Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα και χρόνια πολλά,

έχω ένα παλιό Thinkpad L540,δεύτερο χέρι αλλά εκτός από ένα σπασμενο πλαστικό, δούλευε άψογα. Αποφάσισα τις προηγουμενες μέρες να πάρω μια νέα μπαταρία γιατί η τωρινή του κρατάει βία βία 1,2 ώρες. Πηρα μια μεγαλύτερης χωρητικότητας και χθες αποφάσισα να την βάλω στο μηχάνημα. Μονο που αποφάσισε να μου κάνει παραξενιές, παγώματα στο OS, νομίζω πλήκτρα που δεν γίνονταν registered όταν πληκτρολογουσα, επανεκκινησεις. τώρα πλέον όταν κάνω boot μου βγάζει να ρυθμίζω ώρα και ημερομηνία,  αυτό σημαίνει νεκρή μπαταρία CMOS, αλλά ευθύνεται και για τα υπόλοιπα προβλήματα, όπως το πάγωμα, γιατι αυτο με ανησυχει, οχι τα υπολοιπα θεματα? και γιατί ξεκίνησε τώρα που έβαλα την νέα μπαταρία? σημειωτέον, έψαξα να βρω μπαταρία με 100% ίδια χαρακτηριστικά με την μαμισια για να μην βγουν προβλήματα.

ευχαριστώ,  Ελένη

Επεξ/σία από ΛεναΛενα
Δημοσ.

Αλλάζεις και τη CMOS μπαταρία για να σεταριστεί σωστά το bios και μετά κοιτάς ποια προβλήματα παρέμειναν.

τόσο χρονών laptop είναι, μια φρέσκια CMOS καλό είναι να μπει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Αλλάζεις και τη CMOS μπαταρία για να σεταριστεί σωστά το bios και μετά κοιτάς ποια προβλήματα παρέμειναν.

τόσο χρονών laptop είναι, μια φρέσκια CMOS καλό είναι να μπει.

του 2013 είναι αλλά ακόμη έχει ζωή μέσα του, δεν κολλάει γενικά.

Δημοσ.
1 minute ago, ΛεναΛενα said:

του 2013 είναι αλλά ακόμη έχει ζωή μέσα του, δεν κολλάει γενικά.

το πόση ζωή έχει η CMOS θα στο πεί ένα πολύμετρο, αλλιώς βάζεις μια νέα καλού κακού.

το πόση ζωή έχει μέσα του αν δε κολλάει δε θα στο πει τηλεπαθητικά :)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

το πόση ζωή έχει η CMOS θα στο πεί ένα πολύμετρο, αλλιώς βάζεις μια νέα καλού κακού.

το πόση ζωή έχει μέσα του αν δε κολλάει δε θα στο πει τηλεπαθητικά :)

θα βάλω μια φρέσκια 🤭

οχι δεν θα μου το πει, αλλα το ελεγξα οταν το πηρα, με τις περιορισμενες μου γνωσεις. Mem tests, ελεγχο επεξεργαστη, οθονη κλπ ολα ηταν οκ. Γιαυτο μου φαίνεται παράξενο που τώρα έβγαλε πρόβλημα 🤔

Δημοσ.
Just now, ΛεναΛενα said:

θα βάλω μια φρέσκια 🤭

οχι δεν θα μου το πει, αλλα το ελεγξα οταν το πηρα, με τις περιορισμενες μου γνωσεις. Mem tests, ελεγχο επεξεργαστη, οθονη κλπ ολα ηταν οκ. Γιαυτο μου φαίνεται παράξενο που τώρα έβγαλε πρόβλημα 🤔

10χρονών μηχανάκια, καθόλου παράξενο. άλλα βγάζουν και νωρίτερα. :)

Μην υπερεκτιμάμε τη ζωή των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων με τόσα χρόνια στη πλάτη τους.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/12/2022 στις 4:28 ΜΜ, ΛεναΛενα είπε

θα κανω την αλλαγή στην μπαταρία και βλέπουμε

Έφτιαξε το πρόβλημα;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Φυσικά! Αν αντιμετωπίσει κι άλλο μέλος αντίστοιχο πρόβλημα να το παραπέμψω εδώ για λύση.

Aστους να κανουν και κανα search !!

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Έφτιαξε το πρόβλημα;

Τσου, συνεχίζει τα δικά του. βγάζω την μπαταρία του, την ξαναβάζω, ζητάει ημερομηνία παρότι η CMOS είναι καινούρια. οι ραμ είναι φρέσκες, συνεχίζει με το που μπαίνω στο λειτουργικό  να κολλάει, μόνο ο δείκτης του ποντικιού είναι οκ, πρέπει να κάνω hard restart. με live Linux USB δουλεύει μια χαρά. Πρόβλημα στον SSD? 🙄

και το θεμα που στο boot μου ζηταει ημερομηνία σημαινει προβλημα στη μητρικη? Δεν ξερω τι να πω...

για την ιστορία, τρέχει Manjaro.

9 ώρες πριν, mphxths είπε

Aστους να κανουν και κανα search !!

να φανταστείς έκανα και γω αλλά παρόμοιο πρόβλημα δεν βρήκα, μικρέ ξινουλη 😘

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

Μπες κ δω κ ξαναρώτα  https://forums.lenovo.com/t5/English-Community/ct-p/Community-EN

θα το έκανα αν θεωρούσα ότι αξίζει πλέον, είναι μηχάνημα δεκαετίας και ενώ είναι πολύ ανταποκρισιμο για τη ηλικία του, εντούτοις δεν είμαι σίγουρη ότι αξίζει να το ψάξω περαιτέρω, ρώτησα εδώ μήπως ήταν πρόβλημα κοινό που λύνεται σχετικά απλά. Αυτό μόνο....

Επεξ/σία από ΛεναΛενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...