Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Υπάρχει και κάτι θετικό που είναι η ομερτά που έχει σπάσει στο χώρο της τηλεόρασης (metoo) και έχουν αρχίσει να μιλάνε για κακές συμπεριφορές και αυτό δίνει το κουράγιο και στους άλλους ανθρώπους να απαλλαγούν από τέτοιες καταστάσεις.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, stchasm είπε Υπάρχει και κάτι θετικό που είναι η ομερτά που έχει σπάσει στο χώρο της τηλεόρασης (metoo) και έχουν αρχίσει να μιλάνε για κακές συμπεριφορές και αυτό δίνει το κουράγιο και στους άλλους ανθρώπους να απαλλαγούν από τέτοιες καταστάσεις. Αν θυμαμαι καλα εισαι εσυ που ηθελες να κανεις 4 μεταπτυχιακα και να γινεις καθηγητης πανεπιστημιου. Αν εισαι εκεινος, θα πω καποια πραγματα οσο πιο καλοπροαιρετα γινεται. Πολλοι ανθρωποι, αν δουν καποιον ιδιαιτερο ανθρωπο αντι να τον προσεγγισουν με κατανοηση θα τον παρουν στο ψιλο. Δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα δυστυχως υπαρχει στην κοινωνια μας. Για το εργασιακο μπουλινγκ, υπαρχει παντου, το εζησα πολλες φορες και στην Αγγλια που μενω. Εδω βεβαια ειναι κατω απο το ρανταρ οποτε ειναι πιο δυσκολο να το εντοπισεις και να δρασεις. Γενικα οπως σε ολα στη ζωη, αναπτυσεις αντισωματα και αμυνες απεναντι στις δυσκολιες. Και στο τελος της ημερας δεν εισαι δεντρο, αν δεν σου αρεσει κατι φευγεις και πας αλλου.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, stchasm είπε 1)σε συνέντευξη άρχισε να μου φωνάζει ότι τον απασχολω από την δουλειά του ενώ εκείνος μου είχε να περάσω και μου είπε ότι αν τα έλεγα αλλού αυτά θα με πετούσαν έξω με τις κλωτσιές. 2) Κλασσική φ)ράση με ότι και αν πεις τι σχέση έχει αυτό. 3) ότι φαίνεται ότι έχω πρόβλημα. 4) όταν απαντάς σε ερώτηση τους γελάνε. τέτοιοι χειριστικοι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να σε προσβάλλουν, να σε μειώνουν και να σε υποτιμούν επιρρίπτοντας την ευθύνη σε εμένα γι'αυτό. Δεν είναι αυτός φυσιολογικός τρόπος να εξελίσσεται μια συνέντευξη. Για να σε καλέσουν εκεί, σημαίνει ότι απο πρώτο έλεγχο φάνηκες ως κάποιος που θα τους ενδιέφερε. Εσύ φαίνεται να πήγες εκεί για να μαλώσεις και μάλλον εσύ τον έπιασες απο τα μούτρα, διαφορετικά οι απαντήσεις δεν βγάζουν νόημα. Τώρα αυτό μπορεί να ήταν ακούσιο απο μέρους σου. Μήπως όμως έχεις κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς στις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους; Είναι πολύ συνηθισμένο και θα εξηγούσε γιατί είναι δύσκολη η επικοινωνία σου με άλλους. Αν αυτό συμβαίνει θα πρέπει να ψάξεις βοήθεια απο ειδικούς. Τώρα αν εσύ ήσουν άριστος στην συμπεριφορά σου και ο άλλος είχε πρόβλημα, μιλάμε μονο για μια συνέντευξη, ούτε καν για δουλειά. Δεν θα έπρεπε αυτή η εμπειρία, να σε κρατήσει μακριά απο δουλειά για τόσα πολλά χρόνια, δεν είναι λογικό. Αν είσαι ο τύπος του ανθρώπου που φαντάζομαι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για εσένα είναι να μαζέψεις τα πτυχία σου / μόρια και να μπεις σε κάποια θέση στο δημόσιο με αυτά. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από merphi
valkon Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δεν έχω πρόταση, η μόνη λύση είναι να είσαι πάντα έτοιμος για να φύγεις από μια δουλειά την επόμενη μέρα. Βρίσκεις την επόμενη, με ευγένεια τους λες αντίο και γεια σας.
HateMe Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, spirit)earth)aflame είπε δε καταλαβαίνω σε τι συνεισφέρει το γεγονός ότι ήσασταν τυχεροί και δε το ζήσατε εσείς. ναι, είστε τόσο κωλόφαρδοι. Το λέμε γιατί το τόσο, το κάνετε συνήθως ΤΟΣΟ και κουράζει κάποιες φορές. 2
spirit)earth)aflame Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 55 λεπτά πριν, HateMe είπε Το λέμε γιατί το τόσο, το κάνετε συνήθως ΤΟΣΟ και κουράζει κάποιες φορές. Ωραία, που είναι το όριο που βάζεις λοιπόν, αφού είναι τόσο προφανές και προσαρμόσιμο; Σίγουρα υπάρχει και κόσμος που υπερβάλλει, ή καβαλάει και το κύμα της εποχής. Τι γίνεται όμως με τις σοβαρές περιπτώσεις, αν τις μηδενίζουμε επειδή εμάς κάτι δε μας έτυχε;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκες. Σε διάφορες δουλειές. Παλιότερα βέβαια γιατί εδώ και αρκετά χρόνια δεν εργάζομαι πλέον σε επιχειρήσεις. Στην μια δουλειά το αντιμετώπισα δηλώνοντας παραίτηση και στην άλλη απλά την αγνόησα. Η μια ήταν διευθύντρια μου σε μικρή επιχείρηση και η άλλη διευθύντρια τμήματος σε πολύ μεγάλη επιχείρηση που δεν είχα πολλά-πολλά μαζί της. Στην μια περίπτωση με φλέρταρε πολύ επίμονα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι όταν έβλεπε ότι δεν ανταποκρινόμουν άρχισε να έχει παράλογες απαιτήσεις από την δουλειά μου, να μου κάνει μείωση στον μισθό και να είναι πολύ επιθετική απέναντι μου. Η δεύτερη μου είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι για να με βοηθούσε σε ένα project που ήθελα να στήσω έπρεπε να συνεχίζαμε την κουβέντα «αλλού».
Black Demis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Στις 25/12/2022 στις 10:02 ΜΜ, stchasm είπε Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Το σημερινό θέμα αφορά τις κακές συμπεριφορές που δέχονται κάποιοι εργαζόμενοι από συναδέλφους ή από εργοδότες. Εννοώντας ότι στις κακές συμπεριφορές περιλαμβάνεται η υποτίμηση, προσβολές, να σε μειώνουν και οι βρισιές. Ταυτόχρονα, στις μέρες μας έχει σπάσει η ομερτά και ανοίγουν τα στόματα για να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές όπως έγινε και με το metoo. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε και τις επιπτώσεις στο άτομο που δέχεται τις συμπεριφορές αυτές, τονίζοντας κυρίως την ανάπτυξη ψυχολογικών προβλημάτων. Ποιοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών και αποφυγής επανάληψης τους στην επόμενη δουλειά; Έχετε δεχτεί κακή συμπεριφορά στην δουλειά σας; Παρακαλώ να απαντήσετε μόνο επί του θέματος χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς 1. καταγγελία (βήμα ενα) 2. αλλαγη δουλειάς (βήμα δυο) 3, αν το ίδιο γινεται σε όλες της δουλειές και μόνο σε αυτο το ατομο τοτε να σκεφτει τι κάνει αυτο το ατομο στραβα και φέρονται μονο σε αυτον ετσι σε ολες της δουλειά (βημα τρια)
Gingerbread Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Στον TS θέλω να πω τα εξής α) Το θέμα είναι να έχεις σχετικές δεξιότητες με την θέση στην οποία στοχεύεις. Πχ αν εγώ θέλω ένα φιλικό, εξωστρεφές άτομο για ιατρικό επισκέπτη δεν με νοιάζει καθόλου αν έχει master integrated. Κατ'επέκταση δεν με νοιάζει αν ξέρει 3 γλώσσες αν δεν προκύπτει από κάπου ότι θα χρειαστεί γαλλικά. Δεν είναι ΑΣΕΠ β) Δεν μπορείς να μιλάς για εργασιακό εκφοβισμό από την στιγμή που μου είχες πει ότι δεν είχες δουλέψει ποτέ. Αν εννοείς τον HR στην συνέντευξη αυτό είναι άλλο γ) Όπως είχε πει και κάποιος πιο πριν ακούγεσαι κάπως ιδιαίτερος. Μας έχεις πει τα σχέδια σου τα οποία στην δική μου λογική μου φαίνονται εμ.. δίχως λογική. Ήθελες διδακτορικό και 3 μαστερ παράλληλα. Αυτό μου δείχνει ότι δεν έχεις αίσθηση του χρόνου (δεν προλαβαίνεις) και του κόπου. Λογικά κάτι τέτοιο είναι εύκολο να το εντοπίσει και ο εργοδότης σου δ) Δεν είναι πολύ εύκολο κάποιος να σου δείξει ιδιαίτερη συμπάθεια αν λες ότι θες να γίνεις επίκουρος απλά για να γίνεις, έτσι για το στάτους. Γίνεται ακόμα δυσκολότερο αν όλο λες ότι οικονομικά είσαι υπεράνω και απλά θες κάπου να βολέψεις την ματαιοδοξία σου. Ματαιοδοξία μπορεί να έχουν σε υπέρμετρο βαθμό άνθρωποι πετυχημένοι παντού. Η Μαντόλα, Ο Ρονάλτνο, τόσοι οσκαρικοί ηθοποιοί σίγουρα είχαν. Είχαν όμως και ταλέντο. Η ματαιοδοξία από μόνη της το μόνο που κάνει είναι το "xfactor failed auditions mega-compilation". ε) Γιατί δεν σκέφτεσαι ότι ίσως είσαι εσύ κάπου λάθος και να το ξαναδείς όλο αυτό από την αρχή ή και με την συμβουλή κάποιου ειδικού; Θέλω να πω ότι ίσως δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. ΥΓ Με το διδακτορικό τι έγινε; Είχες πει θα ήξερες πριν τις γιορτές. 3 3
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, Black Demis είπε 1. καταγγελία (βήμα ενα) 2. αλλαγη δουλειάς (βήμα δυο) 3, αν το ίδιο γινεται σε όλες της δουλειές και μόνο σε αυτο το ατομο τοτε να σκεφτει τι κάνει αυτο το ατομο στραβα και φέρονται μονο σε αυτον ετσι σε ολες της δουλειά (βημα τρια) Αυτά ακριβώς σκέφτηκα και εγώ, αλλά μας έχει ήδη πει ότι δεν έχει δουλέψει. Όλη η γκρίνια είναι για την συνέντευξη και για πως φαντάζεται τον εαυτό του να τα πάει σε κάποια δουλειά. Οπότε καταγγελία δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο αν υπάρχει υποψία ότι απορρίφθηκε στην συνέντευξη εξαιτίας του φύλου , της φυλής , της θρησκείας ή του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Οπότε ούτε δουλειά μπορεί να αλλάξει γιατί ποτέ δεν είχε. Σωστά και στο 3. Εδώ κολλάει το "Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβα αρμενίζουμε". Δηλαδή εγώ κάνω κάτι λάθος ή όλος ο κόσμος είναι λάθος. Μόνο αν πάει σε 5-6 συνεντεύξεις και τις κάνει σωστά, μπορεί να πει ότι το πρόβλημα είναι της κοινωνίας. Οχι πως προσωπικά έχω σε υπόληψη τα σύγχρονα HR.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Στον TS θέλω να πω τα εξής α) Το θέμα είναι να έχεις σχετικές δεξιότητες με την θέση στην οποία στοχεύεις. Πχ αν εγώ θέλω ένα φιλικό, εξωστρεφές άτομο για ιατρικό επισκέπτη δεν με νοιάζει καθόλου αν έχει master integrated. Κατ'επέκταση δεν με νοιάζει αν ξέρει 3 γλώσσες αν δεν προκύπτει από κάπου ότι θα χρειαστεί γαλλικά. Δεν είναι ΑΣΕΠ β) Δεν μπορείς να μιλάς για εργασιακό εκφοβισμό από την στιγμή που μου είχες πει ότι δεν είχες δουλέψει ποτέ. Αν εννοείς τον HR στην συνέντευξη αυτό είναι άλλο γ) Όπως είχε πει και κάποιος πιο πριν ακούγεσαι κάπως ιδιαίτερος. Μας έχεις πει τα σχέδια σου τα οποία στην δική μου λογική μου φαίνονται εμ.. δίχως λογική. Ήθελες διδακτορικό και 3 μαστερ παράλληλα. Αυτό μου δείχνει ότι δεν έχεις αίσθηση του χρόνου (δεν προλαβαίνεις) και του κόπου. Λογικά κάτι τέτοιο είναι εύκολο να το εντοπίσει και ο εργοδότης σου δ) Δεν είναι πολύ εύκολο κάποιος να σου δείξει ιδιαίτερη συμπάθεια αν λες ότι θες να γίνεις επίκουρος απλά για να γίνεις, έτσι για το στάτους. Γίνεται ακόμα δυσκολότερο αν όλο λες ότι οικονομικά είσαι υπεράνω και απλά θες κάπου να βολέψεις την ματαιοδοξία σου. Ματαιοδοξία μπορεί να έχουν σε υπέρμετρο βαθμό άνθρωποι πετυχημένοι παντού. Η Μαντόλα, Ο Ρονάλτνο, τόσοι οσκαρικοί ηθοποιοί σίγουρα είχαν. Είχαν όμως και ταλέντο. Η ματαιοδοξία από μόνη της το μόνο που κάνει είναι το "xfactor failed auditions mega-compilation". ε) Γιατί δεν σκέφτεσαι ότι ίσως είσαι εσύ κάπου λάθος και να το ξαναδείς όλο αυτό από την αρχή ή και με την συμβουλή κάποιου ειδικού; Θέλω να πω ότι ίσως δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. ΥΓ Με το διδακτορικό τι έγινε; Είχες πει θα ήξερες πριν τις γιορτές. Δεν με έχουν ενημερώσει ακόμη αν έχω γίνει δεκτός.
Macosj Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Gingerbread είπε Όπως είχε πει και κάποιος πιο πριν ακούγεσαι κάπως ιδιαίτερος. Μας έχεις πει τα σχέδια σου τα οποία στην δική μου λογική μου φαίνονται εμ.. δίχως λογική. Ήθελες διδακτορικό και 3 μαστερ παράλληλα. Αυτό μου δείχνει ότι δεν έχεις αίσθηση του χρόνου (δεν προλαβαίνεις) και του κόπου. Λογικά κάτι τέτοιο είναι εύκολο να το εντοπίσει και ο εργοδότης σου Στην Ελλάδα είσαι, όλα γίνονται αν έχεις χρήμα. Εμένα αν μου έφερναν εντός ιδιου χρονικού διαστήματος 1 pdh και 3 Msc ΑΠΟ Ελλάδα θα ήμουν 100% σίγουρος ότι δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά μόνος του, τα έδωσε σε φροντιστήρια ( ή όπως λέγονται) και του έκαναν τη διατριβή και 3 διπλωματικές Όσο για καθηγητής πανεπιστημίου στην μπανανια, το μεγαλύτερο προσόν, όπως σε ολες τις μπαχαλοχώρες, είναι οι γνωριμίες 2 ώρες πριν, Gingerbread είπε Δεν είναι πολύ εύκολο κάποιος να σου δείξει ιδιαίτερη συμπάθεια αν λες ότι θες να γίνεις επίκουρος απλά για να γίνεις, έτσι για το στάτους Τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Για εμένα μια χαρά συμπαθής είναι. Ο μέσος άνθρωπος θέλει την υποκρισία, όταν δεν υπάρχει αυτή πρέπει να χαιρόμαστε, διότι η συντριπτική πλειοψηφία για το στάτους πάνε, ενώ την ίδια στιγμή σχεδόν όλοι λένε ότι πάνε γιατί αγαπούν την εκπαίδευση και τέτοια Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2022 από Macosj
kostasbm Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, random_dude είπε Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκες. Σε διάφορες δουλειές. Παλιότερα βέβαια γιατί εδώ και αρκετά χρόνια δεν εργάζομαι πλέον σε επιχειρήσεις. Στην μια δουλειά το αντιμετώπισα δηλώνοντας παραίτηση και στην άλλη απλά την αγνόησα. Η μια ήταν διευθύντρια μου σε μικρή επιχείρηση και η άλλη διευθύντρια τμήματος σε πολύ μεγάλη επιχείρηση που δεν είχα πολλά-πολλά μαζί της. Στην μια περίπτωση με φλέρταρε πολύ επίμονα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι όταν έβλεπε ότι δεν ανταποκρινόμουν άρχισε να έχει παράλογες απαιτήσεις από την δουλειά μου, να μου κάνει μείωση στον μισθό και να είναι πολύ επιθετική απέναντι μου. Η δεύτερη μου είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι για να με βοηθούσε σε ένα project που ήθελα να στήσω έπρεπε να συνεχίζαμε την κουβέντα «αλλού». αν της έλεγες ότι είσαι γκει θα ησυχαζες...χαχαχαχαχαααχαχαχαα 1
csontheline Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, random_dude είπε Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκες. Γαμώ το ΙΤ μου μέσα...
LiquidTroll Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, random_dude είπε Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκες. Σε διάφορες δουλειές. Παλιότερα βέβαια γιατί εδώ και αρκετά χρόνια δεν εργάζομαι πλέον σε επιχειρήσεις. Στην μια δουλειά το αντιμετώπισα δηλώνοντας παραίτηση και στην άλλη απλά την αγνόησα. Η μια ήταν διευθύντρια μου σε μικρή επιχείρηση και η άλλη διευθύντρια τμήματος σε πολύ μεγάλη επιχείρηση που δεν είχα πολλά-πολλά μαζί της. Στην μια περίπτωση με φλέρταρε πολύ επίμονα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι όταν έβλεπε ότι δεν ανταποκρινόμουν άρχισε να έχει παράλογες απαιτήσεις από την δουλειά μου, να μου κάνει μείωση στον μισθό και να είναι πολύ επιθετική απέναντι μου. Η δεύτερη μου είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι για να με βοηθούσε σε ένα project που ήθελα να στήσω έπρεπε να συνεχίζαμε την κουβέντα «αλλού». μου θυμίζεις μια "ιστορία" που είχα παλια, ήμουνα δεν ήμουνα 25, και αυτή 35+. Δεν δουλευα για την επιχειρησή της, αλλά η τύπισα παντρεμένη, ήταν μεγαλο "αρπακτικό". Δηλαδή είχε πολλους γκόμενους. Μια ημέρα μιλάγαμε μέσω msn messenger με κάμερα, ενώ ήταν στην δουλεια, και ξαφνικά την παίρνει τηλέφωνο μια υφιστάμενη και της ρίχνει ότι καντήλι υπήρχε.....την έκανε σκουπίδι μιλάμε.....όταν έκλεισε το τηλέφωνο, συνεχίσαμε το......chatting μέσω κάμερας σε στυλ "που είχαμε μείνει?"
Προτεινόμενες αναρτήσεις