jiralig721 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Από συγγενή κληρονόμισα ένα αγροτεμάχιο 30 στρεμμάτων με πεύκα στην Πελοπόννησο (ανάμεσα στην περιοχή Σοφικό και Κόρφος). Πιστεύετε αξίζει να κάνω αποδοχή κληρονομίας; Έχει κάποια έξοδα για εφορία κτλ γύρω στις 3000€. Δεν είμαι σχετικός, αλλά υποθέτω πως δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως δάσος. Υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα εκμετάλλευσης; πχ Βλέπω κοντινά στην περιοχή υπάρχουν κάποια κτήματα με δραστηριότητες (ιπασσία, μελίσσια...) Απέχει μόνο 1μιση ώρα από Αθήνα, οπότε αυτό είναι θετικό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω κάτι παράνομο. Παρακάτω φωτογραφία από την περιοχή για να έχετε μια εικόνα.
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, jiralig721 είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Από συγγενή κληρονόμισα ένα αγροτεμάχιο 30 στρεμμάτων με πεύκα στην Πελοπόννησο (ανάμεσα στην περιοχή Σοφικό και Κόρφος). Πιστεύετε αξίζει να κάνω αποδοχή κληρονομίας; Έχει κάποια έξοδα για εφορία κτλ γύρω στις 3000€. Δεν είμαι σχετικός, αλλά υποθέτω πως δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως δάσος. Υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα εκμετάλλευσης; πχ Βλέπω κοντινά στην περιοχή υπάρχουν κάποια κτήματα με δραστηριότητες (ιπασσία, μελίσσια...) Απέχει μόνο 1μιση ώρα από Αθήνα, οπότε αυτό είναι θετικό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω κάτι παράνομο. Παρακάτω φωτογραφία από την περιοχή για να έχετε μια εικόνα. Το χωράφι θα το κληρονομήσεις μόνο εσύ ή θα είστε με συνδικαιουχους; Αν απαιτείται η εγγραφή συναίνεση του καθενος για να κάνετε το οτιδήποτε χαιρετίσματα. Για την αξία του να ρωτησεις εκτιμητή. Για χτίσιμο η μη πολιτικο μηχανικό.
jiralig721 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το χωράφι θα το κληρονομήσεις μόνο εσύ ή θα είστε με συνδικαιουχους; Αν απαιτείται η εγγραφή συναίνεση του καθενος για να κάνετε το οτιδήποτε χαιρετίσματα. Για την αξία του να ρωτησεις εκτιμητή. Για χτίσιμο η μη πολιτικο μηχανικό. Μόνο εγώ. Δεν θέλω να μάθω την αξία του ή αν μπορώ να χτίσω. Προφανώς και δεν μπορώ να χτίσω μέσα στο δάσος, οπότε και δεν έχει αξία. Ιδέες για εκμετάλλευση θέλω να πάρω. Αν δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί κάποιος νομίζω δεν έχει λόγο να είναι ιδιοκτήτης ενός δάσους που δεν μπορεί να κάνει τίποτα...
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Είσαι σίγουρος ότι είναι χαρακτηρισμένο δάσος;
jiralig721 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Είσαι σίγουρος ότι είναι χαρακτηρισμένο δάσος; Ναι. Το αναφέρει ως πευκοτεμάχιο στη διαθήκη κιόλας
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jiralig721 είπε Ναι. Το αναφέρει ως πευκοτεμάχιο στη διαθήκη κιόλας Χμμμ, δεν είμαι σίγουρος ότι η αναφορά ως πευκοτεμαχιο στο συμβόλαιο σημαίνει και χαρακτηρισμό ως δάσος. Μπορεί πχ τα πεύκα να τα φύτεψε κάποιος μεταγενεστερα και να μην είχε χαρακτηρισμό ως δάσος. Για να δεις αν είναι δάσος, απευθύνεσαι στο τοπικό δασαρχείο, ένας μηχανικός μπορεί να το ψάξει επίσης. Φυσικά ακόμα και δάσος να μην είναι, ενδέχεται πάλι να ισχύουν άλλοι παράμετροι που να μην επιτρέπουν την ανέγερση. Οπότε σε κάθε περίπτωση ο μηχανικός είναι αναγκαίος. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από Basilhs23___
jiralig721 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Χμμμ, δεν είμαι σίγουρος ότι η αναφορά ως πευκοτεμαχιο στο συμβόλαιο σημαίνει και χαρακτηρισμό ως δάσος. Μπορεί πχ τα πεύκα να τα φύτεψε κάποιος μεταγενεστερα και να μην είχε χαρακτηρισμό ως δάσος. Για να δεις αν είναι δάσος, απευθύνεσαι στο τοπικό δασαρχείο, ένας μηχανικός μπορεί να το ψάξει επίσης. Φυσικά ακόμα και δάσος να μην είναι, ενδέχεται πάλι να ισχύουν άλλοι παράμετροι που να μην επιτρέπουν την ανέγερση. Οπότε σε κάθε περίπτωση ο μηχανικός είναι αναγκαίος. ειναί δασική έκταση. Φαίνεται στο κτηματολόγιο. Η ερώτησή μου είναι παλή. Υπάρχει κάποια αξία/λόγος κάποιος να είναι ιδικτήτης δάσους; Ιδέες για εκμετάλλευση;
basilis_k6 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, jiralig721 είπε ειναί δασική έκταση. Φαίνεται στο κτηματολόγιο. Η ερώτησή μου είναι παλή. Υπάρχει κάποια αξία/λόγος κάποιος να είναι ιδικτήτης δάσους; Ιδέες για εκμετάλλευση; νομίζω για τα επόμενα χρόνια και φυσικα νόμιμα, απολύτως καμιά αξια. σε 20 η 40 χρόνια ποιος ξερει? Πάντως τα 3κ για 30στρ δεν ειναι πολλα λεφτα αν δεν θα σου λείψουν. Είναι γη, ποτε δεν ξερεις πως μπορει να αποκτήσει αξια. 1
jiralig721 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε νομίζω για τα επόμενα χρόνια και φυσικα νόμιμα, απολύτως καμιά αξια. σε 20 η 40 χρόνια ποιος ξερει? Πάντως τα 3κ για 30στρ δεν ειναι πολλα λεφτα αν δεν θα σου λείψουν. Είναι γη, ποτε δεν ξερεις πως μπορει να αποκτήσει αξια. Προς αυτή τη λογική είμαι, αλλά δυσκολεύομαι στο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να φέρει αξία στα 20, 40 χρόνια που λες. Στον αντίποδα σκέφτομαι πως για 20,40 χρόνια θα πρέπει να πληρώνω ΕΝΦΙΑ ή ό,τι άλλος φόρος προκύψει για μια μεγάλη έκταση που δεν θα μου αποφέρει κάτι πέρα από πευκοβελόνες...
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, jiralig721 είπε Προς αυτή τη λογική είμαι, αλλά δυσκολεύομαι στο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να φέρει αξία στα 20, 40 χρόνια που λες. Στον αντίποδα σκέφτομαι πως για 20,40 χρόνια θα πρέπει να πληρώνω ΕΝΦΙΑ ή ό,τι άλλος φόρος προκύψει για μια μεγάλη έκταση που δεν θα μου αποφέρει κάτι πέρα από πευκοβελόνες... Ρώτα έναν λογιστή τι ΕΝΦΙΑ θα πλήρωνες. Για χωράφια και σκετα οικόπεδα νομιζω είναι εξαιρετικά χαμηλος. Δες τι σε συμφέρει. Αξιοποίηση πολύ δύσκολα. Αλήθεια αυτό το χωράφι πως περιήλθε στην κατοχή του συγγενή σου. Το είχαν παλιά για τίποτε αγροτικές δουλειές πχ η προέκυψε από παλιές κληρονομιες κατατμήσεις κτλ;
jiralig721 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ρώτα έναν λογιστή τι ΕΝΦΙΑ θα πλήρωνες. Για χωράφια και σκετα οικόπεδα νομιζω είναι εξαιρετικά χαμηλος. Δες τι σε συμφέρει. Αξιοποίηση πολύ δύσκολα. Αλήθεια αυτό το χωράφι πως περιήλθε στην κατοχή του συγγενή σου. Το είχαν παλιά για τίποτε αγροτικές δουλειές πχ η προέκυψε από παλιές κληρονομιες κατατμήσεις κτλ; αν αναστηθεί θα τον ρωτήσω και θα σου πω 11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ρώτα έναν λογιστή τι ΕΝΦΙΑ θα πλήρωνες. Για χωράφια και σκετα οικόπεδα νομιζω είναι εξαιρετικά χαμηλος. Δες τι σε συμφέρει. Αξιοποίηση πολύ δύσκολα. Αλήθεια αυτό το χωράφι πως περιήλθε στην κατοχή του συγγενή σου. Το είχαν παλιά για τίποτε αγροτικές δουλειές πχ η προέκυψε από παλιές κληρονομιες κατατμήσεις κτλ; ο ΕΝΦΙΑ γύρω στα 10€ είναι τώρα, αλλά σε 20 χρόνια ποιος ξέρει τι φόροι θα υπάρχουν για την ακίνητη περιουσία; 1
basilis_k6 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, jiralig721 είπε Προς αυτή τη λογική είμαι, αλλά δυσκολεύομαι στο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να φέρει αξία στα 20, 40 χρόνια που λες. Στον αντίποδα σκέφτομαι πως για 20,40 χρόνια θα πρέπει να πληρώνω ΕΝΦΙΑ ή ό,τι άλλος φόρος προκύψει για μια μεγάλη έκταση που δεν θα μου αποφέρει κάτι πέρα από πευκοβελόνες... ρεαλιστικα δεν θα μπορεσεις να το εκμεταλευτεις ποτε. εδω που τα λεμε, αυτο ειναι και το καλυτερο για ολους μας. τι ειχες, τι εχασες..
hp8 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, jiralig721 είπε Δεν είμαι σχετικός, αλλά υποθέτω πως δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως δάσος. Υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα εκμετάλλευσης; εννοείται ότι δεν χτίζεις νόμιμα Αυτοί οι τίτλοι υπήρχαν παλιά και ενδεχόμενος να συνεχίζουν γιατι όσοι τους είχαν εκμεταλευοντουσαν το ρετσίνι Το Σοφικο είχε τέτοια δραστηριοτητα https://argolikianaptiksi.gr/blog-post_919-4/ https://freepatentsgr.blogspot.com/2014/01/blog-post_10.html Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από hp8
thanasisxask Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 @jiralig721 Ρίξε μια ματιά εδώ για να δεις πως το έχουν χαρακτηρίσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις