Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Εχω σκοπο να κανω καταγγελια που το εσωτερικο παρκινγκ το μετετρεψαν σε σπιτι.

Αυτο  ακριβως  λευτερη....

Εξηγησου  τους  λεκτικα  μια  φορα   και  μετα  ξεσκισε  τους   στην  καταγγελια.

Ετσι  οπως   το  βλεπω   ισα  με   10  κιλα  παρανομια   εχουν....🤩

36 λεπτά πριν, john_shadow είπε

Αν στο καταστατικό της πολυκατοικίας ο χώρος είναι δηλωμένος σαν είσοδος πάρκινγκ(και στην πολεοδομία προφανώς, να είναι 100% επίσημο δηλαδή) τότε ναι έχουν πάτημα να φέρουν γερανό.

Στο  καταστατικο   μπορει  να  εχουν  αποδεχτει   οποια  μακακια   τους   συμφερει.

Στην   πολεοδομια   παιζει  ρολο   πως  ειναι  δηλωμενο.

Απο  το   "τσιμεντακι"   της  ραμπας  ν  αρχισεις   καταλαβαινεις  οτι  ειναι  ολο   παρανομο.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το οτι το εσωτερικο παρκινγκ πλεον εχει γινει σπιτι δεν ειναι παρανομο; Μπορω μια πιλοτη που εχει αδεια να παρκαρουν αμαξια να την κανω σπιτι ολοκληρη η την μιση;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Το οτι το εσωτερικο παρκινγκ πλεον εχει γινει σπιτι δεν ειναι παρανομο;

100%!!!

Δημοσ.

Είχαμε και εδώ έναν τέτοιο μάγκα μέχρι που μία μέρα έκανε φασαρία γιατί παρκάρανε μπροστά από το παράνομο πάρκινγκ του... πέρασε ο δήμος του τα ξήλωσε όλα, πρόστιμο από πολεοδομία, ε στο τέλος έβγαλε το χρήμα κάτω από το στρώμα και τα έκανε νόμιμα. 10,000+ ευρώ κοστίζει αν θες να είσαι νόμιμος τελευταία φορά που ρώτησα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οτι σου πανε , τυπικα πρεπει να εχουν αδεια. οχι ο γερανος δε θα διαβάσει κ θα στο παρει κ μετα τραβάς κ μια ωραία μήνυση στο Δήμο κ σε αυτους. 

το θέμα φίλε μου είναι πόσο χρόνο κ διάθεση έχεις να ασχοληθείς και να μη φτάσεις ως εκεί.

Για μενα εξηγησε τους όμορφα, οτι ειναι μη νόμιμοι (οχι παρανομοι)  κ δεν είναι δηλωμένο απο οσο έψαξες σαν πάρκινγκ. Αν μου φέρθητε  παράτυπα  θα με αναγκάσετε να  κανω καταγγελία στο δημο οτι μου πήραν το αμαξι και πιθανόν ετσι θα μπλεχτεί και η πολεοδομία οποτε φοβαμαι οτι θα προξυψει πρόβλημα κ με το υπόλοιπο κτίσμα οπως το διαμορφώσατε. 

καπως ετσι με μη επιθετικές λεξούλες οχι για να σε γλυκούλης αλλά γιατί θα φαινεσε διαβασμένος

επισης μπορεις να ενημερώσεις τον δημο για την κατάσταση πρώτος κ αν Θέλουν περνάνε κ ξηλώνουν 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν επιτρέπεται, οταν ξαναπαρκάρουν αυτοί, μπορείς και εσύ να καλέσεις την τροχαία για να τους κόψει κλήση. Το ότι είναι δικό τους το "παρκινγκ" δεν τους επιτρέπει να παρκάρουν απ'έξω...

Αυτό βέβαια θα κάνει escalate την κατάσταση, οπότε καλύτερα να μην το κάνεις πρώτος; Δεν ξέρω, εσύ κρίνεις.

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Klausx είπε

Είχαμε και εδώ έναν τέτοιο μάγκα μέχρι που μία μέρα έκανε φασαρία γιατί παρκάρανε μπροστά από το παράνομο πάρκινγκ του... πέρασε ο δήμος του τα ξήλωσε όλα, πρόστιμο από πολεοδομία, ε στο τέλος έβγαλε το χρήμα κάτω από το στρώμα και τα έκανε νόμιμα. 10,000+ ευρώ κοστίζει αν θες να είσαι νόμιμος τελευταία φορά που ρώτησα.

Και τώρα που έγινε νόμιμο δεν παρκάρουν άλλο;Αυτό θα ήταν κάτι πολύ σπάνιο για Ελλάδα.Αυτός που θα κλείσει ένα πάρκινγκ δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν είναι νόμιμο ή όχι.

Επισης ας σταματήσει επιτελους αυτή η καραμέλα με ταμπελα με αριθμό αδειας,

οχι,δεν χρειάζεται καμμία ταμπέλα με αριθμό άδειας,εφοσων η θέση είναι στην πολεοδομική άδεια για πάρκινγκ.

Προς TS,όχι σε εκείνο το σημείο δεν μπορούν να σου πούνε τίποτα.Προϋπόθεση φυσικά να επιτρέπεται η στάθμευση εκεί.Αλλιώς είστε και οι δυο παράνομοι.Από εκεί και πέρα ότι νομίζεις κάνεις.Εξάλλου ο Έλληνας παρκάρει όπου γουστάρει.Έξοδος/είσοδος,ράμπες,διαβάσεις,θέσεις ΑΜΕΑ κλπ.

Δημοσ.

Κατά αρχήν δεν μπορούν να έχουν 10 μέτρα (όσο είναι η πρόσοψη δλδ) είσοδο για πάρκινγκ. Στο σχέδιο υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος, άνοιγμα κτλ. Άσε που ανάλογα τους ορόφους υπάρχει και πρόβλεψη για παρκινγκ, οπότε η άδεια τι αναφέρει πρώτα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Παρκαρα στο διπλα στενο απο το σπιτι μου και βρηκα χαρτι πανω στο αμαξι πως αν παρκαρω εκει ξανα θα το παρει ο γερανος.

Τους ειπα πως δεν υπαρχει πορτα παρκινγκ απλα καγκελο και μια απλη πορτα εισοδου για ανθρωπους.

Η απαντηση ειναι πως δεν εχουμε λεφτα να βαλουμε καγκελοπορτα και παρκαρει ο γιος μου απο εξω.

Ειχα παρκαρει εκει ακριβως που εχω σημαδεψει με μπλε γραμμη. Συν οτι αμφιβαλω αν χωραει αμαξι εκει και γκαραζοπορτα να φτιαξει.

Και εμενα το κατω σπιτι ειναι γιαπι να βαλω ταμπελα μην παρκαρετε γιατι εχω σκοπο σε 30 χρονια να ριξω τον τοιχο και να το κανω παρκινγκ; 😂

Στιγμιότυπο οθόνης (16).png

Δυστυχώς μπορεί να φωνάζει τροχαία ότι εμποδίζεις την είσοδο, η κλίση είναι μικρή αλλά παίρνουν πινακίδες και δίπλωμα, δυστυχώς παθών !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως έχει πινακίδα no parking χαχα ότι θέλει κάνει ο καθενας και γλάστρες στο πεζοδρόμιο για  οριοθέτηση του χώρου και τσιμεντακι κλασική εικονα χωριου... οτι υπαρχει στην πρόσοψη του κτιρίου μου ανήκει

Screenshot_20221224_151411_Firefox.jpg

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.

Το ποιο γελοιο της υποθεσης παντως ειναι το πλατος του υποτιθεμενου πεζοδρομιου,εχουνε βαλει και δυο γλαστρες δεξια γιατι βεβαια το πεζοδρομιο ειναι για τις γλαστρες,και μετα ψαχνετε για σιδεριες υποτιθεμενους τοιχους κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το parking είναι αρμόδια η πολεοδομία.

Για το σημείο που έχεις κυκλώσει με μπλε (παράνομο τσιμεντάρισμα), νομίζω πως είναι αρμόδια η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
5 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Το θεμα ειναι οτι απαγορευεται να κλεισεις εισοδο παρκινκ και εκει δεν υπαρχει εισοδος παρκινγκ δηλαδη εκει που παρκαρα δεν μπορει να μπει αμαξι μεσα αρα δεν εκλεισα καμια εισοδο.

Παρ'ολα αυτα,το οτι χωραει να μπει αυτοκινητο δε σημαινει οτι ειναι νομιμο παρκινγκ.
Ο καθενας που ειχε χωρο στην αυλη,την εκανε παρκινγκ και φωναζει αν του κλεισεις την εισοδο,αλλα ουτε τα μισα απο αυτα δεν ειναι νομιμα.
 Εδω θελω να κανω μια ερωτηση, υπαρχει ενα ολοκληρο τετραγωνο το οποιο εχει τουλαχιστον 4 εισοδους-εξοδους στη μπροστινη μερια,με αποτελεσμα να μη μπορει να παρκαρει ΚΑΝΕΙΣ μπροστα.
Αυτο παιζει σεναριο να ειναι νομιμο;
Δεν εχει παρκινγκ απο κατω η πολυκατοικια,εχει μονο  θεσεις .

Δημοσ.

Εναλλακτικά, η μηχανή θα μπορούσε να βγαίνει απο την μεγάλη συρόμενη πόρτα του Parking και όχι απο την μικρή πόρτα, οπότε ουσιαστικά δεν γίνεται να κλειστεί μέσα η μηχανή αν έχεις παρκάρει μπροστά στην μικρή πόρτα.

Πάντως αν το Parking είναι νόμιμο, πιθανόν η οριοθέτηση να περιλαμβάνει όλο το μήκος που βρίσκονται τα κάγκελα, δηλαδή και την μικρή πόρτα.Σαν να το πιάνει όλο νόμιμα ως είσοδο.

Δεν γνωρίζω, απλά αναφέρω αυτήν την περίπτωση.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δηλαδή ο γερανός θα διαβάσει πρώτα τι προβλέπει το καταστατικό και τι έχει δηλωθεί στην πολεοδομία πριν πάρει το αμάξι?

Ο γερανός που θα κληθεί από ιδιωτική εταιρεία και όχι κανένας της αστυνομίας και του δημου, δεν σηκώνει κανένα αμάξι αν δεν έχει εγγραφή εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη του. Οπότε δεν μπορούν οι άλλοι να κάνουν κάτι εκτός αν παρατυπησουν. Και σε τέτοια περοπτωση τους κυνηγάει και ο άλλος με μηνύσεις η καταγγελίες. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...