Προς το περιεχόμενο

Οπτική ίνα και powerline

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας 

Χρονια πολλά σε όλλους και καλές γιορτές.

Αρχικά έχω cosmote 100 fiber και Tv. Λόγο του ότι η οπτική έφτασε έως είσοδο του σπιτιού στον διάδρομο κσι το wifi δεν καλύπτει έως το Σαλονικα αλλά και δυο δωμάτια την λύση μου την έδωσαν 4 power line 2 TL-PA7017P το ένα είναι στο router και το άλλο στο tv box και 2 TL-PA4010P στα pc. Ένα χρόνο δεν είχα κανένα θέμα και οι υπολογιστές είχαν Ίντερνετ και το tv box της cosmote. 
Εχει μια βδομάδα γίνετε ο κακός χαμός συνέχει έχουν αποσυνδέσεις και το μποξ και τα pc. 
επικοινώνησα με εξυπηρέτηση μου είπαν βλέπουν ότι η γραμμή είναι σταθερή και ότι φταίνε τα powerline και για ποιο λόγο δεν ανοίγω το wifi. 
δεν έβγαλα άκρη απρόθυμη να βοηθήσουν 

μηπως μπορεί κάποιος έχει κάποια ιδέα τι έχει γίνει ξαφθνικα ή αν μπορώ να κάνω κάτι 

Ευχαριστω 

Επεξ/σία από naftakiTh
Δημοσ.

Θελετε οπτικες ινες αλλα τα σπιτια σας ειναι τεχνολογία του 80', τα συγχρονα σπίτια θέλουν δομημένη καλωδίωση, ξεκινά λοιπόν σιγα σιγα να δεις πως θα περάσεις παντού μέσα στο σπίτι καλώδια.

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικά την ίνα που την κουμπώνεις απο ont σε powerline ή σε router και μετά σε pl? Εγώ όταν είχα αποσυνδέσεις, μέσα απο την εφαρμογή του κινητού ή απο το pc πέρασα κωδικό ώστε να μην αποσυνδέονται γιατί προσπαθούν να συγχρονίσουν με το default password συγχρονισμού. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν κάποιο γειτονικό διαμέρισμα έχει powerline, με αποτέλεσμα το password συγχρονισμού να είναι ίδιο σε όλα. tpPLC(windows/android/iOS)

• Thanks 1
Δημοσ.

Αρχικά η οπτική πάει σε ένα κουτάκι της hawai και από εκεί πάει με καλώδιο ethernet στο ρουτερ και από το ρουτερ σε ένα powerline .

EA735672-A8F2-4E5D-98EC-37C6DD3B3D68.jpeg

1540F95E-1179-480B-8274-363113347A56.jpeg

Δημοσ.
11 ώρες πριν, naftakiTh είπε

Εχει μια βδομάδα γίνετε ο κακός χαμός συνέχει έχουν αποσυνδέσεις και το μποξ και τα pc. 

Τι άλλαξε στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού; Μπήκε κάποια νέα ηλεκτρική συσκευή; Μήπως οφείλετε σε τυχόν νέα φωτιστικά π.χ. λόγω χριστουγεννιάτικου στολισμού;

Πολλά πράγματα μπορεί να επηρεάζουν τα PLC και χρειάζεται να γίνουν πολλές δοκιμές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση για να βρεθεί το αίτιο.

11 ώρες πριν, naftakiTh είπε

δεν έβγαλα άκρη απρόθυμη να βοηθήσουν 

Απόλυτα λογικό και κατανοητό. Δίνουν πληροφορίες αποκλειστικά για δικές τους συσκευές. Το ίδιο ισχύει παντού στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Θελετε οπτικες ινες αλλα τα σπιτια σας ειναι τεχνολογία του 80', τα συγχρονα σπίτια θέλουν δομημένη καλωδίωση, ξεκινά λοιπόν σιγα σιγα να δεις πως θα περάσεις παντού μέσα στο σπίτι καλώδια.

Έχω κάπου 2 χρόνια που έχω κάνει την πρόταση στο insomnia να αφαιρεθεί από τον τίτλο του φόρουμ το "powerline", γιατί παρακινεί και ενθαρρύνει τους λιγότερο έμπειρους ανθρώπους που αναζητούν δικτυακές λύσεις να σχηματίζουν λανθασμένες αντιλήψεις και προσδοκίες από 1 τεχνολογία που πρέπει να χρησιμοποιείται ως τελευταία - πρόχειρη λύση. Δεν εισακούστηκα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 Devolo powerlines έπαιζαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε 100ρα γραμμή χωρίς αποσυνδέσεις και μάλιστα σε τριφασική γραμμή. 

Έχω αλλάξει πλέον σε καλώδια και wifi mesh αλλά 3 από αυτά συνυπάρχουν χωρίς κανένα πρόβλημα.... Τα tplink στο σπίτι στο χωρίο είχαν κάποιες αποσυνδέσεις....

Επεξ/σία από harris78
  • Thanks 1
  • Λύση
Δημοσ.
On 26/12/2022 at 04:13, eliasbats said:

Έχω κάπου 2 χρόνια που έχω κάνει την πρόταση στο insomnia να αφαιρεθεί από τον τίτλο του φόρουμ το "powerline", γιατί παρακινεί και ενθαρρύνει τους λιγότερο έμπειρους ανθρώπους που αναζητούν δικτυακές λύσεις να σχηματίζουν λανθασμένες αντιλήψεις και προσδοκίες από 1 τεχνολογία που πρέπει να χρησιμοποιείται ως τελευταία - πρόχειρη λύση. Δεν εισακούστηκα.

τα powerlines οπως και το ασυρματο δικτυο παιζουν μια χαρα οταν ξερεις τα συν και τα πλην

On 25/12/2022 at 19:26, naftakiTh said:

Αρχικά η οπτική πάει σε ένα κουτάκι της hawai και από εκεί πάει με καλώδιο ethernet στο ρουτερ και από το ρουτερ σε ένα powerline .

EA735672-A8F2-4E5D-98EC-37C6DD3B3D68.jpeg

1540F95E-1179-480B-8274-363113347A56.jpeg

κατεβασε το tpplc και δες τι γινεται.κανε generate new password

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/12/2022 στις 4:13 ΠΜ, eliasbats είπε

Παιδιά μη γενικεύετε, το powerline είναι λύση σωτηρίας για να μη σκάψεις το σπίτι για δομημένη καλωδίωση που είναι το ιδανικό.  Χρησιμοποιώ powerline για πολλά χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μήπως πρέπει να δοκιμάσετε πιό αξιόπιστες εταιρίες κατασκευής με καλό όνομα στο συγκεκριμένο προϊόν. Σίγουρα και αλλοι παράγοντες να επηρεάζουν την απόδοσή τους.  Δεν χρειάζονται αφορισμοί για τα powerline πριν ψάξεις εξαντλητικά το πρόβλημα. 

• Like 3
Δημοσ.
5 minutes ago, PanosKs said:

Παιδιά μη γενικεύετε, το powerline είναι λύση σωτηρίας για να μη σκάψεις το σπίτι για δομημένη καλωδίωση που είναι το ιδανικό.  Χρησιμοποιώ powerline για πολλά χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μήπως πρέπει να δοκιμάσετε πιό αξιόπιστες εταιρίες κατασκευής με καλό όνομα στο συγκεκριμένο προϊόν. Σίγουρα και αλλοι παράγοντες να επηρεάζουν την απόδοσή τους.  Δεν χρειάζονται αφορισμοί για τα powerline πριν ψάξεις εξαντλητικά το πρόβλημα. 

και το mesh και το Powerlines οπως και repeaters κτλ εχουν ερθει για να καλυπτουν διαφορες αναγκες.το καθενα εχει τα συν και τα πλην του.  και το powerline εχει τους περιορισμους του οπως και ολες οι τεχνολογιες.οπως σωστα ειπες αυτος δεν ειναι λογος για να ριχνουμε μαυρο. σε πολλες περιπτωσεις εχει βοηθησει πολυ κοσμο αλλα ναι δεν μπορει να καλυψει ολα τα σεναρια.εχω δει και σπιτια που δεν επαιξε καν το powerline. οπως εχω δει και σπιτι που δεν επαιζε σωστα με mesh wifi αφου ηταν 240 Plus τετραγωνικα.εκει μονο το καλωδιο εσωζε την κατασταση.ειχε και mesh ειχε και powerline αλλα και τα δυο μαυρα χαλια.

και ναι το powerline παραμενει μια τεχνολογια οποτε δεν θα φυγει απο το ινσομνια .οπως και γινονται κανονικα reviews σε powerlines .εχουν γινει σε fritz και σε tp link και σε devolo και εχουν αναφερθει τα θετικα και τα αρνητικα μεσα στο review

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 25/01/2023 at 11:33, eliasbats said:

πολλα μπορει να φταινε.απο μια συσκευη.απο λαθος τοποθετηση.απο μαρκα καψε με κτλ. γενικως ναι δεν ειναι η σιγουρη λυση. παρα πολλοι επισης δεν κανουν τα firmware updates

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...