Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Ψάχνω κομμάτια για να στήσω το καινούριο μου pc. Η χρήση που θα του κάνω είναι λίγο πολύ απο όλα, coding, game development με unreal 5, χρήση Blender, gaming και casual χρήση. Θέλω να χρησιμοποιήσω intel cpu και ddr5.

Γενικά χρειάζομαι κάτι δυνατό για να δουλεύω αλλά και να χρησιμοποιώ στον ελεύθερο χρόνο μου.

Απο ότι έχω δει ο i7 12700k είναι καλό value for money για την χρήση που θέλω να του κάνω και σκεύτομαι για τα παρακάτω parts:

cpu:     Intel Core i7-12700K 3.6 GHz 12-Core

cpu cooler:     Thermaltake TH240 ARGB Sync 59.28

mobo:     MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI

ram:     G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-6400 CL32

Storage:     Western Digital Black SN850 500 GB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Solid State Drive (+ 1 sata ssd και 1 hdd απο προηγούμενο build)

case:     Deepcool CK560 ATX Mid Tower

psu:     Corsair RM850x (2021) 850 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply

gpu: Θα προστεθεί στο build σε μερικούς μήνες, για την ώρα έχω την gtx 970 απο παλιότερο build

Κάποια γνώμη για τα parts που σκέφτομαι; Ειδικά για την ram σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω τόσα παραπάνω χρήματα ή εάν αξίζει να πάω σε κάποια επιλογή τύπου G.Skill Ripjaws S5 32 GB ή Corsair Vengeance 32 GB στα 5600. Επίσης τί πιστεύετε για τον m2 ; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια!

Δημοσ.
22 ώρες πριν, kwstis1989 είπε

Γειά σας,

Ψάχνω κομμάτια για να στήσω το καινούριο μου pc. Η χρήση που θα του κάνω είναι λίγο πολύ απο όλα, coding, game development με unreal 5, χρήση Blender, gaming και casual χρήση. Θέλω να χρησιμοποιήσω intel cpu και ddr5.

Γενικά χρειάζομαι κάτι δυνατό για να δουλεύω αλλά και να χρησιμοποιώ στον ελεύθερο χρόνο μου.

Απο ότι έχω δει ο i7 12700k είναι καλό value for money για την χρήση που θέλω να του κάνω και σκεύτομαι για τα παρακάτω parts:

cpu:     Intel Core i7-12700K 3.6 GHz 12-Core

cpu cooler:     Thermaltake TH240 ARGB Sync 59.28

mobo:     MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI

ram:     G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-6400 CL32

Storage:     Western Digital Black SN850 500 GB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Solid State Drive (+ 1 sata ssd και 1 hdd απο προηγούμενο build)

case:     Deepcool CK560 ATX Mid Tower

psu:     Corsair RM850x (2021) 850 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply

gpu: Θα προστεθεί στο build σε μερικούς μήνες, για την ώρα έχω την gtx 970 απο παλιότερο build

Κάποια γνώμη για τα parts που σκέφτομαι; Ειδικά για την ram σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω τόσα παραπάνω χρήματα ή εάν αξίζει να πάω σε κάποια επιλογή τύπου G.Skill Ripjaws S5 32 GB ή Corsair Vengeance 32 GB στα 5600. Επίσης τί πιστεύετε για τον m2 ; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια!

Επίσης έριξα μια ματιά σημερα και στον i5 13600k, έχετε κάποια ιδέα συγκριτικά με τον 12700k ;

Δημοσ.

Γιατί να ξοδευτείς τόσο στις μνήμες και στο motherboard και να πας σε ddr5 ενώ θα μείνεις με cpu προηγούμενης γενιάς;

Για τον σκληρό βάλε 1tb, μικρή διαφορά στην τιμή, προσωπικά θα πήγαινα σε επιλογή nvme με 2 tb με παρόμοιο κόστος

Δημοσ.

Νομίζω ότι εκτός από νεότερος είναι και καλύτερος σχεδόν σε όλα ο 13600k, οπότε εφόσον έχει την ίδια ή χαμηλότερη τιμή πας εκεί.

Για τη ram κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει το premium ακόμα, εκτός αν έχεις βρει συγκριτικά σε προγράμματα που χρησιμοποιείς που να κάνει ουσιαστική διαφορά η μεγαλύτερη ταχύτητα.

Για τον m.2, προσωπικά θα κοιτούσα για 1tb nvme. Αντί για 500gb του 850 που παίρνεις με 85€ περίπου μπορείς να πάρεις 1tb kingston kc 3000 από γνωστό κατάστημα με 10-15€ παραπάνω.

Δημοσ.

Σκεφτόμουν ότι θα ήταν καλύτερο για μελλοντική αναβάθμιση. Επίσης είναι και ένας απο τους λόγους που κοιτάω τον 13600k, αφου είδα οτι έχει παρόμοιες και καλύτερες επιδόσεις με τον 12700k και είναι και 13ης γενιάς και είναι και πιο οικονομικός.

3 λεπτά πριν, raul7 είπε

Νομίζω ότι εκτός από νεότερος είναι και καλύτερος σχεδόν σε όλα ο 13600k, οπότε εφόσον έχει την ίδια ή χαμηλότερη τιμή πας εκεί.

Για τη ram κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει το premium ακόμα, εκτός αν έχεις βρει συγκριτικά σε προγράμματα που χρησιμοποιείς που να κάνει ουσιαστική διαφορά η μεγαλύτερη ταχύτητα.

Για τον m.2, προσωπικά θα κοιτούσα για 1tb nvme. Αντί για 500gb του 850 που παίρνεις με 85€ περίπου μπορείς να πάρεις 1tb kingston kc 3000 από γνωστό κατάστημα με 10-15€ παραπάνω.

Ναι και εγώ αυτό σκεφτόμουν για την cpu και την ram. Για τον nvme όντως είναι μικρή η διαφορά στην τιμή, ευχαριστώ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...