phanispal Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου Σε ποια επιλογή εικόνας την έχεις γι' αρχή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gsisr Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου @phanispal αρχικά τυπική. δοκίμασα όλα τα προφίλ και ψιλοκαταλήγω στην επιλογή "παιχνίδι" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gsisr Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου Άλλη ερώτηση. Μέσα στο μενού έχει επιλογη για να μην ανάβει το led της τηλεόρασης όταν τη σβήνεις. Έχει τις επιλογές, ανοιχτο, κλειστό και επιλογή αναβοσβήνει. Επιλέγω το κλειστό, κλείνω την τηλεόραση και όντως σβήνει το led. Το πρωί όμως που σηκώνομαι το βρίσκω αναμμένο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-dL- Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2 hours ago, gsisr said: Άλλη ερώτηση. Μέσα στο μενού έχει επιλογη για να μην ανάβει το led της τηλεόρασης όταν τη σβήνεις. Έχει τις επιλογές, ανοιχτο, κλειστό και επιλογή αναβοσβήνει. Επιλέγω το κλειστό, κλείνω την τηλεόραση και όντως σβήνει το led. Το πρωί όμως που σηκώνομαι το βρίσκω αναμμένο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Έχει μια ρύθμιση κάπου που λέει doze και οτι θα κάνει κάποιες ενημερώσεις όταν είναι κλειστή η τηλεόραση, για αυτό είναι αναμμένο το λαμπάκι (ρυθμίσεις/τροφοδοσία/γρήγορη εκκίνηση). Για ρυθμίσεις εικόνας προτείνω προφίλ ταινίες, 55-60 φωτεινότητα (100 σε ταινίες hdr δλδ όταν παίζουν ταινίες τέτοιου τύπου έχει άλλες ρυθμίσεις εκείνη την στιγμή) 60 χρώμα, 95 αντίθεση, 20 sharpness, 0 gamma, -4 color temp, προηγμένες ρυθμίσεις/ειδικά/χρωματικό διάστημα ενεργό και όλα τα υπόλοιπα κλειστά (δοκίμασε αμα σου αρέσει το τοπική αντίθεση στο υψηλό μόνο). Ήχος προφίλ δυναμικός με όλα τα settings χαμηλά και surround virtualizer on. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου για να δεις εικόνα καλή παίζει ρόλο και η πηγή....πχ τα κανάλια μας πως εκπέμπουν 480,,720...1080....4κ έχω μια tcl qled 43 kai mia sony 55 uhd και βλεπω μονο δορυφορικα καναλια 1080 και 4κ(εχω δορυφορικο δεκτη 4κ) ...απλα ειμαι εντυπωσιασμενος με την εικονα της ...η σονυ ειναι ενα κλικ κατω τώρα έχω βάλει στο μάτι μια 65 qledd ....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου Σίγουρα παίζει ρόλο η πηγή και το bitrate, αλλά παίζει ρόλο και το ppi. Όσο ανεβαίνεις σε ίντσες και μικραίνει το ppi, τόσο χειρότερα δείχνει, ειδικά αν κάθεσαι κοντά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Batman® Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου Παιδιά καλησπέρα μόλις αγόρασα αυτήν 4K UHD QLED 55C745 HDR (2023) το dolby vision ενεργοποιείται μόνο του; η πρέπει να το ανοίξω εγώ; παίζει dolby vision και σε κανάλια τηλεόρασης; συγνώμη είμαι λίγο άσχετος ευχαριστώ πολύ Στις 14/6/2024 στις 8:34 ΠΜ, halvas69 είπε Ευχαρίστως αν και λίγο αγγούρι με τα πολλά μενού και υπομενού. Επιλέγουμε >Ρυθμίσεις εικόνας>Εικόνα>Λειτουργία εικόνας Λειτουργία εικόνας: Τυπική Φωτεινότητα: άστο θα το πειράξουμε από αλλού παρακάτω, αλλιώς βάλτο στο 20 από τώρα Κορεσμός χρώματρος: 50 Από κάτω από το Κορεσμός είναι το υπομενού: Προηγμένες ρυθμίσεις>Ρυθμίσεις φωτεινότητας Μπουκάρουμε και επιλέγουμε τα παρακάτω Φωτεινότητα: 20 Αντίθεση: 90 Επίπεδο μαύρου: 0 Δυναμική αντίθεση : Χαμηλό Έκταση Μαύρου: Υψηλό Δυναμικη φωτεινότητα: Εκτός λειτουργείας Τοπική ρύθμιση φωτεινότητας: Υψηλό Τοπική αντίθεση: Υψηλό Gamma: 0 Πάμε πίσω ένα μενού και πατάμε στο Χρώμα Στο μενού Χρώμα, έχω ενεργοποιήσει το: Δυναμικός χρωματισμός Ξαναπάμε πίσω 1 φορά και μετά στο μενού Διαύγεια Ευκρίνεια: 50 MPEG Nr: Μεσαίο Μείωση θορύβου: Εκτός λειτουργείας Ψηφιακή ευκρίνεια: Εκτός λειτουργίας Λεπτομέρεια ακριβείας: Απενεργοποιημένο Στο μενού κίνηση Απενεργοποιημένες και οι 2 επιλογές (για αποφυγή του Soap opera effect) Τώρα για να εφραμοστούς οι αλλαγές σε όλες τις πηγές πας πάλι πίσω αλλά 2 φορές δηλαδή στο μενού Εικόνα Στο κάτω μέρος του μενού έχει την επιλογή να εφαρμοστούς οι αλλαγές σε όλες τις πηγές αλλιώς το κάνει μόνο στο mode που β΄ρισκεσαι πχ TV ή Youtube κλπ ΥΓ Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι, μετά πάτα ένα βίντεο σαν αυτό να χαρουν τα μάτια σου Να σε ρωτήσω έχει και μια επιλογή να ανοίγεις το dolby vision αλλά δεν με αφήνει γιατί; ενεργοποιείται μόνο του το dolby vision? Στις 2/6/2024 στις 9:37 ΜΜ, phanispal είπε Αυτό στη δική μου (C745) δε γίνεται πάντως. Βασικά εγώ δε βλέπω μέσω Digea, αλλά Cosmote TV. Φίλε μου έχουμε το ίδιο μοντέλο είσαι ευχαριστημένος από την tv? Επίσης το dolby vision πως το ενεργοποιείς; ενεργοποιείται μόνο του έχει μια επιλογή στο μενού να το κάνω κλικ εκεί που ειναι στο μενού διαύγεια τελευταίο αλλά δεν το τσεκάρει αν θες βοηθά με λιγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου Το Dolby Vision ενεργοποιείται αυτόματα όταν βάλεις να παίξει τέτοιο υλικό, για παράδειγμα μία ταινία/σειρά στο Netflix που παίζει σε DV. Κανάλια Digea και λοιπά συνδρομητικά ελληνικά (Cosmote, Nova) δεν έχουν DV. Εκτός από εμφανή αλλαγή στην εικόνα περίπου ένα δευτερόλεπτο αφού ξεκινήσει να παίζει, θα εμφανιστεί και μύνημα πάνω αριστερά αν θυμάμαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Batman® Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 7 ώρες πριν, phanispal είπε Το Dolby Vision ενεργοποιείται αυτόματα όταν βάλεις να παίξει τέτοιο υλικό, για παράδειγμα μία ταινία/σειρά στο Netflix που παίζει σε DV. Κανάλια Digea και λοιπά συνδρομητικά ελληνικά (Cosmote, Nova) δεν έχουν DV. Εκτός από εμφανή αλλαγή στην εικόνα περίπου ένα δευτερόλεπτο αφού ξεκινήσει να παίζει, θα εμφανιστεί και μύνημα πάνω αριστερά αν θυμάμαι καλά. Έχω βάλει να δω YouTube με περιεχόμενο dolby vision και πάνω αριστερά όταν ξεκινάει με βγάζει ένδειξη hdr 10 σε κάποια όπως λες για λίγο η την ένδειξη HLG αυτά είναι το dolby vision? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-dL- Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 3 minutes ago, Batman® said: Έχω βάλει να δω YouTube με περιεχόμενο dolby vision και πάνω αριστερά όταν ξεκινάει με βγάζει ένδειξη hdr 10 σε κάποια όπως λες για λίγο η την ένδειξη HLG αυτά είναι το dolby vision? Όταν πάνω αριστερά λέει HD10 & HDR10+ ή HLG ή DV σε ενημερώνει για το ποιό mode θα ενεργοποιηθεί. Άμα κάνεις αναζήτηση στο youtube Dolby digital θα σου βγάλει βίντεο με αυτή την ρύθμιση ή με HDR+ κλπ. Ενημερωτικά αμα κάνεις παύση, κάθε ένα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στο μενού εικόνα που μπορείς να φτιάξεις όπως σου αρέσει. Δεν έχουν όλες οι τηλεοράσεις όλες τις επιλογές, η 50p635 που έχω έχει μόνο HDR απλό & HLG. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Batman® Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 13 λεπτά πριν, -dL- είπε Όταν πάνω αριστερά λέει HD10 & HDR10+ ή HLG ή DV σε ενημερώνει για το ποιό mode θα ενεργοποιηθεί. Άμα κάνεις αναζήτηση στο youtube Dolby digital θα σου βγάλει βίντεο με αυτή την ρύθμιση ή με HDR+ κλπ. Ενημερωτικά αμα κάνεις παύση, κάθε ένα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στο μενού εικόνα που μπορείς να φτιάξεις όπως σου αρέσει. Δεν έχουν όλες οι τηλεοράσεις όλες τις επιλογές, η 50p635 που έχω έχει μόνο HDR απλό & HLG. Ευχαριστώ πολύ αυτό εδώ τι είναι; που δεν με αφήνει να το ενεργοποιήσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Batman® Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Βρε παιδιά αυτό στην tcl τι είναι; και δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gogotsa Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου To stremio το εχετε περασει? Σας παιζει καλα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-dL- Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, Batman® said: Βρε παιδιά αυτό στην tcl τι είναι; και δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω; Κάποιες ρυθμίσεις δεν μπορείς να τις πειράξεις όταν είναι ενεργοποιημένο το προφίλ HDR doldy vision κλπ. Αυτό που δείχνεις είναι ενεργοποιημένο και στο υψηλό και δεν μπορείς να το κλείσεις. Είναι μάλλον dolby vision και φτιάχνει την διαφορά εαν βλέπεις χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο, κάνει δλδ η τηλεόραση upscale και αφαιρεί η ρύθμιση εαν υπάρχουν particles απο χαμηλό bitrate. Το "λεπτομέρειες ακρίβειας" πρέπει να μπορείς να το ενεργοποιήσεις. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από -dL- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Batman® Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Το λεπτομερειες ακριβείας δεν με αφήνει να το ενεργοποιήσω σε σένα σε αφήνει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα