Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum και χρόνια πολλά,

σκέφτομαι από το νέο έτος να πάρω καινούργιο υπολογιστή και σκοπεύω να δαπανήσω αρκετά χρήματα μιας και έχω να κάνω αναβάθμιση 6-7 χρόνια.

Έχετε να προτείνετε μαγαζιά που θεωρούνται αξιόπιστα; Μαγαζιά που πρέπει να αποφεύγονται; Πχ είδα δει τις προάλλες ένα θέμα όπου οι τύποι στο Πλαίσιο πουλάνε μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών για καινούργιες, πόσο μάλλον σε έτοιμο στημένο μηχάνημα... Δεν θα ήθελα να έχω αυτό το άγχος. Θα έδινα ένα 10% παραπάνω στα λεφτά αν ήταν να ήμουν σίγουρος για το μηχάνημα που στήνεται ότι είναι κομπλέ.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μπες skroutz,bestprice και όσα μαγαζιά έχουν πολλες αξιολογήσεις και υψηλή βαθμολογία θεωρουνται τα πιο αξιόπιστα. 

Ο,τι και να σου πουμε είναι προσωπικες απόψεις και δεν έχει καμία βατυτητα. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, whirlwind91 είπε

Καλησπέρα στο forum και χρόνια πολλά,

σκέφτομαι από το νέο έτος να πάρω καινούργιο υπολογιστή και σκοπεύω να δαπανήσω αρκετά χρήματα μιας και έχω να κάνω αναβάθμιση 6-7 χρόνια.

Έχετε να προτείνετε μαγαζιά που θεωρούνται αξιόπιστα; Μαγαζιά που πρέπει να αποφεύγονται; Πχ είδα δει τις προάλλες ένα θέμα όπου οι τύποι στο Πλαίσιο πουλάνε μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών για καινούργιες, πόσο μάλλον σε έτοιμο στημένο μηχάνημα... Δεν θα ήθελα να έχω αυτό το άγχος. Θα έδινα ένα 10% παραπάνω στα λεφτά αν ήταν να ήμουν σίγουρος για το μηχάνημα που στήνεται ότι είναι κομπλέ.

Ευχαριστώ!

:) καταλαβαίνω γιατί έχεις πανικοβληθεί αλλά νομίζω πως οι πιθανότητες να δώσανε μεταχειρισμένες κάρτες σε αυτήν την κατάσταση, για καινούργιες, εν γνώση τους από το Πλαίσιο είναι όχι απλά μικρές αλλά σχεδόν ανύπαρκτες
ο λόγος είναι πολύ απλός, δεν τους συμφέρει άρα γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο
αν ισχύει (που δεν το ξέρουμε καν), πολλά μπορεί να έχουν συμβεί όπως πχ να είναι μεμονωμένο περιστατικό/άτομο
θα μου πεις τι μας ενδιαφέρει αν είναι μεμονωμένο άτομο ή αν έγινε εν γνώση της Πλαίσιο αφού από τη στιγμή που γίνεται κάτι τέτοιο άρα μπορεί να γίνει και στη δική μου παραγγελία;
αυτό εξηγώ, έναν μεμονωμένο περιστατικό είναι πάρα πολύ εύκολο να βρουν πώς έγινε, πού έγινε (στην Πλαίσιο ή από συνεργάτη προμηθευτή/μεταφορική/επισκευές) και από ποιο άτομο συγκεκριμένα και να λύσουν άμεσα τη συνεργασία τους άρα δεν θα επηρρεάσει άλλους πελάτες

οπότε δεν νομίζω πως χρειάζεται να ανησυχείς, αρκεί να ρίξεις μια ματιά σε αυτά που θα αγοράσεις όταν τα ανοίξεις
αφού μιλάμε για υπολογιστές κιόλας, φαίνεται με τη μία αν κάτι είναι μεταχειρισμένο, δεν υπάρχει περίπτωση να σου φέρουν κάτι μεταχειρισμένο και να μην έχει σκόνη πάνω, όσο καλά και να το καθαρίσουν, μη φοβάσαι

ps: μου έχει τύχει κι εμένα, από τον προμηθευτή είχε γίνει, δηλαδή από όποιο κατάστημα και να το είχα παραγγείλει, το ίδιο ακριβώς κομμάτι θα μου δίνανε κατάλαβες γιατί είχε γίνει από λάθος στον προμηθευτή
άρα δεν έχει σημασία να ψάξω ποιο κατάστημα είναι αξιόπιστο για το τι θα πάρω, σημασία έχει το πως θα αντιμετωπιστεί το περιστατικό στο after sales

ps: μόλις διάβασα ένα μήνυμα στο άλλο θέμα που ειρωνεύεται ότι κάποιοι υποστηρίζουν κιόλας την Πλαίσιο, απλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν έχω καμμία τέτοια πρόθεση, έχω πολλά αρνητικά να πω και για την Πλαίσιο και για άλλους, αλλά πάντα χωρίς να καταργώ τη λογική

Επεξ/σία από teoepi2
Δημοσ.

Καλημέρα και σας ευχαριστώ όλους,

Ό,τι και να χε γίνει στο Πλαίσιο με μεμονωμένα περιστατικά κλπ, δεν παύει να έχει πολύ κακό quality assurance από ό,τι φαίνεται, για να έχει γίνει σε επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις και μετά από επισημάνσεις. Και προσωπικά μου είχε τύχει παλιότερα να έχουμε παραγγείλει μαζικά από τη δουλειά υπολογιστές και στον δικό μου να λείπει ο ένας από τους δύο σκληρούς, δεν το παραδέχτηκαν ποτέ. Οπότε το Πλαίσιο έχει αποκλειστεί από εμένα, να ξέρουν ότι αυτά τα πράγματα διαδίδονται.

Για την msystems έχω ακούσει και από άλλους καλά λόγια, οπότε πιθανώς να στραφώ προς τα εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2022 στις 7:34 ΠΜ, whirlwind91 είπε

Καλημέρα και σας ευχαριστώ όλους,

Ό,τι και να χε γίνει στο Πλαίσιο με μεμονωμένα περιστατικά κλπ, δεν παύει να έχει πολύ κακό quality assurance από ό,τι φαίνεται, για να έχει γίνει σε επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις και μετά από επισημάνσεις. Και προσωπικά μου είχε τύχει παλιότερα να έχουμε παραγγείλει μαζικά από τη δουλειά υπολογιστές και στον δικό μου να λείπει ο ένας από τους δύο σκληρούς, δεν το παραδέχτηκαν ποτέ. Οπότε το Πλαίσιο έχει αποκλειστεί από εμένα, να ξέρουν ότι αυτά τα πράγματα διαδίδονται.

Για την msystems έχω ακούσει και από άλλους καλά λόγια, οπότε πιθανώς να στραφώ προς τα εκεί.

:) μα δεν υπάρχει κατάστημα που να μην έχουν αναφερθεί περιστατικά όπως αυτό που ανέφερες
αυτό τι σημαίνει, ότι κανένα δεν είναι αξιόπιστο οπότε δεν θα αγοράσεις τίποτα;
ψάξε στο forum (αν και η αναζήτηση για το αρχικό forum δεν λειτουργεί σωστά νομίζω) και θα βρεις thread ολόκληρα για όλα τα καταστήματα που αναφέρθηκαν (και είναι λογικό αφού είναι τα παλιότερα καταστήματα με τους περισσότερους πελάτες)
ειδικά visionstudio/cosmodata/msystems τα είχαν θάψει σε κάποιες φάσεις, οι παλιότεροι θα θυμούνται
πρώτα από όλα το Πλαίσιο μάζεψε πελάτες επειδή σκέφτονταν με την ίδια λογική που σκέφτεσαι κι εσύ τώρα
θεωρούσαν πως τα υπόλοιπα καταστήματα ήταν αναξιόπιστα και το Πλαίσιο αξιόπιστο, όλοι το ξέρουν αυτό
είναι πιο αξιόπιστο τελικά; σύμφωνα με τη δική σου εμπειρία, δεν είναι
για αυτό λέω, μην αγχώνεσαι και διάλεξε ένα κατάστημα που να έχει σίγουρα κάποια χρόνια στο χώρο και να σε εξυπηρετεί από πλευράς τιμών, διαθεσιμότητας, πρόσβασης, after sales και όχι προσπαθώντας να μαντέψεις τι πιθανότητες έχει να συμβεί κάποιο πρόβλημα, γιατί αυτό και δεν γίνεται και γιατί δεν συμβαίνουν τόσο συχνά τα προβλήματα (καταλαβαίνω ότι από τη στιγμή που σου συνέβει αυτό που λες είναι δύσκολο να το πιστέψεις βέβαια)

(από την τελευταία παράγραφο ελπίζω να είναι κατανοητό ότι δεν υποστηρίζω το Πλαίσιο έτσι, αφού βάσει τιμών αποκλείεται ούτως ή άλλως)

Επεξ/σία από teoepi2
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίξε μια ματιά και websupplies.  Δε γνωρίζω αν κάνει συνθέσεις αλλά δεν είχα ποτέ παράπονο και το θεωρώ απ' τα αξιόπιστα μαγαζιά.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από μια έρευνα που είχα κάνει πριν 5 χρόνια  το καλύτερο στην Ελλάδα τότε ήταν το foxstore.gr Εχει τεράστιο όγκο παραγγελιών, ολες τις κατηγορίες προϊόντων, μόνο 5-αστερες κριτικες, επιπλέον επιλογές ενσωματωμενες στο σύστημα όπως αποστολή στη Κύπρο χωρίς να παίρνεις τηλέφωνα και τιμές πάτο σε όλα τα διαθεσιμα προϊοντα.

Επισης, τους είχα πάρει μια φορά τηλ. και εκτός από ότι ακούστηκαν πολύ ενήμεροι ήταν διαθέσιμοι να κάνουν BIOS update τζάμπα. e-gate.gr χρέωναν 20€, kaizershop χρέωναν 100€ για συναρμολόγηση του PC!

Τα λοιπά καταστήματα όπως cosmodata, msystems, visionstudio, multicopter, dexter, είναι αξιόπιστα ναι μεν αλλά έχω ένα προαίσθημα ότι κάπου χωλαίνουν.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βρες μαγαζί που κάνει τουλάχιστον memtest στο setarisma και σου δίνει το αποτέλεσμα , xmp ενεργοποίηση και stability τεστ σε max settings

τώρα αν προκύψουν θέματα ποιος έχει την ευθύνη να αντικαταστησει με κάτι συνήθως ακριβότερο η εκτός αποθήκης, αν θες αξιοπιστία πας σε έτοιμες συνθέσεις δοκιμασμένες από μεγάλες εταιρίες (με επιδόσεις στο μέσο όρο) η βρίσκεις άτομο που το πληρώνεις σου προτείνει δοκιμασμένες λύσεις τρέχει τα τεστ και ΚΥΡΙΌΤΕΡΟ αναλαμβάνει την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά 

Επεξ/σία από Aris_
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To multicopter κατα πως φαινεται "χαιρεταει" ;;

Ενα ωραιο αρθρακι By the way ...

Τι συμβαίνει με τις τιμές; Carousel και άλλα οικονομικά εγκλήματα – Η Πληροφορική στην Ελλάδα (wordpress.com)

Ας το διαβασει καποιος με προσοχη δεδομενων των συνθηκων!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...