηχοσύστημα που έχεις. Στην περίπτωση τη ηχόμπαρας παίζεται. Αν βλεπέις κατα κύριο λόγο μέσο streaming δέν αξιζουν τα παραπάνω χρήματα για να έχεις Dolby TrueHd αν βλέπεις κυρίως ταινίες σε blurayrips ανώ των 12 gb που συνήθως έχουν Dolby TrueHd τότε αρχίζει να αξίζει. Στα tv box που έχουν Dolby TrueHd μόνο το Nvidia shiled tube (το φθηνό) δεν έχει usb θύρα (με plex μπορεί παίξει Dolby TrueHd), το cube 3d generation σαν αρνητικό έχει οτι το lan ειναι 100 και όχι 1000 και το usb 2.0 που δεν ξέρω πόσο μπορει να επιρρεάσει το playback πολύ μεγάλων αρχείων. Για να δεις αν είναι σωστή η σύνδεση ηχόμπαρας τηλεόρασης τρέξε το netflix και βάλε μια σειρά/ταινια με atmos , αν στην οθόνη της ηχόμπαρας δεξια τρέξουν τα γράμματα dolby atmos είναι εντάξει. Αν όχι πρέπει να βρεις πως θα ενεργοποιήσεις το bitstream. Αν το δείξει και πάλι δεν έχεις ήχο από τα πίσω ηχεία ίσως δεν έχουν κάνει pair σωστά με την μπάρα ή πρέπει να ανεβάσεις την στάθμη τους για να τα ακούσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pug_f_e Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστούμε για την μεγάλη και αναλυτική απάντηση.. 1.Να κάνω την εξής ερώτηση.. Ίσως σας φανεί χαζή... Βλέπω στα χαρακτηριστικά της μπάρας μου, samsung q930b ότι δεν υποστηρίζει 4κ περασμα No 4K/120Hz or VRR pass through support Δηλαδή ρε παιδιά τι σημαίνει αυτό..? Ότι αν βάλω ένα tv box kai το συνδέσω με hdmi,και βάλω μια ταινία 4κ, δε θα την υποστηρίζει? Και βασικα συνδέοντας το, το tv box στη μπάρα.. η εικόνα πως περνάει στη τηλεόραση? αν το συνδέσω στη tv,ok..αλλά έχω απορία αυτό με το 4κ pass through 2. έστω ότι έχω μια ταινία στο pc μου και θέλω να τη δω στη τηλεόραση μέσω του box.Πως θα τη δω αφού δεν έχει usb ???? 3. Με τα λίγα που έψαξα.. για μένα που θέλω απλά να βλέπω καμία ταινία με καλό ήχο λόγω της μπάρας που έχω, μάλλον με καλύπτει ένα mecool km2 plus που βρίσκω στα 68 ευρώ χωρίς τελωνείο μαζί με μεταφορικά. Ελλάδα 100 Παρεπιπτοντως έβαλα netflix ταινια με 5.1 και δεν εμφανιζεται κάτι στη μπάρα πέρα από το tv arc ισως να φταιει οτι πληρώνω την απλή έκδοση και κάπου διάβασα ότι το 5.1 κλπ υποστηρίζεται στην πιο ακριβή έκδοση. Αυτή με τους 4 χρηστες Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2022 από pug_f_e Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzorb Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 1. Δεν μπορεί να περάσει σήμα 4κ με ρυθμό ανανέοσης 120Ηz ή Variable variable refresh rate. Αυτά αφορουν κονσόλες next gen και pc για gaming. Δεν τα υποστιρίζει έτσι κι αλλιώς η τηλεόρασή σου και κάμια soundbar απ όσο γνωρίζώ δεν τα περνάει. Οπότε δεν σε απάσχολεί. Εσένα υποστιρίζει μέχρι 4Κ 60 Ηz αρά κανένα προβλημα από την μπάρα. Απλά αν μελοντικά αγοράσεις TV με 4K/120H και variable refresh rate την κονσόλα/pc που μπορει να σου τα δώσει αυτά τα συνδέεις στην τηλέοραση πρώτα. Η μπάρα έχει δυο θύρες HDMI, μία earc που την συνδέεται με την τήλεόραση και μία έξτρα που είναι είσοδος. Πχ έχεις ένα nvidia shield και θες να παίξεις μια ταίνια με Dolby TrueHd που δεν μπορει να την περάσει η τηλεόρασή σου. Συνδέεις το shield στην HDMI είσοδό της μπάρας η μπάρα παίρνει τον ήχο και μετα την εικόνα την περναέι στην τηλεόραση. 2 Ατυο γίνεται με τη χρήση κάπιοας εφαρμογής π.χ plex/ emby/ jellyfin. Κατεβάζεις την εφαρμογή του server για τον υπολογιστή και του client για το tv box και μέσω του τοπικού σου δικτύου(LAN/WiFi) ο υπολογιστής κάνει streaming την ταίνια στο tv box. Γι αυτο φυσικά πρέπει να εχέις σε λειτουργία τον υπολογιστή κάθε φορά που θες να δεις μια ταίνια που έχεις αποθηκεύσει εκεί. Επισής οσο πιο μεγάλη είναι η ταινία σε μέγεθος τόσο πιο προβληματική θα είναι η μετάδωση μέσω wifi λόγο ταχύτητας. Γι αυτό προτιμάμε LAN και ακόμα καλύτερα θύρα LAN 1000 όπως έχει το Shield. 3. Aν εξεραίσεις το την υποστήριξη Dolby TrueHd τότε σε καλύπτει μια χαρά. Η επόμενη ξεκάθαρη αναβάθμιση είναι nvidia shield pro αλλά θες τρεις φορές τα χρήματα του mecool. Ακόμα και αν κατεβάεις ταινία με Dolby TrueHd και δεις ότι δεν παίζει αυτόματα ήχος επειδή δεν το περνάει το mecool μέσα στον player της ταινίας θα πας να επιλέξεις κομμάτι ήχου όπου πάντα θα βρεις και 5,1 που θα παίξει. Ακόμα και σε απλό τηλεοπτικό σήμα αν αλλάξεις το sound mode απ το κοντρολ ή την εφαρμογή της soundbar από standard σε adaptive θα πρέπει τα πίσω ηχεία να παίξουν ήχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pug_f_e Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο που κάνεις να απαντάς τόσο αναλυτικά.. Οπότε από τα παραπάνω κλίνω περισσότερο στο mecool km2 plus που το βρίσκω κάτω από 70ε καθώς θα με καλυπτει πιστευω απολυτα και έχει και usb νομιζω για να παίζω πιο άνετα μια ταινία, παρά όλο αυτό με το plex klp που πάρα το ότι φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, το pc μου είναι σε άλλο όροφο και το δίκτυο όχι και το καλύτερο. Για το arc επομένως απ ότι καταλαβαίνω είναι και είσοδος και έξοδος , εικόνας και ηχου Τέλος, έκατσα και παρατήρησα με κάποιες σειρές κλπ ότι όντως ακούγονται συνέχεια ελαφρώς και τα πίσω ηχεια( παίζουν πιο χαμηλά ότι και τα μπροστα) και κάποιες ελάχιστες στιγμές παίξανε κάποιο ήχο, κάποιο εφέ μόνο αυτά. Γενικά θα έλεγα τρίχες κατσαρές.ισως έχει να κάνει με τη ταινία.αν βάλω transformers θεωρώ θα έχει πολύ περισσότερα εφέ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΑΣ ΔΕ ΛΕΕΙ 5.1 Ή DOLBY Ή ATMOS Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΜΟΝΟ TV ARC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pug_f_e είπε Ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο που κάνεις να απαντάς τόσο αναλυτικά.. Οπότε από τα παραπάνω κλίνω περισσότερο στο mecool km2 plus που το βρίσκω κάτω από 70ε καθώς θα με καλυπτει πιστευω απολυτα και έχει και usb νομιζω για να παίζω πιο άνετα μια ταινία, παρά όλο αυτό με το plex klp που πάρα το ότι φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, το pc μου είναι σε άλλο όροφο και το δίκτυο όχι και το καλύτερο. Για το arc επομένως απ ότι καταλαβαίνω είναι και είσοδος και έξοδος , εικόνας και ηχου Τέλος, έκατσα και παρατήρησα με κάποιες σειρές κλπ ότι όντως ακούγονται συνέχεια ελαφρώς και τα πίσω ηχεια( παίζουν πιο χαμηλά ότι και τα μπροστα) και κάποιες ελάχιστες στιγμές παίξανε κάποιο ήχο, κάποιο εφέ μόνο αυτά. Γενικά θα έλεγα τρίχες κατσαρές.ισως έχει να κάνει με τη ταινία.αν βάλω transformers θεωρώ θα έχει πολύ περισσότερα εφέ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΑΣ ΔΕ ΛΕΕΙ 5.1 Ή DOLBY Ή ATMOS Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΜΟΝΟ TV ARC Να ξερεις οτι τα mecool km2 (plus) δεν υποστηριζουν dolby vision, οποτε βαλε κ αυτό στην εξισωση αν σε ενδιαφερει. όπως επισης οτι το ethernet του ειναι 100αρι και όχι gigabit. Να αναφέρω επισης οτι η συνδεση μεγάλης χωρητικότητας σκληρου σε android tv box ειναι λιγο tricky και ίσως να μην σε βολεψει λογω του μεγεθους που εχουν τα αρχεία. Το ιδανικό ειναι η χρηση του plex και χρήση 5ghz wifi για συνδεση του tv box με το router, και gigabit ή 5ghz καλώδιο για την συνδεση του υπολογιστη που τρεχει το plex server, με το ρουτερ. Και σε διαφορετικο όροφο που ειναι, υπάρχουν λυσεις (πχ καποιο mesh) για να λυθει το προβλημα. πάμε τωρα στα της ηχομπαρας που ηδη εχεις. Για αρχή θα πρεπει να συνδεσεις την ηχομπαρα, στην θύρα arc. μετά μεσα απο τις ρυθμισεις της τηλεορασης, θα πας στις ρυθμισεις ηχου και θα ενεργοποιησεις το passthrough και bitstream, αν εχει καποια επιλογη που δεν ξερεις τι ειναι κ εχει επιλογη για AUTO, ασε το στο auto. Προφανως θα επιλεξεις σαν εξοδο ηχου, το hdmi/arc, δεν ξερω πως το γραφει στην τηλεοραση σου αλλα θα ειναι κατι παρεμφερες. ομοιως απο την ηχομπαρα θα πατησεις να παει στην αναλογη επιλογη. Να ξέρεις ότι τα πισω ηχεια, δεν παιζουν πάντα. ειναι κυριως για τα sound effects. αν δεν τα ακους καθολου ή τα ακους ελαχιστα κ οχι καθαρο ηχο, τοτε μαλλον δεν εχεις κανει σωστη ρυθμιση της ηχομπαρας ή η ταινια που βλεπεις δεν εχει καλό surround ηχητικο κομμάτι. δοκιμασε στο netflix ή disney+, καποια ταινια δράσης για να τεσταρεις το surround. επισης απ οτι βλεπω η ηχομπαρα υποστηριζει dolby atmos. ένας ακομα τροπος για να δεις αν την εχεις συνδεσει σωστά, στην εφαρμογη του νετφλιξ θα σου εμφανιζει το σημα του dolby atmos ή το 5.1, διπλα στον τιτλο της ταινιας, μαζί με τα dolby vision/HDR10. αυτό θα σημαινει οτι εχει αναγνωρισει οτι εχει συνδεθει αναλογο ηχοσυστημα. Edit. μολις ειδα ότι η τηλεοραση σου ειναι παλιό μοντελο. πράγμα που σημαινει οτι ειναι πολυ πιθανό ειναι να μην υποστηριζει συγχρονα φορματ ηχου στην εφαρμογη του νετφλιξ. για αυτό δεν ακουγες κ εφέ λογικα, οπως ανεφερες. ο πιο αξιοπιστος τροπος για να ακουσεις dolby ηχο για τώρα, ειναι να βαλεις ταινια σε στικακι και να την παιξεις απο τον ενσωματωμενο player της τηλεορασης, παντα με την προϋποθεση ότι εχεις κάνει σωστά τις ρυθμισεις ηχου. λογικα η ηχομπαρα εχει 2 hdmi θυρες. μια input και μια output. όταν αγορασεις tv box, θα σου προτεινα να βάλεις στην hdmi input το tv box, και το hdmi output να το συνδεσεις στην hdmi arc θυρα της τηλεορασης. και στο χειριστηριο του soundbar θα επιλεξεις το source που θες για να παιξει. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2022 από kallair Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pug_f_e Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, kallair είπε Να ξερεις οτι τα mecool km2 (plus) δεν υποστηριζουν dolby vision, οποτε βαλε κ αυτό στην εξισωση αν σε ενδιαφερει. όπως επισης οτι το ethernet του ειναι 100αρι και όχι gigabit. Να αναφέρω επισης οτι η συνδεση μεγάλης χωρητικότητας σκληρου σε android tv box ειναι λιγο tricky και ίσως να μην σε βολεψει λογω του μεγεθους που εχουν τα αρχεία. Το ιδανικό ειναι η χρηση του plex και χρήση 5ghz wifi για συνδεση του tv box με το router, και gigabit ή 5ghz καλώδιο για την συνδεση του υπολογιστη που τρεχει το plex server, με το ρουτερ. Και σε διαφορετικο όροφο που ειναι, υπάρχουν λυσεις (πχ καποιο mesh) για να λυθει το προβλημα. πάμε τωρα στα της ηχομπαρας που ηδη εχεις. Για αρχή θα πρεπει να συνδεσεις την ηχομπαρα, στην θύρα arc. μετά μεσα απο τις ρυθμισεις της τηλεορασης, θα πας στις ρυθμισεις ηχου και θα ενεργοποιησεις το passthrough και bitstream, αν εχει καποια επιλογη που δεν ξερεις τι ειναι κ εχει επιλογη για AUTO, ασε το στο auto. Προφανως θα επιλεξεις σαν εξοδο ηχου, το hdmi/arc, δεν ξερω πως το γραφει στην τηλεοραση σου αλλα θα ειναι κατι παρεμφερες. ομοιως απο την ηχομπαρα θα πατησεις να παει στην αναλογη επιλογη. Να ξέρεις ότι τα πισω ηχεια, δεν παιζουν πάντα. ειναι κυριως για τα sound effects. αν δεν τα ακους καθολου ή τα ακους ελαχιστα κ οχι καθαρο ηχο, τοτε μαλλον δεν εχεις κανει σωστη ρυθμιση της ηχομπαρας ή η ταινια που βλεπεις δεν εχει καλό surround ηχητικο κομμάτι. δοκιμασε στο netflix ή disney+, καποια ταινια δράσης για να τεσταρεις το surround. επισης απ οτι βλεπω η ηχομπαρα υποστηριζει dolby atmos. ένας ακομα τροπος για να δεις αν την εχεις συνδεσει σωστά, στην εφαρμογη του νετφλιξ θα σου εμφανιζει το σημα του dolby atmos ή το 5.1, διπλα στον τιτλο της ταινιας, μαζί με τα dolby vision/HDR10. αυτό θα σημαινει οτι εχει αναγνωρισει οτι εχει συνδεθει αναλογο ηχοσυστημα. Edit. μολις ειδα ότι η τηλεοραση σου ειναι παλιό μοντελο. πράγμα που σημαινει οτι ειναι πολυ πιθανό ειναι να μην υποστηριζει συγχρονα φορματ ηχου στην εφαρμογη του νετφλιξ. για αυτό δεν ακουγες κ εφέ λογικα, οπως ανεφερες. ο πιο αξιοπιστος τροπος για να ακουσεις dolby ηχο για τώρα, ειναι να βαλεις ταινια σε στικακι και να την παιξεις απο τον ενσωματωμενο player της τηλεορασης, παντα με την προϋποθεση ότι εχεις κάνει σωστά τις ρυθμισεις ηχου. λογικα η ηχομπαρα εχει 2 hdmi θυρες. μια input και μια output. όταν αγορασεις tv box, θα σου προτεινα να βάλεις στην hdmi input το tv box, και το hdmi output να το συνδεσεις στην hdmi arc θυρα της τηλεορασης. και στο χειριστηριο του soundbar θα επιλεξεις το source που θες για να παιξει. Thanks για τη βοήθεια... Υποθετω Dolby vision προϋποθέτει να το υποστηρίζει η τηλεόραση μου? Σωστά η οχι απαραίτητα? Η δική μου δε νομιζω Από ήχο βλέπω λεει η τηλεοραση μου ότι υποστηρίζει Dolby digital plus. Sto netflix βλέπω σε πάρα πολλές ταινίες ,σειρές κλπ το 5.1. Τίποτα άλλο. Ούτε atmos ,ούτε her klp. Λογικά γιατί παρόλο που η ηχομπαρα υποστηρίζει, δεν υποστηρίζει η τηλεόραση.λογικα με το box θα δείξει atomos κλπ. Σωστα?? Τώρα για το δίκτυο που είναι 100σταρι και όχι 1000αρι, είναι πρακτικά και αισθητα πρόβλημα ή να χαμε να λεγαμε. Τέλος όντως σκέφτομαι να πάρω tp link deco 2 3 kommatia μπας και αλλάξει λίγο η κατασταση. Μέχρι τώρα είχα devolo powerline αλλά δε κάνουν δουλειά σε μενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα