Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Δε μπορείς να μου απαγορέψεις να σου απαντήσω σε ένα δημόσιο φόρουμ. Αν δε σου αρέσει η απάντησή μου μπορείς να την αγνοήσεις.

Προς το παρόν επιβιώνεις παρασιτικά με τα λεφτά άλλων και όχι με τα λεφτά δικής σου εργασίας.

Άντε γιατί πολύ πονηρός και έξυπνος το παίζεις αλλά ταυτόχρονα προσβάλεις όσους πραγματικά παλεύουν με τη ζωή γιατί δε βρήκαν να ξεκινήσουν με κάτι έτοιμο.

Επιβιώνω με τα δικά μου λεφτά. Δεν προσβάλλω κανέναν.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 minutes ago, stchasm said:

Επιβιώνω με τα δικά μου λεφτά. Δεν προσβάλλω κανέναν.

δικά σου είναι μόνο αυτά που τα έχεις δουλέψει. όχι αυτά που βρήκες έτοιμα

προσβάλλεις τη νοημοσύνη μας.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

μη μπερδευουμε τις βουρτσες με τις @@@@

αλλο ο βιασμος, αλλο να σου πει ο εργοδοτης: κανε πιο γρηγορα ρε ****χαζη****

ειδικα μεσα στις κουζινες ακουγονται τετοια συνεχεια... πρεπει να μαθεις να εισαι σκληρος.. αλλιως κανε αλλη δουλεια

Και αυτος πρεπει να μαθει να ανεχεται κανα μπουνιδι, πρεπει να μαθει να ειναι σκληρος, αλλιως να κανει αλλη δουλεια

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εργασιακός εκφοβισμός είναι και να φορτώνεσαι όλη τη δουλειά, επειδή είσαι εργατικός και πρόθυμος να βοηθήσεις. Οι συνάδελφοι( από τα λιτλ) το εκμεταλλεύονται αυτό, όπως και ο εργοδότης. Στην Μπανανια για να επιβιώσεις πρέπει να έχεις δύο πράγματα : γνωριμίες και να δουλεύεις χαλαρά 

Επεξ/σία από Macosj
  • Confused 1
Δημοσ.

ο εργασιακός εκφοβισμός βρωμά απο το κεφάλι. Δηλαδή ο προϋστάμενος ή ο διευθυντής (ή το HR εαν υπάρχει).
Αν αυτοί είχαν σφιχτά τα λουριά ή δεν έδιναν σε συγκεκριμένα (ρουφιανο) άτομα το δικαίωμα κανένας υπάλληλος δεν θα έπαιρνε θάρρος απο μόνος του.

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

δικά σου είναι μόνο αυτά που τα έχεις δουλέψει. όχι αυτά που βρήκες έτοιμα

προσβάλλεις τη νοημοσύνη μας.

δικά σου είναι αυτά που σου ανήκουν με τον ένα ή άλλο (νόμιμο) τρόπο.
Ο τρόπος που αποκτήθηκαν, εφόσον είναι νόμιμος, δεν αφορά κανέναν. Και ούτε χρειάζεται έγκριση απο τον Νίκο, τάκη, σουλα, κούλα, τουλα, ρουλα.

3 ώρες πριν, Bitbit είπε

το πως μας συμπεριφέρονται οι άλλοι εξαρτάται από εμάς. Ναι έχω δει άσχημη συμπεριφορά αλλά σε άτομα που το ανέχονται και να σου πω δε τα λυπάμαι καθόλου. Και ο λόγος που δε τα λυπάμαι είναι ότι αυτή η ανοχή τους ανοίγει την όρεξη σε μερικούς και εμμέσως δημιουργούν πρόβλημα και σε άλλους.

Αν είσαι σοβαρός και δε σκύβεις το κεφάλι σε σέβονται.

Αρκετοί θα διαφωνήσουν αλλά για εμένα το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που υιοθετούν άσχημες συμπεριφορές. Αλλά αυτοί που τις ανέχονται.

Αλλά καλό θα ήταν να γράψεις ένα παράδειγμα διότι εγώ απάντησα γενικά

Δυστυχώς δεν είναι κανόνας αυτός.
Όταν ο απο πάνω δίνει το δικαίωμα σε άτομα με κόμπλεξ κατωτερότητας επειδή είναι υποκείμενοι τότε γίνεσαι έρμαιο εκτός κι αν τους δώσεις πόδι και φυγεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το bullying ξεκινάει πάντα απο ψηλά.

Θυμάμαι όταν ήμουνα στρατό στον Έβρο, είχαμε παραπονεθεί στον λοχαγό για την συμπεριφορά ενός ΕΠΟΠ. Ο τύπος μας έκανε σκουπίδι, και μας απειλούσε με στρατοδικεία γιατί είχαμε γράψει το όνομά μας μέσα απο το jockey.

Ερχότανε ο τύπος και μας έκανε σκουπίδι επειδή ήμασταν ακωμβίωτοι! Μιλάμε ποιο κομπλεξικό άνθρωπο και μεγαλύτερο ρουφιάνο δεν έχω συναντήσει στην ζωή μου!

Μόλις το συζήτησα με τον Λοχαγό, μου λέει του έχω κάνει πολλές φορές παρατήρηση.

Αρχίδια! Στην ουσία αυτή η συμπεριφορά ήταν μια χαρά ανεκτή απο τον λοχαγό, σε στυλ άστον να είναι αυτός ο κακός, για να μην είμαι εγώ. Να τους τεντώνει, για να μην χρειαστεί να το κάνω εγώ. Να μου ρουφιανεύει και το παραμικρό, για να έχω τον έλεγχο.

Μόλις σου περιέγραψα μια τυπική εταιρία, και δεν μιλάω μόνο για καθαρά Ελληνική εταιρία, ακόμα και Ιταλική,Γερμανική ή ότι άλλο να είναι, πάλι το ίδιο θα είναι.

ΥΓ1 : Και επειδή πλέον έτσι είναι τα πράγματα, σε ένα κοινωνικό σύνολο όπως ένας λόχος, μια ομάδα, μια εταιρία, περισσότερο κυριαρχεί το γλύψιμο και η πουστιά. Μην περιμένεις φιλοτιμο, φιλία, βοήθεια, συναδελφικότητα, κατανόηση κλπ κλπ

ΥΓ2: Πέθαινε ο πατέρας μου, στα τελευταία του, στο νοσοκομείο, και αντί οι συνάδελφοι να δείξουν κάποια κατανόηση, λέγανε ότι λέω ψέματα για να αποφύγω ένα μεγάλο πρότζεκτ που είχαμε εκείνο τον καιρό. Τους λέω δεν έχω μυαλό για κάτι τέτοιο τώρα, ετοιμάζω κηδείες κλπ κλπ, και διαμαρτυρήθηκαν στον μάνατζερ, που τους είπε ότι ΔΕΝ λέω ψέματα( γιατί έφευγα για λίγο πιο νωρίς), και του απαντάνε "Σταρχίδια μας αν ψοφάει ο πατέρας του, γιατί να μην φορτωθεί και αυτός το μερίδιό του στο πρότζεκτ"?

ΥΓ3: Ο προιστάμενος, ο μάνατζερ, ο συνάδελφος, γενικά ο οποιοσδήποτε στην εταιρία, παρτε το χαμπαρι, για να το πάρω και εγώ κάποια στιγμή, ΔΕΝ είναι φίλος σου! Δεν είναι καν συμμαχός σου! Είναι κάποιος που θέλει να σε χώσει για να γλιτώσει αυτός(συνάδελφος) ή να σε χώσει, για να φανεί καλός αυτός(αν είναι ανώτερος). Αν τους χαλάσεις την συνταγή αυτή, το bullying είναι σίγουρο!

Επεξ/σία από LiquidTroll
  • Like 1
  • Sad 3
Δημοσ.

Είμαι συνομήλικος σου, 1-2 χρόνια πάνω κάτω. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες. Εγώ όμως κατάφερα και προσαρμόστηκα, δηλαδή, ναι για να βγάλεις λεφτά σε αυτή την χώρα μόνος σου, χωρίς μέσο κλπ, πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα. Χειρωνακτικο μεν, επάγγελμα δε. Δεν κάνω μόνο αυτό, ωστοστο σε 5 χρόνια κατάφερα να γίνω προησταμενος με μισθό που κυμαναινετα στα 1.5-2.5 το μήνα. 

Πως το κατάφερα; με το να γίνω ο καλύτερος στον τομέα μου. Ναι, στο τομέα που είναι άσχετος με το αντικείμενο των σπουδών μου, αλλά που μου επιτρέπει να μην βλέπω τόσο ζοφερά το μέλλον. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

ΥΓ2: Πέθαινε ο πατέρας μου, στα τελευταία του, στο νοσοκομείο, και αντί οι συνάδελφοι να δείξουν κάποια κατανόηση, λέγανε ότι λέω ψέματα για να αποφύγω ένα μεγάλο πρότζεκτ που είχαμε εκείνο τον καιρό. Τους λέω δεν έχω μυαλό για κάτι τέτοιο τώρα, ετοιμάζω κηδείες κλπ κλπ, και διαμαρτυρήθηκαν στον μάνατζερ, που τους είπε ότι ΔΕΝ λέω ψέματα( γιατί έφευγα για λίγο πιο νωρίς), και του απαντάνε "Σταρχίδια μας αν ψοφάει ο πατέρας του, γιατί να μην φορτωθεί και αυτός το μερίδιό του στο πρότζεκτ"?

Πόσο σκατανθρωποι και σκατοψυχοι!?? Μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι!! 🤬

Οι ιδιοι ομως, θα ζητανε κατανοηση, συμπονια κλπ κλπ οταν συμβει ακριβως το ιδιο σε αυτους...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Το bullying ξεκινάει πάντα απο ψηλά.

Θυμάμαι όταν ήμουνα στρατό στον Έβρο, είχαμε παραπονεθεί στον λοχαγό για την συμπεριφορά ενός ΕΠΟΠ. Ο τύπος μας έκανε σκουπίδι, και μας απειλούσε με στρατοδικεία γιατί είχαμε γράψει το όνομά μας μέσα απο το jockey.

Ερχότανε ο τύπος και μας έκανε σκουπίδι επειδή ήμασταν ακωμβίωτοι! Μιλάμε ποιο κομπλεξικό άνθρωπο και μεγαλύτερο ρουφιάνο δεν έχω συναντήσει στην ζωή μου!

Μόλις το συζήτησα με τον Λοχαγό, μου λέει του έχω κάνει πολλές φορές παρατήρηση.

Αρχίδια! Στην ουσία αυτή η συμπεριφορά ήταν μια χαρά ανεκτή απο τον λοχαγό, σε στυλ άστον να είναι αυτός ο κακός, για να μην είμαι εγώ. Να τους τεντώνει, για να μην χρειαστεί να το κάνω εγώ. Να μου ρουφιανεύει και το παραμικρό, για να έχω τον έλεγχο.

Μόλις σου περιέγραψα μια τυπική εταιρία, και δεν μιλάω μόνο για καθαρά Ελληνική εταιρία, ακόμα και Ιταλική,Γερμανική ή ότι άλλο να είναι, πάλι το ίδιο θα είναι.

ΥΓ1 : Και επειδή πλέον έτσι είναι τα πράγματα, σε ένα κοινωνικό σύνολο όπως ένας λόχος, μια ομάδα, μια εταιρία, περισσότερο κυριαρχεί το γλύψιμο και η πουστιά. Μην περιμένεις φιλοτιμο, φιλία, βοήθεια, συναδελφικότητα, κατανόηση κλπ κλπ

ΥΓ3: Ο προιστάμενος, ο μάνατζερ, ο συνάδελφος, γενικά ο οποιοσδήποτε στην εταιρία, παρτε το χαμπαρι, για να το πάρω και εγώ κάποια στιγμή, ΔΕΝ είναι φίλος σου! Δεν είναι καν συμμαχός σου! Είναι κάποιος που θέλει να σε χώσει για να γλιτώσει αυτός(συνάδελφος) ή να σε χώσει, για να φανεί καλός αυτός(αν είναι ανώτερος). Αν τους χαλάσεις την συνταγή αυτή, το bullying είναι σίγουρο!

Φρικτο εντελως. Για τι δουλεια προκειται αν επιτρεπεται;

3 ώρες πριν, HateMe είπε

Μωρέ εντάξει, είναι και αυτό αλλά δεν πρόσεξα και ποτέ να κάνουν κάτι σε κάποιον συνάδελφο, να του φωνάξουν για το οτιδήποτε κλπ.

Σε τι ειδους δουλεια εργαζεσαι; Παιζει μεγαλο ρολο. Σε καποιες δουλειες το μπουλινγκ και οι πουστιες πανε συννεφο, μιλαμε για κανιβαλισμο κανονικο, σε καποιες αλλες τα πραγματα ειναι πιο ανθρωπινα

20 ώρες πριν, stchasm είπε

Ποιοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών και αποφυγής επανάληψης τους στην επόμενη δουλειά;

Υπαρχουν 3 λυσεις για την αντιμετωπιση του σημαντικου αυτου προβληματος:

1. Remote

2. Remote

3. Remote

Α, υπαρχει και μια τεταρτη λυση:

.

.

.

.

4. REMOTE

Η σε πιο απλα ελληνικα:

Μην τον ειδατε τον Παναη

• Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, archer100 είπε

Φρικτο εντελως. Για τι δουλεια προκειται αν επιτρεπεται;

Σε τι ειδους δουλεια εργαζεσαι; Παιζει μεγαλο ρολο. Σε καποιες δουλειες το μπουλινγκ και οι πουστιες πανε συννεφο, μιλαμε για κανιβαλισμο κανονικο, σε καποιες αλλες τα πραγματα ειναι πιο ανθρωπινα

Υπαρχουν 3 λυσεις για την αντιμετωπιση του σημαντικου αυτου προβληματος:

1. Remote

2. Remote

3. Remote

Α, υπαρχει και μια τεταρτη λυση:

.

.

.

.

4. REMOTE

Η σε πιο απλα ελληνικα:

Μην τον ειδατε τον Παναη

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Δημοσ.

Ευτυχώς και εγώ δουλεύω remote πλεον και έχω Minimum interaction με συναδέλφους πλεον.

Βέβαια, το λάπτοπ κλείνει αργά το βράδυ, αλλά τουλάχιστον δεν πληρώνω βενζίνες, δεν κάνω μια ώρα να παω και μια να γυρίσω,

και πανω απο όλα........δεν βλέπω ανθρώπους...

• Like 2
Δημοσ.

υπαρχει δυστυχως αλλα λιγοι τον αντιλαμβανονται, καποιοι τον αφηνουν να περασει ως κατι  μη σημαντικο , και με τον ορο αυτο δεν εννοω τις απειλες πχ για σωματικη ακεραιοτητα αλλα πχ εχουμε 15 μερες να ολοκληρωσουμε το παρον project  και απο αυτο εξαρταται αν καποιοι θα συνεχισουν να εργαζονται εδω ή δεν τους ενδιαφερει η εταιρεια. απο τις μικροτερες εως τις μεγαλυτερες εταιριες το ζησα ακομα και σε δουλεια 6μηνο που αποχωρησα οταν δεν ανεχθηκα να μου καθοριζει η λογιστρια το πως θα κανω παραγγελιες και ποσες ωρες εργαστηκε το προσωπικο οπως τους βολευε....

Δημοσ.

Λιγα πραγματα μπορεις να κανεις.

Δεν μιλαω για το πως θα κινηθεις νομικα σε παρατυπιες του εργοδοτη, αλλα για το κακο κλιμα αναμεσα σε συναδερφους.

Αν δεν κολλαει δεν κολλαει, οπως και να το κανεις. Τωρα βρισιμο, ξεκατινιασμα, γλυψιμο κλπ. αυτα θα τα εχεις παντου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...