Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Apostolos83 said:

Αφού λοιπόν είναι γενικό θέμα για τις TCL θα ζητήσω τι δική σας συνδρομή.

Πέρυσι πήρα στον αδελφό μου μια 75αρα τηλεόραση για το σπίτι του και έπειτα από αναζήτηση και βοήθεια φίλων τότε κατέληξα στην LG 75QNED866RE (καλή τιμή, αποφορολόγηση κλπ κλπ).

Φέτος ψάχνω για το δικό μου σπίτι πάλι στις 75' και η αλήθεια είναι πως έχω ερωτευθεί την LG του αδελφού μου (το παραδέχομαι)

Έχω δει περιπτώσεις σε προσφορά κάποιες TCL σε QNED, miniLED κλπ που θεωρώ πως είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνω. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για την περαιτέρω απόδοση, ισχύς επεξεργαστή, smoothness στο menu κλπ.

Το ταβάνι μου είναι στα 1000 με 1100 ευρώ.

Θα μου προτείνατε λοιπόν την TCL QLED 75C805 ή κάποια άλλη?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Σύγκριση της LG με 805 & 845 TCL: https://www.displayspecifications.com/en/comparison/ee132f6872

Η TCL δεν γνωρίζω εαν έχει IPS panels όπως η LG, οι περισσότερες που ξέρω είναι VA.

H LG που έβαλες έχει περίπου 960 dimming zones στις 75'' οπότε είναι σχεδόν αντίστοιχη της 845 TCL(1350€) που έχει 720 zones όταν η 805 έχει μόνο 640zones (1100€).

Επεξεργαστής και ομαλότητα ευθύνεται η έκδοση Android στην TCL και δεν έχω κανένα θέμα.

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα για να μην ανοιγω νεο θεμα, θα ηθελα την γνωμη σας αν μπορειτε για τις παρακατω τηλεορασεις, και ποια απο τις 2 ειναι καλυτερη...εχει νοημα να παω στην μη QLED? δεν ειναι θεμα χρηματων μπορω να παρω την QLED απλα σαν ποιοτητα θεασης. θα χρησιμοποιειται κυριως για θεαση ταινιων..

65C655

65P655

ή υπαρχει καποια αλλη καλυτερη κοντα στο μπατζετ αυτο; 

ευχαριστω πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kongeo said:

Καλημέρα για να μην ανοιγω νεο θεμα, θα ηθελα την γνωμη σας αν μπορειτε για τις παρακατω τηλεορασεις, και ποια απο τις 2 ειναι καλυτερη...εχει νοημα να παω στην μη QLED? δεν ειναι θεμα χρηματων μπορω να παρω την QLED απλα σαν ποιοτητα θεασης. θα χρησιμοποιειται κυριως για θεαση ταινιων..

65C655

65P655

ή υπαρχει καποια αλλη καλυτερη κοντα στο μπατζετ αυτο; 

ευχαριστω πολυ

Σύγκριση χαρακτηριστικών

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/827d2b6397

Σύγκριση και κριτικές στο σκρούτζ

https://www.skroutz.gr/comparelists/12?compare=52831422%2C54222356

Η C είναι qled και η P direct led. Για ούτε 100€ διαφορά η QLed δαγκωτή.

υγ. έχω την P635 και είμαι πολύ ευχαριστημένος για ταινίες αποκλειστικά χρήση. Θα έπαιρνα την Q με κλειστά μάτια τώρα που ξέρω και έχω εμπειρία με την P. Η εικόνα/χρώματα/αντίθεση είναι πολύ ανώτερη.

Επεξ/σία από -dL-
Δημοσ.

η αλήθεια είναι οτι έχω την μια tcl 43’ qled του 2022 και είμαι ευχαριστημένος εκτός από κάποια hdr που μου φαίνονται σκοτεινά οπότε απλά βλέπω τα απλά. 

και ήθελα να δω αν έχει αλλάξει κάτι και δεν αξίζουν οι qled γιατί και εγώ πιστεύω ότι για 100€ δεν έχει νόημα να μην πάω στην qled εκτός και αν δεν είναι τόσο καλή 

Δημοσ.

Κοιταω και εγω την TCL 43C655 έναντι της LG 43UT81006 για τους γονεις μου. Από οσο μπορεσα να αλιευσω στο ιντερνετ η TCL έχει αρκετα υψηλοτερο κοντραστ και φωτεινοτητα και πιο καλο χειριστηριο , πραγματα που μετρανε για ανθρωπους μεγαλυτερης ηλικιας. Εχει κανεις αποψη?

Δημοσ.

Φιλε αμα  δεις τις TCL απο κοντα, εχουν ισαξια εικονα με sony bravia, κ.λ.π. Εξαιρετικη εμενα μου φαινεται, που εχω και LG. 

• Like 2
Δημοσ.
23 hours ago, james9tito said:

Κοιταω και εγω την TCL 43C655 έναντι της LG 43UT81006 για τους γονεις μου. Από οσο μπορεσα να αλιευσω στο ιντερνετ η TCL έχει αρκετα υψηλοτερο κοντραστ και φωτεινοτητα και πιο καλο χειριστηριο , πραγματα που μετρανε για ανθρωπους μεγαλυτερης ηλικιας. Εχει κανεις αποψη?

Σύγκριση: https://www.displayspecifications.com/en/comparison/b77d2b6b87

Η TCL είναι VA panel με Dolby vision  ενω η LG είναι IPS panel χωρίς Dolby. Κατά τα άλλα δεν βλέπω κάποια σημαντική διαφορά. Ως κάτοχος TCL (50P635) εδω και 2 χρόνια και μετά απο 30 χρόνια εναλλαγή μεταξύ Samsung-LG με αποτέλεσμα να βαρέθηκα να μου χαλάει η τηλεόραση στα 3-5 χρόνια είπα να πάω σε κάτι διαφορετικό και δεν με έχει απογοητεύσει καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα. Για το long term durability test θα καταθέσω όταν παραδόσει το πνεύμα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, -dL- είπε

Σύγκριση: https://www.displayspecifications.com/en/comparison/b77d2b6b87

Η TCL είναι VA panel με Dolby vision  ενω η LG είναι IPS panel χωρίς Dolby. Κατά τα άλλα δεν βλέπω κάποια σημαντική διαφορά. Ως κάτοχος TCL (50P635) εδω και 2 χρόνια και μετά απο 30 χρόνια εναλλαγή μεταξύ Samsung-LG με αποτέλεσμα να βαρέθηκα να μου χαλάει η τηλεόραση στα 3-5 χρόνια είπα να πάω σε κάτι διαφορετικό και δεν με έχει απογοητεύσει καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα. Για το long term durability test θα καταθέσω όταν παραδόσει το πνεύμα...

Και εγω προς την TCL κλινω αν και εγω εχω LG Oled. Στα specs κερδιζει η TCL και απο τιμη ειναι και λιγο πιο φτηνη οποτε θα την προτιμησω. Για long term οπως ειπες θα δουμε, θα πω στους γονεις μου να παρουν την 5ετη εγγυηση να ειναι καλυμμενοι

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, κάτοχος της 65c635 από το 22 που είχε βγει σε προσφορά και την είχαν πάρει πολλοί από εδώ μέσα. Παρατηρώ από την αρχή ότι το μενού είναι σχετικά αργό πηγαίνω στις ρυθμίσεις για ενημέρωση συστήματος και έχει πολύ καιρό να κάνει ενημέρωση (τώρα έχει την έκδοση V8-R51MT05-LF1V620). Υπάρχει γενικά κάποια αναβάθμιση που μπορούμε να κάνουμε στην τηλεόραση;

Επίσης κάτι που διάβασα σε καποια σχόλια στο Σκρουτζ και νομίζω το παρατηρώ και στη δική μου είναι στο έντονο μαύρο κάποια σημεία κάνει σα σύννεφα γκρίζα ίσα που φαίνονται. Το έχει παρατηρήσει κάποιος;

Δημοσ.

Καλησπέρα, κάνω αναζήτηση για το Vodafone TV app στην TCL μου και δεν εμφανίζει τίποτα.

Υποτίθεται ότι η εφαρμογή είναι συμβατή με τηλεοράσεις με Android v8.0 και πάνω. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, phanispal είπε

Καλησπέρα, κάνω αναζήτηση για το Vodafone TV app στην TCL μου και δεν εμφανίζει τίποτα.

Υποτίθεται ότι η εφαρμογή είναι συμβατή με τηλεοράσεις με Android v8.0 και πάνω. 

Εγώ την έχω κατεβάσει κανονικά την εφαρμογή της VTV στην δικιά μου TCL.

Δημοσ.
16 hours ago, phanispal said:

Ρυθμίσεις/εφαρμογές/όλες οι εφαρμογές/εφαρμογές συστήματος/google play store/

Επίσης εκεί θα βρείς και οτι εφαρμογή δεν υπάρχει στην αναζήτηση εφαρμογών στην αρχική σελίδα της τηλεόρασης. Δυστυχώς δεν υπάρχει shortcut, οτι εφαρμογή δεν βρίσκεις στην αρχική σελίδα θα πηγαίνεις με αυτόν τον τρόπο.

Δημοσ.

Όπως είπα και στο άλλο νήμα που ρώτησα, το πρόβλημα μάλλον είναι μια μόντα που είχα κάνει πριν 2-3 χρόνια με Αργεντίνικο YouTube Premium και μάλλον με βλέπει σαν κάτοικο Αργεντινής.

Το άλλαξα χθες αλλά κάπου αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν 48 ώρες για να δει την αλλαγή. Θα περιμένω και θα δοκιμάσω ξανά.

Πάντως είναι η πρώτη εφαρμογή που βγάζει τέτοιο μήνυμα, άλλες (Cosmote TV ας πούμε) κατέβηκαν κανονικά.

Δημοσ.

Ακουστε τι εχω παθει...

Εχω ενεργοποιησει dev options και αλλαζω τη ρυθμιση σε hw acc και opengl, που εχω δει οτι παιζει πολυ καλυτερα σε ταινιες και στην επανεκινηση αλλαζει τη ρυθμιση σε off. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, Gogotsa said:

Ακουστε τι εχω παθει...

Εχω ενεργοποιησει dev options και αλλαζω τη ρυθμιση σε hw acc και opengl, που εχω δει οτι παιζει πολυ καλυτερα σε ταινιες και στην επανεκινηση αλλαζει τη ρυθμιση σε off. 

Ναι, δεν σώζει τις ρυθμίσεις. Είχα κάνει το ίδιο και είχα κλείσει τα ανιματιονς αλλά κατάλαβα οτι όταν κάνω επανεκκίνηση ή βγάζω την πρίζα δεν κρατάει τις αλλαγές. Απο ΄τι είχα διαβάσει είναι στάνταρ ρύθμιση σε όλες τις ανδροιδ τηλεοράσεις γιατι αμα κάνεις κάποια κακή ρύθμιση δεν έχεις έλεγχο με το τηλεκοντρόλ για να επαναφέρεις οπότε κάνουν όλες αυτό ενω κάποιες έχουν μπλοκάρει την δυνατότητα developer..

Επεξ/σία από -dL-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...