niki18 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Χρονια πολλά σε όλους!! Καλα Χριστούγεννα με υγεία πάνω απ όλα!! θα ήθελα τα φώτα σας για μια λύση! Εχω ξυλολεβητα στο σπιτι που μένω, πριν λίγες μέρες πηρα την δεύτερη μερίδα από καυσόξυλα τα οποία είναι βρεγμένα και δεν κάνουν φλόγα. Ξερετε καποιον τροπο να καταφερω να τα αναψω?? Δυστυχως είναι μικρό το νησί και δεν υπάρχει επίσημο εμπόριο(πουλάνε όλοι παράνομα),είναι λίγοι αυτοί που πουλάνε και το γεγονός ότι δεν είμαι ντόπια δεν βοηθάει, κρατάνε τα ξερά για τους γνωστούς!! Θα με βοηθήσετε πολύ αν μπορέσετε να βοηθήσετε! Ευχαριστω εκ των προτέρων!!
Haldol Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Αν έχεις κάποια ξερά, βάζεις πρώτα αυτά, κι αφού ανάψει πετάς και τα χλωρά. Θα καούν, αλλά απόδοση δε θα 'χεις, θα καπνίζουν, κ.λπ. Αν δεν έχεις ήδη ξερά δεν έχω ιδέα... 1
niki18 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Σε ευχαριστώ, το έκανα τις πρώτες μέρες και δεν είχα θέμα, μολις έκανε κάρβουνο εβαζα τα χλωρα και έπαιρναν και αυτα, αλλά εχθες μου τελείωσαν τα ξερά και δεν κατάφερα να το ανάψω..
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Βαζεις τα χλωρά στον χωρο που ειναι ο καυστηρας για να στεγνωσουν απο την ζέστη. 4
niki18 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Εχω βάλει όσα χωράνε μεσα,είναι λίγες μέρες και δεν έχουν στεγνώσει ακόμα..
basilis_k6 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 η μικρη εμπειρια που εχω απο ξύλα λεει οτι δεν παιζει να στεγνωσουν φετος. με τζάκι καπως γινετε να βάζεις κοντα στη φωτια τα ξύλα της επόμενης ημερας αλλα και παλι αν ειναι σχεδον στεγνα. βεβαια εχω μικρη εμπειρια ξαναλεω 1
niki18 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε η μικρη εμπειρια που εχω απο ξύλα λεει οτι δεν παιζει να στεγνωσουν φετος. με τζάκι καπως γινετε να βάζεις κοντα στη φωτια τα ξύλα της επόμενης ημερας αλλα και παλι αν ειναι σχεδον στεγνα. βεβαια εχω μικρη εμπειρια ξαναλεω σε ευχαριστώ! Και εγω αυτο γνωριζω, αν γίνουν τα κάρβουνα μετά δεν εχει θέμα, αλλά μέχρι να γίνουν είναι το θέμα!
tzitzikas2 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δυστυχώς τα χλωρά ξύλα θέλουν μήνες για να στεγνώσουν ακόμα και σε ζεστό χώρο
korakios Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μπορείς(?) να κόψεις κάποια σε αρκετά μικρότερα κομμάτια μπας και πάρουν πιο εύκολα και να αφήνεις κοντά στον καυστήρα όσα γίνεται τώρα να βάλεις αφυγραντήρα εκεί πιστεύω υπερβολή , στέγνωμα αποκλείεται τέτοια εποχή 1
Chape Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Η μόνη λύση είναι να βρεις ξερά ή μπριγκετες ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις την καύση και μετά να συνεχίσεις με χλωρα. Αν πιάσει θερμοκρασία ο λεβητας και υπάρχουν αναμμένα κάρβουνα όσο χλωρα και να είναι τα ξύλα θα συνεχίσει η καύση. 2
pug_f_e Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Ίσως να βοηθούσε να βάλεις μερικά μέσα στο σπίτι, δίπλα στα καλοριφερ. Δυστυχώς πρέπει να φροντίζεις να έχεις από το καλοκαίρι κάποιο απόθεμα. Τέλος, το.κακο με τα χλωρά.. είναι ότι θα σου γεμισουν με πίσσα μεσα στο λέβητα κλπ 1
catmaster Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, niki18 είπε κρατάνε τα ξερά για τους γνωστούς! Μίλα με γείτονες και γνωστούς για βοήθεια να πάρεις ξερά ξύλα για φέτος, τα χλωρά αμα είναι μούσκεμα δεν πρόκειται να ανάψουν - χώρια που αποδίδουν σχεδόν στο μισό και γεμίζουν αιθάλη-πίσσα-κρεόζωτο την καμινάδα και το χώρο καύσης του λέβητα με αποτέλεσμα τη νέα σεζόν να θέλει πολύ καλό καθάρισμα.
Haldol Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Αα, εναλλακτική που (νομίζω ότι) δεν αναφέρθηκε! Πάρε ξυλομπρικέτες! Ναι είναι αρκετά πιο ακριβές, αλλά αφενώς λύνεις το πρόβλημα (δε γίνεται μπρικέτα με υγρασία, εκτός κι αν τις... καταβρέχουν) και αφετέρου αποδίδουν τρομερά καλύτερα.
niki18 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Στις 25/12/2022 στις 10:21 ΜΜ, korakios είπε Μπορείς(?) να κόψεις κάποια σε αρκετά μικρότερα κομμάτια μπας και πάρουν πιο εύκολα και να αφήνεις κοντά στον καυστήρα όσα γίνεται τώρα να βάλεις αφυγραντήρα εκεί πιστεύω υπερβολή , στέγνωμα αποκλείεται τέτοια εποχή ναι μπορώ να τα κόψω πιο μικρά, δεν το είχα σκεφτεί αυτό!!
korakios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, niki18 είπε ναι μπορώ να τα κόψω πιο μικρά, δεν το είχα σκεφτεί αυτό!! πιστεύω και ελπίζω οτι θα βοηθήσει κάπως , πάντως ξύλα πάντα καλοκαίρι να προμηθεύεσαι και συγκεκριμένα αρχές καλοκαιριού χειμώνα τα καλύπτεις με ναύλον όσα δε χωρούν μέσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα