peart Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Στις 25/2/2023 στις 12:52 ΠΜ, doctorkostis είπε 2014 είναι σίγουρα euro 6? Αν δεν κάνω λάθος οι πρώτες ταξινομήσεις euro 6 ήταν Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2015. Κατά τα άλλα εξοπλισμός παίζει ρόλο, αλλά είναι 9 ετών, έχει μεγάλη απομειωση και χαμηλους σχετικά ρύπους, δε θα είναι περίεργο να πάει κάτω από 500. Αν είναι euro 5 υπολογίζεις αυτόματα +1000€ σαν περιβαλλοντικό πρόστιμο. https://medium.com/@ulezcarcheck/some-of-the-most-early-examples-of-euro-6-diesel-cars-list-of-cheap-diesel-ulez-complaint-cars-b571b15053e6
stsp Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ανοχή στην τριτοκοσμικότητα. Κατά τα άλλα είμαστε Ευρώπη! Πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να αγοράζουμε αυτά που ξεφορτώνονται οι Γερμανοί. Εν ετει 2023 η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κανει τεραστια αλματα στο αυτοκινητο δινοντας τη δυνατοτητα να κυκλοφορεις με ασφαλεια με την οικογενεια σου και στην ΕΛλαδα το θεωρούν ειδος πολυτελειας! Η ασφάλεια ειναι ειδος πολυτελειας! Οικογένειες δεν μπορουν να αγορασουν οικογενειακα κ ασφαλέστερα αυτοκινητα και καταφευγουν στη λυση του δυσαναλογα μικρου οχηματος ή τρεχουν στις γερμανιες να αγορασουν αυτα που ξεφορτώνονται οι Γερμανοί. Ακόμη και τότε όμως, με το που το φέρνουν στην Ελλάδα τους περιμένει το κράτος και τους αδειάσει τις τσεπες, για την "ευκαιρία" που βρήκαν στο δεκα ετων (και με 200,000 χιλιομετρα) τετρατροχο αλλά "σαβούρα" όμως για τα ευρωπαικα δδομένα μιας και που θελουν να το ξεφορτωθουν οι γερμανοί! Τη στιγμή που ο Γερμανός αγοράζει πχ το polo του 2014 με 5000€, στην Ελλάδα το βρίσκεις μεταχειρισμένο στα 11000€, με το 1/3 όμως των αποδοχών του Γερμανού. Και αν πεις να το φέρεις στην Ελλάδα ή βρεις καποια καλή ευκαιρία στο mobile.de ρε παιδί μου και πεις ότι είμαστε στην ΕΕ, εχουμε τα ίδια δικαιώματα, δεν υπάρχουν σύνορα κλπ, τότε διαπιστώνεις εκ νέου ότι εισαι ο ραγιάς της Ευρωπης! Γιατί πρέπει να πληρώσεις ενα σκασμο λεφτά στο κράτος, να περάσεις ενα σωρό διαδικασίες, να πληρώσεις ενα σωρο μεσαζοντες, για να το φέρεις τελικά στη χωρα που κατοικεί ο "εξυπνότερος λαος του κόσμου"! Ο Ιταλός, ο Ολλανδός ή ο Γάλλος για το παραπάνω polo, ή και οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, θα πληρωσουν ελάχιστα ποσά για να το θέσουν σε κυκλοφορία στη χωρα τους. Ακόμη και στην Αλβανία, στη Βουλγαρία η στη Ρουμανία τα αυτοκίμητα δεν τα αρμεγουν οπως εδω στη "γη της επαγγελίας" για αυτυο άλλωστε κυκλοφορού τοσα πολλά αυτοκίμνητα με πινακίδες των παραπάνω χωρών.Εδω σαν μ@@@@ας θα πρέπει να ανεχεσαι την τριτοκοσμικότητα, το άδειασμα της τσεπης παντοιοτρόπως και κατα τα άλλα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ειμαστε πολίτες της ΕΕ. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2023 από stsp 6
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, stsp είπε Τη στιγμή που ο Γερμανός αγοράζει πχ το polo του 2014 με 5000€, στην Ελλάδα το βρίσκεις μεταχειρισμένο στα 11000€, Στο mobile.de αυτήν την στιγμή Polo του 2014 και 2015,άσχετο τι μοτέρ και καύσιμο έχει μέχρι 175.000 χλμ, υπάρχουν 967 οχήματα.Μόλις 2 από αυτά έχουν μέχρι 5.500.Σχεδόν όλα είναι πάνω 7 χιλιάρικα με μέση τιμή τις 10 με 12 χιλιάδες ευρώ. https://m.mobile.de/auto/search.html?dam=0&fr=2014%3A2015&ml=%3A175000&ms=25200%3B27%3B%3B&ref=dsp&s=Car&sb=rel&vc=Car Κατά τα αλλα ναι συμφωνώ,στο θέμα αυτοκινήτου αλλά κυρίως στην οδηγική συμπεριφορά είμαστε τριτοκοσμική χώρα. 7 ώρες πριν, stsp είπε , για να το φέρεις τελικά στη χωρα που κατοικεί ο "εξυπνότερος λαος του κόσμου" Ούτε καν στη μέση είμαστε. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2023 από jmmys
barman_ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 On 25/02/2023 at 00:52, doctorkostis said: 2014 είναι σίγουρα euro 6? Αν δεν κάνω λάθος οι πρώτες ταξινομήσεις euro 6 ήταν Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2015. Κατά τα άλλα εξοπλισμός παίζει ρόλο, αλλά είναι 9 ετών, έχει μεγάλη απομειωση και χαμηλους σχετικά ρύπους, δε θα είναι περίεργο να πάει κάτω από 500. Αν είναι euro 5 υπολογίζεις αυτόματα +1000€ σαν περιβαλλοντικό πρόστιμο. Αυτό ισχύει κανονικά? Δεν το υπολογίζει η σελίδα υποθέτω. Άρα εκ των πραγμάτων δεν αξίζει καθόλου να κοιτάξεις κάτω από euro 6?
southbeast7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ως έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχω να πω ότι σε όλη την συζήτηση παραλείπετε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα ο οποίος πολλαπλασιάζει η διαιρεί το πιθανό τέλος ταξινόμησης μεταχειρισμένου αυτοκινήτου όπου σας εμφανίζει στην εφαρμογή η οποία δεν τον λαμβάνει υπόψιν στο τελικό αποτέλεσμα. Με βάση τα στοιχεία που βάζουμε, παίρνουμε την τιμή που μας βγάζει και σε περίπτωση όπου (ενδεικτικά και μπακαλίστικα) -> EURO 6 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ)2012-2016~ πολλαπλασιάζουμε την τιμή X2 (π.χ. audi s3 2014 μας βγάζει ο υπολογιστής για παράδειγμα 3.500, το πολλαπλασιάζουμε με το 2, οπότε έχουμε σύνολο 7.000 τέλος ταξινόμισης) . EURO 6 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ)2016-2019 X1.5 (π.χ. audi s3 2017 μας βγάζει ο υπολογιστής για παράδειγμα 5.000, το πολλαπλασιάζουμε με το 1.5, οπότε έχουμε σύνολο 7.500 τέλος ταξινόμισης) . EURO 6 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ)2019-2023 η τιμή παραμένει ως έχει. Σε περίπτωση EURO 5 εκτός απο το Χ2 υπάρχει και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση Hybrid η Plug in Hybrid έαν το αυτοκίνητο βγάζει πάνω απο 50 g/km παίρνουμε την τιμή και την διαιρούμε /2 και σε περίπτωση κάτω των 50 την διαιρούμε /4. Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιον εκτελωνιστή και να μην ακούτε τον κάθε άσχετο που βγαίνει και γράφει σε φόρουμ η ανεβάζει βιντεάκι στο youtube και μας το παίζει ειδήμον ενώ δεν έχει καμία σχέση με τις εισαγωγές αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από southbeast7
CptNikk Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα παιδιά, τα ποσά που γράφει στην ektelonistiki ισχύουν; Είναι κοντά στα πραγματικά;
btsaroux Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 56 λεπτά πριν, CptNikk είπε Καλησπέρα παιδιά, τα ποσά που γράφει στην ektelonistiki ισχύουν; Είναι κοντά στα πραγματικά; Σχετικα κοντα μου φαινονται στα πραγματικα, το δυσκολο ειναι να βρεις την εργοστασιακη αξια προ φορων για να το υπολογισεις.
CptNikk Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, btsaroux είπε Σχετικα κοντα μου φαινονται στα πραγματικα, το δυσκολο ειναι να βρεις την εργοστασιακη αξια προ φορων για να το υπολογισεις. Την έχω βρει την αξία προ φόρων απλά δεν ξέρω αν το κάνω σωστά, γιατί έχω βάλει στην τιμή αυτή και τα έξτρα που δεν γνωρίζω αν κοστολογούνται διαφορετικά και μεμονωμένα!
btsaroux Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, CptNikk είπε Την έχω βρει την αξία προ φόρων απλά δεν ξέρω αν το κάνω σωστά, γιατί έχω βάλει στην τιμή αυτή και τα έξτρα που δεν γνωρίζω αν κοστολογούνται διαφορετικά και μεμονωμένα! Αυτά εξαρτώνται πιο πολύ από τον εκτελωνιστη πως και εάν τα περάσει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα