profile Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Το τελευταίο διάστημα προγράμματα κλείνουν μόνα τους, Broswer κλείνουν , παιχνίδια κρεμάνε. Όχι πολύ συχνά. 2-3 φορές την ήμερα. Την τελευταία εβδομάδα άρχισαν τα BSOD. 1-2 την ημέρα. Διαβάζω με Bluescreenview το Minidump αρχείο και βλέπω κόκκινο το ntoskrnl.exe . Οπότε αρχίζω την έρευνα και κάνω όλα αυτά: How To Fix A ntoskrnl.exe Error Quickly? (errorcodeguru.com) Όλα οκ. Σήμερα κάνω και το MemTest86. Αποτέλεσμα FAIL . Σύστημα με windows 7. M/B Z87, CPU i7 4790K, GPU gtx 1070Ti, PSU Corsair RM650W, RAM 4x4gb 1600mhz. Όλα αυτά δουλεύουν άψογα τουλάχιστον μια εξαετία. Παραθέτω το αποτέλεσμα του memtest σε PDF , τα log αρχεία του memtest, και το αρχείο minidump. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Minidump - 122422-8143-01.dmp MemTest86-20221224-154334.log MemTest86-20221224-191955.log MemTest86-Report-20221224-154444.pdf
Silverage Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λογικά οι μνήμες σου ψόφησαν. Βγάλτες, καθαρισέ τες και ξαναβάλτες μπας και γίνει τίποτα αλλά μάλλον πας για άλλες. Τσέκαρε και τον σκληρό δίσκο. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από Silverage
profile Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όλες; Καταρχάς έβγαλα τις δύο να δω πως θα πάει. Θα τσεκάρω και δίσκο, ευχαριστώ. update Μετά από 8 ώρες ανοιχτό PC με χρήση λίγο από όλα δεν παρουσίασε κάτι με τις δυο RAM που άφησα. Θα κάνω φυσικά όλους τους συνδυασμούς μεταξύ των μνημών. Ο σκληρός δίσκος είναι οκ. Για κάποιον που ξέρει, μέσα από το αρχεία που ανέβασα του memtest δεν φαίνεται ποια ram έχει πρόβλημα; Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από profile
Kwnstantinos123 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Στις 24/12/2022 στις 8:18 ΜΜ, profile είπε Το τελευταίο διάστημα προγράμματα κλείνουν μόνα τους, Broswer κλείνουν , παιχνίδια κρεμάνε. Όχι πολύ συχνά. 2-3 φορές την ήμερα. Την τελευταία εβδομάδα άρχισαν τα BSOD. 1-2 την ημέρα. Διαβάζω με Bluescreenview το Minidump αρχείο και βλέπω κόκκινο το ntoskrnl.exe . Οπότε αρχίζω την έρευνα και κάνω όλα αυτά: How To Fix A ntoskrnl.exe Error Quickly? (errorcodeguru.com) Όλα οκ. Σήμερα κάνω και το MemTest86. Αποτέλεσμα FAIL . Σύστημα με windows 7. M/B Z87, CPU i7 4790K, GPU gtx 1070Ti, PSU Corsair RM650W, RAM 4x4gb 1600mhz. Όλα αυτά δουλεύουν άψογα τουλάχιστον μια εξαετία. Παραθέτω το αποτέλεσμα του memtest σε PDF , τα log αρχεία του memtest, και το αρχείο minidump. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Minidump - 122422-8143-01.dmp 403.23 kB · 3 downloads MemTest86-20221224-154334.log 162.92 kB · 3 downloads MemTest86-20221224-191955.log 50.08 kB · 2 downloads MemTest86-Report-20221224-154444.pdf 212.74 kB · 4 downloads Καλησπέρα, αρχικά βγάζεις τις μνήμες και τις δοκιμάζεις μια μια σε κάθε θέση για να βρείς την μια η οποία έχει το θέμα διότι αυτό είναι το πρόβλημα. Σίγουρα κάποιες ή κάποια δουλεύει, για αυτό και ουσιαστικά προσπαθεί να δουλέψει το pc. Κατα πάσα πιθανότητα είναι κάποια ή κάποιες που έχει/έχουν θέμα. Άρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρείς αυτή που έχει το θέμα και απο εκεί και μετά θα κρίνεις το άν θα πάρεις νέα ή όχι. Επίσης καλό είναι αν πάρεις να πάρεις σετάκι απο την ίδια εταιρεία ξέρεις πιστεύω! 1
profile Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Kwnstantinos123 είπε Καλησπέρα, αρχικά βγάζεις τις μνήμες και τις δοκιμάζεις μια μια σε κάθε θέση για να βρείς την μια η οποία έχει το θέμα διότι αυτό είναι το πρόβλημα Όλες αυτές τις μέρες αυτό κάνω. Συνδυασμός μνημών (αλλαγή στα slots) --> memtest (από 15 λεπτά σε Fail μέχρι 2 ώρες σε Pass) --> χρήση υπολογιστή. Μια μια οι μνήμες (4 dimms x 4gb) ένοχος έβγαινε το πρώτο slot της μητρικής. Οπουδήποτε αλλού όλες περνούσαν το memtest. Ανά δυο (σε όλα τα slots) όλες περνούσαν το τεστ και στη χρήση του υπολογιστή δεν είχα θέμα ( αυτό με μπέρδεψε). Και οι τέσσερις μαζί πάντα fail το memtest και μπλε οθόνη σε κάποια τυχαία φάση (χωρίς ζόρι) Ανά τρεις έβγαλα μια άκρη (νομίζω). Με ένα συγκεκριμένο dimm έχω παντού fail memtest. Οπότε βρήκα (νομίζω) το προβληματικό dimm. Σήμερα, δεύτερη ήμερα με 3 x 4gb 12g RAM όλα βαίνουν καλώς. Αν συνεχίσει να δουλεύει απροβλημάτιστα , μένω έτσι δεν κάνω άλλους συνδυασμούς , με κούρασε. Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο να πάρω ένα νέο σετ 2Χ4gb σε αντικατάσταση του παλιού για να έχω ξανά 16GB ram. 1
Kwnstantinos123 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, profile είπε Όλες αυτές τις μέρες αυτό κάνω. Συνδυασμός μνημών (αλλαγή στα slots) --> memtest (από 15 λεπτά σε Fail μέχρι 2 ώρες σε Pass) --> χρήση υπολογιστή. Μια μια οι μνήμες (4 dimms x 4gb) ένοχος έβγαινε το πρώτο slot της μητρικής. Οπουδήποτε αλλού όλες περνούσαν το memtest. Ανά δυο (σε όλα τα slots) όλες περνούσαν το τεστ και στη χρήση του υπολογιστή δεν είχα θέμα ( αυτό με μπέρδεψε). Και οι τέσσερις μαζί πάντα fail το memtest και μπλε οθόνη σε κάποια τυχαία φάση (χωρίς ζόρι) Ανά τρεις έβγαλα μια άκρη (νομίζω). Με ένα συγκεκριμένο dimm έχω παντού fail memtest. Οπότε βρήκα (νομίζω) το προβληματικό dimm. Σήμερα, δεύτερη ήμερα με 3 x 4gb 12g RAM όλα βαίνουν καλώς. Αν συνεχίσει να δουλεύει απροβλημάτιστα , μένω έτσι δεν κάνω άλλους συνδυασμούς , με κούρασε. Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο να πάρω ένα νέο σετ 2Χ4gb σε αντικατάσταση του παλιού για να έχω ξανά 16GB ram. Κατάλαβα είναι κουραστικό είχα και γω παρόμοια προβλήματα με 1ης γενιάς intel motherboard (x58 chipset). Κουράζει άσχημα... Κοίταξε, το καλύτερο δυνατό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα σετάκι από τον ίδιο κατασκευαστή ή να πάρεις την ίδια μνήμη που είχες και έπαθε το πρόβλημα. Δεν είναι αναγκαστικό, απλώς για την σταθερότητα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! 1
Λύση profile Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Λύση Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Να ενημερώσω για όποιον ενδιαφερθεί στο μέλλον ότι " Ntoskrnl Exe BSOD " στη δικιά μου περίπτωση τουλάχιστον είναι θέμα RAM. Αφού βρήκα και αφαίρεσα το προβληματικό στικ μνήμης ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά. ** Να προσθέσω ότι έστειλα mail στην kingston αναφέρωντας το πρόβλημα, με φωτος serials κτλ. Μου απάντησαν ότι ενώ είναι ένα προϊόν που έχει διακοπεί, έχουμε ακόμα μερικά σε απόθεμα, και μπορούμε να σου στείλουμε. Το μόνο που μου ζήτησαν είναι να πετάξω την ελαττωματική μνήμη στην ανακύκλωση και όχι όπου να ναι. Άψογοι οι κύριοι της Kingston . Οι μνήμες HX316C10FBK2_8.ai (kingston.com)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα