Προς το περιεχόμενο

Θέλω να κάνω καραόκε με το ηχοσύστημα μου και δεν ξερω πως

Otoulhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω έναν ενισχυτή (Yamaha 2071) ο οποίος έχει ένα θέμα, δεν παίρνει μικρόφωνο για να ακούγεται από τα ηχεία, το συνδεσα στο PC να ακούγεται από εκεί στα ηχεία αλλά δεν μου αρεσει η ποιότητα, για αυτό έλεγα να πάρω έναν μίκτη και για να μπορώ να κάνω ρυθμίσεις στον ήχο (bass, trable) αλλά και για να συνδεω το μικρόφωνο μου πάνω, βρήκα έναν μίκτη (Ibiza Sound MIX500) που έχει υποδοχή για μικρόφωνο, αλλά έχω μια απορία, αν με RCA καλώδιο ο ενισχυτής συνδεθεί στον μίκτη, ο μίκτης με το PC, και το μικρόφωνο με τον μικτή, θα ακούγεται το μικρόφωνο απο τα ηχεία, σαν συναυλία, ή θα πηγαίνει ο ήχος στο PC και θα το καταλαβενει σαν μικρόφωνο για να μιλάς, ή και τα 2, δεν θέλω τον παραγκείλω πριν να είμαι σίγουρος αν θα δουλεύει αυτό που πάω να κάνω, παρακαλώ βοήθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται με το συγκεκριμένο μίκτη:
-Συνδέεις την έξοδο Line out τού PC σε μία από τις 2 line in τού μίκτη
-Συνδέεις το μικρόφωνο βέβαια, στην αντίστοιχη είσοδο του μίκτη
-Συνδέεις την έξοδο master τού μίκτη με μία από τις ελεύθερες RCA εισόδους τού ενισχυτή.

Όποια από τις πηγές (ή και όλες) έχεις "δυναμώσει" στο μίκτη, μέσω gain/fader, θα ακούγεται από τα ηχεία μέσω τού ενισχυτή.

Σ.Σ: Αυτός ο μίκτης δεν έχει έλεγχο σε πρίμα/μπάσσα ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ. Τα κουμπιά που έχει ελέγχουν μόνο τις 2 line γραμμές.

Επεξ/σία από Georgie2

Στις 26/12/2022 στις 7:50 ΜΜ, Georgie2 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται με το συγκεκριμένο μίκτη:
-Συνδέεις την έξοδο Line out τού PC σε μία από τις 2 line in τού μίκτη
-Συνδέεις το μικρόφωνο βέβαια, στην αντίστοιχη είσοδο του μίκτη
-Συνδέεις την έξοδο master τού μίκτη με μία από τις ελεύθερες RCA εισόδους τού ενισχυτή.

Όποια από τις πηγές (ή και όλες) έχεις "δυναμώσει" στο μίκτη, μέσω gain/fader, θα ακούγεται από τα ηχεία μέσω τού ενισχυτή.

Σ.Σ: Αυτός ο μίκτης δεν έχει έλεγχο σε πρίμα/μπάσσα ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ. Τα κουμπιά που έχει ελέγχουν μόνο τις 2 line γραμμές.

Ξέρεις αν βάλω έναν αντάπτορα στη 6.35 θύρα του μίκτη για 2 6.35 αν θα παίζουν και τα 2 μικρόφωνα σωστά?

Δεν το έχω δει ποτέ στην πράξη, και δεν γνωρίζω ούτε αν θα παίξουν σωστά, ούτε αν τέτοια συνδεσμολογία μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Βλέπω όμως ότι παρόμοιες πρακτικές γενικά δεν συστήνονται:

https://service.shure.com/s/article/can-i-parallel-microphones-into-one-input-of-my-mixer?language=en_US

https://www.audio-technica.com/en-us/support/audio-solutions-question-of-the-week-can-a-y-cable-be-used-to-plug-two-microphones-into-a-single-input/

Προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...