Προς το περιεχόμενο

TCL TV γενική συζήτηση

Satzik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα, φρεσκος κατοχος TCL 75P635. καλως ηρθα επισημα στην παρεα σας. μετα το πρωτο power on και αφου σιγουρευτηκα (ευτυχως γιατι το ειχα αγχος) οτι ολα καλα με το πανελ, θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν καποια must to do ρυθμισεων? ισως καποιος στανταρ οδηγος ρυθμισεων για τα χρωματα, γιατι καπου διαβασα οτι γενικα τα εργοστασιακα δεν ειναι και οτι καλυτερο. σαν πρωτη ρυμθμιση εβαλα δυναμικη εικονα μεχρι να το ψαξω περισσοτερο.

επισης εφαγα την πρωτη κρυαδα που φανταζομαι δεν μπορω να κανω κατι αλλα ας το αναφερω. εχω ηχομπαρα LG μεσω οπτικης ινας. Δυστυχως με αφηνει να αυξομειωσω την ενταση μονο με το χειριστηριο της ηχομπαρας, υπαρχει καποιο workaround/ρυθμιση για να μπορω να ελεγχω την ενταση απο το χειριστηριο της τηλεορασης?

Επεξ/σία από greekboy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, greekboy είπε

καλημερα, φρεσκος κατοχος TCL 75P635. καλως ηρθα επισημα στην παρεα σας. μετα το πρωτο power on και αφου σιγουρευτηκα (ευτυχως γιατι το ειχα αγχος) οτι ολα καλα με το πανελ, θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν καποια must to do ρυθμισεων? ισως καποιος στανταρ οδηγος ρυθμισεων για τα χρωματα, γιατι καπου διαβασα οτι γενικα τα εργοστασιακα δεν ειναι και οτι καλυτερο. σαν πρωτη ρυμθμιση εβαλα δυναμικη εικονα μεχρι να το ψαξω περισσοτερο.

επισης εφαγα την πρωτη κρυαδα που φανταζομαι δεν μπορω να κανω κατι αλλα ας το αναφερω. εχω ηχομπαρα LG μεσω οπτικης ινας. Δυστυχως με αφηνει να αυξομειωσω την ενταση μονο με το χειριστηριο της ηχομπαρας, υπαρχει καποιο workaround/ρυθμιση για να μπορω να ελεγχω την ενταση απο το χειριστηριο της τηλεορασης?

Καλησπέρα.

Πήρα την ίδια αλλά σε 43".

Τα χρώματα όντως δεν με ενθουσίασαν.

Προσωπικά, κατέληξα μέχρι στιγμής στις εξής ρυθμίσεις, για χρήση σε συνήθως σκοτεινό περιβάλλον:

Λειτουργία εικόνας: Τυπική

1) Ρυθμίσεις φωτεινότητας

Φωτεινότητα: 50

Αντίθεση: 100

Επίπεδο μαύρου: 50

Δυναμική αντίθεση/Έκταση μαύρου/Δυναμική φωτεινότητα/Τοπική αντίθεση: εκτός λειτουργίας 

Gamma: 0

2) Χρώμα

Κορεσμος χρώματος: 60

Χροια: 50

Δυναμικός χρωματισμος: off

Θερμοκρασία χρώματος: κανονικό

3) Διαύγεια

Ευκρίνεια: 50

MPEG Nr/Μείωση θορυβου/Ψηφιακή ευκρίνεια: εκτός λειτουργίας

Επεξ/σία από nk9
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/06/2024 at 15:59, SergioX said:

Καλησπέρα, επειδή είναι αρκετές οι σελίδες του τοπικ...έχει κανείς την C805 ώστε να μου πει εντυπώσεις?

Ευχαριστώ 

εχω την 50αρα εδω κ καποιους μηνες.
ps5, ταινιες (και απο native εφαρμογες/πλατφορμες και απο pc), κτλ...

αν η χρηση σου ειναι κατι αντιστοιχο, παρτην διχως δισταγμο.

Επεξ/σία από sleepychris
  • Thanks 1

Για εξωτερικους δισκους που εγινε ερωτηση, υποστηριζει NTFS, αλλα παραδοξως δε υποστηριζει exFAT. Με παιδεψε με ενα δισκο και τελικα επρεπε να το κανω format σε NTFS για να μπορεσω να το χρησιμοποιησω.

Στις 6/6/2024 στις 3:59 ΜΜ, SergioX είπε

Καλησπέρα, επειδή είναι αρκετές οι σελίδες του τοπικ...έχει κανείς την C805 ώστε να μου πει εντυπώσεις?

Ευχαριστώ 

Πήρα την 65άρα πριν μερικε΄ς ημέρες καθώς μου πέθανε η 55" Sony που είχα.

Out of the box είναι meh, αλλά αν κάτσεις να την ρυθμίσεις και να βγάλεις όλα τα ΑΙ φίλτρα είναι καταπληκτική.

Το δε μαύρο της είναι ότι κοντινότερο έχω δει σε oled.

Καλορίζικη θα σου πω από τώρα 😄

• Thanks 1

Μπήκε αναβάθμιση στην 50p635 v8-r51at01-lf1v107 27.5.2024.

Πρώτες εντυπώσεις περίεργες...

Μου άλλαξε την εμφάνιση στις λεπτομέρειες των καναλιών και την εμφάνιση του προγράμματος. Δεν μου πολύ αρέσει. Επίσης πρόσθεσε κάποια κανάλια ροής/streaming που δουλεύουν με το ίντερνετ και εχουν μπερδευτεί με τα υπόλοιπα κανάλια και δεν μπορείς να τα κρύψεις παρά μόνο να μαρκάρεις τα κανάλια που θέλεις ως αγαπημένα.

Έχει βρει κανείς λύση?

5 ώρες πριν, halvas69 είπε

Πήρα την 65άρα πριν μερικε΄ς ημέρες καθώς μου πέθανε η 55" Sony που είχα.

Out of the box είναι meh, αλλά αν κάτσεις να την ρυθμίσεις και να βγάλεις όλα τα ΑΙ φίλτρα είναι καταπληκτική.

Το δε μαύρο της είναι ότι κοντινότερο έχω δει σε oled.

Καλορίζικη θα σου πω από τώρα 😄

Μπορείς να μοιραστείς τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει αν είναι εύκολο? 

Όσοι κάνατε αναβάθμιση, δεν θα δείτε διαφορά μέχρι να κάνετε επανεκκίνηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους.

Σκεφτομαι να παρω αυτην-> https://www.skroutz.gr/s/52032860/TCL-Smart-Tileorasi-43-4K-UHD-QLED-43C61B-HDR-2024.html στους γονεις μου (επειδη ειναι μοντελο του 2024) οι οποιοι δεν εχουν καμια ιδιαιτερη απαιτηση. Μονο Ελληνικα καναλια βλεπουν και ο πατερας μου καμια φορα λιγο you tube και αθλητικα μεσω μιας εφαρμογης. Δεν τους ενδιαφερουν ουτε τα σουπερ χρωματα, ουτε ο σουπερ ηχος, ουτε HDR, ουτε games, ουτε τιποτα.

Αυτο που θελω μονο ειναι να εχει μια Α αξιοπιστια, να μην σερνετε τελειως και να μην εχει θεμα στο wifi.

Απο service πως παει η αντιπροσωπεια της TCL? Παρ'ολο που θα την παρω απο το skroutz, οποτε θα αναλαβουν εκεινοι το οτιδηποτε, θελω να ξερω γιατι οπως καταλαβαινετε εγω θα τα ακουσω αν παει κατι στραβα..

Επεξ/σία από ardi21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...