lneam Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 η προσωπικη μου διαπιστωση εχει να κανει με τις εταιρειες να χρησιμοποιουν αυτα τα τεραστια δακτυλιδια περιμετρικα της τρυπας της καμερας για εντυπωσιασμο του καταναλωτη. Και σε υψος και σε διαμετρο. Μαλιστα φτανουν σε σημειο καποιοι να εχουν και εσωτερικες διαβαθμισεις με αλλα χρωματα / μικροτερα δακτυλιδια. υπαρχουν και ελαχιστες / σπανιες εξαιρεσεις, που τις βρισκουμε μονο στο παρελθον. 21 ώρες πριν, kotronas είπε Κρίμα που σταμάτησε την κατασκευή smartphone έβγαζε αξιόπιστο υλικό. δεν το λες ...... αυτα τα boot loop τα εχεις διαγραψει ??? 20 ώρες πριν, poulinos είπε Έχετε βαρεθεί να βλέπετε στο πίσω μέρος του smartphone σας κάποιο εξόγκωμα στο κύριο σύστημα φακών; ΟΧΙΙΙΙΙ δεν εχω βαρεθει. εχω βαρεθει να κραταει η μπαταρια μια μερα. και αυτοκινητο να αγορασεις με 100 λιτρα ρεζεβουαρ (που δεν υπαρχει), εαν δεν σταματησεις να κανεις βολτες -χωρις τελος- θα μενεις απο βενζινη εντος της μερας (24ωρο). ειτε ειναι αυτοκ., ειτε smartphone, ειτε ....., ολα κατασκευαζονται για τον μεσο καταναλωτη και οχι για τις ειδικες περιπτωσεις. οσοι αγοραζουν ενα smartphone, με γνωμονα την λειτουργια smartphone δεν εχουν αυτα τα προβληματα / αναγκες. Οι αλλοι (ελαχιστοι) ΝΑΙ 19 ώρες πριν, Retromaniac είπε Ή ας κολλάνε ένα καθρεπτάκη στο πίσω μέρος. Λύσεις υπάρχουν εισαι πολυ κοντα. Υπαρχει αυτοκολλητο - καθρεπτης, σχεδον 0 παχος 19 ώρες πριν, Dias είπε Στο xiaomi 9Τ pro μου, πάντως, εχει pop up camera . Δεν εχω δεί κινητά τα τελευταία 2 χρόνια με pop up κάμερα πολλες βλαβες + χαμενος χωρος 15 ώρες πριν, benq w 703 d είπε Πολλες ναυαρχιδες κινητων συναγωνίζονται και σε φωτο και σε βιντεο μηχανες dslr των 2000-3000€ και ισως και αργοτερα και σε ποιο ακριβοτερες dslr μεγαλη ανακριβεια. Στις τοσο μικρες καμερες των κινητων (cmos sensor) ολοι "παιζουν" με λογισμικο (αλγοριθμοι) για να "φερουν" κοντα στην πραγματικοτητα μια ληψη φωτο. Ακομα και 10 ή 20 διαφορετικα μοντελα να βαλουμε διπλα-διπλα (στα ιδια χρηματα) ολα τα εχουν διαφορες στο αποτελεσμα. Στις SLR θελεις επαγγελματικο ματι για να βρεις αποκλησεις. 9 ώρες πριν, georgiosmag είπε Το μυστικό όλο δεν είναι στα οπτικά. Κάποτε ήταν. Τώρα όχι. Τώρα απλά βοηθούν και τίποτε άλλο. Τώρα το μόνο που παίζει είναι η επεξεργασία. Η ταχύτητα και η δύναμη του ΑΙ που θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Όσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες των επεξεργαστών τόσο καλύτερες θα γίνονται οι κάμερες των κινητών. Θα έρθει μια μέρα που θα γελάμε με τις συγκρίσεις μεταξύ dslr και κινητών. Οι dslr κάποια στιγμή θα καταργηθεί τελείως. Ίσως να αντικατασταθεί από κάποια πανίσχυρη μικρή κάμερα με την τεχνολογία αυτής και με επεξεργαστή αντίστοιχο ενός καλού κινητού για να συνδυαστεί το αναλογικό με το ψηφιακό. Το μέγεθος και η πρακτικότητα μιας κάμερας σε ένα κινητό δεν έχει αντίπαλο. Ξεχάσατε τις παλιές τεχνολογίες και καλωσορίσατε τις νέες. Θα μου πεις γιατί η nikon η canon η Olympus κλπ δεν βγάζουν μια κάμερα να σκεπάσουν μια για πάντα οποιοδήποτε κινητό? Γιατί πολύ απλά δεν είναι καθόλου απλό. Δεν έχουν την τεχνογνωσία που έχει η samsung η apple κλπ εταιρίες ούτε και τους προγραμματιστές ούτε και την υποδομή να το κάνουν. Προς το παρόν χρησιμοποιούν απαρχαιωμένους επεξεργαστές εικόνας που το μόνο που κάνουν είναι να συμπιέζουν το μέγεθος των τεράστιων αρχείων raw που παράγουν οι τεράστιοι αισθητήρες των μηχανών να ρυθμίζουν λίγο χρώμα θερμοκρασία κλπ και τέλος. Το ΑΙ είναι αποκλειστικότητα άλλων. Ίσως κάποια στιγμή μελλοντικά δούμε κάποια εταιρία όπως samsung apple κλπ να το κάνουν. Αλλά προφανώς όχι ακόμη γιατί εμπορικά δεν τους συμφέρει με τίποτε. Θέλουν να τους κάνουν όλους φωτογράφους. Γιατι παράλληλα με 5ξ φωτογραφία σου προσφέρει επικοινωνία διασκέδαση κοινωνικότητα κλπ. Ενώ μια κάμερα μόνο φωτογραφία. Εκεί στηρίζονται και δεν ασχολούνται με κάμερες. Αν 5ο είχαν κάνει οι μεγάλες εταιρίες όπως nikon canon κλπ θα είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη. καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Απλα ο κοσμος δεν ενδιαφερεται πλεον για την ποιοτητα. Κατι αντιστοιχο εγινε και με το βυνιλιο vs mp3 --------------- σχετικα με τον τιτλο του αρθρου, εαν το πετυχει αυτο η LG, ειναι θεμα χρονου να το δουμε και απο τους ανταγωνιστες
keysmith Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 μένει να το δούμε πόσο "καλό" είναι. Δυστυχώς οι περισκοπικές υλοποιήσεις ζουμ τηλεφακών (σε σχέση με τις συμβατικές "τηλεσκοπικές" λύσεις) είναι ότι δίνουν γενικά soft εικόνα στα άκρα του κάδρου/φωτογραφίας (στο κέντρο είναι οκ) αλλά αυτή η υλοποίηση είναι μονόδρομος. Το άρθρο δεν μας πληροφορεί τι "μέγεθος" είναι ο αισθητήρας σε εμβαδόν και πιο το διάφραγμα f που εχει (και να υποθέσουμε είναι σταθερό).
JonnyBoy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, Apostol. είπε Καλες οι καμερες στα κινητα, παλιοτερα δεν εδινα καθολου σημασια γιατι ηταν μαπα. Πλεον με ενα midrange s20fe που εχω η ποιοτητα ειναι αποδεκτη για κανενα snapshot κτλ. Αλλα μην προσποιουμαστε οτι προκειται να φτασουν ποτε dslr. Οταν μια full frame εχει αισθητηρα μεγεθους 20 φορες μεγαλυτερο απο ενα κινητο, ε ειναι φυση αδυνατο να ανταγωνιστει. Οποτεδηποτε θελω να τραβηξω κατι περα απο snapshot η D750 με ενα Tamron 45mm 1.8 με σταθεροποιηση βγαινει. Εξαιρετικος φακος. Δεν υπαρχει περιπτωση ποτε κανενα κινητο να αντικαταστησει μια τετοια καμερα και ειδικα σε low light καταστασεις, οσο ai και να πεσει.- Δεν θα διαφωνήσω για τις dslr. Έχουν όμως εξελιχθεί τα κινητά τη νύχτα. Δεν έχει σημασία από πιο κινητό η φωτογραφία. Την λες όμως αξιοπρεπή. Και ξέρεις τι μικρούς φακούς ενσωματώνουν αυτές οι συσκευές. Όμως έχεις δίκιο. Δεν θα φτάσουν ποτέ τις dslr/mirrorless.
Apostol. Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, aposkama είπε 'Ποτε μην λες ποτε' Όλα είναι θέμα χρόνου Κραταω μια μικρη πισινη αλλα οταν ειναι θεμα φυσικης ε τοτε δεν μπορουν να γινουν και πολλα, εκτος αν μεγαλωσουν αρκετα οι αισθητηρες στα κινητα που βεβαια λιγο δυσκολο γιατι μετα θα πρεπει να μεγαλωσουν και οι φακοι και τωρα προσπαθουν ολοι οι κατασκευαστες να μικρυνουν τα παντα οπως αναφερει και το αρθρο. 21 λεπτά πριν, JonnyBoy είπε Δεν θα διαφωνήσω για τις dslr. Έχουν όμως εξελιχθεί τα κινητά τη νύχτα. Δεν έχει σημασία από πιο κινητό η φωτογραφία. Την λες όμως αξιοπρεπή. Και ξέρεις τι μικρούς φακούς ενσωματώνουν αυτές οι συσκευές. Όμως έχεις δίκιο. Δεν θα φτάσουν ποτέ τις dslr/mirrorless. Δεν διαφωνω αξιοπρεπεστατη η φωτογραφια, αναλογα βεβαια για τι χρηση προοριζεται. Για οικογενειακη/αναμνηση/snapshot να την βλεπουμε στο κινητο-υπολογιστη να θυμομαστε την μερα, ειναι οτι πρεπει, και χαιρομαι που εχουμε μηχανακια στην τσεπη μας που μπορουν να βγαλουν τετοιες φωτο. Για επαγγελματικη χρηση/εκτυπωση κλπ ειναι ομως εντελως ακαταλληλη, μια dslr με ενα φωτεινο φακο σε ενα τριποδο θα εδινε απειρως καλυτερη ποιοτητα, δεν νομιζω να διαφωνει κανεις με αυτο. Οπως το βλεπω εγω τα κινητα συμπληρωνουν τις dslr. Παλια κουβαλουσα compact καμερες για τις καθημερινες, για να μην κουβαλαω την dslr. Τωρα τα κινητα αντικατεστησαν τις compact, μια χαρα, αλλα για οτιδηποτε αλλο dslr/mirrorless με τους μεγαλους αισθητηρες και φακους ειναι ακομα μονοδρομος. Οπως ακομα ειναι μονοδρομος για τους studio fashion photographers οι ψηφιακες μεσαιου φορμα καμερες. Οπως ακομα ειναι μονοδρομος για καποιους επαγγελματιες φωτογραφους τοπιου οι αναλογικες μεγαλου φορμα μηχανες, επειδη θελουν το maximum. 1 1
intruder99 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/12/2022 στις 3:16 ΜΜ, tarantules είπε Εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω την τρούπα της μπροστινής κάμερας να χαλάει τον ωφέλιμο χώρο της οθόνης.Επειδή κάποιοι έχουν βίτσιο να τραβάνε τη μάπα τους , την πληρώνουμε και εμείς που δεν γουστάρουμε τις σελφοκάμερες.Τουλάχιστον να έβγαζαν έστω λίγα κινητά χωρίς καθόλου μπροστινή κάμερα. Έχουν υπάρξει πολλές υλοποιήσεις χωρίς το notch στην οθόνη. Όπως το Xiaomi 9T Pro με την pop up camera ή το περσινό Asus Zenfone 8 Flip με την πίσω κάμερα που περιστρέφεται. Αλλά τώρα τελευταία αυτή η ιδέα φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί. Η ΖΤΕ από την άλλη μέχρι και σήμερα βγάζει κινητά με under display camera. Συγκεκριμένα μιλάω για τα Axon 30 και Axon 40 Ultra. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2022 από intruder99
Apostol. Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, georgiosmag είπε Θα μου πεις γιατί η nikon η canon η Olympus κλπ δεν βγάζουν μια κάμερα να σκεπάσουν μια για πάντα οποιοδήποτε κινητό? Γιατί πολύ απλά δεν είναι καθόλου απλό. Δεν έχουν την τεχνογνωσία που έχει η samsung η apple κλπ εταιρίες ούτε και τους προγραμματιστές ούτε και την υποδομή να το κάνουν. Προς το παρόν χρησιμοποιούν απαρχαιωμένους επεξεργαστές εικόνας που το μόνο που κάνουν είναι να συμπιέζουν το μέγεθος των τεράστιων αρχείων raw που παράγουν οι τεράστιοι αισθητήρες των μηχανών να ρυθμίζουν λίγο χρώμα θερμοκρασία κλπ και τέλος. Το ΑΙ είναι αποκλειστικότητα άλλων. Ίσως κάποια στιγμή μελλοντικά δούμε κάποια εταιρία όπως samsung apple κλπ να το κάνουν. Αλλά προφανώς όχι ακόμη γιατί εμπορικά δεν τους συμφέρει με τίποτε. Κανεις μεγαλο λαθος. Δεν χρειαζονται αυτες οι καμερες πανισχυρους επεξεργαστες, ουτε ai. Γιατι δεν τα θελουν οι χρηστες και δεν τα χρειαζονται. Γιατι κανενας φωτογραφος που εχει full frame με καλους φακους κλπ, επαγγελματιας ή ερασιτεχνης, δεν τραβαει jpeg. Τραβαμε ολοι σε raw γιατι ακριβως δεν θελουμε καμια επεξεργασια απο την μηχανη. Θελουμε μονο οτι βγαζει ο αιθητηρας και τιποτα παραπανω. Γιατι μετα κανουμε την δικια μας επεξεργασια οπως την εχει στο μυαλο του ο καθε φωτογραφος. Γιατι ο καθε φωτογραφος εχει το δικο του στυλ. Καμια φωτογραφια επεξεργασμενη απο κινητο δεν εχω δει και να πω "μαλιστα ετσι θα την εκανα και εγω για μια εκτυπωση". Το τερμα saturation το κατεβασμα των highlights και το ανεβασμα των σκιων ωστε ολοκληρη η φωτογραφια να εχει το ιδιο ευρος φωτεινοτητας ειναι ακριβως το αντιθετο απο το τελικο αποτελεσμα που ψαχνουμε οταν κανουμε επεξεργασια σε μια φωτογραφια για αρτιστικους λογους. H επεξεργασια που γινεται απο τα κινητα εχει σαν γνωμονα τον εντυπωσιασμο του μεσου χρηστη και τιποτα παραπανω, τεχνικα ειναι τελειως λαθος το 90% των αποτελεσματων. Η χρηση τους ειναι μονο για social media κλπ με "εφε" οπως τα ψευτικα bokeh (μπλιαχ) τα διαφορα beauty filters που κανουν τα προσωπα σαν πλαστικα. Μπορει να υπαρχουν και εξαιρεσεις, αλλα ο κανονας ειναι αυτος. Και ολα αυτα μονο για την επεξεργασια, για την ποιοτητα των φωτογραφιων ανεφερθηκα πριν. 15 ώρες πριν, georgiosmag είπε Το μυστικό όλο δεν είναι στα οπτικά. Κάποτε ήταν. Τώρα όχι. Τώρα απλά βοηθούν και τίποτε άλλο. Τώρα το μόνο που παίζει είναι η επεξεργασία. Η ταχύτητα και η δύναμη του ΑΙ που θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Όσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες των επεξεργαστών τόσο καλύτερες θα γίνονται οι κάμερες των κινητών. Θα έρθει μια μέρα που θα γελάμε με τις συγκρίσεις μεταξύ dslr και κινητών. Και σε αυτο εισαι τελειως λαθος αλλα δεν θα κατσω να αναλυσω το γιατι, αν ειχες διπλα διπλα δυο φωτογραφιες μια απο slr/mirrorless με ενα καλο φακο και μια απο ενα καλο κινητο σε μια δυσκολη σκηνη θα καταλαβαινες γιατι παιζουν ρολο τα οπτικα και δεν ειναι τυχαιο που ο φακος της slr εχει 14+ στοιχεια ασφαιρικα και μη, με διαφορες ειδικες επικαλυψεις κλπ, και κοστιζει οσο ολοκληρο το κινητο και πολλες φορες πολλαπλασια του. Και σου παραθετω μια τομη ενος Τamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2, τρομερος ζουμ φακος για ff, ο οποιος ακομα και αυτος δεν φτανει σε αποδοση ενα σταθερο φακο.17 στοιχεια σε 12 γκρουπ. Και θεωρειται φθηνος στα 1200ευρω.
georgiosmag Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Apostol. είπε Κανεις μεγαλο λαθος. Δεν χρειαζονται αυτες οι καμερες πανισχυρους επεξεργαστες, ουτε ai. Γιατι δεν τα θελουν οι χρηστες και δεν τα χρειαζονται. Γιατι κανενας φωτογραφος που εχει full frame με καλους φακους κλπ, επαγγελματιας ή ερασιτεχνης, δεν τραβαει jpeg. Τραβαμε ολοι σε raw γιατι ακριβως δεν θελουμε καμια επεξεργασια απο την μηχανη. Θελουμε μονο οτι βγαζει ο αιθητηρας και τιποτα παραπανω. Γιατι μετα κανουμε την δικια μας επεξεργασια οπως την εχει στο μυαλο του ο καθε φωτογραφος. Γιατι ο καθε φωτογραφος εχει το δικο του στυλ. Καμια φωτογραφια επεξεργασμενη απο κινητο δεν εχω δει και να πω "μαλιστα ετσι θα την εκανα και εγω για μια εκτυπωση". Το τερμα saturation το κατεβασμα των highlights και το ανεβασμα των σκιων ωστε ολοκληρη η φωτογραφια να εχει το ιδιο ευρος φωτεινοτητας ειναι ακριβως το αντιθετο απο το τελικο αποτελεσμα που ψαχνουμε οταν κανουμε επεξεργασια σε μια φωτογραφια για αρτιστικους λογους. H επεξεργασια που γινεται απο τα κινητα εχει σαν γνωμονα τον εντυπωσιασμο του μεσου χρηστη και τιποτα παραπανω, τεχνικα ειναι τελειως λαθος το 90% των αποτελεσματων. Η χρηση τους ειναι μονο για social media κλπ με "εφε" οπως τα ψευτικα bokeh (μπλιαχ) τα διαφορα beauty filters που κανουν τα προσωπα σαν πλαστικα. Μπορει να υπαρχουν και εξαιρεσεις, αλλα ο κανονας ειναι αυτος. Και ολα αυτα μονο για την επεξεργασια, για την ποιοτητα των φωτογραφιων ανεφερθηκα πριν. Και σε αυτο εισαι τελειως λαθος αλλα δεν θα κατσω να αναλυσω το γιατι, αν ειχες διπλα διπλα δυο φωτογραφιες μια απο slr/mirrorless με ενα καλο φακο και μια απο ενα καλο κινητο σε μια δυσκολη σκηνη θα καταλαβαινες γιατι παιζουν ρολο τα οπτικα και δεν ειναι τυχαιο που ο φακος της slr εχει 14+ στοιχεια ασφαιρικα και μη, με διαφορες ειδικες επικαλυψεις κλπ, και κοστιζει οσο ολοκληρο το κινητο και πολλες φορες πολλαπλασια του. Και σου παραθετω μια τομη ενος Τamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2, τρομερος ζουμ φακος για ff, ο οποιος ακομα και αυτος δεν φτανει σε αποδοση ενα σταθερο φακο.17 στοιχεια σε 12 γκρουπ. Και θεωρειται φθηνος στα 1200ευρω. Πολύ ωραία όλα αυτά που λες και τα σέβομαι. Αλλά εκτός του σεβασμού σου λέω και εγώ με την σειρά μου ότι είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος. Ένα πολύ απλό παράδειγμα μια παλαιά DSLR με full frame αισθητήρα κόστους 6-7 χιλιάρικα 10ετίας όταν βλέπεις το αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι τουλάχιστον ανέκδοτο δίπλα σε ένα καλό κινητό όπως pixel 6/7 η Vivo η Samung... Αυτό ότι σχεδιάγραμμα ότι επιστημονική ανάλυση και να μου κάνεις ΔΕΝ υπάρχει εξήγηση. Συμφωνείς? Όσο για το λογισμικό που "πειράζει" το τελικό αποτέλεσμα καθώς και οι χειροκίνητες ρυθμίσεις αλλά και τα raw αρχεία (που έστω είναι ΠΟΛΥ μικρότερα σε μέγεθος από μια DSLR) κάνεις την δουλειά σου μια χαρά ακόμη και για σοβαρό εξώφυλο περιοδικού. Τώρα για το κομμάτι το αρτιστικό / καλλιτεχνικό / συναισθηματικό θα σου πω απλά ότι πολύ άνετα μπορείς να το έχεις και με κινητό τηλέφωνο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που πιάνουν στα χέρια τους ένα κινητό και σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό και γιατί είναι επαγγελματίες και έχουν τεχνική αλλά έχουν και το κατάλληλο μάτι και αίσθημα να σου μεταδώσουν με το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος ειδικά για το αρτιστικό θα σου πω ότι προτιμώ το ΑΙ που δημιουργεί από το πουθενά μόνο με λέξεις και πειραματισμό εικόνες και βίντεο παρά τον απαρχαιωμένο κόκο του φιλμ που ποτέ δεν μου άρεσε... έχουν περάσει ΠΟΛΛΕΣ dslr ως χομπίστας που είμαι και πάντα πήγαινα στην επόμενη αρκεί να είχε λιγότερο κόκο από την προηγούμενη. Αυτά είναι καθαρά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αυτό που εσύ θεωρείς όμορφο και συναισθηνατικό για κάποιον άλλον μπορεί να το θεωρεί γελοίο. Όταν πηγαίνω καμιά φορά σε έκθεση ζωγραφικής η έκθεση φωτογραφίας και βλέπω διάφορες "μουτζούρες" που όμως είναι καλιτεχνικά αριστουρ΄γηματα για κάποιους εμένα μου προκαλεί αηδία και γέλιο ταυτόχρονα. Μια σκοτεινή φωτογραφία με έντονο κοντράστ έχει υποτίθετε "ατμόσφαιρα"... εγώ προσωπικά θέλω λεπτομέρεια στην φωτογραφία.. και μπορείς να έχεις ατμόσφαιρα αν υπάρχει σωστή θερμοκρασία στην φωτογραφία αλλά το κυροτερο να είναι τραβηγμένη από τέτοια γωνία και απόσταση που να λέει κάτι για να σε αγγίξει... καθαρά προσωπική άποψη δίχως να σημαίνει ότι είναι και η σωστή.
Apostol. Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, georgiosmag είπε Πολύ ωραία όλα αυτά που λες και τα σέβομαι. Αλλά εκτός του σεβασμού σου λέω και εγώ με την σειρά μου ότι είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος. Οχι φιλε μου, δυστυχως εσυ εισαι εντελως λαθος. 23 ώρες πριν, georgiosmag είπε Ένα πολύ απλό παράδειγμα μια παλαιά DSLR με full frame αισθητήρα κόστους 6-7 χιλιάρικα 10ετίας όταν βλέπεις το αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι τουλάχιστον ανέκδοτο δίπλα σε ένα καλό κινητό όπως pixel 6/7 η Vivo η Samung... Αυτό ότι σχεδιάγραμμα ότι επιστημονική ανάλυση και να μου κάνεις ΔΕΝ υπάρχει εξήγηση. Συμφωνείς? Οχι καθολου δεν συμφωνω,ακομα και η d750 που εχω που κοντευει 9 χρονων με εναν καλο φακο δεν την πιανει κανενα κινητο.- Για να μην μιλησω για καινουρις sony canon, εκει η διαφορα ειναι χαος. 23 ώρες πριν, georgiosmag είπε Όσο για το λογισμικό που "πειράζει" το τελικό αποτέλεσμα καθώς και οι χειροκίνητες ρυθμίσεις αλλά και τα raw αρχεία (που έστω είναι ΠΟΛΥ μικρότερα σε μέγεθος από μια DSLR) κάνεις την δουλειά σου μια χαρά ακόμη και για σοβαρό εξώφυλο περιοδικού. Χαχα, καλο αστειο αλλα ουτε για ανεκδοτο δεν πιανεται δυστυχως. Σοβαρα εξωφυλλα σοβαρων περιοδικων γινονται με μεσαιο φορμά μηχανες ψηφιακες hasselblad-fuji που κοστιζουν αναλογα το συστημα απο 15-50k.Ασε τα κινητα για τις selfie. 23 ώρες πριν, georgiosmag είπε Τώρα για το κομμάτι το αρτιστικό / καλλιτεχνικό / συναισθηματικό θα σου πω απλά ότι πολύ άνετα μπορείς να το έχεις και με κινητό τηλέφωνο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που πιάνουν στα χέρια τους ένα κινητό και σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό και γιατί είναι επαγγελματίες και έχουν τεχνική αλλά έχουν και το κατάλληλο μάτι και αίσθημα να σου μεταδώσουν με το τελικό αποτέλεσμα. Εδω συμφωνω, δεν κανει η μηχανη τον φωτογραφο ξερω πολλους μεγαλους ρεπορτερ που καλυπταν πολεμους κτλ που χρησιμοποιουσαν compact μηχανες και εβγαζαν τρομερα αποτελεσματα.Οπως και φωτογραφους(ελληνες ξενους γνωστους και μη) που κανουν καλλιτεχνικη που εχουν μια απλη crop dslr και ενα κιτ 18-55 και κανουν φωτογραφια που δεν θα μπορουσα ποτε εγω γιατι εχουν την ματια τους. Και με κινητο γινεται καλλιτεχνικη, αλλα σε περιοριζει αφανταστα. Και ποτε με την αθλια επεξεργασια των κινητων, ισως με raw και την εκθεση στα χερια σου, ισως. Αλλα στο παρον τοπικ μιλαμε καθαρα για ποιοτητα φωτογραφιας. 23 ώρες πριν, georgiosmag είπε Τέλος ειδικά για το αρτιστικό θα σου πω ότι προτιμώ το ΑΙ που δημιουργεί από το πουθενά μόνο με λέξεις και πειραματισμό εικόνες και βίντεο παρά τον απαρχαιωμένο κόκο του φιλμ που ποτέ δεν μου άρεσε... Το πρωτο δεν θα το σχολιασω καν ειναι τελειως ακυρο, στο δευτερο που μιλας για τον απαρχαιωμενο κοκο φιλμ, οκ τωρα καταλαβαινω γιατι εχεις τις αποψεις που εχεις και δεν θα μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου. Μπορεις να πιστευεις οτι θες, παντως εγω που εχω δουλεψει απο μικρο φορμά 135, και ολα τα μεσαια φορμα μεχρι 6x9, και αλλοι χιλιαδες φωτογραφοι με φιλμ θα ηθελαν να διαφωνησουν μαζι σου. Στις 29/12/2022 στις 7:29 ΜΜ, georgiosmag είπε έχουν περάσει ΠΟΛΛΕΣ dslr ως χομπίστας που είμαι και πάντα πήγαινα στην επόμενη αρκεί να είχε λιγότερο κόκο από την προηγούμενη. Οκ παλι καταλαβα, δεν σε παρεξηγω, και εγω οταν αρχισα ειχα μπει σε αυτο το τρυπακι, νομιζα οτι μια καλυτερη μηχανη με λιγοτερο θορυβο στα υψηλα iso και ενας ακριβος φακος θα με εκανε καλυτερο φωτογραφο. Εχεις πεσει και εσυ στην παγιδα αλλα μαλλον δεν βγηκες ποτε απο αυτην. Και μια που μιλας για κοκο, για βγαλε μια raw με το κινητο σου σε 1.8 1/8 iso 6400 (που μας κανει EV=-1.κατι) και δες τι κοκο εχει αφου απεχθανεσαι τον κοκο, και μην κρινεις απο την επεξεργασμενη που σου πεταει το κινητο σου που τα εχει κανει ολα μια ελαιογραφια για να μην βλεπεις θορυβο, με αποτελεσμα η λεπτομερεια να πηγαινει περιπατο. Και θα σου δωσω ενα tip: κοκος και λεπτομερεια πανε hand in hand. Στις 29/12/2022 στις 7:29 ΜΜ, georgiosmag είπε Αυτά είναι καθαρά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αυτό που εσύ θεωρείς όμορφο και συναισθηνατικό για κάποιον άλλον μπορεί να το θεωρεί γελοίο. Όταν πηγαίνω καμιά φορά σε έκθεση ζωγραφικής η έκθεση φωτογραφίας και βλέπω διάφορες "μουτζούρες" που όμως είναι καλιτεχνικά αριστουρ΄γηματα για κάποιους εμένα μου προκαλεί αηδία και γέλιο ταυτόχρονα. Οπως το ειπες, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αλλα εδω μιλαμε για ποσοτικως μετρησιμα πραγματα, οχι αφαιρετικα οπως αυτα που περιγραφεις. Στις 29/12/2022 στις 7:29 ΜΜ, georgiosmag είπε Μια σκοτεινή φωτογραφία με έντονο κοντράστ έχει υποτίθετε "ατμόσφαιρα"... εγώ προσωπικά θέλω λεπτομέρεια στην φωτογραφία.. Μια φωτογραφια με εντονο κοντραστ γιατι να μην εχει ατμοσφαιρα και λεπτομερεια?, απο που το εβγαλες παλι αυτο? Μπορω να εχω οσο κοντραστ θελω και η φωτογραφια να ειναι pin sharp, αρκει να ξερω να εκθεσω για την συγκεκριμενη σκηνη, που σημαινει να ξερω τι ταχυτητα χρειαζομαι για το θεμα μου, ακολουθως να διαλεξω το διαφραγμα αναλογα το τι θελω να ειναι σε εστιαση και τι οχι, και τελος το iso μου. Παλιοτερα πολλοι αλλα ειδικα οσοι καναμε δρομο και θελαμε γρηγορα ρεφλεξ με φιλμ και μικρο φορμά, βαζαμε τον φακο στην υπερεστιακη του αποσταση για το δεδομενο διαφραγμα(πανε αυτα πια φυγανε και τα σημαδια απο τους φακους), μια μεση ταχυτητα ή σε προγραμμα, και μετα το υπολοιπα στην εμφανιση, αναλογα με το ποσο νομιζαμε οτι υπο/υπερεκθεσαμε. Στον αντιποδα τις καλυτερες δρομισιες τις εχω βγαλει με μια RB67proSD η οποια ηταν 2.5 κιλα η οποια δεν ειχε ουτε καν φωτομετρο, ολα τελειως manual. εστιαση στο θαμπογυαλο και εκθεση με την εμπειρια και αντε ενα εξωτερικο φωτομετρο.10 στασεις στο 120αρι φιλμ και αυτο ηταν. Η μηχανη ειναι για studio/landcape καταστασεις. Εγω εκανα δρομο με αυτη και μου αρεσε. Αναγκαστικα εβαζε το μυαλο να δουλεψει για το καθε κλικ. Στις 29/12/2022 στις 7:29 ΜΜ, georgiosmag είπε και μπορείς να έχεις ατμόσφαιρα αν υπάρχει σωστή θερμοκρασία στην φωτογραφία αλλά το κυροτερο να είναι τραβηγμένη από τέτοια γωνία και απόσταση που να λέει κάτι για να σε αγγίξει... καθαρά προσωπική άποψη δίχως να σημαίνει ότι είναι και η σωστή. Η θερμοκρασια τι σχεση εχει? Για αυτο τραβαμε σε raw για να μπορουμε μετα να ορισουμε εμεις ο,τι white balance θελουμε, οχι να εχω το ai του κινητου να μου τα κανει μανταρα και μετα να αλλαζω χρωματα και οχι θερμοκρασια και να γινονται edit πανω σε edit. Η γωνια και αποσταση που λες αναφερεσαι στο καδρο, και το καδραρισμα ειναι μια τεχνη απο μονο του, εκει παιζει ρολο το ματι στου φωτογραφου και δεν θα διαφωνησω. ------------------------------------------------ Τελοσπαντων το ληγω εδω απο μεριας μου γιατι αυτη την κουβεντα την εχω κανει ανα τα χρονια τοσες φορες που εχω βαρεθει. Προφανως δεν μπορω ουτε θελω να σε πεισω, ισως μονο να σου δωσω μερικα πραγματα να σκεφτεις. Εχεις τις αποψεις σου εχω τις δικες μου, αλλα καλο θα ηταν να μην εισαι απολυτος σε πραγματα τα οποια δεν εχεις δοκιμασει/τριφτει/εντρυφησει.
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 On 29/12/2022 at 11:28, lneam said: και αυτοκινητο να αγορασεις με 100 λιτρα ρεζεβουαρ (που δεν υπαρχει), εαν δεν σταματησεις να κανεις βολτες -χωρις τελος- θα μενεις απο βενζινη εντος της μερας (24ωρο). το προβλημα μου ειναι το εξης.α.πολλα ατομα εχουν θεμα με την φορτιση.β.δεν βγαινουν κινητα με μεγαλες μπαταριες.η samsung εβγαλε καποια με 6000mah οπως και η xiaomi me to mi max που το ειχα.θα προτιμουσα ενα απο τα 3 παρακατω. α. ειτε να μπορεις στο πισω μερος να προσθετεις μπαταριας οπως ειχε γινει με ενα motorola Που πισω εβαζες ειτε ηχειο ειτε φωτογραφικη ειτε μπαταρια. β. να μου βγαλεις ενα εστω μοντελο που να εχει μεγαλη μπαταρια 7000-8000 mah μπαταρια. γ. την ναυαρχιδα σου πχ samsung s22 να την βγαζεις και σε εκδοση με μεγαλυτερη μπαταρια.ναι το ξερω οτι το κινητο θα γινει +100 γραμμαρια ειτε πιο παχυ αλλα πιστευω οτι πολυς κοσμος θα το αγοραζε. το θεμα μπαταριας αφορα μεγαλο ποσοστο κοσμου αλλα ολοι εχουμε μαθει πλεον οτι μια φορα την ημερα θα το γεμιζουμε.το θεωρουμε δεδομενο.
SabotazNic Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Στις 28/12/2022 στις 3:16 ΜΜ, tarantules είπε Εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω την τρούπα της μπροστινής κάμερας να χαλάει τον ωφέλιμο χώρο της οθόνης.Επειδή κάποιοι έχουν βίτσιο να τραβάνε τη μάπα τους , την πληρώνουμε και εμείς που δεν γουστάρουμε τις σελφοκάμερες.Τουλάχιστον να έβγαζαν έστω λίγα κινητά χωρίς καθόλου μπροστινή κάμερα. Προτιμας να εχεις μια εγκοπη στην μεση, δεξια τα wifi/data και αριστερα τα notifications ή ενα bezel για την μπροστινη καμερα, και απο κατω την status bar να σου τρωει οφελιμο χωρο στην οθονη? Και οχι, επειδη το 0.0001% δεν θελετε μπροστινη καμερα για κανεναν λογο, δεν σημαινει οτι οι εταιρειες πρεπει να βγαλουν κινητο για τις "αναγκες" σας.
lneam Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, poulinos είπε το προβλημα μου ειναι το εξης.α.πολλα ατομα εχουν θεμα με την φορτιση.β.δεν βγαινουν κινητα με μεγαλες μπαταριες.η samsung εβγαλε καποια με 6000mah οπως και η xiaomi me to mi max που το ειχα.θα προτιμουσα ενα απο τα 3 παρακατω. α. ειτε να μπορεις στο πισω μερος να προσθετεις μπαταριας οπως ειχε γινει με ενα motorola Που πισω εβαζες ειτε ηχειο ειτε φωτογραφικη ειτε μπαταρια. β. να μου βγαλεις ενα εστω μοντελο που να εχει μεγαλη μπαταρια 7000-8000 mah μπαταρια. γ. την ναυαρχιδα σου πχ samsung s22 να την βγαζεις και σε εκδοση με μεγαλυτερη μπαταρια.ναι το ξερω οτι το κινητο θα γινει +100 γραμμαρια ειτε πιο παχυ αλλα πιστευω οτι πολυς κοσμος θα το αγοραζε. το θεμα μπαταριας αφορα μεγαλο ποσοστο κοσμου αλλα ολοι εχουμε μαθει πλεον οτι μια φορα την ημερα θα το γεμιζουμε.το θεωρουμε δεδομενο. εχω βλεπω αλλα γεγονοτα. Και θα τα παρουσιασω ο κοσμος απο την μια θελει λεπτες, ελαφριες και "ομορφες" συσκευες και την ιδια στιγμη θελει 100Α μπαταριες. Ε αυτο δεν ειναι λογικο. Οι εταιρειες σε αυτο το παραλογο θεμα εχουν 2 λυσεις. 1. στον καταναλωτη εντος της πολης εχουν ... car charger + power bank + γρηγορη φορτιση συσκευης 2. για outdoor χρηση εχουν αυτο >>>>> Oukitel WP15 ελπιζω να δεις την απαντηση βαση λογικης και οχι σαν "αχορταγος" καταναλωτης
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 1 hour ago, lneam said: εχω βλεπω αλλα γεγονοτα. Και θα τα παρουσιασω ο κοσμος απο την μια θελει λεπτες, ελαφριες και "ομορφες" συσκευες και την ιδια στιγμη θελει 100Α μπαταριες. Ε αυτο δεν ειναι λογικο. Οι εταιρειες σε αυτο το παραλογο θεμα εχουν 2 λυσεις. 1. στον καταναλωτη εντος της πολης εχουν ... car charger + power bank + γρηγορη φορτιση συσκευης 2. για outdoor χρηση εχουν αυτο >>>>> Oukitel WP15 ελπιζω να δεις την απαντηση βαση λογικης και οχι σαν "αχορταγος" καταναλωτης καταλαβαινω αυτο που λες για αυτο ειπα οτι μπορει να εχεις δισφορετικες εκδοσεις.και η samsung και η huawei και η xiaomi βγαζουν ηδη 200 διαφορετικες συσκευες.μια απο αυτες θα μπορουσε να εχει καλη μπαταρια.η xiaomi το εκανε παλια με το mi max. η samsung το εκανε με την σειρα m για ενα διαστημα.
lneam Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, poulinos είπε καταλαβαινω αυτο που λες για αυτο ειπα οτι μπορει να εχεις δισφορετικες εκδοσεις.και η samsung και η huawei και η xiaomi βγαζουν ηδη 200 διαφορετικες συσκευες.μια απο αυτες θα μπορουσε να εχει καλη μπαταρια.η xiaomi το εκανε παλια με το mi max. η samsung το εκανε με την σειρα m για ενα διαστημα. σε καθε εταιρεια υπαρχουν ειδικοι που "προβλεπουν" τις πωλησεις ενος νεου προιοντος ή την συνεχεια ενος ειδη πετυχυμενου. Προφανος οι πιθανες πωλησεις να μην φτανουν ωστε να συμφερει να παρουσιαστει κατι τοσο "ειδικο" στα καταστηματα. Οι εταιρειες θελουν κερδη και οχι ρισκο στις πωλησεις. Ο ανταγωνισμος δεν αστειευεται δεκτη καθε δικη σου απαντηση ξεχασα να σου απαντησω ... μπορει να το εκαναν , αλλα με ποια αποτελεσματα ? Μηπως γι 'αυτο και το σταματησαν
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 34 minutes ago, lneam said: σε καθε εταιρεια υπαρχουν ειδικοι που "προβλεπουν" τις πωλησεις ενος νεου προιοντος ή την συνεχεια ενος ειδη πετυχυμενου. Προφανος οι πιθανες πωλησεις να μην φτανουν ωστε να συμφερει να παρουσιαστει κατι τοσο "ειδικο" στα καταστηματα. Οι εταιρειες θελουν κερδη και οχι ρισκο στις πωλησεις. Ο ανταγωνισμος δεν αστειευεται δεκτη καθε δικη σου απαντηση ξεχασα να σου απαντησω ... μπορει να το εκαναν , αλλα με ποια αποτελεσματα ? Μηπως γι 'αυτο και το σταματησαν η σειρα m για καποιο λογο στην ελλαδα δεν μαθευτηκε ποτε.μαλλον οποιος την εφερε ηταν παραεισαγωγη.δηλαδη σε public κτλ δεν την ειδα ποτε. στην xiaomi πολλοι περιμεναν το mi max 4 που δεν βγηκε.ειδικα η xiaomi εβγαζε τουλαχιστον 800 κινητα με τα μισα να ειναι ιδια.πολλες διαφορετικες σειρες απο πωλησεις δεν ξερω πως πηγαν .η σειρα m ξεκινησε με καλη μπαταρια. 7000 mah πρεπει να εφτασε σε καποιο μοντελο .μετα η μπαταρια επεσε στα 5000 6000 και η τιμη πηγε στα υψη ενω πριν ηταν φτηνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα