Gogotsa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Νταξ...... στα ποδοσφαιρα και γενικα στη κινηση θα βοηθησει πιο πολυ απο το software soaping, αλλα μονο εκει.
-dL- Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, npassias said: Σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε. Οι απαντήσεις σας ήταν κατατοπιστικότατες! Ξεκαθάρισε το τοπίο και κατάλαβα ότι η 655 αξίζει με κλειστά μάτια. Μια τελευταία ερώτηση για το θέμα. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να φτάσω σε κάποια από τις παρακάτω αντί για την 655 μόνο και μόνο για τα Hz εφόσον δεν προορίζεται για gaming; https://www.skroutz.gr/s/46280093/TCL-Smart-Tileorasi-55-4K-UHD-QLED-55C805-HDR-2023.html https://www.skroutz.gr/s/57621057/Tesla-Smart-Tileorasi-55-4K-UHD-QLED-G55S949GUS-HDR-2024.html Κοίτα τώρα, η 755 στα 350€ περίπου, η 655 στα 450€ και η 805 μας πάει στα 600€. Το σκαλοπάτι απο την πρώτη στην 3η είναι 250€, αξίζει τα έχτρα χρήματα η τεχνολογία qLed mini? Ω ΝΑΙ! Αν δείς σε ενα κατάστημα μια mini LED θα καταλάβεις οτι μετά δεν υπάρχει επιστροφή... τουλάχιστον εύκολα. Μόνο μεγαλύτερες ίντσες θα σε κάνουν να ανοίξει το μάτι σου μετά. Τώρα η 805 εκτός απο τεχνολογία πάνελ είναι και σχεδόν διπλάσιας φωτεινότητας, με 384 dimming zones, 144Hz οπότε το ζήτημα είναι τι χρήματα θέλω να ξοδέψω για την οπτική μου διασκέδαση γιατί πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο απο αυτό που διάλεξα με μόλις μερικά ευρώ παραπάνω οπότε αρχίζει και ξεφεύγει... https://www.displayspecifications.com/en/comparison/d8082e8950 Διαφορά Miniled με απλή και τι είναι τα dimming zones. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από -dL- 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Στις 8/12/2024 στις 11:58 ΠΜ, phanispal είπε Όσον αφορά στη διάσταση, για ~4 μέτρα πας σε 75άρα θα έλεγα. Αν θυμάμαι καλά είμαι στα 2.8 και όταν πήγα από 60άρα σε 75άρα (75C745) μου κακοφάνηκε, ειδικά σε SD υλικό. Όσο και να την έχω συνηθίσει, το ppi δεν αλλάζει. Όταν πάω λίγο πιο πίσω δείχνει καλύτερα. Πρέπει να έχει αρκετά υψηλό bitrate αυτό που βλέπω για να δείχνει ωραία στα 2.8 μέτρα (καναπές). Θεωρώ πως στα 4 μέτρα εσύ θα είσαι ΟΚ. Λάθος υπολογισμός , τελικά είμαστε στα 2 μέτρα περίπου , βάση distance calculators προτείνεται 50αρα 😂 , τι downgrade είναι αυτό 🤘🤦♂️😂 1
power_1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, npassias είπε Σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε. Οι απαντήσεις σας ήταν κατατοπιστικότατες! Ξεκαθάρισε το τοπίο και κατάλαβα ότι η 655 αξίζει με κλειστά μάτια. Μια τελευταία ερώτηση για το θέμα. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να φτάσω σε κάποια από τις παρακάτω αντί για την 655 μόνο και μόνο για τα Hz εφόσον δεν προορίζεται για gaming; https://www.skroutz.gr/s/46280093/TCL-Smart-Tileorasi-55-4K-UHD-QLED-55C805-HDR-2023.html https://www.skroutz.gr/s/57621057/Tesla-Smart-Tileorasi-55-4K-UHD-QLED-G55S949GUS-HDR-2024.html Ta Herz δεν ειναι τοσο η διαφορα μεταξυ της c805 και c655 ειναι ακομη : Μια q led η αλλή miniled η c805 εχει καλυτερο επεξεργαστη δεν κολαει στις εφαρμογες κι το διαδικτυο οσο η c655 (αυτο θα φανει σε λιγους μηνες ) Καλυτερη αντιθεση καλυτερα μαυρα απο την c655. Αξιζει η c805 περισοτερο απο την c655
someone- Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα, από χθες η τηλεόραση δε μπαίνει στο ίντερνετ πάω ρυθμίσεις πατάω και κολλάει για να ξεκολλήσει πρέπει να πατήσω το home. Τι έπαθε ρε παιδιά; Δε μπορώ να μπω καθόλου ρυθμίσεις
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 38 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Λάθος υπολογισμός , τελικά είμαστε στα 2 μέτρα περίπου , βάση distance calculators προτείνεται 50αρα 😂 , τι downgrade είναι αυτό 🤘🤦♂️😂 Καλά, πώς μπέρδεψες τα δύο με τα τα τέσσερα μέτρα; Εντάξει, 50άρα δε θα έβαζα, τουλάχιστον 60άρα. 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Καλά, πώς μπέρδεψες τα δύο με τα τα τέσσερα μέτρα; Εντάξει, 50άρα δε θα έβαζα, τουλάχιστον 60άρα. Δεν έχω μετακομίσει ακόμα , στο περίπου το υπολόγισα , τώρα που πήγα το μέτρησα είναι περίπου 2 μέτρα , 60άρα δεν βλέπω επιλογές οπότε μάλλον θα πάω σε 65άρα anyway 75αρα βγαίνει από την μέση , αλήθεια γιατί λίγες επιλογές σε 60αρα ; δεν πουλάει μάλλον. 65 πάλι θα είναι too much μάλλον , 60άρες δεν έχει πολλές επιλογές , 55άρα θα πάω (μάλλον).
power_1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν έχω μετακομίσει ακόμα , στο περίπου το υπολόγισα , τώρα που πήγα το μέτρησα είναι περίπου 2 μέτρα , 60άρα δεν βλέπω επιλογές οπότε μάλλον θα πάω σε 65άρα anyway 75αρα βγαίνει από την μέση , αλήθεια γιατί λίγες επιλογές σε 60αρα ; δεν πουλάει μάλλον. 65 πάλι θα είναι too much μάλλον , 60άρες δεν έχει πολλές επιλογές , 55άρα θα πάω (μάλλον). Δεν ειναι εμπορικα διαθεσιμο απο τις εταιρειες το 60αρη πανελ.(δεν το προτειμουν σαν διασταση τα τελευταια χρονια οι κατασκευαστες για δικους τους λογους) Αρα μετα την 55 παμε 65 75 εχει 77η lg samsung βγαζει σε λιγο 83' κλπ. Μια καλη λυση ειναι να πας σε ενα καταστημα κι να κατσης στην αντιστοιχει αποσταση (2 μετρα να δεις πως σου φαινεται )αν κι συνηθηζεται η μεγαλυτερη ( δικη μου αποψη). Εσυ θα βλεπεις εσυ θα πρεπει να αποφασησεις. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από power_1 1
halvas69 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, someone- είπε Καλημέρα, από χθες η τηλεόραση δε μπαίνει στο ίντερνετ πάω ρυθμίσεις πατάω και κολλάει για να ξεκολλήσει πρέπει να πατήσω το home. Τι έπαθε ρε παιδιά; Δε μπορώ να μπω καθόλου ρυθμίσεις Κλείσε την TV πατώντας παρατεταμένα το power (2-3 sec θέλει) στο τηλεχειριστήριο μέχρι να σου βγάλει στην οθόνη ένα μενού που θα σου λέει αν θες να την απενεργοποιήσεις. Όταν την ενεργοποιήσεις δες μήπως λύθηκε το πρόβλημα.
Gogotsa Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Εγω σε 50 στα 2 μετρα βλεπω pixels...... 1 2
Luciddream Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Dark_Nightfall said: 65 πάλι θα είναι too much μάλλον , 60άρες δεν έχει πολλές επιλογές , 55άρα θα πάω (μάλλον). 2 μέτρα είναι πολύ λίγο. Σιγουρέψου ότι είναι τόσο πρώτα. 55άρα τουλάχιστον αν ειναι 2 μέτρα, αν είναι εκατοστό παραπάνω θα έλεγα 65άρα. Εγώ είμαι περίπου στα 2.20m (περιμένω να ερθει ο καναπες εδω και 2 μήνες για να καταλάβω ακριβώς τι απόσταση θα έχω) και η 55άρα πλέον μου φαίνεται μικρή. Για τα calculators, αν δεις π.χ στου rtings άλλο δίνει για mixed usage και άλλη απόσταση για cinema. Οπότε καλύτερα να δεις τι βολεύει εσένα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από Luciddream
Dark_Nightfall Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Luciddream είπε 2 μέτρα είναι πολύ λίγο. Σιγουρέψου ότι είναι τόσο πρώτα. 55άρα τουλάχιστον αν ειναι 2 μέτρα, αν είναι εκατοστό παραπάνω θα έλεγα 65άρα. Εγώ είμαι περίπου στα 2.20m (περιμένω να ερθει ο καναπες εδω και 2 μήνες για να καταλάβω ακριβώς τι απόσταση θα έχω) και η 55άρα πλέον μου φαίνεται μικρή. Το διαμέρισμα είναι μικρό (60τμ) οπότε καταλαβαίνεις , δεν έχω πάρει τα έπιπλα ακόμα , αλλά αυτά που θα παραγγείλω βλέπω ότι στο τέλος η απόσταση από τον καναπέ δεν ξεπερνάει τα 2 μέτρα , θα μπορέσει να ξεπεράσει αν τον βάλω πιο πίσω μετά θα είναι στο ύψος του διαδρόμου (hall) (και δεν ξέρω αν θα είναι πρακτικό αυτό) αλλά και πάλι πάνω από 2,2 δεν θα πάει. Σε αυτό που μένω τώρα έχω μια 55άρα στο υπνοδωμάτιο . στα 2 μέτρα που μέτρησα και έκατσα μου φάνηκε οκ (ότι δηλαδή δεν θα προτιμούσα μεγαλύτερη) για 1080p , δεν είναι 4Κ δεν ξέρω πως θα φαίνεται σε 4Κ , ίσως να πάω 65αρα να τελειώνουμε έτσι και αλλιώς το budget είναι στα 1000€ και πάνω από 65 ξεφεύγει. 1
Luciddream Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, Dark_Nightfall said: Σε αυτό που μένω τώρα έχω μια 55άρα στο υπνοδωμάτιο . στα 2 μέτρα που μέτρησα και έκατσα μου φάνηκε οκ (ότι δηλαδή δεν θα προτιμούσα μεγαλύτερη) για 1080p , δεν είναι 4Κ δεν ξέρω πως θα φαίνεται σε 4Κ , ίσως να πάω 65αρα να τελειώνουμε έτσι και αλλιώς το budget είναι στα 1000€ και πάνω από 65 ξεφεύγει. Στο υπνοδωμάτιο την είχα πριν την πάω στο σαλόνι στα 2.6 μέτρα περίπου την 4K 55άρα και ήμουν μια χαρά. Αλλά είναι υπνοδωμάτιο. Δηλαδή την είχα για να βλέπω κάτι πριν κοιμηθώ. Τώρα στο σαλόνι με Blu-ray, 5.1 ηχοσύστημα και PS5 είμαι πιο απαιτητικός. Χτες παίζαμε ένα couch coop με έναν φίλο και είχα πάει στα 1.90 - 2.0 μέτρα για να παίζω καλύτερα ενώ η θέση είναι συνήθως στα 2.20m 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Luciddream είπε Στο υπνοδωμάτιο την είχα πριν την πάω στο σαλόνι στα 2.6 μέτρα περίπου την 4K 55άρα και ήμουν μια χαρά. Αλλά είναι υπνοδωμάτιο. Δηλαδή την είχα για να βλέπω κάτι πριν κοιμηθώ. Τώρα στο σαλόνι με Blu-ray, 5.1 ηχοσύστημα και PS5 είμαι πιο απαιτητικός. Χτες παίζαμε ένα couch coop με έναν φίλο και είχα πάει στα 1.90 - 2.0 μέτρα για να παίζω καλύτερα ενώ η θέση είναι συνήθως στα 2.20m Ναι ξέχασα να αναφέρω , δεν την θέλω για gaming , αθλητικά (cosmote sports) και ταινίες με ενδιαφέρουν , στην τελική την 55αρα που έχω τώρα όταν με το καλό μετακομίσω θα την βάλω για δοκιμή στο σαλόνι στα 2 μέτρα να δω , θα μου φανεί μικρή στον καναπέ θεωρώ ενώ στο υπνοδωμάτιο μου στα 2 μέτρα που έκατσα μου φάνηκε ok. Ίσως ιδανικά θα ήταν 60αρα , δεν υπάρχουν επιλογές όμως, και 65άρες μπορεί να είναι too much , anyway σε δίλλημα 55 vs 65 ακόμα και στα 2 μέτρα πιστεύω καλύτερα 65αρα για να μην το μετανιώσω μετά , εκτός αν πάω Κωτσόβολο να δω 65άρα και με καταπιεί 🤣
-dL- Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, Dark_Nightfall said: Το διαμέρισμα είναι μικρό (60τμ) οπότε καταλαβαίνεις , δεν έχω πάρει τα έπιπλα ακόμα , αλλά αυτά που θα παραγγείλω βλέπω ότι στο τέλος η απόσταση από τον καναπέ δεν ξεπερνάει τα 2 μέτρα , θα μπορέσει να ξεπεράσει αν τον βάλω πιο πίσω μετά θα είναι στο ύψος του διαδρόμου (hall) (και δεν ξέρω αν θα είναι πρακτικό αυτό) αλλά και πάλι πάνω από 2,2 δεν θα πάει. Σε αυτό που μένω τώρα έχω μια 55άρα στο υπνοδωμάτιο . στα 2 μέτρα που μέτρησα και έκατσα μου φάνηκε οκ (ότι δηλαδή δεν θα προτιμούσα μεγαλύτερη) για 1080p , δεν είναι 4Κ δεν ξέρω πως θα φαίνεται σε 4Κ , ίσως να πάω 65αρα να τελειώνουμε έτσι και αλλιώς το budget είναι στα 1000€ και πάνω από 65 ξεφεύγει. 'Ενα συχνό λάθος που κάνουμε είναι να μετράμε την απόσταση απο την τηλεόραση μέχρι εκεί που αρχίζει ο καναπές όταν στην ουσία πρέπει να μετράμε μέχρι την πλάτη του καναπέ που είναι και το κεφάλι μας. Ασφαλής είναι απο τοίχο σε τοίχο αν σκεφτείς οτι ενας νορμάλ καναπές είναι 90 εκατοστά κάθισμα τότε ο υπολογισμός σου μπορεί να πέσει έξω σχεδόν 1 μέτρο. Ο χώρος μου είναι 3,30απο το γυαλί της τηλεόρασης μέχρι την πλάτη του καναπέ και οι αρχικές μου μετρήσεις ήταν 2,30 καθώς ο καναπές είναι βαθύς. Τώρα έχω μια 50άρα αλλά είναι μικρή στον χώρο και το τέλειο είναι 65-75''. Η 65'' είναι πολύ ασφαλής επιλογή, και εγω το μετάνιωσα που πήρα 50άρα αλλά το μπάτζετ ήταν σφιχτό.. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από -dL- 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα