Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί ! Είμαι ιδιοκτήτρια μίας επιχείρησης εστίασης την οποία και τρέχει ο σύζυγος καθώς εγώ είμαι φοιτήτρια νηπιαγωγός (ετών 35) και πηγαινοέρχομαι στην σχολή και έχω δύο μικρά παιδιά τα οποία και φροντίζω καθημερινά. Ωστόσο, επειδή με ενδιαφέρει το δημόσιο αργότερα, μίλησα με την λογίστρια μου σχετικά με το εαν μπορω να έχω ιδιωτική επιχείρηση και παράλληλα να εργάζομαι ως αναπληρώτρια και μου είπε πως όχι. Βέβαια, άτομα που ήδη εργάζονται στο δημόσιο μου είπαν πως υπάρχουν παραθυράκια που ίσως ένας δικηγόρος να γνωρίζει. Γνωρίζεται από τον περίγυρο σας κάτι ανάλογο; Επιπλέον, τίθενται δυο θέματα πλέον στο μυαλό μου. Αξίζει κατά την γνώμη σας η μεταφορά της επιχείρησης σε άτομο του οικ.περιβάλλοντος με σκοπό να εργαστώ στο δημόσιο αρχικά ως αναπληρώτρια απο το 2025 και μετά κι αργότερα ως μόνιμη (με στάνταρ μισθό πχ κοντά στα 1000€) ή να συνεχίσω με την επιχείρηση εστίασης στο όνομα μου κι αργότερα να ανοίξω μία δεύτερη επιχείρηση με το ίδιο τεβε (π.χ. κδαπ-ιδ.σχολείο-κ.α.). Δε ξέρω που να γύρω την ζυγαριά -από την μία στάνταρ μισθός έως ταβάνι 1000€ και συγκεκριμένο ωράριο(4-5 ώρες/ημέρα) και από την άλλη ευκαιρία για περισσότερα κέρδη αλλά πολλές εργατο ώρες. Θα ήθελα την γνώμη τρίτων καθώς ο περιγυρος μου με επηρεάζει συναισθηματικά (πχ τί θα κάνεις με τα παιδιά ως αναπληρώτρια/ γιατί να ανοίξεις δεύτερη επιχείρηση κ.α.)
rodosf1 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Στο δημόσιο οι μισθοί είναι πλέον 12, οπότε τα λιγότερα από 1000 ως αναπληρώτρια αντιστοιχούν σε μικρότερο πόσο μισθού με 14 μισθούς (δώρα) στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης ετοιμάσου να γνωρίσεις τις άκρες της Ελλάδας όντας νέα στους πίνακες με τα ελάχιστα μόρια και τα έσοδα σου θα είναι ισα ισα για να περνάς. Τα έξοδα στα νησιά ειδικά είναι στα ύψη σε ενοίκια κ διατροφή κ καθημερινότητα κ εισιτήρια. Με τα παιδιά επίσης θα έχεις μέγα θέμα, αν είναι τώρα θέμα κ δεν πας στην επιχείρηση φαντάσου τότε που θα λείπεις 24/7 για μήνες ολόκληρους. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις για χρόνια, γυρίζοντας περιοχές ανα την Ελλάδα. Το ωράριο δεν είναι 4/5 ώρες την ημέρα, έχεις και εξτρα αρκετά συν το ότι είναι ΠΟΛΥ κουραστική και απαιτητική εργασία η εργασία με 20-25 παιδιά, θα σου απορροφά το 100% της ενέργειας καθημερινά, γ αυτό και δεν είναι πουθενά στον κόσμο 8ωρα τα ωράρια των εκπαιδευτικών. Δεν στα γράφω για να απογοητευθεις αλλά για να γνωρίζεις την πραγματικότητα ως έχει. Ατομική επιχείρηση δημόσιος υπάλληλος απαγορεύεται να έχει στο όνομα του ρητά. Που σημαίνει αν έχεις απολυεσαι και πιθανότατα μπλέκεις αρκετά με το νόμο γιατί θα κληθείς να επιστρέψεις και μισθούς πλήρως εφόσον πάει κανείς να διοριστεί με ψευδή δήλωση. Συμμετοχή σε ΔΣ (οχι ως πρόεδρος) κλπ ίσως γίνεται αλλά για αυτό θέλεις να δεις λογιστή και σίγουρα προϋπόθεση είναι να έχει μεγάλα εσοδα η επιχείρηση, αφού αυξάνονται και τα έξοδα αντίστοιχα αν αλλάξεις νομική μορφή σε εταιρεία πχ με το σύζυγό (πολλαπλες ασφαλιστικές εισφορές, αυξημένα έξοδα λογιστή κλπ). Οπότε ζυγίζεις και αποφασίζεις. 1
Allan-Wake Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 35 χρόνων με παιδιά και σύζυγό, και σπουδάζεις να γίνεις δημόσιος υπάλληλος, κάτι που σημαίνει ότι θα σε στείλουν για χρόνια σε κάτι ξερονήσια μακριά από την οικογένεια σου και τους φίλους σου, με ενοίκιο κλπ... Μήπως να το αφήσεις και να ασχοληθείς με την επιχείρηση σου? Πάντως αν θέλεις να τελειώνεις τις σπουδές και να διοριστείς, κάνε μια μεταβίβαση την επιχείρηση σε συγγενείς.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, Mary-Mary είπε Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί ! Είμαι ιδιοκτήτρια μίας επιχείρησης εστίασης την οποία και τρέχει ο σύζυγος καθώς εγώ είμαι φοιτήτρια νηπιαγωγός (ετών 35) και πηγαινοέρχομαι στην σχολή και έχω δύο μικρά παιδιά τα οποία και φροντίζω καθημερινά. Ωστόσο, επειδή με ενδιαφέρει το δημόσιο αργότερα, μίλησα με την λογίστρια μου σχετικά με το εαν μπορω να έχω ιδιωτική επιχείρηση και παράλληλα να εργάζομαι ως αναπληρώτρια και μου είπε πως όχι. Βέβαια, άτομα που ήδη εργάζονται στο δημόσιο μου είπαν πως υπάρχουν παραθυράκια που ίσως ένας δικηγόρος να γνωρίζει. Γνωρίζεται από τον περίγυρο σας κάτι ανάλογο; Επιπλέον, τίθενται δυο θέματα πλέον στο μυαλό μου. Αξίζει κατά την γνώμη σας η μεταφορά της επιχείρησης σε άτομο του οικ.περιβάλλοντος με σκοπό να εργαστώ στο δημόσιο αρχικά ως αναπληρώτρια απο το 2025 και μετά κι αργότερα ως μόνιμη (με στάνταρ μισθό πχ κοντά στα 1000€) ή να συνεχίσω με την επιχείρηση εστίασης στο όνομα μου κι αργότερα να ανοίξω μία δεύτερη επιχείρηση με το ίδιο τεβε (π.χ. κδαπ-ιδ.σχολείο-κ.α.). Δε ξέρω που να γύρω την ζυγαριά -από την μία στάνταρ μισθός έως ταβάνι 1000€ και συγκεκριμένο ωράριο(4-5 ώρες/ημέρα) και από την άλλη ευκαιρία για περισσότερα κέρδη αλλά πολλές εργατο ώρες. Θα ήθελα την γνώμη τρίτων καθώς ο περιγυρος μου με επηρεάζει συναισθηματικά (πχ τί θα κάνεις με τα παιδιά ως αναπληρώτρια/ γιατί να ανοίξεις δεύτερη επιχείρηση κ.α.) Μεταφορά της επιχέιρησης στον σύζυγο.Μην μπλέξεις με άλλους γιατί θα μπλέξεις άσχημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις σας! Να πω στο σημείο αυτό ότι λόγο αρκετών μορίων από άλλα πτυχία και μεταπτυχιακό ενδεχομένως να είμαι ψηλά στον πίνακα για άμεση εργασία. Ωστόσο θα επιλέξω περιοχές κοντά στην περιοχή που μένω ώστε να μετακινονούμε με αυτοκίνητο. Το να δηλώσω όλη την Ελλάδα για εμένα είναι δύσκολο έως ανέφικτο. Ο σύζυγος είναι αγρότης και δυστυχως δε μπορεί να έχει επιχείρηση στο όνομα του.
vamvakoolas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Mary-Mary είπε Ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις σας! Να πω στο σημείο αυτό ότι λόγο αρκετών μορίων από άλλα πτυχία και μεταπτυχιακό ενδεχομένως να είμαι ψηλά στον πίνακα για άμεση εργασία. Ωστόσο θα επιλέξω περιοχές κοντά στην περιοχή που μένω ώστε να μετακινονούμε με αυτοκίνητο. Το να δηλώσω όλη την Ελλάδα για εμένα είναι δύσκολο έως ανέφικτο. Ο σύζυγος είναι αγρότης και δυστυχως δε μπορεί να έχει επιχείρηση στο όνομα του. πανω κατω οπως στα ειπαν ολοι ειναι (και η λογιστρια και οι συμφουριτες). Απο γνωστους στο ιδιο αντικειμενο με εσενα: σχεδον ολοι πηγαν επαρχια και κυριως νησια (μικρα) στο ξεκινημα. Αν εισαι επαρχια βεβαια που εικαζω, δηλωσε σχεδον σε ολο το νομο που εισαι (αν περιμενεις σε μεγαλη πολη...σωθηκες). Αν με το καλο ξεκινησεις μετα θελει πολλα χρονια για μονιμη και εκτος απροοπτου δε θα εισαι στην ιδια σχολικη μοναδα αλλα θα σε κανουν πινγκ πονγκ (προσπαθησε να κανεις κονε και καλη δουλεια για να μπορουν οι διευθυντες μοναδων να σε κρατησουν). Για την επιχειρηση βρες καποιο/α συγγενη σου ακομα και γονεις να μπει στο ονομα τους και μπορεις να τη "τρεχεις" εσυ. Αν διοριστεις κρατα το στομα σου κλειστο γιαυτη τη παραλληλη δραστηριοτητα γιατι θα ειναι το πατημα για "καλοθελητες" να σε "καρφωσουν" αν γινει καμμια στραβη (μονιμο προβλημα στο δημοσιο) καλη τυχη απο εμενα!
JakeKaufman Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 O σύζυγος καταφέρνει και δουλεύει 2 απαιτητικές δουλειές ταυτοχονα; (Αγρότης και τρέχει και επιχείρηση εστίασης). Εντυπωσιακο
paylidis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται ως ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου υπάλληλοι; Εάν ναι μπορείς να διατηρήσεις την επιχείρηση στο όνομα σου. Εάν όχι, δλδ εμπίπτουν σε κάποιο άλλο καθεστώς σύμβασης τότε όχι.
Allan-Wake Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε O σύζυγος καταφέρνει και δουλεύει 2 απαιτητικές δουλειές ταυτοχονα; (Αγρότης και τρέχει και επιχείρηση εστίασης). Εντυπωσιακο Αγρότης μάλλον στα χαρτιά για να παίρνει την επιχορήγηση
StamTheMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε O σύζυγος καταφέρνει και δουλεύει 2 απαιτητικές δουλειές ταυτοχονα; (Αγρότης και τρέχει και επιχείρηση εστίασης). Εντυπωσιακο Μην το δενεις κομπο οτι τα καταφερνει κιολας. Ειδικα η εστιαση πλεον ειναι πιο απαιτητικη απο τα αγροτικα,αν δεν εισαι εκει τη μιση μερα ( τουλαχιστον ) δεν προκειται να δεις προκοπη. Πανε τα χρονια που πεταγες 2 σερβιτορες και εναν "υπευθυνο" και μετα εσυ απλα θεριζες το χρημα. Επισης,δε γινεται να ειναι αφοσιωμενος και στις 2 δουλειες,γιατι δεν "πανε" μαζι.
JakeKaufman Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Μην το δενεις κομπο οτι τα καταφερνει κιολας. Ειδικα η εστιαση πλεον ειναι πιο απαιτητικη απο τα αγροτικα,αν δεν εισαι εκει τη μιση μερα ( τουλαχιστον ) δεν προκειται να δεις προκοπη. Πανε τα χρονια που πεταγες 2 σερβιτορες και εναν "υπευθυνο" και μετα εσυ απλα θεριζες το χρημα. Επισης,δε γινεται να ειναι αφοσιωμενος και στις 2 δουλειες,γιατι δεν "πανε" μαζι. 2 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Αγρότης μάλλον στα χαρτιά για να παίρνει την επιχορήγηση Γι αυτό και εμένα μου κάνει εντύπωση. Αν ο σύζυγος είναι αγρότης μόνο στα χαρτιά μάλλον αντί να ψάχνουμε να βοηθάμε πρέπει να αρχίσουμε να ρίχνουμε κάνα μπινελίκι
StamTheMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Γι αυτό και εμένα μου κάνει εντύπωση. Αν ο σύζυγος είναι αγρότης μόνο στα χαρτιά μάλλον αντί να ψάχνουμε να βοηθάμε πρέπει να αρχίσουμε να ρίχνουμε κάνα μπινελίκι Το αγροτης εχει ευρυτερη εννοια. Μπορει να μην εχει οριακα οσες ελιες χρειαζεται για το χαρακτηρισμο,μπορει να ειναι φτασμενη η δουλεια και την κανουν αλλοι,οποτε δε λερωνεται,μπορει πολλα. Εγω τεινω προς το δευτερο που ειπες παντως,οπως τα διαβασα. Και γιατι να βοηθησουμε,εφοσον απαγορευεται; Μ αρεσει που λενε οι αλλοι για παραθυρακια,ευγε. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από StamTheMan
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Αγρότης παλιός, με δέντρα και κάποιους υπαλλήλους για να μπορεί να ραντίζουν, βγάζουν χόρτα,συγκομιδή κτλ. Είμαστε επαρχία ναι, οπότε και το κατάστημα εστίασης είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και απαιτήσεις, και μόνο απογευματινό ωράριο. Παρόλα αυτά σας ευχαριστώ για την βοήθεια σχετικά με τις απαντήσεις σας.
Tzeim Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σήμερα για πρώτη φορά έκανα εγγραφή στο σύστημα ΟΠΣΥΔ. Πάω να συμπληρώσω τα βασικά στοιχεία πχ κοινωνικά κριτήρια, βασικός τίτλος κλπ και δεν μ αφήνει.. Γνωρίζετε γιατί? Καινούργιο συνέχεια μου εμφανίζει το μήνυμα "Απαιτείτε Επικαιροποίηση των στοιχείων" σας. Ενώ δεν μπορώ να το κάνω, υπάρχει κάπου κάποιο επιλογή που πρέπει να πατήσω και δεν το βλέπω? Πως γίνετε τι πρέπει να κάνω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα