Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, merphi είπε

Αυτά ακριβώς σκέφτηκα και εγώ, αλλά μας έχει ήδη πει ότι δεν έχει δουλέψει. Όλη η γκρίνια είναι για την συνέντευξη και για πως φαντάζεται τον εαυτό του να τα πάει σε κάποια δουλειά. 

Οπότε καταγγελία δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο αν υπάρχει υποψία ότι απορρίφθηκε στην συνέντευξη εξαιτίας του φύλου , της φυλής , της θρησκείας ή του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Οπότε ούτε δουλειά μπορεί να αλλάξει γιατί ποτέ δεν είχε.

Σωστά και στο 3. Εδώ κολλάει το "Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβα αρμενίζουμε". Δηλαδή εγώ κάνω κάτι λάθος ή όλος ο κόσμος είναι λάθος. Μόνο αν πάει σε 5-6 συνεντεύξεις και τις κάνει σωστά, μπορεί να πει ότι το πρόβλημα είναι της κοινωνίας. Οχι πως προσωπικά έχω σε υπόληψη τα σύγχρονα HR.

Αντε βάλουμε και 4 αν δεν σε δέχονται πουθενά για χ ψ λόγο ψάχνεις ποιος είναι αυτός ο λόγος και αν δεν αλλάζει αλλάζεις χώρα πχ η βρίσκεις δουλειά που κάνεις όλα Remote

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, csontheline είπε

Γαμώ το ΙΤ μου μέσα...

Στο ΙΤ δούλευα και εγώ τότε.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Macosj είπε

Στην Ελλάδα είσαι, όλα γίνονται αν έχεις χρήμα. Εμένα αν μου έφερναν εντός ιδιου χρονικού διαστήματος 1 pdh και 3 Msc ΑΠΟ Ελλάδα θα ήμουν 100% σίγουρος ότι δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά μόνος του, τα έδωσε σε φροντιστήρια ( ή όπως λέγονται) και του έκαναν τη διατριβή και 3 διπλωματικές 

Αρχικά δεν γίνεται χρονικά μιλώντας γιατί θα απαιτούσε 3 μονοετή και φοβερό συγχρονισμό (δεν μπορείς να είσαι σε 2 μεταπτυχιακά) που δείχνει ότι ο TS δεν το αντιλαμβάνεται. Αλλά γενικότερα ναι θα ήταν κάπως ύποπτο. Αλλά όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ έχοντας περάσει πολλά χρόνια στο πανεπιστήμιο αν έχεις κάνει δουλειά φαίνεται. Ακαδημαϊκά μιλώντας (γιατί με διδακτορικό και 3 μεταπτυχιακά δεν θα σε έπαιρνε κάποιος στην Ελλάδα που δίνουν 700, θα φοβόταν πως θα φευγε) θα έπρεπε κάποιος να είχε να δείξει και αντίστοιχο έργο. Δημοσιεύσεις, συγγραφή βιβλίων, κάποια μετάφραση ίσως, διδασκαλία σε κάποιο μεταπτυχιακό. Τώρα αν μετά από όλα αυτά είχε μια δημοσιεύση ε εκεί λες κάτι δεν ταιριάζει. Και αν το χρήμα  υπάρχει  όπως λες (και καμία διάθεση ουσιαστικής ενασχόληση) γιατί να κάνεις διδακτορικά και μεταπτυχιακά για να πας υπάλληλος; Και για να το πω και τελείως χύμα, αν είχε λεφτά θα πήγαινε σε καμια ιατρική που αν αγοράσεις εξοπλισμό (βλέπε δερματολόγοι) μπορείς να βγάλεις χρήμα. Δεν πας μηχανικός περιβάλλοντος (καμία διάθεση υποτίμησης).

Όσο για καθηγητής πανεπιστημίου στην μπανανια, το μεγαλύτερο προσόν, όπως σε ολες τις μπαχαλοχώρες, είναι οι γνωριμίε

Δεν διαφώνω απόλυτα, αλλά εδώ υπάρχει σκάλωμα ακόμα και στο διδακτορικό. Και αν έχεις διαβάσει το ποστ μαλλον γνωριμία δεν παίζει.

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Για εμένα μια χαρά συμπαθής είναι. Ο μέσος άνθρωπος θέλει την υποκρισία, όταν δεν υπάρχει αυτή πρέπει να χαιρόμαστε, διότι η συντριπτική πλειοψηφία για το στάτους πάνε, ενώ την ίδια στιγμή σχεδόν όλοι λένε ότι πάνε γιατί αγαπούν την εκπαίδευση και τέτοια 

Στον χώρο που βρίσκομαι υπάρχουν άνθρωποι που ξημεροβραδιάζονται για δημοσιεύσεις και πειράματα χωρίς ωράριο. Δεν λέω ότι είναι υπεράνω αλλά κάποιοι το χουν και μεράκι.

• Like 2
Δημοσ.

Απάντηση στο Gingerbread. Έχω λεφτά και δεν πήγα στην ιατρική επειδή δεν μου άρεσε. Δεν μπορεί κάποιος να είναι εγγεγραμμένος σε προπτυχιακά προγράμματα ταυτόχρονα. Αυτό ς είναι ο μόνος περιορισμός. Μπορεί κάποιος να είναι εγγεγραμμένος σε 2 μεταπτυχιακά.

Απάντηση στο Gingerbread. Έχω λεφτά και δεν πήγα στην ιατρική επειδή δεν μου άρεσε. Δεν μπορεί κάποιος να είναι εγγεγραμμένος σε 2 προπτυχιακά προγράμματα ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο μόνος περιορισμός. Μπορεί κάποιος να είναι εγγεγραμμένος σε 2 μεταπτυχιακά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκατσα και διαβασα και προηγουμενο ποστ σου για να εχω την αποψη που εχουν ολοι οσοι σχολιαζουν. Θα σχολιασω σαν ενας τυπος που ειμαι ολως τυχαιως ακριβως στην ιδια φαση με εσενα. Εχω τελειωσει πτυχιο, σχετικα τιμιο ( χημικος εγω) εχω τελειωσει μεταπτυχιακο για εξειδικευση στα τροφιμα (ψιλομετανιωνω προς το παρον) και πριν λιγες μερες το στρατωτικο μου και ειμαι και στην ιδια ακριβως ηλικια με εσενα, 27. Βρισκομαι σε μια φαση που ειμαι φουλ αγχωμενος για να βρω δουλεια στον τομεα μου.
Δεν θα μπω στο τριπακι που μπαινουν καποιοι (και εδω) και μιλανε περι λεφτα απο γονεις χορηγους κτλ. Και αυτοι ανιδεοι ειναι γιατι το εχουν δεδομενο οτι εσυ/εγω/οποιοσδηποτε επειδη πιανουμε τωρα δουλεια στον τομεα μας σημαινει οτι  ειμαστε τεμπελχαναδες που καθυστερουσαμε τις σπουδες ή οτι τώρα πιάνουμε πρώτη φορά δουλεια ΓΕΝΙΚΆ. Αλλα ακόμα και αν έτσι έγινε, αν κάποιος είναι τυχερός και έρχεται από εύπορη οικογένεια που δεν χρειαζεται να δουλευει οσο σπουδάζει, το μισος που βγαζουν ειναι απο ζήλια. Μην δινεις καν σημασία σε αυτούς.

Τα εχεις κανει λιγο αχταρμα στο κεφαλι σου. Εμενα μου δινεις την εντυπωση οτι δεν ξερεις τι θελεις. Σε ενα ποστ μιλαγες για πολλα μεταπτυχιακα και διδακτορικο. Σε αλλο (εδω) ψαχνεις δουλεια. Παραλληλα θεωρεις προβλημα κακοποιητικες συμπεριφορες απο οικογενεια. Δεν δινεις στον αλλο να καταλαβει ακριβως τι σε ενοχλει, που σε ενοχλει, τι ακριβως θελει αποψη τριτων (των υπολοιπων εδω περα δλδ). Οποτε πρωτο βήμα για εσένα, μάθε τι θες να κάνεις. 
(Παρένθεση, πολλαπλα μεταπτυχιακά ταυτόχρονα σε δημόσια πανεπιστήμια ειναι οντως παράνομο, επειδη αναφέρθηκε κάπου. Εμενα στο Γεωπονικο των αθηνων με εβαλαν να υπογραψω οτι δεν θα συμμετασχω σε άλλο μεταπτυχιακο προγραμμα οσο ειμαι γραμμένος σε αυτό. Τώρα, κατα πόσο αυτό γινεται cross checked μεταξύ πανεπιστημίων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έχουν μεταπτυχιακό, ομολογω δεν έκατσα να το ψαξω. Ειχαμε βεβαια μια κοπέλα που το έκανε και όταν μαθεύτηκε έγινε λίγο χαμός από τους καθηγητές και τη γραμματεία.)

Μετά, το θέμα της κακής συμπεριφοράς σε συνεντευξη. Εγώ έχω κάνει 5-6 συνεντεύξεις (οι πιο πολλές σε δουλεια που δεν ήθελα για να πάρω το κολάι - στο προτείνω) Εγώ δεν θα σταθώ στο τι είδες εκεί που πήγες. Μπορεί να ήταν τυχαίο γεγονός. Αλλά θα σταθώ στο ότι δεν θεωρείς τον εαυτό σου ανειδίκευτο. Τι σημαίνει εξειδικευμένος για εσένα; Δεν έχεις εργασιακή εμπειρία ουσιαστική. Στο στρατό μου έκανα quality control. Κυριολεκτικά έκανα αυτή τη δουλεια, ουτε σκοπιες δεν έκανα γιατι με χρειαζονταν σε ποιοτικο ελεγχο τροφιμων και αλλων υλων. Έκανα κυριολεκτικά δουλεια που κυνηγάω ως entry level χημικος. 10,5 μηνες εκει. Εχω κανει 9 μηνες Ερασμους πανω στα τροφιμα, εκανα αναλυσεις (ισως γνωριζεις μιας και εισαι μηχ περιβαλλοντος χρωματογραφια GC-MS) που παιζουν πολυ στα φαρμακα και στα τροφιμα. Που θελω να καταληξω; Θεωρω τον εαυτο μου ανειδικευτο. Μηδεν προυπηρεσια. Δεν ξερω πως ειναι να ΔΟΥΛΕΥΩ πανω στον τομεα μου, πως να κραταω τη θεση μου. Δεν εχω αναπτυξει work ethics. Και εσυ πηγαινεις στον εκαστοτε υποψηφιο εργοδοτη σου και του τριβεις τα χαρτια σου στη μουρη και του λες εχω 2 μαστερ γιατι και το πτυχιο μου λογω 5ετους φοιτησης μετραει ως μαστερ; Η πιο λογικη απαντηση ειναι "Και τι με αυτο;". Το τουπε που πρεπει να εχεις πηγαινοντας σε μια συνεντευξη ειναι "Οριστε τα χαρτια μου, εχω κανει αυτο το μεταπτυχιακο που διχνει την κλιση και το ενδιαφερον μου για τον κλαδο."  Εχεις καταρτιστει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και η πρωτη σου δουλεια ειναι η ευκαιρια να αποδειξεις οτι μπορεις να τα μεταφερεις και στην πραξη.  

Τωρα προφανως αν πας σε μια εταιρια, δεν ξερω που στελνεις ( εγω στελνω σε βιομηχανιες τροφιμων πχ και θα σου πω το παραδειγμα μου) και ο καλυτερος τροπος που αποφασισουν να σε εκμεταλλευτουν ειναι να σε βαλουν να κανεις τον εργατη, ε ναι ρε φιλε στο μηνα πανω θα φυγεις. Το οτι θα σε εκπαιδευσουν και χρειαζεσαι εκπαιδευση για οποιαδηποτε θεση ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ - εξου και ο ορος ανειδικευτος. Το οτι στην πρωτη σου δουλεια θα παιρνεις λιγα χρηματα για ενα διαστημα μηνων σαν trial period ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Και θα μου πεις εσυ οτι τελειωσες πολυτεχνειο. Ε η αδερφη μου αρχιτεκτονικη τελειωσε και ξεκινησε με 650. Στο 3μηνο 750 και στον χρονο+ πλεον παιρνει 1100. Θα γινοταν κατι απο αυτα αν αρνιοταν να παει για 650; Προφανως δεν σου λεω να πηγαινεις εκει με μιζερια. Δειξε στοχευμενα οτι αυτα μπορεις να φερεις (ακα πτυχιο-δικαιωματα πτυχιου-γνωσεις πτυχιου-μικρη ηλικια που σημαινει δυνητικα μακροπροθεση συνεργασια και μεγαλο μερος της σε παραγωγικη ηλικια) και αστους να αναφερουν αυτοι στα υπολοιπα. Το οτι δεν εχεις προυπηρεσια το ξερουν. Το διαβασανε το CV σου και μια και δυο και τρεις φορες. Απο το cv καταλαβαν οτι ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ, αλλιως δεν θα σε καλουσαν για συνεντευξη.

Τελος, για το θεμα το οικογενειακο σου. Ειναι εντελως ασυνδετο με την πρωτη σου δουλεια, και αν δεν θεωρεις οτι ειναι, ετσι πρεπει να το αντιμετωπιζεις. Εμενα μου δινεις λιγο και την εντυπωση οτι το χρησιμοποιεις σαν δικαιολογια για το οτι δεν σε χορηγουν οι γονεις σου, το οποιο οπως προανεφερα τι δινεις σημασια μωρε; Αν ειμαι λαθος, θα σου συστησω να πας πρωτα σε ψυχολογο να λυσεις αυτο και μετα να ψαξεις για δουλεια. Το πολυ πολυ να χασουμε 1-2 μηνες. Κανεις δε σωθηκε απο 1500 ευρω στη ζωη. Και να ξερεις, στο λεει ενας ανθρωπος που δεν εχει περασει ιδιαιτερα καλα τον τελευταιο 1,5 χρονο, αλλα πηγαινει σε καθε συνεντευξη με χαμογελο και περναει και καλα.
Οτιδηποτε αλλο θες να συζητησουμε και θεωρεις οτι κατι μπορω να σου προσφερω ειμαι ανοιχτος ειτε απο εδω ειτε απο καποιο σοσιαλ, αλλα οπως ειπαν και πιο πανω. Αν ολα αυτα τα οποια ανεφερα, τα εχεις στο νου σου "στο περιπου" και δεν εισαι σιγουρος ουτε τι θες, ουτε τι μπορεις να αξιζεις και τι μπορεις να ζητησεις, ο εργοδοτης βλεπει καποιον που του σπαταλησε το χρονο. Επισης, σε εταιρια που η 1η συνεντευξη εγινε με το αφεντικο μονομιας (ή τον υπευθυνο τμήματος) ή ειναι πολύ μικρή εταιρία ή είναι ανοργάνωτη. Συνηθως θα υπαρχει καποιος υπευθυνος προσωπικου ή κάποιος γραμματέας που μπορει να κατευθύνει την κουβέντα για να δει αν εκ πρωτης οψεως τους κανεις. Οπότε δεν έχασες και καμια ευκαιριάρα εξέλιξης, μη χαλιέσαι για το συγκεκριμένο συμβάν.

Επεξ/σία από Jesse007
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Jesse007 είπε

Στο στρατό μου έκανα quality control. Κυριολεκτικά έκανα αυτή τη δουλεια, ουτε σκοπιες δεν έκανα γιατι με χρειαζονταν σε ποιοτικο ελεγχο τροφιμων και αλλων υλων. Έκανα κυριολεκτικά δουλεια που κυνηγάω ως entry level χημικος. 10,5 μηνες εκει. Εχω κανει 9 μηνες Ερασμους πανω στα τροφιμα, εκανα αναλυσεις (ισως γνωριζεις μιας και εισαι μηχ περιβαλλοντος χρωματογραφια GC-MS) που παιζουν πολυ στα φαρμακα και στα τροφιμα.

Συμφωνω με το σκεπτικο σου και την προσεγγιση σου σε οσα ειπες στον φιλο.

Διαφωνω ομως στο γεγονος οτι εκανες ποιοτικο ελεγχο στο στρατο και ειδικα σαν erasmus (Πρακτικη να φανταστω?) δεν μετραει σαν προυπηρεσια. Και θα ηταν λαθος να μην το πουλησεις σαν προυπηρεσια. Πιθανοτατα αν θες να εισαι ειλικρινης θα το πουλησεις ως internship η/και graduate ρολο αλλα εχεις εμπειρια και πρεπει να το ξερει ο μελλοντικος εργοδοτης.

Πληροφοριακα εγω ελαβα προσφορα για εργασια σε αλλη χωρα απο εκεινη που ειχα κανει ενα συντομο Erasmus γιατι το προτζεκτ ειχε τυχει να ειναι μια θυγατρικης εταιριας του υποψηφιου εργοδοτη. Αναθεμα κι αν ηρθα σε επαφη με τη θυγατρικη φυσικα, μονο τα δειγματα μελετησα. 

Μια συμβουλη απο εμενα σε οσους τωρα ψαχνουν για το πρωτο ρολο. Το μονο που χρειαζεστε ειναι μιση ευκαιρια να πατε σε εναν καλο ρολο και σε μια καλη εταιρια. Αν δουλεψετε εκει εστω και 1 χρονο τοτε αυτοματα εχετε προυπηρεσια, το βιογραφικο αλλαζει και πρωτη πρωτη μπαινει η προπυπηρεσια και μετα οι σπουδες. Οποτε να ειστε οσο πιο ευελικτοι γινεται. Ας εχει τρελο commuting, ας ειναι λιγα τα λεφτα, ολα αναποδα ας ειναι. Απαξ και μπει η προυπηρεσια στο βιογραφικο θα εχετε πολυ περισσοτερες ευκαιριες μετα!

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Μια συμβουλη απο εμενα σε οσους τωρα ψαχνουν για το πρωτο ρολο. Το μονο που χρειαζεστε ειναι μιση ευκαιρια να πατε σε εναν καλο ρολο και σε μια καλη εταιρια. Αν δουλεψετε εκει εστω και 1 χρονο τοτε αυτοματα εχετε προυπηρεσια, το βιογραφικο αλλαζει και πρωτη πρωτη μπαινει η προπυπηρεσια και μετα οι σπουδες. Οποτε να ειστε οσο πιο ευελικτοι γινεται. Ας εχει τρελο commuting, ας ειναι λιγα τα λεφτα, ολα αναποδα ας ειναι. Απαξ και μπει η προυπηρεσια στο βιογραφικο θα εχετε πολυ περισσοτερες ευκαιριες μετα!

την πρωτη δουλεια που τα βρηκαμε, την απερριψα λογω του commuting και της αναγκης να ενοικιασω σε μερικους μηνες σε ξενη πολη. το θεωρησα high risk low reward για κατι που ναι μεν στον τομεα μου αλλα ηταν σιγουρο οτι κατι πιο βολικο (δεν ψαχνω το ιδανικο) θα μου καθοταν. το αγχος μου γεννηθηκε απο τη στιγμη που απερριψα αυτη τη δουλεια, ομολογω, αλλα δεν το μετανιωνω.

Επεξ/σία από Jesse007
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...