alion Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Έχετε βαρεθεί να βλέπετε στο πίσω μέρος του smartphone σας κάποιο εξόγκωμα στο κύριο σύστημα φακών; Προφανώς το ίδιο πρόβλημα απασχολεί και την LG, με τη θυγατρική της, LG Innotek, να ανακοινώνει μια νέα κάμερα για smartphones που θέλει να βάλει τέλος στην κατάσταση αυτή. Παρόλο που η LG έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό την κατασκευή των δικών της τηλεφώνων, η LG Innotek συνεχίζει να είναι σημαντικός προμηθευτής μονάδων κάμερας για smartphones. Η τελευταία της δημιουργία είναι ένας αισθητήρας οπτικού zoom που μπορεί να μετατοπιστεί μεταξύ δύο σημείων. Με την ονομασία «Optical Telephoto Zoom Camera Module", η LG περιγράφει τη συσκευή της ως ένα "μικρο-εξάρτημα που αναπτύχθηκε για τα smartphones ενσωματώνοντας τις λειτουργίες της τηλεσκοπικής κάμερας που εφαρμόζεται κυρίως στις επαγγελματικές κάμερες όπως σε μια DSLR ή μια mirrorless κάμερα». Ενώ η ύπαρξη οπτικού zoom δεν είναι κάτι καινούργιο - το Pixel 7 Pro και το Galaxy S22 Ultra διαθέτουν και τα δύο τηλεφακούς- αυτό που διαφέρει στην υλοποίηση της LG είναι η δυνατότητα μεγέθυνσης 4-9 φορές. Η δυνατότητα κίνησης μεταξύ 4x και 9x είναι κάτι που συνήθως βλέπετε στις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά όχι τόσο πολύ στις κάμερες ενός smartphone. Κάτι άλλο που κάνει αυτόν τον αισθητήρα διαφορετικό είναι το μέγεθός του. Η LG αναφέρει ότι έχει ελαχιστοποιήσει το πάχος της μονάδας για να λύσει το πρόβλημα του εξογκώματος του κύριου συστήματος καμερών που συναντάμε συνήθως στα κορυφαία smartphones της αγοράς. Κάτι τέτοιο έγινε εφικτό με τη δημιουργία ενός νέου σχεδιασμού φακού και την αλλαγή της δομής της μονάδας. Η LG αποκάλυψε επίσης επίσης ότι συνεργάστηκε με την Qualcomm για τη βελτιστοποίηση του λογισμικού του αισθητήρα της για το κορυφαίο chipset της εταιρείας, το Snapdragon 8 Gen 2. Η κίνηση αυτή αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να επιταχύνει την υιοθέτηση του αισθητήρα μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών android smartphone. Το νέο module θα εμφανιστεί στα smartphones που θα ανακοινωθούν στη CES 2023 από τις 3 Ιανουαρίου. Η LG δεν αποκάλυψε μάρκες ή μοντέλα, αλλά υπάρχει ένας αριθμός smartphones που έρχονται σύντομα με το chipset Snapdragon 8 Gen 2 που θα μπορούσαν ενδεχομένως να το χρησιμοποιούν. Σε αυτά περιλαμβάνεται η σειρά OnePlus 11, το Xiaomi 13, το Motorola X40 και το Oppo Find X. Η Apple είναι επίσης μεγάλος πελάτης της LG Innotek και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το νέο zoom αισθητήρα της στη σειρά iPhone 15 του επόμενου έτους, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
kotronas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Κρίμα που σταμάτησε την κατασκευή smartphone έβγαζε αξιόπιστο υλικό. 5
kostasxiaomi Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 για να σας δω με το εξόγκωμα της κοιλιάς όμως...
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Έχετε βαρεθεί να βλέπετε στο πίσω μέρος του smartphone σας κάποιο εξόγκωμα στο κύριο σύστημα φακών; ΟΧΙΙΙΙΙ δεν εχω βαρεθει. εχω βαρεθει να κραταει η μπαταρια μια μερα. 16 5
tarantules Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω την τρούπα της μπροστινής κάμερας να χαλάει τον ωφέλιμο χώρο της οθόνης.Επειδή κάποιοι έχουν βίτσιο να τραβάνε τη μάπα τους , την πληρώνουμε και εμείς που δεν γουστάρουμε τις σελφοκάμερες.Τουλάχιστον να έβγαζαν έστω λίγα κινητά χωρίς καθόλου μπροστινή κάμερα. 3 2 1 1
giorgosk12 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Σε λίγα χρόνια όλα θα γίνουν σε πάχος 3-4-5 χιλιοστών χωρις εξογκώματα κλπ.
Retromaniac Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 47 λεπτά πριν, tarantules είπε Εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω την τρούπα της μπροστινής κάμερας να χαλάει τον ωφέλιμο χώρο της οθόνης.Επειδή κάποιοι έχουν βίτσιο να τραβάνε τη μάπα τους , την πληρώνουμε και εμείς που δεν γουστάρουμε τις σελφοκάμερες.Τουλάχιστον να έβγαζαν έστω λίγα κινητά χωρίς καθόλου μπροστινή κάμερα. Ή ας κολλάνε ένα καθρεπτάκη στο πίσω μέρος. Λύσεις υπάρχουν
polaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, tarantules είπε Εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω την τρούπα της μπροστινής κάμερας να χαλάει τον ωφέλιμο χώρο της οθόνης.Επειδή κάποιοι έχουν βίτσιο να τραβάνε τη μάπα τους , την πληρώνουμε και εμείς που δεν γουστάρουμε τις σελφοκάμερες.Τουλάχιστον να έβγαζαν έστω λίγα κινητά χωρίς καθόλου μπροστινή κάμερα. Δεν είναι μόνο οι selfies φίλε μου, είναι και οι βιντεοκλήσεις που πλέον 999 στους 1000 πραγματοποιεί κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει καθόλου χώρος για κινητά χωρίς μπροστινή κάμερα, ίσως μόνο εσύ να το έπαιρνες, που μάλλον ούτε εσύ. Η γιαγιά μου πάντως στα 89 της μια χαρά τη χρησιμοποιεί! 6
Dias Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Στο xiaomi 9Τ pro μου, πάντως, εχει pop up camera . Δεν εχω δεί κινητά τα τελευταία 2 χρόνια με pop up κάμερα 1
floba Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Οταν τα κινητα καταντησανε μηχανες φωτογραφιας και με το μονο που ασχολουμαστε ειναι αυτο.Εμενα προσωπικα και καμερες να μην ειχε μπρος πισω και διναν σημασια σε ενα κινητο επεξεργαστικα και καλυτερο λογισμικο δεν θα με χαλαγε.Βεβαια ναι δεν ειμαι στην πλειοψηφια γιαυτο που λεω αλλα οταν καποιος αγοραζει ενα iphone 14 pro στα 1200 ευρω λεγοντας οτι βγαζει πολυ καλες φωτο απλα για να τις ανεβαζει στο τικ τοκ,τον αποκαλω ασχετο μην ξεροντας οτι ετσι κι αλλιως η φωτογραφια του συμπιεζεται. 1
Apostol. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλες οι καμερες στα κινητα, παλιοτερα δεν εδινα καθολου σημασια γιατι ηταν μαπα. Πλεον με ενα midrange s20fe που εχω η ποιοτητα ειναι αποδεκτη για κανενα snapshot κτλ. Αλλα μην προσποιουμαστε οτι προκειται να φτασουν ποτε dslr. Οταν μια full frame εχει αισθητηρα μεγεθους 20 φορες μεγαλυτερο απο ενα κινητο, ε ειναι φυση αδυνατο να ανταγωνιστει. Οποτεδηποτε θελω να τραβηξω κατι περα απο snapshot η D750 με ενα Tamron 45mm 1.8 με σταθεροποιηση βγαινει. Εξαιρετικος φακος. Δεν υπαρχει περιπτωση ποτε κανενα κινητο να αντικαταστησει μια τετοια καμερα και ειδικα σε low light καταστασεις, οσο ai και να πεσει.- Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από Apostol.
benq w 703 d Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Πολλες ναυαρχιδες κινητων συναγωνίζονται και σε φωτο και σε βιντεο μηχανες dslr των 2000-3000€ και ισως και αργοτερα και σε ποιο ακριβοτερες dslr 1
georgiosmag Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Το μυστικό όλο δεν είναι στα οπτικά. Κάποτε ήταν. Τώρα όχι. Τώρα απλά βοηθούν και τίποτε άλλο. Τώρα το μόνο που παίζει είναι η επεξεργασία. Η ταχύτητα και η δύναμη του ΑΙ που θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Όσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες των επεξεργαστών τόσο καλύτερες θα γίνονται οι κάμερες των κινητών. Θα έρθει μια μέρα που θα γελάμε με τις συγκρίσεις μεταξύ dslr και κινητών. Οι dslr κάποια στιγμή θα καταργηθεί τελείως. Ίσως να αντικατασταθεί από κάποια πανίσχυρη μικρή κάμερα με την τεχνολογία αυτής και με επεξεργαστή αντίστοιχο ενός καλού κινητού για να συνδυαστεί το αναλογικό με το ψηφιακό. Το μέγεθος και η πρακτικότητα μιας κάμερας σε ένα κινητό δεν έχει αντίπαλο. Ξεχάσατε τις παλιές τεχνολογίες και καλωσορίσατε τις νέες. Θα μου πεις γιατί η nikon η canon η Olympus κλπ δεν βγάζουν μια κάμερα να σκεπάσουν μια για πάντα οποιοδήποτε κινητό? Γιατί πολύ απλά δεν είναι καθόλου απλό. Δεν έχουν την τεχνογνωσία που έχει η samsung η apple κλπ εταιρίες ούτε και τους προγραμματιστές ούτε και την υποδομή να το κάνουν. Προς το παρόν χρησιμοποιούν απαρχαιωμένους επεξεργαστές εικόνας που το μόνο που κάνουν είναι να συμπιέζουν το μέγεθος των τεράστιων αρχείων raw που παράγουν οι τεράστιοι αισθητήρες των μηχανών να ρυθμίζουν λίγο χρώμα θερμοκρασία κλπ και τέλος. Το ΑΙ είναι αποκλειστικότητα άλλων. Ίσως κάποια στιγμή μελλοντικά δούμε κάποια εταιρία όπως samsung apple κλπ να το κάνουν. Αλλά προφανώς όχι ακόμη γιατί εμπορικά δεν τους συμφέρει με τίποτε. Θέλουν να τους κάνουν όλους φωτογράφους. Γιατι παράλληλα με 5ξ φωτογραφία σου προσφέρει επικοινωνία διασκέδαση κοινωνικότητα κλπ. Ενώ μια κάμερα μόνο φωτογραφία. Εκεί στηρίζονται και δεν ασχολούνται με κάμερες. Αν 5ο είχαν κάνει οι μεγάλες εταιρίες όπως nikon canon κλπ θα είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη. 1
aposkama Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Apostol. είπε Καλες οι καμερες στα κινητα, παλιοτερα δεν εδινα καθολου σημασια γιατι ηταν μαπα. Πλεον με ενα midrange s20fe που εχω η ποιοτητα ειναι αποδεκτη για κανενα snapshot κτλ. Αλλα μην προσποιουμαστε οτι προκειται να φτασουν ποτε dslr. Οταν μια full frame εχει αισθητηρα μεγεθους 20 φορες μεγαλυτερο απο ενα κινητο, ε ειναι φυση αδυνατο να ανταγωνιστει. Οποτεδηποτε θελω να τραβηξω κατι περα απο snapshot η D750 με ενα Tamron 45mm 1.8 με σταθεροποιηση βγαινει. Εξαιρετικος φακος. Δεν υπαρχει περιπτωση ποτε κανενα κινητο να αντικαταστησει μια τετοια καμερα και ειδικα σε low light καταστασεις, οσο ai και να πεσει.- 'Ποτε μην λες ποτε' Όλα είναι θέμα χρόνου 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα