Basilhs23___ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Αυτές τις μέρες είμαστε άρρωστοι εγώ και η μητέρα μου. Πρώτα κόλλησε η μητερα μου η οποία ταλαιπωρηθηκε πάρα πολύ και μετά κόλλησε εμένα που το περνάω πιο ήπια. Παρότι φορεσα μάσκα στο σπίτι κάποια σημείο και μετά κουράστηκα και σταμάτησα γιατί μου προκαλεί δυσπνοια με αποτέλεσμα να κολλήσω. Το καλοκαίρι περάσαμε covid, ήπια μπορώ να πω αφού έχουμε περασει πολύ χειρότερα. Κάναμε όλα τα εμβόλια εν όψει Χειμώνα και επαναπαυτηκαμε. Τελικά η ζωή έρχεται να σου πει ότι δεν μπορείς να επαναπαύεσαι σε τίποτα. Η μητέρα μου έχει ακόμα μικρά συμπτωμστα αν και πέρασαν 2 εβδομάδες, λογικά και σε εμένα θα πάρει 2-3 εβδομάδες να νιώσω εντάξει και να πω ότι μου πέρασε. Θυμάμαι τις ιώσεις που πάθαινα όταν ήμουν μικρός, τώρα διαπιστώνω ότι είτε είναι πιο βαριές είτε έχει εξασθενήσει ο οργανισμός και τις νιώθω πιο βαριές. Δεν ξέρω πως τις περνάνε τις ιώσεις τα παιδιά σήμερα, αλλά αν ένιωθα ως μαθητής τα ίδια συμπτώματα όπως νιώθω τώρα που μεγάλωσα θα έπρεπε να λείπω 1-2 εβδομάδες από το σχολείο σε κάθε ίωση. Τελικά από τι κολλήσαμε δεν μάθαμε, κάναμε test αλλά δεν έχουμε ούτε covid ούτε γριπη. Έτσι από περιέργεια θα ψάξω να δω μήπως υπάρχουν test για RSV που διάβασα ότι έχει έξαρση φέτος μαζί με τις υπόλοιπες. Ακούω το κλασσικό από πολλούς, η μισή Ελλάδα άρρωστη φέτος. Οκ, το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε να περιοριστεί αυτό και να μην περνάμε από τέτοια ταλαιπωρία κάθε έτος. Χρήση μάσκας η μόνη λύση που βρίσκω πρωτίστως, καλή υγιεινή και εμβολιασμός όπως και αποφυγή συνωστισμου. Θα μου πείτε τι λέω... αυτά βαρεθήκαμε να τα ακούμε 2 χρόνια. Πλέον βλέπω ότι έπεσαν οι τιμές σημαντικά στις μάσκες σε σχέση με πριν 2 ετη, παράγγειλα μεγάλο πακέτο να έχουμε πολλές. Μόνιμα μάσκα σε κλειστούς χώρους από μέσα προς τέλη Οκτώβρη έως τέλη Μαΐου. Σε ανοιχτούς δρόμους αναλόγως του κόσμου, εδώ στο κέντρο που περνάει πολύς κόσμος από δίπλα σου κολλάς άνετα οπότε μάσκα και έξω. Κάτι υφασμάτινες μάσκες και λοιπές μάσκες πεταμα στα σκουπίδια.
michael92 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Πριν μια βδομάδα είχα τρομερό πονοκέφαλο και πονούσαν τα κόκαλα στα πόδια μου σε σημείο να ξυπνάω τη νύχτα. Τέτοιο πόνο έχω να νιώσω από τα 15-16, όταν δηλαδή σταμάτησα να ψηλώνω. Ευτυχώς, πέρασε πριν τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ πιθανό η χρήση μασκών τα προηγούμενα χρόνια να μας έριξε την ανοσία σε άλλες ασθένειες, τις οποίες θα τις περνούσαμε πιο ελαφριά αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός. Ακόμα και για αυτούς που έχουν προβλήματα υγείας, η προληπτική χρήση μάσκας και η απόλυτη αποστείρωση δεν είναι απαραίτητα κάτι καλό για το ανοσοποιητικό. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μπα. Εγώ αυτο που λέω για βαρυτερες ιώσεις το θυμάμαι τα τελευταία 10 χρόνια, καμία σχέση με εποχές που ήμουν φοιτητής η μαθητής. Πάντως αυτό που λες το έχω ακούσει και από αλλους, λένε για τα παιδιά ότι δεν απέκτησαν καλό ανοσοποιητικό και μετά κόλλησαν τους γονείς τους, ακούγεται λογικό, το κατά πόσο ευσταθεί δεν το γνωρίζω. Για 2 - 2.5 χρόνια μιλάμε. Αρρώστιες είχαν τα παιδιά και όταν πήγαιναν στα σχολεία και χαλάρωσα η άφησαν μάσκες, πέρσι πάλι έλειπαν ολόκληρες τάξεις. Δεν μπορείς να πεις τόσο σίγουρα ότι αποστειρωθηκαμε όλοι και για αυτό την πατήσαμε, γιατί ήδη ήταν πάρα πολλοί όσοι νόσησαν και αρρωστησαν είτε με Covid είτε με κάτι άλλο όλο το προηγούμενο διάστημα. Εκεί που ήταν πολύ αυστηρή η κατάσταση και έγινε αποτροπή και περιορισμός ήταν το πρώτο έτος του 2020 μέχρι το καλοκαίρι.
Klausx Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δεν είμαστε ιατροί σε καμία περίπτωση απλά σαν παρατηρητές.. οι παιδίατροι λένε ότι φτάνουν σε σημείο κορτιζόνης πολλές φορές πλέον για μία γρίπη μετά τις μάσκες κτλ οπότε ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Η μάσκα δεν μας κάνει υπερήρωες.... αν κάποιος είναι άρρωστος μπορεί να φορέσει μάσκα ώστε να προστατέψει όσο μπορεί τους γύρω του και όχι το αντίθετο...
primeragt Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Απλά υπάρχει έξαρση στις ιώσεις που δύο χρόνια τώρα λόγο κατάστασης με μάσκες είχαν περιοριστεί και βγήκαν λίγο δυνατές φέτος. Του χρόνου θα έχουν επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα τους.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 51 λεπτά πριν, Klausx είπε Δεν είμαστε ιατροί σε καμία περίπτωση απλά σαν παρατηρητές.. οι παιδίατροι λένε ότι φτάνουν σε σημείο κορτιζόνης πολλές φορές πλέον για μία γρίπη μετά τις μάσκες κτλ οπότε ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Η μάσκα δεν μας κάνει υπερήρωες.... αν κάποιος είναι άρρωστος μπορεί να φορέσει μάσκα ώστε να προστατέψει όσο μπορεί τους γύρω του και όχι το αντίθετο... Προφανώς μιλάμε ως παρατηρητές και όχι ως γιατροί. Αυτό για την κορτιζόνη δεν το κατάλαβα, εννοείς ότι κόσμος λαμβάνει αυτή την ουσία μόνος του σε μια γρίπη χωρίς συνταγή γιατρού; Αυτό όπως και με πολλές άλλες ουσίες η φάρμακα, εννοείται πως δεν πρέπει να γίνεται. Μάσκα θα φορέσεις και για την δική σου προστασία και για την προστασία των άλλων.
The_Judas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μπορει να ειχατε covid και οχι απλη ιωση. Ο long covid χτυπα πολυ κοσμο και εχει βηχα και βροχιτιδα για πολυ καιρο.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, The_Judas είπε Μπορει να ειχατε covid και οχι απλη ιωση. Ο long covid χτυπα πολυ κοσμο και εχει βηχα και βροχιτιδα για πολυ καιρο. Κάναμε τεστ. Ούτε covid ούτε γρίπη. Αυτό το συμπτωμα που είχα εγώ και μου έκανε εντύπωση ήταν η υποθερμία. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από Basilhs23___
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Κάναμε τεστ. Ούτε covid ούτε γρίπη. Αυτό το συμπτωμα που είχα εγώ και μου έκανε εντύπωση ήταν η υποθερμία. PCR test κάνατε;
Klausx Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Προφανώς μιλάμε ως παρατηρητές και όχι ως γιατροί. Αυτό για την κορτιζόνη δεν το κατάλαβα, εννοείς ότι κόσμος λαμβάνει αυτή την ουσία μόνος του σε μια γρίπη χωρίς συνταγή γιατρού; Αυτό όπως και με πολλές άλλες ουσίες η φάρμακα, εννοείται πως δεν πρέπει να γίνεται. Μάσκα θα φορέσεις και για την δική σου προστασία και για την προστασία των άλλων. Δεν μπορώ να βρω το βίντεο, ήταν ένας παιδίατρος στην τηλεόραση και έλεγε ότι είναι τόσο βαριά η γρίπη που περνάνε τα παιδιά που καταφεύγουν στην κορτιζόνη μετά από πάρα πολλά χρόνια... Μάσκα φοράς μόνο στα νοσοκομεία αλλιώς τα αποτελέσματα τα είδαμε. Αν θες προστασία παίρνεις βιταμίνες και τρέφεσαι σωστά.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, random_dude είπε PCR test κάνατε; Οχι, αυτα από τα φαρμακεία κάναμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Οχι, αυτα από τα φαρμακεία κάναμε. Δεν είναι απόλυτα ακριβή αυτά. Μπορεί να έχεις covid και να μην το πιάσουν.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 πολυ θα ηθελα να μαθω την εμβολιαστικη κατασταση των παθοντων, με γριποειδες, αν ισχυει τελικα οτι οι εμβολιασμενοι πασης φυσεως εχουν πτωση ανασοποιητικου, γιατι εγω κανονικα επρεπε να τα εχω τιναξει προ πολλου με κανενα εμβολιο και με χωρις βαρια νοσο σε οποιαδηποτε αναπνευστικη ιωση 1
The_Judas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Τα εμβολια ενεργοποιουν το ανοσοποιητικο και την κυτταρικη μνημη...δεν το "ριχνουν" 1
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πριν 3 εβδομάδες κολησαμε οικογενιακως κόβιντ. ( 2η φορα στο ιδιο ετος ) Λογικα ξεκίνησε απο το παιδι απο το σχολείο ( δεν του καναμε τεστ ) το οποίο το περασε πολυ απλα σαν μια τυπική ίωση. Μετα κολησε η γυναίκα μου στις 5-6 μερες , εμβολιασμενη με 3 δοσεις , για 5-6 μερες ειχε ήπιο πυρετό ελεγχόμενο και πόνους στο σώμα. Στις 7 ημερες κολησα εγω , πλήρως ανεμβολιαστος , ελεγχομενο ήπιο πυρετο για 1.5 μέρα οριακά και πολυ πονο στην μεση. Κανενα άλλο σύμπτωμα. Στην 4η μερα με εβγαζαν αρνητικό τα rapid ( εοδυ και φαρμακείων) Επειδή όμως το άγχος μου με οτι έχουμε ακούσει και ακούμε με έτρωγε σε βαθμο ταχυκαρδίας, αϋπνίας κλπ , αποφάσισα να το ψαξω σε ένα εφημερεύον νοσοκομείο. Την 5η μέρα που πήγα στο νοσοκομείο μου εκαναν 2 pcr που το αποτέλεσμα τους ήταν αμφίβολο οπως μου είπαν ( πιθανώς λογο χαμηλου ιικου φορτιου ) Ολες οι εξετάσεις που μου έκαναν εκει ( καρδιογράφημα, θώρακος αίματος κλπ ) ηταν στα φυσιολογικά προς αριστα αποτελέσματα. Σήμερα λοιπον που μιλαμε , 15 μερες μετα το πρωτο μου θετικό covid test, η θερμοκρασία του σώματος μου παιζει μεταξυ 35.4 και 36.3 και υπαρχει μια γενικη ατονία και ταλαιπωρία. Μου εχει δημιουργηθεί βηχας ελαφρύς, οπως και πονόλαιμος σχεδόν αδιάφορος. Ρωτησα γιατρους κπλ , ξαναέκανα έλεγχο και μου ειπαν όλα βαίνουν καλώς. Αντιθέτως απο ατομα του στενου μου φιλικου κύκλου που κόλλησαν γριπη τυπου Α / Η1Ν1 , τους ριμαξε . Σχεδον 6 μέρες με 39.5 πυρετο , υγρο σε πνεύμονες, βροχιτιδα και απίστευτη ταλαιπωρία . Εμπλεξαν με tamiflu , και αντιβιωση παιδια και γονείς. Αυτο που καταλαβαίνω και εγω στα 38 μου χρονια , ειναι πως πλεον οι ιώσεις εχουν γινει πολυ ζορικες !! Εχουν αναμιχθεί ένα κάρω κέρατα που κανεις δεν γνωρίζει. Θυμάμαι παλια οταν πηγαίναμε σχολείο λεγαμε σιγα σε 3 μερες θα είμαστε καλα και κάναμε και κανενα 39 πυρετό, και οντως ετσι ηταν . Δεν νομιζω οτι μπορουμε να γλυτώσουμε απο όλα αυτά, εκτός και αν μπούμε σε κανένα καταφύγιο υπόγειο . Καλα Χριστούγεννα σε όλους , με υγεία . γιατι και η ψυχολογία μας δεν είναι στα καλύτερά της ... Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από NeCrOmAnCeR19 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις