Προς το περιεχόμενο

Levono gaming laptop δε φορτίζει καλά

star12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον καλά χριστουγεννα Εδώ και καιρό έχω ένα θέμα με το gaming λαπτοπ της Λεβονο y520  .ο φορτιστής που συνδέεται με το power socket του λαπτοπ ,χάνει σύνδεση ,και πρέπει να πιέζω το καλώδιο ,για να φορτίσει  .οταν είναι κλειστό  και πιέζω  το φορτιστή ,,ανάβει το λαμπάκι Ότι .φορτίζει ,όταν είναι ανοιχτό ακόμα και αν το λαμπάκι ανάψει και είναι ακίνητο το λαποτοπ ,σταματά η φόρτιση 

ο φορτιστής είναι καινούριος και δεν έχει φθορές η χτυπήματα,αρα δεν είναι θέμα φορτιστή 

εψαξα για λύσεις στο google ,και είδα πως πολλοί το χουν αυτό το θέμα με τα legion της λεβονο ,και το πρόβλημα λένε είναι είτε έχει  χαλάσει η τρυπιτσα που συνδέεται ο φορτιστής ,και πρέπει να αλλαχθεί η μητρική ,γιατί είναι μέρος της μητρικής το socket , η θέμα μπαταρίας 

θα το πάω σέρβις δυστηχως μετα τις γιορτές .,αλλά ειπαρχει κανείς να γνωρίζει , πιο είναι το ακριβές θέμα που έχει το λαπτοπ ?? Καπιος που να το χει και να χε αυτό το πρόβλημα .δε θελω να μου φύγουν κοντά στα 100 πχ και να μη γίνει τίποτα τέλος 

Επεξ/σία από star12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το βύσμα φόρτισης είναι το τετράγωνο κίτρινο σε σχήμα usb της Lenovo, είναι αρκετά προβληματικό καθώς πολύς κόσμος το έβαζε κατά λάθος σε θύρα usb και δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Ευτυχώς νομίζω ότι δε κυκλοφορούν πια λάπτοπ με τέτοιο βύσμα.

Έτσι όπως το περιγράφεις, μάλλον δεν κάνει καλή επαφή ο φορτιστής με τη θύρα φόρτισης του λάπτοπ. Από το λίγο που έψαξα, φαίνεται ότι το βύσμα φόρτισης στο y520 δεν είναι πάνω στη μητρική, αλλά συνδέεται με καλώδιο. Αυτό είναι μάλλον καλό νέο για σένα, καθώς αν όντως έχει πρόβλημα το βύσμα φόρτισης (που στην ουσία είναι καλώδιο) αλλάζεις μόνο το καλώδιο (κόστος καλωδίου γύρω στα 15-20€ από Ελλάδα). Δε χρειάζεται καμία επέμβαση στη μητρική.

Σε αυτό εδώ το βίντεο μπορείς να δεις πώς θα βγάλεις το καλώδιο. Γύρω στο 4ο λεπτό φαίνεται το καλώδιο. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος όμως, μην το προσπαθήσεις, μπορεί να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.

Πάντως πριν το ανοίξεις ή το δώσεις σε τεχνικό, μπορείς να κοιτάξεις 2 πράγματα.

1) Με το φακό του κινητού δες το βύσμα φόρτισης του φορτιστή, αν φαίνεται το πιν στραβωμένο/σπασμένο. Αντίστοιχα δες και τη θύρα φόρτισης του λάπτοπ αν φαίνεται κάτι μη φυσιολογικό.

2) Αν μπορείς να βρεις φορτιστή με ίδιο βύσμα, ίδια Volt, και ίδια ή περισσότερα Ampere (ή Watt), δοκίμασε, μήπως είναι θέμα του φορτιστή, αν και βάσει της περιγραφής σου μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Υ.Γ. Εννοείται ότι όλα αυτά που γράφω είναι λογικές υποθέσεις βάσει της περιγραφής σου. Δεν έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ και δε μπορώ να εγγυηθώ ότι κάτι από αυτά θα σου λύσει το πρόβλημα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2022 στις 12:08 ΜΜ, star12 είπε

Πρώτον καλά χριστουγεννα Εδώ και καιρό έχω ένα θέμα με το gaming λαπτοπ της Λεβονο y520  .ο φορτιστής που συνδέεται με το power socket του λαπτοπ ,χάνει σύνδεση ,και πρέπει να πιέζω το καλώδιο ,για να φορτίσει  .οταν είναι κλειστό  και πιέζω  το φορτιστή ,,ανάβει το λαμπάκι Ότι .φορτίζει ,όταν είναι ανοιχτό ακόμα και αν το λαμπάκι ανάψει και είναι ακίνητο το λαποτοπ ,σταματά η φόρτιση 

ο φορτιστής είναι καινούριος και δεν έχει φθορές η χτυπήματα,αρα δεν είναι θέμα φορτιστή 

εψαξα για λύσεις στο google ,και είδα πως πολλοί το χουν αυτό το θέμα με τα legion της λεβονο ,και το πρόβλημα λένε είναι είτε έχει  χαλάσει η τρυπιτσα που συνδέεται ο φορτιστής ,και πρέπει να αλλαχθεί η μητρική ,γιατί είναι μέρος της μητρικής το socket , η θέμα μπαταρίας 

θα το πάω σέρβις δυστηχως μετα τις γιορτές .,αλλά ειπαρχει κανείς να γνωρίζει , πιο είναι το ακριβές θέμα που έχει το λαπτοπ ?? Καπιος που να το χει και να χε αυτό το πρόβλημα .δε θελω να μου φύγουν κοντά στα 100 πχ και να μη γίνει τίποτα τέλος 

Φυσικα και αλλαζει το βυσμα της τροφοδοσιας και ας ειναι πανω στην μητρικη απλα ολες η σχεδον ολες οι εταιριες δεν χρησιμοποιουν κολητηρι, και δεν μιλαμε για υπολογιστες μονο και τηλεορασεις σχεδον παντου αλλαζουν πλακετες.

Απλα πρεπει να πας σε εναν καλο τεχνικο.

Γραψε το μοντελο ακριβως που εχεις το γραφει απο κατω γιατι οπως βλεπω το Y520 ειναι με καλωδιο το power jack

Επεξ/σία από LLLEFTERIS

12 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Φυσικα και αλλαζει το βυσμα της τροφοδοσιας και ας ειναι πανω στην μητρικη απλα ολες η σχεδον ολες οι εταιριες δεν χρησιμοποιουν κολητηρι, και δεν μιλαμε για υπολογιστες μονο και τηλεορασεις σχεδον παντου αλλαζουν πλακετες.

Απλα πρεπει να πας σε εναν καλο τεχνικο.

Γραψε το μοντελο ακριβως που εχεις το γραφει απο κατω γιατι οπως βλεπω το Y520 ειναι με καλωδιο το power jack

Για το δωσα και τελικά μου το φτιάξανε χωρίς να ναι μεγάλη τιμή ευτηχως .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...