SpiderAang Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, bep1995 είπε υπαρχει ενα ωραιο site που μετραει το ping σε πολλες χωρες παγκοσμιος σε ενα test μονο. εγω ειμαι με nova 200 FTTH και μου βγαζει τα παρακατω αποτελεσματα World Ping Test - global ping test - www.meter.net οποιος θελει ας το τρεξει ετσι για να εχουμε μια εικονα και τι γινεται με τους αλλους παροχους. Με αφορμή αυτό, μου ήρθε η φαεινή ιδέα της δημιουργίας αυτού του θέματος ώστε να μαζευτούν κάποια στοιχεία από τις υπηρεσίες που μας παρέχουν οι πάροχοι. Ώστε να βοηθήσουμε κάποιους που ψάχνουν πάροχο, τρόπους σύνδεσης εξοπλισμών, σταθερότητα σύνδεσης, τιμές, ταχύτητες κλπ.. με τα ανάλογα αποτελέσματα σε SpeedTest/World Ping Test. Έψαξα φυσικά λίγο να δω εάν υπάρχει κάτι παρόμοιο και δεν βρήκα κάτι. Οπότε όποιος θέλει μπορεί μπορεί να αντιγράψει τα παρακάτω από το spoiler και να τα συμπληρώσει. Καλό θα ήταν τα speed/ping test να γίνονται κατευθείαν από κάποια lan πόρτα του router και σε νεκρής ώρας που δεν υπάρχει αιχμή πολλές συσκευές συνδεμένες. Spoiler Πόλη: - Πάροχος: - Πακέτο: - Internet: - Τηλεφωνία:- τιμή: - Tέλος ενεργοποίησης: - Ημερομηνία σύνδεσης: - Σταθερότητα Δικτύου: - Τύπος σύνδεσης: - Δικός μου εξοπλισμός: - Εξοπλισμός παρόχου: - Τύπος σύνδεσης Εξοπλισμών: Κύριο modem/router: - Δευτερεύον router: - Σύνδεση Μεταξύ των δύο router: - Άλλος τύπος σύνδεσης: - Τρόπος σύνδεσης κατά το SpeedTest/World Ping: - SpeedTest: - World Ping Test: - Πόλη: Θεσσαλονίκη Πάροχος: NICTECH Communications Πακέτο: Family Basic Internet: 35mbps Download & 10mbps Upload Τηλεφωνία: Δεν σου παρέχει. τιμή: 98€/6μηνο Tέλος ενεργοποίησης: 40€ Ημερομηνία σύνδεσης: 2018-2022 Σταθερότητα Δικτύου: Συχνές διακοπές μόνο σε βροχές και αέρα Τύπος σύνδεσης: Ασύρματο Internet Δικός μου εξοπλισμός: Xiaomi Mi Router 4C/3 TpLink-Powerlines Εξοπλισμός παρόχου: Δεν μου έδωσε/ δεν ζήτησα Τύπος σύνδεσης Εξοπλισμών: Κύριο modem/router: Xiaomi Mi Router 4C Δευτερεύον router: - Σύνδεση Μεταξύ των δύο: - Άλλος τύπος σύνδεσης: 1 powerline στον διπλανό διαμέρισμα(γείτονας). Τρόπος σύνδεσης κατά το SpeedTest/World Ping: Powerline SpeedTest: World Ping Test: Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από SpiderAang 1
bep1995 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Χαίρομαι που το post μου, σου έδωσε αυτή την ιδέα !! Θα το γράψω και εγώ όταν θα έχω χρόνο !! 1
mphxths Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Sorry που θα γινω ο party pooper που λενε και στο χωριο μου , αλλα τετοια στοιχεια δεν εχουν πρακτικη αξια. Η διαθεσιμοτητα και η αποδοση μιας γραμμης δεν ειναι ιδια σε μια ολοκληρη πολη. Αρα το "Θεσσαλονικη" δεν λεει κατι. Ακομα και στον ιδιο δρομο πολλες φορες διαθεσιμοτητα και αποδοση διαφερει απο σπιτι σε σπιτι. Εγω για παραδειγμα , με το ζορι πιανω 100mbps (ουτε καν δηλ , 80κατι πιανω) και 2 δρομους παρακατω , δηλ 150 μετρα πιο περα , υπαρχει διαθεσιμοτητα και για 200αρα γραμμη μιας και εκει ειναι η καμπινα. Επισης ο εξοπλισμος του καθενος , καθως και οι συσκευες εντος σπιτιου , διαφοροποιουν τα στοιχεια... Δηλ , τι νοημα εχει να πω οτι το δικο μου modem (οχι του παροχου) αποδιδει τοσο , οταν καποιος που θα διαβασει το ποστ , μπορει να εχει καποιο αλλο ? Δεν αναφερομαι καν στην καλωδιωση που υποτιθεται οτι θα πρεπει να ειναι η προβλεπομενη , για να εχει καν ουσια ενα τετοιο εγχειρημα. 1
SpiderAang Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, mphxths είπε τι νοημα εχει να πω οτι το δικο μου modem (οχι του παροχου) αποδιδει τοσο Συμφωνώ σε όλα όσα λες, αλλά για όλα τα ζητήματα που υπάρχουν εδώ στο forum όσον αφορά το δίκτυο, αναγράφουνται πολλαπλές φορές τι έχει ο κάθε ένας και το πως και το τι..😂 για να μπορέσουν να βγάλουν μια άκρη. Επίσης για τον εξοπλισμό ίσως να μην έχει κάποιος σπίτι του και να μην γνωρίζει αν θα του δώσει ο πάροχος. Το Θεσσαλονίκη λέει ξεκάθαρα ότι ο πάροχος που βρίσκομαι είναι διαθέσιμο σε αυτή την πόλη(κάποιοι γνωρίζουν μόνο τους cosmote/vodafone/nova/wind εγώ σώθηκα όταν εμεθα για Nictech όταν δεν υπήρχε διαθεσιμότητα το 2018 στην περιοχή μου στους άλλους παροχους) και άλλα πολλά μπορεί να σημαίνει όχι μόνο η ποιότητα της σύνδεσης. Μην γεμίζουμε με άσχετα μηνύματα το θέμα. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από SpiderAang
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα