Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Το σημερινό θέμα αφορά τις κακές συμπεριφορές που δέχονται κάποιοι εργαζόμενοι από συναδέλφους ή από εργοδότες. Εννοώντας ότι στις κακές συμπεριφορές περιλαμβάνεται η υποτίμηση, προσβολές, να σε μειώνουν και οι βρισιές. Ταυτόχρονα, στις μέρες μας έχει σπάσει η ομερτά και ανοίγουν τα στόματα για να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές όπως έγινε και με το metoo. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε και τις επιπτώσεις στο άτομο που δέχεται τις συμπεριφορές αυτές, τονίζοντας κυρίως την ανάπτυξη ψυχολογικών προβλημάτων. Ποιοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών και αποφυγής επανάληψης τους στην επόμενη δουλειά; Έχετε δεχτεί κακή συμπεριφορά στην δουλειά σας; Παρακαλώ να απαντήσετε μόνο επί του θέματος χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς
Klausx Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Η επιθεώρηση εργασίας είναι η λύση. Κάτι τέτοιοι δεν είναι σωστοί στις συμβάσεις / δώρα κτλ το μόνο σίγουρο. Από συναδέλφους είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα και πρέπει να το λύσεις μόνος σου...
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 13 hours ago, Klausx said: Η επιθεώρηση εργασίας είναι η λύση. Κάτι τέτοιοι δεν είναι σωστοί στις συμβάσεις / δώρα κτλ το μόνο σίγουρο. Από συναδέλφους είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα και πρέπει να το λύσεις μόνος σου... Στον εργασιακό εκφοβισμό εντάσσεται και η συστηματική συκοφαντική του εργαζόμενου δηλαδή το να διαδίδει κάποιος ψευδή για τον εργαζόμενο.
HateMe Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Είμαι 30φεύγα, έχω κάνει 345346435 δουλειές και ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα. Τι σκατά; Τόσο κωλόφαρδος είμαι; 8 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, HateMe είπε Είμαι 30φεύγα, έχω κάνει 345346435 δουλειές και ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα. Τι σκατά; Τόσο κωλόφαρδος είμαι; Μάλλον ή καλύτερα ήσουν ένας δυναμικός χαρακτήρας που αυτό περνούσε προς τα έξω και άρα δεν θα άφηνες κανένα περιθώριο να δεχτείς τέτοιες συμπεριφορές. Σχεδόν πάντα αυτοί που επιδεικνύουν κακοποιητικες συμπεριφορές επιλέγουν ανασφαλείς και χαμηλών τόνων ανθρώπους.
Allan-Wake Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) μη μπερδευουμε τις βουρτσες με τις @@@@ αλλο ο βιασμος, αλλο να σου πει ο εργοδοτης: κανε πιο γρηγορα ρε ****χαζη**** ειδικα μεσα στις κουζινες ακουγονται τετοια συνεχεια... πρεπει να μαθεις να εισαι σκληρος.. αλλιως κανε αλλη δουλεια Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από Allan-Wake 3
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δουλεύω πολλά χρόνια, δεν μου έτυχε ποτέ σε εμένα ή να είμαι μάρτυρας εκφοβισμού ή κακοποιητικής συμπεριφοράς στην εργασία. Έχω δουλέψει απο πολυεθνικές με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους μέχρι σε εταιρίες με μόλις 2 άτομα. Πουθενά δεν το βρήκα αυτό. Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Εκτός αν εννοείς κάποιος απο την ιεραρχία να είναι μ#^$^#ας, αυτό ναι έχει συμβεί, αλλά αυτό είναι στο πλαίσιο της ανάγκης επικοινωνίας με δύσκολους ανθρώπους μέσα στην κοινωνία μας, μια πολύ χρήσιμη ικανότητα για όλους. Μπορείς να μας δώσεις συγκεκριμένο (ανώνυμο) παράδειγμα απο κάποια δουλειά που έκανες; Πως σε κακοποιήσανε; Πως σε εκφοβίσανε; Τι ψυχολογικά προβλήματα απέκτησες; Και αν απέκτησες ψηχολογικά, πήγες σε έναν ειδικό για βοήθεια ώστε να το ξεπεράσεις; Γιατί αυτό πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα σου. Κατήγγειλες τον κακό εργοδότη; Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από merphi
Bitbit Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 το πως μας συμπεριφέρονται οι άλλοι εξαρτάται από εμάς. Ναι έχω δει άσχημη συμπεριφορά αλλά σε άτομα που το ανέχονται και να σου πω δε τα λυπάμαι καθόλου. Και ο λόγος που δε τα λυπάμαι είναι ότι αυτή η ανοχή τους ανοίγει την όρεξη σε μερικούς και εμμέσως δημιουργούν πρόβλημα και σε άλλους. Αν είσαι σοβαρός και δε σκύβεις το κεφάλι σε σέβονται. Αρκετοί θα διαφωνήσουν αλλά για εμένα το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που υιοθετούν άσχημες συμπεριφορές. Αλλά αυτοί που τις ανέχονται. Αλλά καλό θα ήταν να γράψεις ένα παράδειγμα διότι εγώ απάντησα γενικά 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, merphi είπε Δουλεύω πολλά χρόνια, δεν μου έτυχε ποτέ σε εμένα ή να είμαι μάρτυρας εκφοβισμού ή κακοποιητικής συμπεριφοράς στην εργασία. Έχω δουλέψει απο πολυεθνικές με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους μέχρι σε εταιρίες με μόλις 2 άτομα. Πουθενά δεν το βρήκα αυτό. Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Εκτός αν εννοείς κάποιος απο την ιεραρχία να είναι μ#^$^#ας, αυτό ναι έχει συμβεί, αλλά αυτό είναι στο πλαίσιο της ανάγκης επικοινωνίας με δύσκολους ανθρώπους μέσα στην κοινωνία μας, μια πολύ χρήσιμη ικανότητα για όλους. Μπορείς να μας δώσεις συγκεκριμένο (ανώνυμο) παράδειγμα απο κάποια δουλειά που έκανες; Πως σε κακοποιήσανε; Πως σε εκφοβίσανε; Τι ψυχολογικά προβλήματα απέκτησες; Και αν απέκτησες ψηχολογικά, πήγες σε έναν ειδικό για βοήθεια ώστε να το ξεπεράσεις; Γιατί αυτό πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα σου. Κατήγγειλες τον κακό εργοδότη; Εχει δουλεψει κάπου ο ts?Ακόμα στα πτυχία κλπ είναι. 2
spirit)earth)aflame Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) δε καταλαβαίνω σε τι συνεισφέρει το γεγονός ότι ήσασταν τυχεροί και δε το ζήσατε εσείς. ναι, είστε τόσο κωλόφαρδοι. είχα συνάδελφο που άκουγε το όνομά του από προιστάμενο και πεταγόταν από τη θέση του από τη σάπια συμπεριφορά που δεχόταν όλη η ομάδα. πολλοί είχαμε προβλήματα ύπνου, άλλοι κλάμματα κλπ. συμβαίνει πολύ συχνά, και πατάνε στην ανάγκη του άλλου για να βγάλουν κόμπλεξ και κέρδος. καρκίνο μόνο στους τραμπούκους κωλόζωα, μη σας τύχει. ναι καρκίνο. edit: και για να προλάβω, ναι, βρήκαν και τα έκαναν. για όσο το ανέχτηκε ο καθένας για τους δικούς του λόγους. ξεκαβαλήστε οι καβαλημένοι, λες και είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ή είναι όλοι σε καλή/δυναμική φάση της ζωής τους πάντα. τρόπος αντιμετώπισης, καταγγελία όπου μπορείς και ψάχνεις για αλλού. συμφωνώ στο να μην το ανεχόμαστε, διαφωνώ στο ότι αξίζει ότι παθαίνει σε όποιον δε μιλάει. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από spirit)earth)aflame 5
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, merphi είπε Δουλεύω πολλά χρόνια, δεν μου έτυχε ποτέ σε εμένα ή να είμαι μάρτυρας εκφοβισμού ή κακοποιητικής συμπεριφοράς στην εργασία. Έχω δουλέψει απο πολυεθνικές με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους μέχρι σε εταιρίες με μόλις 2 άτομα. Πουθενά δεν το βρήκα αυτό. Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Εκτός αν εννοείς κάποιος απο την ιεραρχία να είναι μ#^$^#ας, αυτό ναι έχει συμβεί, αλλά αυτό είναι στο πλαίσιο της ανάγκης επικοινωνίας με δύσκολους ανθρώπους μέσα στην κοινωνία μας, μια πολύ χρήσιμη ικανότητα για όλους. Μπορείς να μας δώσεις συγκεκριμένο (ανώνυμο) παράδειγμα απο κάποια δουλειά που έκανες; Πως σε κακοποιήσανε; Πως σε εκφοβίσανε; Τι ψυχολογικά προβλήματα απέκτησες; Και αν απέκτησες ψηχολογικά, πήγες σε έναν ειδικό για βοήθεια ώστε να το ξεπεράσεις; Γιατί αυτό πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα σου. Κατήγγειλες τον κακό εργοδότη; 1)σε συνέντευξη αρχισε να μου φωνάζει ότι τον απασχολω από την δουλειά του ενώ εκείνος μου είχε να περάσω και μου είπε ότι αν τα έλεγα αλλού αυτά θα με πετούσαν έξω με τις κλωτσιές. 2) Κλασσική φ)ράση με ότι και αν πεις τι σχέση έχει αυτό. 3) ότι φαίνεται ότι έχω πρόβλημα. 4) όταν απαντάς σε ερώτηση τους γελάνε. Δεν μιλάω συγκεκριμένα για εμένα αλλά, στο γενικότερο πλαίσιο να εξετάσουμε το θέμα. Όσον αφορά εμένα συνέβησαν τα εξής: 1)σε συνέντευξη άρχισε να μου φωνάζει ότι τον απασχολω από την δουλειά του ενώ εκείνος μου είχε να περάσω και μου είπε ότι αν τα έλεγα αλλού αυτά θα με πετούσαν έξω με τις κλωτσιές. 2) Κλασσική φ)ράση με ότι και αν πεις τι σχέση έχει αυτό. 3) ότι φαίνεται ότι έχω πρόβλημα. 4) όταν απαντάς σε ερώτηση τους γελάνε. τέτοιοι χειριστικοι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να σε προσβάλλουν, να σε μειώνουν και να σε υποτιμούν επιρρίπτοντας την ευθύνη σε εμένα γι'αυτό.δυστυχως, είναι δύσκολο να καταγγείλλεις τέτοιες συμπεριφορές γιατί στην πλειονότητα των περιπτώσεων θεωρούν ότι τρολλαρεις κάτι που δεν ισχύει. Αυτό που μου έχει προκληθεί είναι ο φόβος για επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών και σε μελλοντική εργασία και η επιθυμία να μην εργάζομαι άλλωστε, αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα στο πόδι μου (έχω ρευματοειδής αρθρίτιδα). 1 ώρα πριν, Bitbit είπε το πως μας συμπεριφέρονται οι άλλοι εξαρτάται από εμάς. Ναι έχω δει άσχημη συμπεριφορά αλλά σε άτομα που το ανέχονται και να σου πω δε τα λυπάμαι καθόλου. Και ο λόγος που δε τα λυπάμαι είναι ότι αυτή η ανοχή τους ανοίγει την όρεξη σε μερικούς και εμμέσως δημιουργούν πρόβλημα και σε άλλους. Αν είσαι σοβαρός και δε σκύβεις το κεφάλι σε σέβονται. Αρκετοί θα διαφωνήσουν αλλά για εμένα το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που υιοθετούν άσχημες συμπεριφορές. Αλλά αυτοί που τις ανέχονται. Αλλά καλό θα ήταν να γράψεις ένα παράδειγμα διότι εγώ απάντησα γενικά Ανέχονται αυτές τις συμπεριφορές λόγω του φόβου της απόλυσης δεν το κάνουν επειδή τους αρέσει να τους προσβάλλουν.
greekfragma Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Από αυτά που μας γράφεις εδώ και 1 μήνα που έκανες εγγραφή ένα συμπέρασμα βγάζω και το συνοψίζω σε 2 γραμμές. Έχεις παθητικό εισόδημα (είσαι καβατζωμένος οικονομικά από την οικογένεια της προηγούμενης γενιάς δηλαδή) και θα επιβιώσεις σε αυτή τη κοινωνία παρασιτικά, αλλά θα επιβιώσεις. Το να σου απαντάμε για τις εργασιακές συνθήκες σε ένα χιλιοειπωμένο θέμα στο Ελλαδιστάν, μόνο βαρεμάρα προκαλεί διαβάζοντας στα καπάκια, τις εκτός τόπου και χρόνου απαντήσεις σου, λες και ανακαλύψαμε το τροχό. Καλή συνέχεια στην βιοπάλη ( κλαυσίγελος) σου. 3 2 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε Από αυτά που μας γράφεις εδώ και 1 μήνα που έκανες εγγραφή ένα συμπέρασμα βγάζω και το συνοψίζω σε 2 γραμμές. Έχεις παθητικό εισόδημα (είσαι καβατζωμένος οικονομικά από την οικογένεια της προηγούμενης γενιάς δηλαδή) και θα επιβιώσεις σε αυτή τη κοινωνία παρασιτικά, αλλά θα επιβιώσεις. Το να σου απαντάμε για τις εργασιακές συνθήκες σε ένα χιλιοειπωμένο θέμα στο Ελλαδιστάν, μόνο βαρεμάρα προκαλεί διαβάζοντας στα καπάκια, τις εκτός τόπου και χρόνου απαντήσεις σου, λες και ανακαλύψαμε το τροχό. Καλή συνέχεια στην βιοπάλη ( κλαυσίγελος) σου. Δεν επιβιώνω παρασιτικά . Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εκτός τόπου και χρόνου οι απαντήσεις μου. Αν δεν σου αρέσει το θέμα μου μην απαντάς και επίσης, εγώ αναφέρομαι γενικότερα στο εργασιακό εκφοβισμό και τις επιπτώσεις στους ανθρώπους που το βιώνουν.
greekfragma Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 1 minute ago, stchasm said: Δεν επιβιώνω παρασιτικά . Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εκτός τόπου και χρόνου οι απαντήσεις μου. Αν δεν σου αρέσει το θέμα μου μην απαντάς και επίσης, εγώ αναφέρομαι γενικότερα στο εργασιακό εκφοβισμό και τις επιπτώσεις στους ανθρώπους που το βιώνουν. Δε μπορείς να μου απαγορέψεις να σου απαντήσω σε ένα δημόσιο φόρουμ. Αν δε σου αρέσει η απάντησή μου μπορείς να την αγνοήσεις. Προς το παρόν επιβιώνεις παρασιτικά με τα λεφτά άλλων και όχι με τα λεφτά δικής σου εργασίας. Άντε γιατί πολύ πονηρός και έξυπνος το παίζεις αλλά ταυτόχρονα προσβάλεις όσους πραγματικά παλεύουν με τη ζωή γιατί δε βρήκαν να ξεκινήσουν με κάτι έτοιμο. 6 1
HateMe Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, stchasm είπε Μάλλον ή καλύτερα ήσουν ένας δυναμικός χαρακτήρας που αυτό περνούσε προς τα έξω και άρα δεν θα άφηνες κανένα περιθώριο να δεχτείς τέτοιες συμπεριφορές. Σχεδόν πάντα αυτοί που επιδεικνύουν κακοποιητικες συμπεριφορές επιλέγουν ανασφαλείς και χαμηλών τόνων ανθρώπους. Μωρέ εντάξει, είναι και αυτό αλλά δεν πρόσεξα και ποτέ να κάνουν κάτι σε κάποιον συνάδελφο, να του φωνάξουν για το οτιδήποτε κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις