Ggioloss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε ολους. Εχω προχωρησει συζητήσεις με την Βελμαρ για αγορα καινούργιου αυτοκινητου (30.000δανειο και 16.000 cash) εχω παρει μια προσφορα που στο μεταξυ βελτιωθηκε καυα 500 ευρώ αλλα δεν εχω λαβει εντυπως την τελικη. Ενω η πρώτη που ελαβα εχει χειρογραφα τα του δανειου. Ο πωλητης μου ειπε οτι δεν μπορει να δωσει την τελικη με το δανειο και οτι αυτη θα αποτυπωθει στο τελικο συμφωνητικο. Προχθες με ενημερωσε ο πωλητης οτι εγκριθηκε το δανειο και οτι μπορω να καταθεσω 1000ευρω για να γινει η παραγγελια. Ωστοσο η εκτιμωμενη παραδοση ειναι σε 5 μηνες και με ενημερωσε πως θα χρειαστει να ξαναεγκριθει το δανειο τοτε. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω την τελικη προσφορα στα χερια μου και επισης εχω μονο μια προφορικη διαβεβαιωση οτι υπαρχει δεσμευση τιμης απο τη Βελμαρ (κοινως οτι αν αυξηθει η τιμη την ωρα που θα ερθει το αυτοκινητο, αυτο δεν θα επηρεασει την τιμη που μου εδωσαν). Επειδη δεν ξερω καλα τη διαδικασια αγορας και τι συνηθιζεται, θα ηθελα τα φωτα σας για το αν πρεπει να δωσω την προκαταβολη χωρις να παρω τελικη προσφορα με σφραγιδα/υπογραφη και με καποια αναφορα περι δεσμευσης τιμής! Και κατι ακομα, επειδη το δανειο ειναι μεγαλο μπορω να ζητησω να γινει εκταμιευση απο τον εμπορο μονο εφοσον δω απο κοντα το αυτοκινητο και δωσω το ΟΚ? Πχ αν για οποιοδηποτε λόγο ερθει με ελαττωμα/τρακαρισμα/χτυπημα δεν θα πρεπει καπως να μπορω να το τσεκαρω πριν εκταμιευτουν τα 30.000 του δανειου και εκτελωνιστει? Ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια σας!
takoulou Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Ggioloss είπε Καλησπέρα σε ολους. Εχω προχωρησει συζητήσεις με την Βελμαρ για αγορα καινούργιου αυτοκινητου (30.000δανειο και 16.000 cash) εχω παρει μια προσφορα που στο μεταξυ βελτιωθηκε καυα 500 ευρώ αλλα δεν εχω λαβει εντυπως την τελικη. Ενω η πρώτη που ελαβα εχει χειρογραφα τα του δανειου. Ο πωλητης μου ειπε οτι δεν μπορει να δωσει την τελικη με το δανειο και οτι αυτη θα αποτυπωθει στο τελικο συμφωνητικο. Προχθες με ενημερωσε ο πωλητης οτι εγκριθηκε το δανειο και οτι μπορω να καταθεσω 1000ευρω για να γινει η παραγγελια. Ωστοσο η εκτιμωμενη παραδοση ειναι σε 5 μηνες και με ενημερωσε πως θα χρειαστει να ξαναεγκριθει το δανειο τοτε. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω την τελικη προσφορα στα χερια μου και επισης εχω μονο μια προφορικη διαβεβαιωση οτι υπαρχει δεσμευση τιμης απο τη Βελμαρ (κοινως οτι αν αυξηθει η τιμη την ωρα που θα ερθει το αυτοκινητο, αυτο δεν θα επηρεασει την τιμη που μου εδωσαν). Επειδη δεν ξερω καλα τη διαδικασια αγορας και τι συνηθιζεται, θα ηθελα τα φωτα σας για το αν πρεπει να δωσω την προκαταβολη χωρις να παρω τελικη προσφορα με σφραγιδα/υπογραφη και με καποια αναφορα περι δεσμευσης τιμής! Και κατι ακομα, επειδη το δανειο ειναι μεγαλο μπορω να ζητησω να γινει εκταμιευση απο τον εμπορο μονο εφοσον δω απο κοντα το αυτοκινητο και δωσω το ΟΚ? Πχ αν για οποιοδηποτε λόγο ερθει με ελαττωμα/τρακαρισμα/χτυπημα δεν θα πρεπει καπως να μπορω να το τσεκαρω πριν εκταμιευτουν τα 30.000 του δανειου και εκτελωνιστει? Ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια σας! Καλημέρα.. Θα πρέπει αυτά που αναφέρεις θα πρέπει να τα πάρεις γραπτά... Οχι μόνο στα λόγια.. Δεν γίνεται αλλιώς... Ζήτησε τα...
Tzini_Gr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι οντως η βελμαρ τουλαχιστον κηφησιας, αρνηθηκε να δωσει εκτυπωμενη προσφορα. ο ενας λογος οου τους εριξα πιστολι ηταν αυτος. ο αλλος ηταν η χυδαιοτητα του πωλητη, φευγοντας να με σχολιασει στους συναδελφους του οτι ηρθα να παρει αμαξι με προκαταβολη μονο 8κ 1
Black Demis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι οντως η βελμαρ τουλαχιστον κηφησιας, αρνηθηκε να δωσει εκτυπωμενη προσφορα. ο ενας λογος οου τους εριξα πιστολι ηταν αυτος. ο αλλος ηταν η χυδαιοτητα του πωλητη, φευγοντας να με σχολιασει στους συναδελφους του οτι ηρθα να παρει αμαξι με προκαταβολη μονο 8κ πάρα πολλοί το κανουν αυτο πλέον γιατι με αυτά που γινονται 20 τους λενε σε 4 μηνες μεχρι να ερθει 25 γίνετε .... πρόσφατη περίπτωση (δεν αναφέρω που γιατι είχε γίνει πολύ φασαρία) ενας κοντινός μου άνθρωπος πλήρωσε 31 χιλιαρικα με την μια (δεν έδωσε δλδ προκαταβολή και πλήρωσε όλο το ποσό το οποίο περιλάμβανε ολα τιμή αυτοκινήτου πινακίδες κλπ και συναγερμός, δλδ το μόνο που χρειαζόταν να κάνει μια δήλωση μέσο gov όταν έρθει το αυτοκίνητο για να βγάλουν την άδεια και πάει και το παιρνει (περιπου 6 μήνες ήθελε του ειπαν), μεχρι εδω ολα οκ αυτοκίνητο άργησε καμία 50 μέρες τελικά ήρθαν και τον παίρνουν τηλέφωνο και λένε άλλαξε τιμή και πρέπει να δώσει άλλα 2,5 χιλιαρικα κλπ, στα χαρτια δεν του εδηναν εγγύηση τιμής στα λόγια ήταν καλοί βέβαια....... αυτός τώρα από πείσμα δεν το πίρε και προσπαθεί με καποιο τρόπο να πάρει τα λεφτά πίσω (ξερουμε καλά τι θα πάρει βεβαια αλλα δεν του λεω)
tutuyo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Ggioloss είπε Καλησπέρα σε ολους.Εχω προχωρησει συζητήσεις με την Βελμαρ για αγορα καινούργιου αυτοκινητου (30.000δανειο και 16.000 cash) εχω παρει μια προσφορα που στο μεταξυ Αρχικα να πω οτι η αγορα του αυτοκινητου εχει πλεον καταντησει Φαρ Ουεστ πραγματικα. 😒 Απο εκει και περα εσυ ξερεις καλυτερα το ρισκο των 46κ και ποσο αυτα θα σε επιβαρυνουν σε περιπτωση στραβης. Σε καθε περιπτωση εκτιμω οτι 30κ δανειο για αυτοκινητο ειναι πολυ μεγαλο ποσο, με τα ληστρικα επιτοκια ποσο παραπανω θα πληρωσεις? 4-5κ? Τελος καθε τι προφορικο ειναι ακριβως αυτο. Λογια. Να απαιτησεις εγγραφη δεσμευση/προσφορά. Σε καθε αλλη περιπτωση ΔΕΝ εισαι εξασφαλισμενος
ritualistic Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Tα λογια τα παιρνει ο αερας. Τα γραπτα μενουν. Αυτο να θυμασαι στη ζωη γενικα και οχι μονο για την αγορα αυτοκινητου.
Ggioloss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Ευχαροστώ! Υπάρχει καποιος λόγος που δεν δίνουν την προσφορά; Δηλαδή τι περιμένουν; οτι θα πρεπει να δινουμε προκαταβολες με βαση καποια προσφορικη συμφωνια για καππιο αυτοκινητο με καποιον πωλητη; Δεν ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να μας δινουν γραπτα τα παντα. Προσωπικα θα ζητησω τουλαχιστον σε email την επιβεβαιωση δεσμευσης τιμης, τελικων τιμων και στοιχειων δανειου και αν δεν στειλουν...μαλλον θα χασουν την πωληση και ας βγηκε η προεγκριση... Εκτος αν μονο εγω ζηταω πολλα....και ειναι αλλη η Ελληνικη πραγματικότητα στην αγορα αυτοκινητων
UncleKim Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Ggioloss είπε Ευχαροστώ! Υπάρχει καποιος λόγος που δεν δίνουν την προσφορά; Δηλαδή τι περιμένουν; οτι θα πρεπει να δινουμε προκαταβολες με βαση καποια προσφορικη συμφωνια για καππιο αυτοκινητο με καποιον πωλητη; Δεν ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να μας δινουν γραπτα τα παντα. Προσωπικα θα ζητησω τουλαχιστον σε email την επιβεβαιωση δεσμευσης τιμης, τελικων τιμων και στοιχειων δανειου και αν δεν στειλουν...μαλλον θα χασουν την πωληση και ας βγηκε η προεγκριση... Εκτος αν μονο εγω ζηταω πολλα....και ειναι αλλη η Ελληνικη πραγματικότητα στην αγορα αυτοκινητων Και ένα email προς την μαμά ελληνική εταιρεία με κοινοποίηση στα κεντρικά στην Ευρώπη δεν θα έβλαπτε, περιγράφοντας τους την κατάσταση. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από UncleKim
moure Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Προφορική διαβεβαίωση δεν υπάρχει,μόνο γραπτή.Ακόμα και οι 5 μήνες που σου είπαν είναι μια εκτίμηση που μπορεί να πέσει πολύ έξω.Μιλούσα με έναν φίλο έμπορο που έχει αντιπροσωπεία Peugeot και μου έλεγε ότι έχει απελπιστεί με την κατάσταση,στην ουσία δεν γνωρίζει για να πει στους πελάτες του ούτε τον χρόνο παράδοσης αλλά ούτε και την τιμή που θα ισχύει τότε. 2
Ggioloss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Οπου μονο η renault νομίζω διαφημιζει επισηνα εγγυηση τιμής αν δεν κανω λαθος! Επισης κατι που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως προστατευομαστε στην περιπτωση που υπαρχει δανειο στη μεση και ερθει το αυτοκινητο με ενα χτυπημα. Αν ο εμπορος εκταμιευσει το δανειο και εκτελωνισει το αυτοκινητο στο ονομα του δανειοληπτη, μετα πρακτικα δεν μπορει ο δανειοληπτης να υπαναχωρησει μολις παει να παραλαβει το αυτοκινητο? Μπορεις να ζητησεις να δεις το αυτοκινητο πριν ζητηθει εκταμιευση? Θα πρεπει να το εκτελωνισει ο εμπορος με δικα του χρηματα και να το φερει στην αντιπροσωπεια του? Γινεται αυτο?
Sakiz105 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Εμένα στην περίπτωσή μου μου έδωσαν γραπτώς την τιμή που είναι τελική και μετά πλήρωσα 3κ για την παραγγελία. Ωστόσο είμαι ήδη 10 μέρες αργότερα και πάμε για μήνα. Επίσης όπως και στον ts μου είπε όταν έρθει τελωνείο θα πληρώσω την υπόλοιπη προκαταβολή πράγμα που και μένα μου φαίνεται περίεργο καθώς σε περίπτωση που έχει κάποια ζημιά όταν έρθει εδώ εγώ θα ψάχνομαι.
Ggioloss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Τελικά θα μου στείλει συμφωνητικο παραγγελιας σφραγισμενο με τα τελικα περι τιμης, εκπτωσεων, δωρων και δανειου. Και μου ζητησε να το υπογραψω και εγω. Αναφορικα με την εκταμιευση μου ειπε οτι μπορω να δωσω την προκαταβολη για να εκτελωνιστει και στην συνεχεια να το δω μολις το φερει και μετα να εκταμιευθει το δανειο. Προφανως μου λεει αν ειναι στραπατσαρισμενο δεν το δινουμε εμεις σαν Βελμαρ...αν υπαρξει καμια αμιχη θα κανουμε τα παντα να διορθωθει πριν το παρετε... Λεω να προχωρησω αφου λαβω το συμφωνητικο... 1
ilias78 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sakiz105 είπε Επίσης όπως και στον ts μου είπε όταν έρθει τελωνείο θα πληρώσω την υπόλοιπη προκαταβολή πράγμα που και μένα μου φαίνεται περίεργο καθώς σε περίπτωση που έχει κάποια ζημιά όταν έρθει εδώ εγώ θα ψάχνομαι. Αυτό ίσχυε πάντα. Μόλις έρθει το αυτοκίνητο τελωνείο, πρέπει να πληρωθεί το υπόλοιπο για να προχωρήσει η διαδικασία εκτελωνισμου κ να βγουν πινακίδες. Τωρα, αν έχει καποια ζημια λογικά θα το δουν πριν από σένα. Ήμουν παρών σε αντιπροσωπεία όταν η νταλίκα έφερε νέα μοντέλα. Ο πωλητής αφού τσέκαρε προσεκτικά τα αυτοκίνητα, είδε κάποια ζημιά σε ένα από αυτα. Δεν το δεχτηκε κ το ανέβασαν πάλι στη νταλίκα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από ilias78 3
james01gr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Ggioloss είπε Τελικά θα μου στείλει συμφωνητικο παραγγελιας σφραγισμενο με τα τελικα περι τιμης, εκπτωσεων, δωρων και δανειου. Και μου ζητησε να το υπογραψω και εγω. Αναφορικα με την εκταμιευση μου ειπε οτι μπορω να δωσω την προκαταβολη για να εκτελωνιστει και στην συνεχεια να το δω μολις το φερει και μετα να εκταμιευθει το δανειο. Προφανως μου λεει αν ειναι στραπατσαρισμενο δεν το δινουμε εμεις σαν Βελμαρ...αν υπαρξει καμια αμιχη θα κανουμε τα παντα να διορθωθει πριν το παρετε... Λεω να προχωρησω αφου λαβω το συμφωνητικο... Υπάρχουν περιπτώσεις που τα αυτοκίνητα τα στουκαρουν ακόμη και στην προετοιμασία. Αυτό δεν το μαθαίνει κανείς. Εφοσον φτιάχνεται, πωλειται
Ggioloss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Ευχαριστώ ολους σας για τις απαντησεις και τις εμπειρίες με την Ελληνικη πραγματικοτητα. Εγινε η παραγγελία και βλεπουμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα