prefuse Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ ένα workstation με καλή κάρτα γραφικών για περιστασιακό gaming. Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θέλω να εγκαταστήσω πχ ένα παιχνίδι και να πάθει κάτι το workstation. Οπότε αναζητώ μια λύση πχ dual boot στο οποίο θα έχω ξεχωριστά windows. Γίνεται κάτι τέτοιο; Είναι 100% ασφαλής για τον άλλο δίσκο που θα έχει το λειτουργικό για εργασία; Θα πρέπει να αγοραστούν τα windows 2 φορές; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να έχω workstation και gaming rig με τον ίδιο εξοπλισμός και να μην επηρεάζει το ένα το άλλο; Ευχαριστώ Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από prefuse
duffyduck Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 You must hide them from each other Δηλαδή θα πρέπει να έχεις δυο ssd δίσκους που θα τους κάνεις swap . Όταν χρησιμοποιείς τον ένα, ο άλλος θα πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένος. Επίσης, μπορείς να κάνεις με το ίδιο κλειδί εγκατάσταση στους δύο δίσκους, χωρίς πρόβλημα. 3
prefuse Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, duffyduck είπε You must hide them from each other Δηλαδή θα πρέπει να έχεις δυο ssd δίσκους που θα τους κάνεις swap . Όταν χρησιμοποιείς τον ένα, ο άλλος θα πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένος. Επίσης, μπορείς να κάνεις με το ίδιο κλειδί εγκατάσταση στους δύο δίσκους, χωρίς πρόβλημα. Το PC έχει τρείς nvme m2 για εργασία και σκέφτομαι να προσθέσω ένα τέταρτο nvme 1tb για λειτουργικό + games. Πώς θα κρύβω τους άλλους 3 nvme? Από bios; Υπάρχει κάποιο app? ή θα πρέπει να τους κάνω αποσύνδεση κάθε φορά που θα θέλω να παίξω; Που δεν παίζει.. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από prefuse
atheatos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Αν φτιάξεις έναν διαφορετικό χρήστη τι θα πάθει το workstation? Το dual boot είναι κυρίως για διαφορετικά λειτουργικά. Δεν βλέπω τον λόγο του dual boot, συγνώμη .Επίσης όπως προαναφέρθηκε αν όντως δεν θέλεις να «πάθει κάτι το workstation που λες» ,θα πρέπει να αποσυνδέσεις κάθε φορά τους σκληρούς του και να τρέχεις μόνο με τον εξωτερικό ή οποίο άλλον δίσκο έχει τα παιχνίδια. Το πως αποσυνδέεις σκληρούς πέρα από το bios ή βγάζοντας τα καλωδια τους , μπορείς να το κανείς και από την διαχείριση συσκευών απενεργοποιώντας τους ως συσκευές( θα χρειαστει επανεκκίνηση ).
prefuse Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, atheatos είπε Αν φτιάξεις έναν διαφορετικό χρήστη τι θα πάθει το workstation? Το dual boot είναι κυρίως για διαφορετικά λειτουργικά. Δεν βλέπω τον λόγο του dual boot, συγνώμη .Επίσης όπως προαναφέρθηκε αν όντως δεν θέλεις να «πάθει κάτι το workstation που λες» ,θα πρέπει να αποσυνδέσεις κάθε φορά τους σκληρούς του και να τρέχεις μόνο με τον εξωτερικό ή οποίο άλλον δίσκο έχει τα παιχνίδια. Το πως αποσυνδέεις σκληρούς πέρα από το bios ή βγάζοντας τα καλωδια τους , μπορείς να το κανείς και από την διαχείριση συσκευών απενεργοποιώντας τους ως συσκευές( θα χρειαστει επανεκκίνηση ). Αν πχ κολλήσει κάνα ιό ο 2 χρήστης δεν επηρεάζει και τον 1; Η εγκατάσταση παιχνιδιών δεν μπορεί να πειράξει αλλάξει κάτι στους drivers κτλ και να γίνει κάποιο πρόβλημα; Γενικά θα ήθελα να αποκλείσω το ενδεχόμενο να γίνει κάτι στο workstation. Σκέψου ότι κάποιοι δεν τα έχουν καν στο ίντερνετ και για τις ανάγκες του browsing έχουν 2ο PC. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από prefuse
atheatos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, prefuse είπε Αν πχ κολλήσει κάνα ιό ο 2 χρήστης δεν επηρεάζει και τον 1; Η εγκατάσταση παιχνιδιών δεν μπορεί να πειράξει αλλάξει κάτι στους drivers κτλ και να γίνει κάποιο πρόβλημα; Γενικά θα ήθελα να αποκλείσω το ενδεχόμενο να γίνει κάτι. Σκέψου ότι υπάρχουν άλλοι τα workstation δεν τα έχουν καν στο ίντερνετ και για τις ανάγκες του browsing έχουν 2ο PC. Συγνώμη δεν θα σχολιάσω καν τα περί workstations εν έτη 2022 προς 2023 που δεν μπαίνουν στον internet…. Τα πάντα μπορούν να επηρεάσουν ένα workstation για αυτό σε ένα workstation υπάρχει backup. Αν δεν έχει backup τότε δεν μιλάμε για workstation αλλά για ….άστο καλύτερα. Αν δεν θέλεις να έχει επαφή με το workstation αποσυνδέεις τους σκληρούς με τους τρόπους που είπαμε ακόμα και αν έχεις bootarei με εξωτερικό σκληρό. Έχω cloud σέρβερ και κάνει αποθηκεύσει αρχείων με vm Nextcloud και παράλληλα έχω 2 χρήστη που κάνει ότι γουστάρει παράλληλα. Αν αυτό σε κάνει να εκπλήσσεσαι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις το σκεπτικό του workstation. Προσωπικά κάποιος που φοβάται το ένα και το άλλο μάλλον κάτι δεν κάνει καλά. 2
prefuse Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, atheatos είπε Συγνώμη δεν θα σχολιάσω καν τα περί workstations εν έτη 2022 προς 2023 που δεν μπαίνουν στον internet…. Τα πάντα μπορούν να επηρεάσουν ένα workstation για αυτό σε ένα workstation υπάρχει backup. Αν δεν έχει backup τότε δεν μιλάμε για workstation αλλά για ….άστο καλύτερα. Αν δεν θέλεις να έχει επαφή με το workstation αποσυνδέεις τους σκληρούς με τους τρόπους που είπαμε ακόμα και αν έχεις bootarei με εξωτερικό σκληρό. Έχω cloud σέρβερ και κάνει αποθηκεύσει αρχείων με vm Nextcloud και παράλληλα έχω 2 χρήστη που κάνει ότι γουστάρει παράλληλα. Αν αυτό σε κάνει να εκπλήσσεσαι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις το σκεπτικό του workstation. Προσωπικά κάποιος που φοβάται το ένα και το άλλο μάλλον κάτι δεν κάνει καλά. Back up κάνουν όλοι, όταν λενε δεν μπαίνουν στο ίντερνετ εννοούν δεν κάνουν browsing κτλ όχι back up. Back up σε Nas/server και από εκεί στο cloud. Άρα η μόνη λύση είναι windows σε usb και αφού μπουταρουν τα windows από τον usb δίσκο, απενεργοποιουμε τους άλλους δισκους από το device manager. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, που ο boot εξωτερικός δίσκος usb, που θα έχει τα windows, θα είναι nvme σε θήκη και όχι ο standard usb δίσκος. Ίσα ίσα θα είναι ταχύτερος. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από prefuse
teoepi2 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) (που κολλάει η συζήτηση για backup σε αυτό που ζήτησε ο φίλος, ένας θεός ξέρει ή μάλλον ούτε κι αυτός) prefuse αν υπάρχουν θήκες swap τύπου server/workstation για m.2 θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο; το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν βρίσκω να σου δείξω τέτοια θήκη που να συνδέεται σε m.2 / pci-e γιατί μου βγάζει συνέχεια αποτελέσματα μόνο για εξωτερικές θήκες τύπου usb αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι στο παρελθόν έχω πετύχει και κανονική m.2 θήκη θα χρειαζόταν κουτί με drive bay βέβαια (και προφανώς θα πρέπει να αγοράσεις και τις θήκες) οι θήκες θα βρίσκονται μπροστά στο κουτί μόνιμα συνδεδεμένες με καλώδια με τη μητρική και θα παίρνουν κουμπωτά τους δίσκους (οι οποίοι έχουν προηγουμένως βιδωθεί σε συρτάρια της θήκης για να κουμπώνουν εύκολα) επομένως όταν θες να αλλάξεις εντελώς τους δίσκους απλώς βγάζεις τα συρταράκια με τους δίσκους που δεν θες να χρησιμοποιήσεις και βάζεις αυτούς που θες, η αλλαγή είναι θέμα τριών δευτερολέπτων νομίζω πως η θήκη που είχα δει έπαιρνε δύο m.2 οπότε ουσιαστικά μιλάμε για δύο θήκες minimum χώρο στο κουτί θυμάμαι ότι δεν υποστηρίζεται hot swap αλλά φαντάζομαι δε σε ενδιαφέρει αυτό το άλλο που δεν θυμάμαι είναι αν συνδέονται στις m.2 ή μέσω pci-e (στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να ελέγξεις και πράγματα στη μητρική σου πριν αγοράσεις κάτι) αν δεν καταλαβαίνεις γιατί πράγμα μιλάω πες μου να βάλω κανένα video (με sata θήκες) Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από teoepi2 1
prefuse Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, teoepi2 είπε (που κολλάει η συζήτηση για backup σε αυτό που ζήτησε ο φίλος, ένας θεός ξέρει ή μάλλον ούτε κι αυτός) prefuse αν υπάρχουν θήκες swap τύπου server/workstation για m.2 θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο; το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν βρίσκω να σου δείξω τέτοια θήκη που να συνδέεται σε m.2 / pci-e γιατί μου βγάζει συνέχεια αποτελέσματα μόνο για εξωτερικές θήκες τύπου usb αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι στο παρελθόν έχω πετύχει και κανονική m.2 θήκη θα χρειαζόταν κουτί με drive bay βέβαια (και προφανώς θα πρέπει να αγοράσεις και τις θήκες) οι θήκες θα βρίσκονται μπροστά στο κουτί μόνιμα συνδεδεμένες με καλώδια με τη μητρική και θα παίρνουν κουμπωτά τους δίσκους (οι οποίοι έχουν προηγουμένως βιδωθεί σε συρτάρια της θήκης για να κουμπώνουν εύκολα) επομένως όταν θες να αλλάξεις εντελώς τους δίσκους απλώς βγάζεις τα συρταράκια με τους δίσκους που δεν θες να χρησιμοποιήσεις και βάζεις αυτούς που θες, η αλλαγή είναι θέμα τριών δευτερολέπτων νομίζω πως η θήκη που είχα δει έπαιρνε δύο m.2 οπότε ουσιαστικά μιλάμε για δύο θήκες minimum χώρο στο κουτί θυμάμαι ότι δεν υποστηρίζεται hot swap αλλά φαντάζομαι δε σε ενδιαφέρει αυτό το άλλο που δεν θυμάμαι είναι αν συνδέονται στις m.2 ή μέσω pci-e (στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να ελέγξεις και πράγματα στη μητρική σου πριν αγοράσεις κάτι) αν δεν καταλαβαίνεις γιατί πράγμα μιλάω πες μου να βάλω κανένα video (με sata θήκες) Κατάλαβα απολύτως τι εννοείς. Πέτυχα εποχές που πήγαιναμε στα πανεπιστήμια να κατεβάσουμε εκδόσεις Ubuntu, γιατί οι γραμμές τότε ήταν dial up, και χρησιμοποιούσαμε τις θήκες Sata που λες. Κάτι αντίστοιχο αλλά σε πιο μοντέρνα έκδοση και hot swap είναι και οι θήκες των Nas. Το κουτί μου δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο όμως γιατί μπροστά έχει δύο μεγάλους ανεμιστήρες. Αναφέρομαι στο fractal design torrent. Πιθανόν να μην υπάρχει κάποιο πρόγραμμα όπου σου επιτρέπει να επιλέγεις, (με το που ξεκινάει το PC) με ποιο δίσκο να κάνει boot το PC και να μπορείς να απενεργοποιείς τους άλλους χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις το κουτί; Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από prefuse
atheatos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, prefuse είπε Κατάλαβα απολύτως τι εννοείς. Πέτυχα εποχές που πήγαιναμε στα πανεπιστήμια να κατεβάσουμε εκδόσεις Ubuntu, γιατί οι γραμμές τότε ήταν dial up, και χρησιμοποιούσαμε τις θήκες Sata που λες. Κάτι αντίστοιχο αλλά σε πιο μοντέρνα έκδοση και hot swap είναι και οι θήκες των Nas. Το κουτί μου δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο όμως γιατί μπροστά έχει δύο μεγάλους ανεμιστήρες. Αναφέρομαι στο fractal design torrent. Πιθανόν να μην υπάρχει κάποιο πρόγραμμα όπου σου επιτρέπει να επιλέγεις, (με το που ξεκινάει το PC) με ποιο δίσκο να κάνει boot το PC και να μπορείς να απενεργοποιείς τους άλλους χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις το κουτί; Υπάρχει τέτοιο προγραμμα αλλά είναι επικίνδυνο να καταστρέψει τον boot loader των windows. Παράδειγμα είναι το clover EFI. Τέλος πάντων δεν θέλω να επεκταθώ σε τρόπους , γιατί όλα αυτά προϋποθέτουν backup συστήματος , που από οτι καταλαβαίνω κάποιοι, και καλά γνωστές δεν αντιλαμβάνονται….. 19 ώρες πριν, teoepi2 είπε (που κολλάει η συζήτηση για backup σε αυτό που ζήτησε ο φίλος, ένας θεός ξέρει ή μάλλον ούτε κι αυτός) prefuse αν υπάρχουν θήκες swap τύπου server/workstation για m.2 θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο; το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν βρίσκω να σου δείξω τέτοια θήκη που να συνδέεται σε m.2 / pci-e γιατί μου βγάζει συνέχεια αποτελέσματα μόνο για εξωτερικές θήκες τύπου usb αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι στο παρελθόν έχω πετύχει και κανονική m.2 θήκη θα χρειαζόταν κουτί με drive bay βέβαια (και προφανώς θα πρέπει να αγοράσεις και τις θήκες) οι θήκες θα βρίσκονται μπροστά στο κουτί μόνιμα συνδεδεμένες με καλώδια με τη μητρική και θα παίρνουν κουμπωτά τους δίσκους (οι οποίοι έχουν προηγουμένως βιδωθεί σε συρτάρια της θήκης για να κουμπώνουν εύκολα) επομένως όταν θες να αλλάξεις εντελώς τους δίσκους απλώς βγάζεις τα συρταράκια με τους δίσκους που δεν θες να χρησιμοποιήσεις και βάζεις αυτούς που θες, η αλλαγή είναι θέμα τριών δευτερολέπτων νομίζω πως η θήκη που είχα δει έπαιρνε δύο m.2 οπότε ουσιαστικά μιλάμε για δύο θήκες minimum χώρο στο κουτί θυμάμαι ότι δεν υποστηρίζεται hot swap αλλά φαντάζομαι δε σε ενδιαφέρει αυτό το άλλο που δεν θυμάμαι είναι αν συνδέονται στις m.2 ή μέσω pci-e (στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να ελέγξεις και πράγματα στη μητρική σου πριν αγοράσεις κάτι) αν δεν καταλαβαίνεις γιατί πράγμα μιλάω πες μου να βάλω κανένα video (με sata θήκες) Έλα εντάξει δεν κολλάει πουθενά και κανένας δεν ξέρει ….Καλά Χριστούγεννα! ΥΓ. Backup συστήματος δεν εννοούμε μόνο κάποια αρχεία, αλλά image με τα partitions επίσης που χρειάζεται να μπουταρει ο υπολογιστής. Σε μια στραβή,να κανείς restore και τέλος. Αυτό εννοώ backup συστήματος και όχι το backup κάποιων αρχείων….Ένα σοβαρό workstation έχει backup συστήματος,αλλιώς είναι ένα καταδικασμένο pc…για να μην πω τίποτα χειρότερο. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από atheatos
prefuse Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Χρόνια πολλά σε όλους! Ο καθένας γνωρίζει διαφορετικά πράγματα και λειτουργεί με αυτά. Δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις, ποιος γνωρίζει τα περισσότερα και αν έχει δίκιο ή όχι, ειδικά σε ένα θέμα όπως αυτό που ρωτάω για διαφορετικές λύσεις. Από ότι καταλαβαίνω θα παίζω κανα παιχνιδάκι στο playstation και τέλος. Κρίμα γιατί θα μπορούσα να δοκιμάσω την 4090 σε κάνα game. Θεωρούσα ότι υπήρχε κάτι σχετικά απλό και ασφαλές. Δεν εχω ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά έχω στήσει unRAID/Synology/xpenology/qnap/truenas/snapRaid κ.α. παλιότερα που έψαχνα λύσεις για cold storage. Παρόλα αυτά, αν τελικά, υπάρχει κάποια λύση, θα ήθελα να την διαβάσω, ευχαριστώ Υπάρχουν λύσεις cloud; πχ θα μπορούσα να τρέχω windows από cloud αλλά να εκμεταλλεύεται την κάρτα γραφικών μου; Και να υπάρχει ασφάλεια για το υπόλοιπο workstation. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από prefuse
duffyduck Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) η άλλη λύση είναι 1. να πάρεις έναν ssd για να εγκαταστήσεις το Steam OS του Steam Deck 2. θα πρέπει να αποσυνδέσεις όλους τους δισκους (m.2, sata κλπ.) , εκτός από τον δίσκο στον οποίο θα μπει το Steam OS. Σημείωση: Δίχως να αποσυνδέσεις τους δίσκους, υπάρχει τρόπος να φορτωθεί ο boot loader (grub) στον SSD του Steam OS και να μην πειραχθεί άλλος δίσκος. Στο Ubuntu ή το Linux Mint ή κάποια άλλη από τις ubuntu-based διανομές, ο installer σου δίνει τη δυνατότητα να το επιλέξεις. Έγραψα για αποσύνδεση των άλλων δίσκων, ώστε να αποφύγεις την ζημιά σε περίπτωση λάθους. 3. Μετά την εγκατάσταση μπορείς να συνδέσεις όλους τους δίσκους. 4. Όποτε θες να παίξεις παιχνίδια θα επιλέξεις από το boot menu του BIOS τον δίσκο με το Steam OS Σημείωση: μπορείς να κρύψεις τους άλλους δίσκους από το Steam OS (και κάθε linux - το είχα κάνει πολύ παλιά - τώρα δεν θυμάμαι το πως, ποιες εντολές ). Ψάξε για οδηγίες ή περίμενε τους linux experts του forum. Καλά Χριστούγεννα Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από duffyduck 1
atheatos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, prefuse είπε Χρόνια πολλά σε όλους! Ο καθένας γνωρίζει διαφορετικά πράγματα και λειτουργεί με αυτά. Δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις, ποιος γνωρίζει τα περισσότερα και αν έχει δίκιο ή όχι, ειδικά σε ένα θέμα όπως αυτό που ρωτάω για διαφορετικές λύσεις. Από ότι καταλαβαίνω θα παίζω κανα παιχνιδάκι στο playstation και τέλος. Κρίμα γιατί θα μπορούσα να δοκιμάσω την 4090 σε κάνα game. Θεωρούσα ότι υπήρχε κάτι σχετικά απλό και ασφαλές. Δεν εχω ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά έχω στήσει unRAID/Synology/xpenology/qnap/truenas/snapRaid κ.α. παλιότερα που έψαχνα λύσεις για cold storage. Παρόλα αυτά, αν τελικά, υπάρχει κάποια λύση, θα ήθελα να την διαβάσω, ευχαριστώ Υπάρχουν λύσεις cloud; πχ θα μπορούσα να τρέχω windows από cloud αλλά να εκμεταλλεύεται την κάρτα γραφικών μου; Και να υπάρχει ασφάλεια για το υπόλοιπο workstation. Υπάρχει απλά εσύ δεν την δέχεσαι και καθεσε και συζητάς λύση με hotswap nvme.... Τι άλλο θα διαβάσουμε.... Κάνεις boot από τον σκληρό που θέλεις από το boot menu της μητρικής και απενεργοποιεις από το device manager τους σκληρούς του άλλου συστήματος. Τι πιο απλό και ασφαλές? Οι σκληροί αυτοί που έχουν απενεργοποιηθει από το device manager εννοείται ότι είναι απενεργοποιημενοι μόνο για το συγκεκριμένο gaming system. Αν κάνεις boot από το κανονικό σύστημα θα κάνεις το ίδιο και απενεργοποιησεις από το device manager το gaming σκληρό. Εννοείται ότι το κάνεις μια φορά αυτό και σε κάθε εκκίνηση οποιοδήποτε συστήματος αυτή η ρύθμιση μένει. Οπότε το μόνο που θα κάνεις είναι να επιλέγεις το δίσκο συστήματος που θέλεις, από το boot option της μητρικής και τέλος. Το backup συστήματος το λέω σε όλους όσους μπλέκουν με σκληρούς δίσκους. Είναι στάνταρ σε κάθε απάντηση που δίνω στο thread( μονάδες αποθηκεύσης).
teoepi2 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, atheatos είπε Έλα εντάξει δεν κολλάει πουθενά και κανένας δεν ξέρει ….Καλά Χριστούγεννα! ΥΓ. Backup συστήματος δεν εννοούμε μόνο κάποια αρχεία, αλλά image με τα partitions επίσης που χρειάζεται να μπουταρει ο υπολογιστής. Σε μια στραβή,να κανείς restore και τέλος. Αυτό εννοώ backup συστήματος και όχι το backup κάποιων αρχείων….Ένα σοβαρό workstation έχει backup συστήματος,αλλιώς είναι ένα καταδικασμένο pc…για να μην πω τίποτα χειρότερο. ευχαριστώ για την εξήγηση, δεν ξέρω από πού συμπέρανες ότι δεν γνωρίζω τι είναι image restore και όχι, αυτό λέω, δεν κάνεις ένα restore από το image και τέλος, άμα δεν το καταλαβαίνεις αυτό δεν θα πρεπε να δίνεις συμβουλές στο θέμα κάνε μια προσπάθεια να διαβάσεις και να καταλάβεις τι είναι παθητική προστασία (που είναι το θέμα του φίλου και περιλαμβάνει πάρα πολλά πράγματα), τι είναι parity, τι είναι backup, τι είναι cloud κτλ και για ποιο λόγο υπάρχουν όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα αντί να παίρνουμε μόνο backup (hint: γιατί το καθένα λύνει διαφορετικό πρόβλημα) εσύ ξέρεις μόνο το backup οπότε (όπως έγραψες και ο ίδιος) το μόνο που λες είναι backup, backup, backup ωραία, αλλά ο φίλος πουθενά δεν έγραψε ότι δεν πρόκειται να έχει backup, το χεις αντιληφθεί; εγώ από ότι κατάλαβα θα έχει backup, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα που θέτει κι εσύ αντί να τον βοηθάς απλά προσπαθείς με το ζόρι να του πεις ότι είναι χαζός γιατί... δεν θα χει backup ps: διάβασε λίγο την υπογραφή σου σε παρακαλώ γιατί είδα ότι είσαι το ίδιο άτομο που απάντησε και στο θέμα με το raid
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα