Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγκατέστησα τον δίσκο στη μητρική ASRock Z790 Taichi (εγκατεστημένη και η τελευταία αναβάθμιση του BIOS).

Ο δίσκος παρ' ότι φαίνεται στο This PC των Windows 11 (MBR, initiated και με drive letter) δεν φαίνεται στο BIOS της μητρικής και δεν μπορεί να γίνει system disk.

Καμμία καλή ιδέα;

Δημοσ.

Το δοκίμασα αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ίσα-ίσα που όταν έκανα εγκατάσταση των Win 11 δεν μου το έδινε καν σαν επιλογή λόγω GPT.

Στο BIOS το μόνο σημείο που ΔΕΝ φαίνεται ο δίσκος είναι στα Boot priorities.

Και θέλω αυτό τον δίσκο να τον κάνω system disk.

Δημοσ.

https://www.seagate.com/gb/en/support/kb/how-to-diskpart-eraseclean-a-drive-through-the-command-prompt-005929en/
Δοκίμασε το παραπάνω αλλά με προσοχή. Δεν συνίσταται για ssd αλλά σε παρόμοια περίπτωση με την δικιά σου , μου έκανε δουλειά. Είχε δημιουργηθεί ένα partition σε ένα μέρος του σκληρού που εμπόδιζε την αναγνώριση του, που μόνο με την παραπάνω εντολή έφευγε. Στην χειρότερη περίπτωση αν ο δίσκος έχει ακόμη εγγύηση τον επιστρέφεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

https://www.seagate.com/gb/en/support/kb/how-to-diskpart-eraseclean-a-drive-through-the-command-prompt-005929en/
Δοκίμασε το παραπάνω αλλά με προσοχή. Δεν συνίσταται για ssd αλλά σε παρόμοια περίπτωση με την δικιά σου , μου έκανε δουλειά. Είχε δημιουργηθεί ένα partition σε ένα μέρος του σκληρού που εμπόδιζε την αναγνώριση του, που μόνο με την παραπάνω εντολή έφευγε. Στην χειρότερη περίπτωση αν ο δίσκος έχει ακόμη εγγύηση τον επιστρέφεις.

Το δοκίμασα. Ο δίσκος δεν πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί φαίνεται στο Storage Configuration στο BIOS αλλά δεν φαίνεται στα Boot Options.

Όταν κάνω εγκατάσταση των Windows 11 στο δίσκο αυτόν, μου βγαίνει μπλε οθόνη με Recovery options. Εκεί δεν μπορώ να κάνω πολλά παρά να γυρίσω στο αρχικό setup.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, wolfmandim είπε

Το δοκίμασα. Ο δίσκος δεν πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί φαίνεται στο Storage Configuration στο BIOS αλλά δεν φαίνεται στα Boot Options.

Όταν κάνω εγκατάσταση των Windows 11 στο δίσκο αυτόν, μου βγαίνει μπλε οθόνη με Recovery options. Εκεί δεν μπορώ να κάνω πολλά παρά να γυρίσω στο αρχικό setup.

Μάλλον έχει πρόβλημα το controler του. Εγγύηση έχει? 

Δημοσ.
Στις 27/12/2022 στις 2:28 ΜΜ, atheatos είπε

Μάλλον έχει πρόβλημα το controler του. Εγγύηση έχει? 

Έχει εγγύηση.

Επειδή είχα κάποιο άλλο πρόβλημα άλλαξα τη motherboard με μια της  Gigabyte. Το ίδιο θέμα εμφανίζεται κι εδώ!

Σταυρόλεξο λοιπόν για δυνατούς λύτες! Υπάρχει κάποιο forum της Samsung?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, wolfmandim είπε

Έχει εγγύηση.

Επειδή είχα κάποιο άλλο πρόβλημα άλλαξα τη motherboard με μια της  Gigabyte. Το ίδιο θέμα εμφανίζεται κι εδώ!

Σταυρόλεξο λοιπόν για δυνατούς λύτες! Υπάρχει κάποιο forum της Samsung?

https://www.samsung.com/us/memory-storage/magician-software/

τρέξε την εφαρμογή και δες μήπως θέλει firmware update. Απο την εφαρμογη επισης μπορείς να στειλεις τα στοιχεια του σκληρου στην Samsung.

Δημοσ.
Στις 30/12/2022 στις 4:34 ΜΜ, atheatos είπε

https://www.samsung.com/us/memory-storage/magician-software/

τρέξε την εφαρμογή και δες μήπως θέλει firmware update. Απο την εφαρμογη επισης μπορείς να στειλεις τα στοιχεια του σκληρου στην Samsung.

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Συγκεκριμένα σε ποια εφαρμογή αναφέρεσαι;

Έχω ήδη εγκατεστημένες τις Magician και Data Migration. Μπορώ να τρέξω κάτι από εκεί;

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, wolfmandim είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Συγκεκριμένα σε ποια εφαρμογή αναφέρεσαι;

Έχω ήδη εγκατεστημένες τις Magician και Data Migration. Μπορώ να τρέξω κάτι από εκεί;

Magician. Πρέπει να έχει και support κάπου στην εφαρμογή. Καλή χρόνια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, atheatos είπε

Magician. Πρέπει να έχει και support κάπου στην εφαρμογή. Καλή χρόνια.

To Magician δεν τον βλέπει καθόλου τον δίσκο (δες την ανεβασμένη εικόνα. Οι δυο άλλοι δίσκοι που φαίνονται είναι εξωτερικοί USB).

Συνεπώς δεν μπορώ να κάνω καμία ενέργεια. Το θέμα είναι να γίνει κάτι πρώτα με το BIOS.

Screenshot 2023-01-01 173027.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα windows τον βλέπουν μόνο κατά την εγκατάσταση και σου ρίχνουν μπλε οθόνη γιατί κάποιο πρόβλημα έχει ο σκληρός.
Σαν μη boot σκληρός συνδεδεμένος στο σύστημα , δεν φαίνεται καθόλου στο device manager?

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, atheatos είπε

Τα windows τον βλέπουν μόνο κατά την εγκατάσταση και σου ρίχνουν μπλε οθόνη γιατί κάποιο πρόβλημα έχει ο σκληρός.
Σαν μη boot σκληρός συνδεδεμένος στο σύστημα , δεν φαίνεται καθόλου στο device manager?

Τώρα είναι unallocated και χωρίς drive letter.

Δες και το screenshot που πήρα.

Screenshot 2023-01-01 211659.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, wolfmandim είπε

Τώρα είναι unallocated και χωρίς drive letter.

Δες και το screenshot που πήρα.

Screenshot 2023-01-01 211659.png

Δεν μπορείς να του βάλεις από το disk managment και φορμάτ σε ntfs?

Άμα το κάνεις και το πάρει δες στο magician ξανά. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, atheatos είπε

Δεν μπορείς να του βάλεις από το disk managment και φορμάτ σε ntfs?

Άμα το κάνεις και το πάρει δες στο magician ξανά. 

Το έκανα κι έφαγα άκυρο. Aν και είναι  NTFS δεν φαίνεται στο Magician.

Φαίνεται πως δεν είμαι ο μόνος με το πρόβλημα αυτό. Αν δεις στο screenshot και κάποιος άλλος έχει ποστάρει στη Samsung με το ίδιο πρόβλημα.

Screenshot 2023-01-02 103839.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...