Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, jiralig721 είπε
6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ρώτα έναν λογιστή τι ΕΝΦΙΑ θα πλήρωνες.

αν αναστηθεί θα τον ρωτήσω και θα σου πω

Πέθανε και ο λογιστής δηλαδή;

______

Κοιτάτε και εδώ :

https://dasarxeio.com/2022/04/01/110256/

Το 5 και το 6. Επιπλέον, σήμερα είναι αγροτεμάχιο, αύριο μπορεί(*) να ενσωματωθεί στον εγγύς οικισμό και το σχέδιο πόλης (από αγροτεμάχιο δηλαδή, να γίνει οικόπεδο ή αλλιώς ακίνητο). 

(*) Δεν γνωρίζω ακριβή θέση, ούτε και τον ακριβή χαρακτηρισμό του στο Κτηματολόγιο. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Αν ειναι 3000 ευρω, κανε αποδοχή κληρονομιάς και πουλα το σε εμενα 5000 ευρω.

Ρωτησα πριν αν ειναι επανω στον δρομο που βλεπω. Αν ειναι... 10.000€ σε εμένα.

Δημοσ.

για να βοηθησουμε τον φιλο λοιπον....

Αν ειναι επανω σε δρομο οπως μας δειχνεις και δεν ειναι τυφλο σε καμια βουνοπλαγια, προχώρα και κάνε αποδοχή λοιπόν, και άσε τις μπούρδες. 3000€ ειναι τιποτα!

30στρεμματα γη , εστω και δασικο ειναι 30 στρεμματα. Σημερα δεν θα τα κανεις σημερα. Αυριο πολυ πιθανα να τα κανει ο γιος σου ή η κόρη σου.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν είναι μόνιμα όπως τροχοβιλες, αγροτουρισμό..να το νοικιάσεις σε κάποιον για να βάζει τα μελίσσια του.

Δεν ξέρω με την δημιουργία camping τι παίζει σε δασικό..

Σίγουρα θέλει ψαξιμο

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimo69 είπε

Μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν είναι μόνιμα όπως τροχοβιλες, αγροτουρισμό..να το νοικιάσεις σε κάποιον για να βάζει τα μελίσσια του.

Δεν ξέρω με την δημιουργία camping τι παίζει σε δασικό..

Σίγουρα θέλει ψαξιμο

τιποτα απο αυτα δεν κανει. Ουτε τροχοβιλα βαζει, ουτε αγροτουρισμο κανει. Αγροτουρισμο λεγοντας διαμονη. Αν θελει να το καλλιεργει μπορει.

τα μελισια πανε οπου θελουν. 
Σημερα δεν κανει τιποτα σε γενικες γραμμες. Δεν εχει σημασια ομως. Το κοστος ειναι ελαχιστο. ΕΙναι 30 στρ γης! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τροχόσπιτα/τροχοβιλες δεν έχεις κάποιον περιορισμό εφόσον δεν είναι συνδεμένα με κεντρικές παροχές ρεύματος νερου αποχέτευσης 

Επεξ/σία από dimo69
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimo69 είπε

Για τροχόσπιτα/τροχοβιλες δεν έχεις κάποιον περιορισμό εφόσον δεν είναι συνδεμένα με κεντρικές παροχές ρεύματος νερου αποχέτευσης 

Μια χαρα περιορισμο εχεις. Εχω 10 κυριολεκτικα μηχανικους γυρω μου. Αμεση οικογενεια , σοι και φιλους. Τιποτα που παραπεμπει σε μονιμη κατοικια δεν επιτρεπεται. Τωρα αν θελεις τροχοσπιτο, με αδεια κυκλοφοριας πια (και οχι απλα αδεια ελξης) , να καθεται στους τροχους του, χωρις να ειναι τακαρισμενο, οκ. Αυτο μπορεις. Δεν νομιζω ομως κανεις οτι εννοει αυτο οταν μιλαει για "τροχοσπιτο".

εριξες μπετο = fail

συνδεσες νερο, ρευμα, βοθρο = fail

δεν εχει αδεια κυκλοφοριας το τροχοσπιτο = fail

το τακαρισες = fail

Ολα αυτα βεβαια και αλλα πολλα αν σε καρφωσει καποιος. Δεν νομίζω πως θα έρθει ποτε η πολεοδομια να ψαξει το τροχοσπιτο σου ετσι στο ξεκαρφωτο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, jiralig721 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Από συγγενή κληρονόμισα ένα αγροτεμάχιο 30 στρεμμάτων με πεύκα στην Πελοπόννησο (ανάμεσα στην περιοχή Σοφικό και Κόρφος). Πιστεύετε αξίζει να κάνω αποδοχή κληρονομίας; Έχει κάποια έξοδα για εφορία κτλ γύρω στις 3000€.
Δεν είμαι σχετικός, αλλά υποθέτω πως δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως δάσος.
Υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα εκμετάλλευσης;
πχ Βλέπω κοντινά στην περιοχή υπάρχουν κάποια κτήματα με δραστηριότητες (ιπασσία, μελίσσια...)
Απέχει μόνο 1μιση ώρα από Αθήνα, οπότε αυτό είναι θετικό.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω κάτι παράνομο.
Παρακάτω φωτογραφία από την περιοχή για να έχετε μια εικόνα.

image.jpeg.9914facdfa865d2cec3fbc72828d4f88.jpeg

Οι δασικές εκτάσεις αποτελούν τρόπο επένδυσης/περιουσιακά στοιχεία. Πληρώνεις τους φόρους κάθε χρόνο και τα διατηρείς στο χαρτοφυλάκιο σου με τη λογική ότι σε Χ χρόνια θα έχει ανέβει η αξία τους. Προφανως και αξίζει να αποδεχτείς 30 ουρανοκατεβατα στρέμματα. 

Δημοσ.

Αξίζει. Είναι 100€ το στρέμμα! :P

Αύριο μπορεί ν' αποχαρακτηριστεί και να μπορέσεις να το κάνεις ό,τι θες (π.χ. φωτοβολταϊκά). 

Φόροι κ.λπ είναι πραγματικά αστείοι για δασικές, δεν έχει νόημα καν να κάτσεις να τους υπολογίσεις.

Δημοσ.

Εάν είναι  ιδιωτικό δάσος διέπεται απο ειδική νομοθεσία. Για να μαθεις περισσότερα πρέπει να πληρώσεις κάποιον ειδικό. Χρειάζεται έρευνα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...