Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Balrog είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι συναφές με το θέμα.. Η μέγιστη ανάλυση των εικόνων από μαγνητικό τομογράφο 3 Tesla ποια θα μπορούσε να είναι; Δηλαδή αν μπω να τις διαβάσω από Dicom Viewer, θα βρω εικόνες π.χ. 320x160 pixels; Το ρωτάω για να δω αν αξίζει να κάνω τις μαγνητικές σε 3T (π.χ. Magnetom Skyra), που έχει μεγαλύτερη αναμονή για ραντεβού. Αν είναι απλώς να τον έχουν ρυθμίσει να βγάζει ίδιας ανάλυσης με τους απλούς τομογράφους στο μισό χρόνο, να πηγαίνω κατευθείαν στον 1,5Τ.

Επειδή έχω περάσει και γω τους ίδιους προβληματισμούς, δεν πιστεύω ότι θα βγάλεις άκρη.

Μπορεί ο μαγνήτης να έχει δυνατότερο πεδίο αλλά να βγάζει την ίδια δουλειά απλά στον μισό χρόνο, κάτι άχρηστο για τον ασθενή και τελικά απλά μάρκετινγκ.

Κάνοντας ερώτηση στον χειριστή πριν μπω δεν μου έδωσε κάποια σαφή απάντηση για το αν είναι παραμετροποιήσιμη η ποιότητα κατά το δοκούν στις περιπτώσεις που χρειάζεται. Δηλαδή μεγαλύτερη ανάλυση και πιο λεπτές φέτες, με παραπάνω χρόνο εννοείται. Ίσως και να γίνεται αλλά να μην το λένε για να μην μπλέκουν με διαδικασίες και ρυθμίσεις πέρα από τις τυποποιημένες που έχουν και να ξεμπερδεύουν

Προσωπικά έχοντας κάνει μαγνητική και σε 3Τ και αρκετές φορές σε 1,5 κατέληξα ότι είναι θέμα κυρίως του εν λόγω κέντρου και μάλλον της ποιότητας του μηχανήματος.

Έχω κάνει 1,5Τ και οι εικόνες ήταν πάρα πολύ μέτριες ως κακές, μετά έκανα σε 3Τ και οι εικόνες ήταν αρκετά καλές, και μετά 2 φορές σε 1,5Τ σε άλλα κέντρα και οι εικόνες ίσως το ίδιο καλές με του 3Τ οπότε εκεί είπα δεν θα ξαναδώσω λεφτά για τον ισχυρό μαγνήτη αλλά θα πηγαίνω εκεί που στο παρελθόν είδα καλή ποιότητα.

Ξέρω δεν βοηθάω και πολύ αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα

• Thanks 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τις πιο λεπτές τομές υποθέτω εννοείς αντί να παίρνει τομή ανά π.χ. 1mm ή όσο είναι το default, να το ρυθμίζει ανά 0.2mm όταν πλησιάζει στο σημείο ενδιαφέροντος, ας πούμε για να μη χάσει τη βλάβη (αν αυτή τύχει να πέσει ανάμεσα από δυο τομές) ή για να καθορίσει με ακρίβεια τα όρια της βλάβης, π.χ. προκειμένου να κάνει χειρουργείο για αφαίρεση όγκου ώστε να μη μείνει κανένα υπόλειμμα και υποτροπιάσει ο ασθενής.

Και εγώ επειδή βλέπω τις εικόνες του 3Τ και μου φαίνονται άθλιες, αναρωτιέμαι αν γλυτώνουν σε χρόνο κατεβάζοντας ποιότητα. Ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα είναι βέβαιο, το ερώτημα είναι πώς το έχουν ρυθμίσει. Ο τεχνολόγος χειριστής πιθανόν και να μην γνωρίζει. Βάζει το πρωτόκολλο για τη συγκεκριμένη εξέταση στον αυτόματο και συνήθως δεν πειράζει τίποτα. Επιπλέον, απ' ό,τι είδα στα specs ορισμένων 3T τομογράφων, έχουν δυνατότητα και για κάποιου είδους interpolation. Υποθέτω αυτό σημαίνει στο μισό χρόνο μεν αλλά κάπως ευκρινέστερα; Είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπερασμα αν δεν είναι της δουλειάς.

Επεξ/σία από Balrog

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...