Προς το περιεχόμενο

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ, cat6 η cat7?

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Klausx,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χτιζω σπιτι και ο ηλεκτρολογος ειπε να βαλουμε cat6. Κι εγω αναρωτιεμαι, θα ειμαι οκ η να παω σε cat7? Τι διαφορες μπορει να δω?

• Λύση
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, neoxrated είπε

Χτιζω σπιτι και ο ηλεκτρολογος ειπε να βαλουμε cat6. Κι εγω αναρωτιεμαι, θα ειμαι οκ η να παω σε cat7? Τι διαφορες μπορει να δω?

Δεν νομίζω να έχεις θέμα με cat6 αφού αυτό προτείνεται για νέα κτήρια, αν έχεις αποστάσεις καλωδίου πάνω από 55 μέτρα πας σε Cat6a αλλά αν στην αγορά βάζουν cat6 θα δεις μεγάλη διαφορά στο τελικό κόστος..

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, neoxrated said:

δεν εχει πολυ νοημα για cat7. ηδη με cat6 σηκωνεις 10 gbps.

• Like 2
Δημοσ.

ολα εχουν να κανουν με τα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις σε σχεση με τις σημερινες αναγκες σου ή σε βαθος χρονου. Μπορεις να βαλεις και οπτικη ινα. Ολα υπαρχουν για ολους. Εσυ αποφασιζεις. Εγω σε νεοδμητο σπιτι θα περναγα ΚΑΙ οπτικη ινα (x2), απο την εισοδο του σπιτιου εως την εισοδο του διαμερισματος. Μετα ας μπει hub

Μετα απο 20 χρονια, δυσκολες οι αλλαγες

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, lneam said:

ολα εχουν να κανουν με τα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις σε σχεση με τις σημερινες αναγκες σου ή σε βαθος χρονου. Μπορεις να βαλεις και οπτικη ινα. Ολα υπαρχουν για ολους. Εσυ αποφασιζεις. Εγω σε νεοδμητο σπιτι θα περναγα ΚΑΙ οπτικη ινα (x2), απο την εισοδο του σπιτιου εως την εισοδο του διαμερισματος. Μετα ας μπει hub

Μετα απο 20 χρονια, δυσκολες οι αλλαγες

σιγουρα αν εχεις λεφτα μπορεις να κανεις πολλα.οχι μονο να περασεις πιο καλα καλωδια αλλα να τα καταληξεις και σε ενα ωραιο patch panel πχ της panduit και να μπει ενα μικρο Rack ή ακομα και να περασεις οπτικη ινα σε καθε δωματιο και αυτη να καταληξει επισης σε rack. και σιγουρα  απο την εισοδο του σπιτιου μεχρι ενα σημειο.βεβαια στην εισοδο του σπιτιου θα πρεπει να υπαρχει και spare αλλιως θα πρεπει να κανεις splice ωστε να φτασεις στο Floor box που θα βαλει ο παροχος.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/12/2022 στις 8:48 ΠΜ, lneam είπε

Εγω σε νεοδμητο σπιτι θα περναγα ΚΑΙ οπτικη ινα (x2)

και οταν σου ελεγε ο ηλετρολογος την τιμη θα επεφτες απο την ταρατσα.  
Αυτο που λες ειναι το ιδανικο αλλα εκείνη την στιγμη με τα εξοδα που θα εχεις αντε ενα utp και πολυ. 
5€ περίπου παει το μετρο 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, gorge18 είπε

και οταν σου ελεγε ο ηλετρολογος την τιμη θα επεφτες απο την ταρατσα.  
Αυτο που λες ειναι το ιδανικο αλλα εκείνη την στιγμη με τα εξοδα που θα εχεις αντε ενα utp και πολυ. 
5€ περίπου παει το μετρο 

χα χα χα ....

σπιτι χτιζεις, ελεος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lneam είπε

χα χα χα ....

σπιτι χτιζεις, ελεος

Γελας; Σε ενα τυπικο 2οροφο κτήριο ετσι και περασεις σε καθε δωματιο μπριζα και περασεις και για καμερες, μαζευεις το χιλιομετρο πριν το καταλαβεις, ποσο μαλιστα να περασεις οπτική χ2 που ειπε ο φιλος παραπανω.
πιστεψε με επειδη οπως λες σπιτι χτιζεις, θα κοψεις απο τα καλωδια...

Βεβαια με τον τροπο που το λες σε κοβω να εχεις χρημα, οποτε εσυ περασε τα χ3

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gorge18 είπε

Γελας; Σε ενα τυπικο 2οροφο κτήριο ετσι και περασεις σε καθε δωματιο μπριζα και περασεις και για καμερες, μαζευεις το χιλιομετρο πριν το καταλαβεις, ποσο μαλιστα να περασεις οπτική χ2 που ειπε ο φιλος παραπανω.

φτου ... με καταλαβες .......

Δημοσ.
8 hours ago, gorge18 said:

to utp cat6 παντως δεν ειναι ακριβο ειδικα αμα το παρεις σε κουλουρα 305μετρα ή και 500αρα. οποτε ναι αξιζει 2 utp σε καθε δωματιο.

η ινα ναι ποναει λιγο η τιμουλα συν οτι πρεπει να γινουν ενωσεις κτλ.ειναι πιο ακριβος δηλαδη ο εξοπλισμος σε patch panel κτλ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

to utp cat6 παντως δεν ειναι ακριβο ειδικα αμα το παρεις σε κουλουρα 305μετρα ή και 500αρα. οποτε ναι αξιζει 2 utp σε καθε δωματιο.

η ινα ναι ποναει λιγο η τιμουλα συν οτι πρεπει να γινουν ενωσεις κτλ.ειναι πιο ακριβος δηλαδη ο εξοπλισμος σε patch panel κτλ

Τι οπτικη ινα περνανε ?

εχει προδιαγραφες?

Δημοσ.
2 minutes ago, Ntinaras said:

Τι οπτικη ινα περνανε ?

εχει προδιαγραφες?

singlemode οπτικη ινα θελεις duplex.το τι προστασια θα υπαρχει απεξω το αποφασιζεις εσυ αναλογως απο που θα περασει.σε σπιραλ?χυμα? υπαρχουν ετοιμα καλωδια με ας το πουμε ακροδεκτες αλλα υπαρχει και χυμα ειναι που μετα πρεπει να βαλεις connector ειτε με splice ειτε με μηχανικο τροπο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για ποιο λόγο να περάσεις οπτική ίνα στο σπίτι, για λόγους αισθητικής? Διότι ο πάροχος θα στο κάνει σίγουρα φτηνότερα από τον ιδιώτη που θα προσλάβεις.

Διότι πέρα από  την αναμονή που θα βάλεις όταν μελλοντικά έρθει το FTTH στη γειτονιά, δεν θα χρησιμεύσει κάπου αλλού.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thresh είπε

Για ποιο λόγο να περάσεις οπτική ίνα στο σπίτι, για λόγους αισθητικής? Διότι ο πάροχος θα στο κάνει σίγουρα φτηνότερα από τον ιδιώτη που θα προσλάβεις.

Περναει ο παροχος δομημενη οπτικη σε ολα τα δωματια? :D

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Ntinaras said:

Περναει ο παροχος δομημενη οπτικη σε ολα τα δωματια? :D

Ποιος βάζει δομημένη οπτική σε όλα τα δωμάτια? Τι συσκευές θα βάλεις ? Τι δικτυακό εξοπλισμό θα πάρεις?

Να μου έλεγες για δομημένη με cat6/6a να το καταλάβω, αλλά οπτική?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...