peart Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά με υγεία! Υπάρχει κάποιο εργαλείο - site, εκεί έξω στο διαδίκτυο, το οποίο να προσδιορίζει το συνολικό κόστος αγοράς αυτοκινήτου από το εξωτερικό ( κόστοι εκτελωνισμου, πινακίδες κτλ).....έστω και στο περίπου; Ή η επίσκεψη στον εκτελωνιστή πριν την αγορά είναι μονόδρομος;; Ευχαριστώ 🙂 1
vamvakoolas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 ναι ειναι μονοδρομος. Και στον εκτελωνιστη πας σχεδον στο τελος: αφου εχει βρεις συγκεκριμμενο αμαξι (και εχεις πληρεις λεπτομεριες π.χ εξοπλισμος, ημερομηνια πρωτης κυκλοφοριας κτλ). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 ektelenostiki.gr vontikakis.com Οι τιμές είναι στο περίπου ώστε να έχεις μια ιδέα.Για την ακριβή τιμή και για τον εκτελωνισμό θα πας σε εκτελωνιστή.
Papakaliati Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://ektelonistiki.gr/υπολογισμός-τέλους-ταξινόμησης-2/ Φυσικα και δεν είναι μονόδρομος, μπορείς ανετα να υπολογίσεις και μόνος σου χοντρικά την τιμή, με πολύ καλή προσέγγιση. Και ο εκτελωνιστής αυτό κάνει, υπολογίζει προσεγγιστικά την τιμή, η εταιρία εισαγωγής είναι μετά υπεύθυνη να σόυ πει το ακριβές αντίτιμο ( μετά από κάνα μήνα και βάλε). Δεν είναι δε και κανένας τρομερά πολύπλοκος υπολογισμός, ένα πράγμα πρέπει βασικά να βρεις, την αρχική τιμή στην Ελλάδα. Αμα είναι δε καινούργιο μοντέλο, το βάζεις απλά στον κονφιγκουρατορα τις εκάστοτε εταιρίας και σου δίνει ακριβώς την τιμή του ΕΤΤ. Σε παλιότερα μοντέλα γοογκλαρεις πχ τιμοκατάλογος μερσεντές 2018 και προσπαθείς να βγεις την αρχική, κάνοντας μετά μια προσέγγιση για τα έξτρα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από Papakaliati 1
peart Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Papakaliati είπε https://ektelonistiki.gr/υπολογισμός-τέλους-ταξινόμησης-2/ Φυσικα και δεν είναι μονόδρομος, μπορείς ανετα να υπολογίσεις και μόνος σου χοντρικά την τιμή, με πολύ καλή προσέγγιση. Και ο εκτελωνιστής αυτό κάνει, υπολογίζει προσεγγιστικά την τιμή, η εταιρία εισαγωγής είναι μετά υπεύθυνη να σόυ πει το ακριβές αντίτιμο ( μετά από κάνα μήνα και βάλε). Δεν είναι δε και κανένας τρομερά πολύπλοκος υπολογισμός, ένα πράγμα πρέπει βασικά να βρεις, την αρχική τιμή στην Ελλάδα. Αμα είναι δε καινούργιο μοντέλο, το βάζεις απλά στον κονφιγκουρατορα τις εκάστοτε εταιρίας και σου δίνει ακριβώς την τιμή του ΕΤΤ. Σε παλιότερα μοντέλα γοογκλαρεις πχ τιμοκατάλογος μερσεντές 2018 και προσπαθείς να βγεις την αρχική, κάνοντας μετά μια προσέγγιση για τα έξτρα. Η ερώτηση είναι μια ....συμφέρει; Επίσης πρέπει να γκουγκλαρω τον τιμοκατάλογο για το αυτοκίνητο όταν ήταν νέο στην Ελλάδα; Η στην Γερμανία για παράδειγμα; Αν ένα αυτοκίνητο δεν υπήρχε τότε στην Ελλάδα, όπως παράδειγμα η Mazda, τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;
Papakaliati Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Τιμή Ελλάδας προ φόρων. Αμα δεν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα ιδέα δεν έχω, δεν με απασχολείσαι ποτέ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, peart είπε Αν ένα αυτοκίνητο δεν υπήρχε τότε στην Ελλάδα, όπως παράδειγμα η Mazda, τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Αν έχει κυκλοφορήσει σε χώρα της Ε.Ε. πας σε εκτελωνιστή να σου πει μετά από αρκετό καιρό,ποσο θα κοστίσει περίπου.Να ξέρεις ότι μπορεί να πάρει πολλές εβδομάδες μέχρι να σου απαντήσει. Αν δεν έχει κυκλοφορήσει ποτε στην Ευρώπη τότε θα αργήσει ακόμα πιο πολύ. Δυστηχως στο θέμα του αυτοκινήτου είμαστε ακόμα σε τραγική τριτοκοσμική κατάσταση.2022 και ακόμα ασχολούμαστε σαν κράτος με εκτελωνισμό οχημάτων από Ε.Ε. Τι αμάξι ψάχνεις; Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από jmmys
Fan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Σιγά μην χρειάζεται και αιώνες ο εκτελωνισμός. Σε 7 έως 10 ημέρες έχεις τελειώσει. 11 ώρες πριν, peart είπε Η ερώτηση είναι μια ....συμφέρει; Εξαρτάται από τι τιμή θα το αγοράσεις στη Γερμανία. Πλέον στο 80% των περιπτώσεων η τιμή αγοράς από τη Γερμανία + ο εκτελωνισμός, έρχεται στην τιμή που το βρίσκεις στο car, οπότε δεν νόημα. Το αυτοκίνητο που αγόρασα εγώ, μετά απο πολύ έρευνα, το έφερα από Γερμανία τελικά και μου βγήκε περίπου 300 ευρώ ακριβότερο από αυτό που το έβρισκα στην Ελλάδα. Το επέλεξα όμως γιατί είχε 25.000 χιλιόμετρα λιγότερα και ήταν σε καλύτερη κατάσταση. 1
Papakaliati Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Fan είπε Σιγά μην χρειάζεται και αιώνες ο εκτελωνισμός. Σε 7 έως 10 ημέρες έχεις τελειώσει. Εξαρτάται από τι τιμή θα το αγοράσεις στη Γερμανία. Πλέον στο 80% των περιπτώσεων η τιμή αγοράς από τη Γερμανία + ο εκτελωνισμός, έρχεται στην τιμή που το βρίσκεις στο car, οπότε δεν νόημα. Το αυτοκίνητο που αγόρασα εγώ, μετά απο πολύ έρευνα, το έφερα από Γερμανία τελικά και μου βγήκε περίπου 300 ευρώ ακριβότερο από αυτό που το έβρισκα στην Ελλάδα. Το επέλεξα όμως γιατί είχε 25.000 χιλιόμετρα λιγότερα και ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Εννοούσε κάνα μήνα επειδή δεν υπάρχει ελληνική τιμή νομίζω, αλλιώς και σε 3 μέρες , μπορείς μα έχεις τελειώσει με εκτελωνισμό. Σε φτηνο αμάξι δεν έχεις συνήθως κάποιο όφελος άμα το φέρεις από εξωτερικό. Στα ακριβά αμάξια όμως μπορείς να δεις καλό κέρδος στην τσέπη σου. Premium δηλαδή 1-2 χρόνων. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2022 από Papakaliati 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, Fan είπε Σιγά μην χρειάζεται και αιώνες ο εκτελωνισμός. Σε 7 έως 10 ημέρες έχεις τελειώσει. Αν δεν έχει κυκλοφορήσει ποτε Ελλάδα,σε αυτό απάντησα.Όχι για να εκτελωνίσεις ένα Yaris. Απο την ώρα που θα κανεις τη ΔΑΟ μέχρι τη στιγμή που θα το βγάλεις κανονικά στο δρόμο.7-10 μερες είναι το νωρίτερο για αμάξια που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες εδώ.Το νωριτερο,ανάλογα τον εκτελωνιστή.
moure Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Πάντως αυτό το tool που έχει το ektelonistiki μην το εμπιστεύεσαι καλύτερα να ρωτήσεις έναν επαγγελματία,εγώ ψαχνόμουνα για αυτοκίνητο έχοντας στο μυαλό μου το ποσό που έβγαζε το συγκεκριμένο Site αλλά ο εκτελωνιστής μου έβγαλε σχεδόν διπλάσιο τέλος ταξινόμησης και δεν προχώρησα τελικά σε αγορά. 2 1
peart Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, jmmys είπε Αν έχει κυκλοφορήσει σε χώρα της Ε.Ε. πας σε εκτελωνιστή να σου πει μετά από αρκετό καιρό,ποσο θα κοστίσει περίπου.Να ξέρεις ότι μπορεί να πάρει πολλές εβδομάδες μέχρι να σου απαντήσει. Αν δεν έχει κυκλοφορήσει ποτε στην Ευρώπη τότε θα αργήσει ακόμα πιο πολύ. Δυστηχως στο θέμα του αυτοκινήτου είμαστε ακόμα σε τραγική τριτοκοσμική κατάσταση.2022 και ακόμα ασχολούμαστε σαν κράτος με εκτελωνισμό οχημάτων από Ε.Ε. Τι αμάξι ψάχνεις; Mazda cx5 ή Mazda 6 sedan ή sw, 2.2 diesel , euro 6 , περίπου 122 έως 138 γρ/χλμ. CO2 ( χαμηλά τέλη), 2013-2014 (ώστε να γλυτώνω φόρο πολυτελείας λόγο 10ετιας ) 5 ώρες πριν, Fan είπε Σιγά μην χρειάζεται και αιώνες ο εκτελωνισμός. Σε 7 έως 10 ημέρες έχεις τελειώσει. Εξαρτάται από τι τιμή θα το αγοράσεις στη Γερμανία. Πλέον στο 80% των περιπτώσεων η τιμή αγοράς από τη Γερμανία + ο εκτελωνισμός, έρχεται στην τιμή που το βρίσκεις στο car, οπότε δεν νόημα. Το αυτοκίνητο που αγόρασα εγώ, μετά απο πολύ έρευνα, το έφερα από Γερμανία τελικά και μου βγήκε περίπου 300 ευρώ ακριβότερο από αυτό που το έβρισκα στην Ελλάδα. Το επέλεξα όμως γιατί είχε 25.000 χιλιόμετρα λιγότερα και ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Αν επιτρέπεται, τι αυτοκίνητο ήταν,πόσο συνολικά σου κόστισαν τα επιπλέον έξοδα της αγοράς του εκτελωνισμός κτλ, επίσης το έφερες οδικός;
Papakaliati Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, moure είπε Πάντως αυτό το tool που έχει το ektelonistiki μην το εμπιστεύεσαι καλύτερα να ρωτήσεις έναν επαγγελματία,εγώ ψαχνόμουνα για αυτοκίνητο έχοντας στο μυαλό μου το ποσό που έβγαζε το συγκεκριμένο Site αλλά ο εκτελωνιστής μου έβγαλε σχεδόν διπλάσιο τέλος ταξινόμησης και δεν προχώρησα τελικά σε αγορά. Τότε έκανες κάτι λάθος. Το εργαλείο βασίζεται σε σχετικά απλούς υπολογισμούς. Νομίζω δεν λαμβάνει υπόψην μερικά έξτρα όπως πχ πρόστιμο σε Euro 5, αλλά αυτό είναι από μόνο του τεράστιο λάθος όποτε δεν έχει και πολύ σημασία. Προσωπικά μέσα έπεσα σε 3 αυτοκίνητα που ήθελα να έκτελωνισω.
Fan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 58 λεπτά πριν, peart είπε Αν επιτρέπεται, τι αυτοκίνητο ήταν,πόσο συνολικά σου κόστισαν τα επιπλέον έξοδα της αγοράς του εκτελωνισμός κτλ, επίσης το έφερες οδικός; Hyuandai i10 ήταν και κόστισε να το φέρω από Γερμανία 900 ευρώ μεταφορικά και περίπου 1.400 ευρώ τα έξοδα του εκτελωνισμού, αν θυμάμαι καλά.
moure Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Papakaliati είπε Τότε έκανες κάτι λάθος. Το εργαλείο βασίζεται σε σχετικά απλούς υπολογισμούς. Νομίζω δεν λαμβάνει υπόψην μερικά έξτρα όπως πχ πρόστιμο σε Euro 5, αλλά αυτό είναι από μόνο του τεράστιο λάθος όποτε δεν έχει και πολύ σημασία. Προσωπικά μέσα έπεσα σε 3 αυτοκίνητα που ήθελα να έκτελωνισω. Κανένα λάθος δεν έκανα,όπως είπες είναι πολύ απλό εργαλείο υπολογισμού,όταν μιλάμε για ακριβά αυτοκίνητα φορτωμένα με πολλά έξτρα δεν μπορεί να τα υπολογίσει σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα