Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, -dL- είπε

Βιάζεσαι. Απο την στιγμή που στο κάνει σε κάποια κανάλια και οχι σε όλα δεν είναι η τηλεόραση αλλά το σήμα. Εάν δείς στο διαγνωστικό σήματος θα παρατηρήσεις οτι πχ στην ΕΡΤ το σήμα είναι 100% ενω στο ΣΤΑΡ είναι 40%. Όταν λοιπόν το σήμα δεν είναι πολύ δυνατό στα κανάλια που έχω δεί είναι το ΟΠΕΝ, ΣΤΑΡ και ΑΛΦΑ, τότε όταν παίζει κάτι που έχει γρήγορες εναλλαγές όπως σε ταινίες δράσης, τρώει σκαλώματα.

Φίλε μου ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και που προσπαθείς να βοηθήσεις αλλά δεν βιάζομαι. Το πρόβλημα αυτό το έχω εδώ και κανα χρόνο, από τότε που πήρα TCL δηλαδή. Πριν με την Samsung δεν είχα τέτοιο θέμα.

Η ποιότητα του σήματος και η ισχύς είναι στο 100% σε όλα τα κανάλια. Το ξανακοίταξα τώρα στο Σταρ και στον Αλφα που μας ενδιαφέρει πιο πολύ.

Επίσης δεν γίνεται σε γρήγορες εναλλαγές, μπορεί να δείχνει να μιλάνε 2 άνθρωποι και η εικόνα να τρεμοπαίζει. Ξανα λέω όμως οτι το έχω προσέξει μόνο σε Σταρ και Αλφα και όχι σε όλες τις ταινίες. Επίσης ποτέ σε εκπομπές, ποδόσφαιρο, ειδήσεις κτλπ αλλά μόνο σε ταινίες!

Δεν λέω οτι φταίει η TCL γιατί μου το έκανε και με την c845 που είχα αλλά και με την c805 που έχω τώρα. Άρα κάτι άλλο γίνεται, ίσως κάποια ρύθμιση? Δεν ξέρω!

Επεξ/σία από Tribal21
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 hours ago, Tribal21 said:

Φίλε μου ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και που προσπαθείς να βοηθήσεις αλλά δεν βιάζομαι. Το πρόβλημα αυτό το έχω εδώ και κανα χρόνο, από τότε που πήρα TCL δηλαδή. Πριν με την Samsung δεν είχα τέτοιο θέμα.

Η ποιότητα του σήματος και η ισχύς είναι στο 100% σε όλα τα κανάλια. Το ξανακοίταξα τώρα στο Σταρ και στον Αλφα που μας ενδιαφέρει πιο πολύ.

Επίσης δεν γίνεται σε γρήγορες εναλλαγές, μπορεί να δείχνει να μιλάνε 2 άνθρωποι και η εικόνα να τρεμοπαίζει. Ξανα λέω όμως οτι το έχω προσέξει μόνο σε Σταρ και Αλφα και όχι σε όλες τις ταινίες. Επίσης ποτέ σε εκπομπές, ποδόσφαιρο, ειδήσεις κτλπ αλλά μόνο σε ταινίες!

Δεν λέω οτι φταίει η TCL γιατί μου το έκανε και με την c845 που είχα αλλά και με την c805 που έχω τώρα. Άρα κάτι άλλο γίνεται, ίσως κάποια ρύθμιση? Δεν ξέρω!

Ωραία, κοίτα τώρα τι γίνεται και θα το βρείς και μόνος σου. Δεν είναι όλα τα κανάλια 1080p. ΟΠΕΝ, ΣΤΑΡ, ΑΛΦΑ, και ΜΑΚ μεταδίδουν σε χαμηλότερη ανάλυση και ας λένε 1080, απο αυτό που έχω δεί είναι ποιό κοντά σε 720 με upscale. Αυτό σημαίνει οτι στα κανάλια που στο κάνει οι ταινίες "παλεύουν" να γίνουν 4Κ στην τηλεόραση (όσο μεγαλύτερες οι ίντσες της τηλεόρασης τόσο το χειρότερο) με το λογισμικό και υπάρχουν πολλά επιπλέον καρέ για να γίνει ομαλή η εικόνα οπότε όταν είναι πολλά μαζί τον... πίνει. Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι αυτό που σου έγραψα στην αρχή, μέσα στις ρυθμίσεις εικόνας, στα προχωρημένα, διαύγεια, υπάρχουν 3 ρυθμίσεις που βοηθάνε να μην τρεμοπαίζει η εικόνα (compression, upscale & noise). Βάλτες στο χαμηλό ή στο μεσαίο και δεν πως είναι και βλέπεις. 😉

• Thanks 1
Δημοσ.

H digea παιζει 1080i δλδ interlaced και οχι το fullhd 1080p, δλδ progressive. Mε αλλα λογια η πολυδιαφημισμενη εικονα που μας την πουλησανε για μεταξωτα βρακια, ειναι 540p, δλδ λιγοτερο και απο hd ready ........ του 720p,  καποτε.

Αυτα...... !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα δεν ειπαν ποτε οτι εκπεμπουν σε 1080p. Αν αυτό έχεις καταλάβει τότε κάνεις λάθος.

η μεγαλύτερη προδιαγραφή για το  DVB-T ειναι 1080i

Το DVB-T2 υποστηρίζει 1080p

Στο ότι η ποιότητα είναι στα ταράτσα, έχεις δίκιο. 

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ.
Στις 17/03/2025 στις 17:48, Gogotsa είπε

H digea παιζει 1080i δλδ interlaced και οχι το fullhd 1080p, δλδ progressive. Mε αλλα λογια η πολυδιαφημισμενη εικονα που μας την πουλησανε για μεταξωτα βρακια, ειναι 540p, δλδ λιγοτερο και απο hd ready ........ του 720p,  καποτε.

Αυτα...... !

Όχι, δεν ισχύει αυτό. Είναι λάθος η αναγωγή που κάνεις.
Το 1080i στέλνει δύο εικόνες 540p την μία μετά την άλλη.
Αν εικόνα είναι στατική, δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα. Αν έχει κίνηση, εμφανίζονται δύο διαφορετικές εικόνες στα κινούμενα μέρη, τα δύο fields δηλαδή. Εμφανίζεται άσχημο όταν παγώσουμε μια 1080i εκπομή. Στη ροή, υπάρχει μεν λιγότερη ευκρίνεια, αλλά πιο ομαλή κίνηση, αν η αρχική πηγή είναι 1080i. Αν είναι 1080p, το δεύτερο field της εικόνας δεν έχει διαφορά στην κίνηση και η εικόνα έχει την ίδια ευκρίνεια με την αρχική.
Στη θεωρία, γιατί στην πράξη γίνονται διάφορα μπερδέματα, με κυριότερο την αντιστροφή της σειράς των fields.

Πολύ γενικά, η 1080i μπορεί να χάσει σε ποιότητα σε σχέση με την p, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την ευκρίνεια χαμηλώτερων αναλύσεων.

• Like 2
Δημοσ.

H TCL καλύπτει στην εγγύηση τηλεοράσεις από σκρουτζ; Υπάρχουν συγκεκριμένα μαγαζιά στο σκρουτζ ή από όποιο να είναι; Τί πρέπει να προσέξω κατά την αγορά;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, Snip said:

H TCL καλύπτει στην εγγύηση τηλεοράσεις από σκρουτζ; Υπάρχουν συγκεκριμένα μαγαζιά στο σκρουτζ ή από όποιο να είναι; Τί πρέπει να προσέξω κατά την αγορά;

Ευχαριστώ

Θα δείς οτι οι τηλεοράσεις που είναι επίσημα εισαγωγής έχουν το ονομα με την μορφή C655, P635 κλπ και οχι με την μορφή T7B, C69B κλπ καθώς θεωρούνται άλλης περιοχής, δλδ παραεισαγωγής (το γράφει σε μια ετικέτα πάνω στο κουτί της τηλεόρασης απο που είναι και ποιά περιοχή καλύπτεται). Κατα καιρούς μεγάλα μαγαζιά όπως πχ ο Γερμανός έχουν τέτοια μοντέλα σε σούπερ προσφορά και τις καλύπτουν καθώς έχουν συμφωνία με την TCL και προωθούν στόκ άλλων περιοχών που δεν έφυγε, κάτι αντίστοιχο κάνουν και τα Σκρουτζομάγαζα αλλά με δικούς τους τεχνικούς οχι μέσω TCL (Τσαντίζεται η εταιρία καθώς ανταγωνίζονται με τα δικά τους μοντέλα αλλά οι στόχοι πωλήσεων πάνε στην χώρα περιοχής πχ Πολωνία..). Οπότε εξαρτάται απο την πολιτική του μαγαζιού Skroutz εαν θα σου καλύψει πχ καμένη πλακέτα ή πάνελ... ή αντικατάσταση..

Παρακάτω είναι οι όροι εγγύησης απο το σιτε της TCL.

https://tclo365.sharepoint.com/sites/aftersale/Shared Documents/Forms/AllItems.aspx?id=%2Fsites%2Faftersale%2FShared Documents%2FWarranty card%2FTV%2FEU-TV 2024%2FWarranty Text TCL TV 2024 GR.pdf&parent=%2Fsites%2Faftersale%2FShared Documents%2FWarranty card%2FTV%2FEU-TV 2024&p=true&ga=1

Επεξ/σία από -dL-
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Snip είπε

Ευχαριστώ

Εγώ την πήρα απο skroutz και είχε αποσυνδεθεί η καλωδιοταινία του wifi/bluetooth. Επικοινώνησα απευθείας με tcl και έστειλε τεχνικό σπίτι μου, την έφτιαξε επιτόπου και έφυγε. Πέρα απο το να συμπληρώσω κάποια έγραφα σε ένα online ticket στο site. της tcl δεν έδωσα κάτι άλλο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...