Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι ssd δεν έχουν σίδερα για να τρίβονται (εμένα μου μοιάζει ο ήχος σαν πιρούνι που γρατζουνάει μεταλλικό πιάτο). Αυτοί οι ήχοι είναι προνόμιο των hdd και σημαίνει ότι η κεφαλή ακουμπάει πάνω στον αλουμινένιο δίσκο που περιστρέφεται.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, micos000 είπε

Οι ssd δεν έχουν σίδερα για να τρίβονται (εμένα μου μοιάζει ο ήχος σαν πιρούνι που γρατζουνάει μεταλλικό πιάτο). Αυτοί οι ήχοι είναι προνόμιο των hdd και σημαίνει ότι η κεφαλή ακουμπάει πάνω στον αλουμινένιο δίσκο που περιστρέφεται.

Σωστά. Άρα τον κλαίμε και τον αντικαθιστώ με SSD; 

Μπορεί να είναι ο λόγος που κολλάει το PC στο Browsing και ειδικά από παίζω 4K Videos στο YouTube ;

Δημοσ.

Έχεις πρόσβαση σε αυτόν τον δίσκο; Δηλαδή μπορείς να δεις τα περιεχόμενα του; Αν δεν τον χρειάζεσαι άμεσα πάντως τερμάτισε το pc και αποσύνδεσε τον από το ρεύμα του να μην σου κάνει κόλπα.

Αν δουλεύει σωστά ο δίσκος τότε μπορεί ο ήχος να προέρχεται από κανένα ανεμιστηράκι. Άνοιξε το πλαϊνό καπάκι και προσπάθησε να εντοπίσεις την προέλευση του ήχου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, micos000 είπε

Έχεις πρόσβαση σε αυτόν τον δίσκο; Δηλαδή μπορείς να δεις τα περιεχόμενα του; Αν δεν τον χρειάζεσαι άμεσα πάντως τερμάτισε το pc και αποσύνδεσε τον από το ρεύμα του να μην σου κάνει κόλπα.

Αν δουλεύει σωστά ο δίσκος τότε μπορεί ο ήχος να προέρχεται από κανένα ανεμιστηράκι. Άνοιξε το πλαϊνό καπάκι και προσπάθησε να εντοπίσεις την προέλευση του ήχου.

Ναι κανονικά έχω πρόσβαση. Δεν το σκέφτηκα να τον αποσυνδέσω ώστε να δω αν στρώνει το PC έτσι. 

Θα ενημερώσω. Πάντως, έλεγα να κάνω το Upgrade από τον HDD στον SSD και ας τον έχω για Backup. 

Σκέφτομαι για αυτόν εδώ https://www.skroutz.gr/s/13772146/Crucial-MX500-SSD-1TB-2-5-SATA-III-CT1000MX500SSD1.html

Επεξ/σία από ThanosR92
Δημοσ.

Απομόνωσα τον HDD, ο ήχος δείχνει να μην υπάρχει πλέον, αλλά τα κολλήματα όταν παίζω Youtube 4K υπάρχουν ακόμα!

Επίσης για τον SSD δεν μπορώ να τρέξω τον έλεγχο:

1.png.13a15b37ede43b2936e21ad4cb6b57ec.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Σε ρώτησα και πριν αλλά δεν απάντησες.

Στο sentinel δείχνει τον ssd με 79% υγεία. Αυτό είναι σωστό;

Δεν βλέπω κάπου την ερώτησή σου. Αλλά πως μπορώ να ξέρω εγώ αν είναι σωστό ή όχι; 

Δημοσ.
Στις 24/12/2022 στις 4:00 ΜΜ, micos000 είπε

Τα screens του sentinel δείχνουν τον WD σε άριστη υγεία.

Ο SSD όμως γιατί έχει 79% υγεία; Επέλεξε τον να δούμε τα στοιχεία του SMART.

Στην 1η σελίδα ήταν. Τρέξε πάλι το sentinel, επέλεξε τον ssd και ανέβασε μία screen να δούμε τι λέει η αναφορά. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν 100% η υγεία. Επίσης με παραξενεύει το ότι το samsung magician δεν κάνει diagnostic scan στον ssd.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, micos000 είπε

Στην 1η σελίδα ήταν. Τρέξε πάλι το sentinel, επέλεξε τον ssd και ανέβασε μία screen να δούμε τι λέει η αναφορά. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν 100% η υγεία. Επίσης με παραξενεύει το ότι το samsung magician δεν κάνει diagnostic scan στον ssd.

Καλημέρα! Αν παρατηρήσεις, έχει πέσει η υγεία του 1% απο την 1η σελίδα!

1.png.019cb4b90899b2f421b479c149695037.png

Επεξ/σία από ThanosR92
Δημοσ.

Θα ήθελα την καρτέλα SMART και όχι την γενική επισκόπηση για να δω τις τιμές του Wear Leveling Count.

Anyway...

Αναφορά σε κείμενο

Kingston describe this SMART attribute (#177 WearLeveling Count) as follows:

Number of erase/program cycles per block on average. This attribute is intended to be an indicator of imminent wear-out. Normalized Equation: 100 – ( 100 * Average Erase Count / NAND max rated number of erase cycles)

Ignore the Raw Data in these instances (They can be manipulated by manufacturers to work in different ways), and look at the Current Value column.

This source from Anandtech gives us a good indication of how to use this figure:

The Wear Leveling Count (WLC) SMART value gives us all the data we need. The current value stands for the remaining endurance of the drive in percentage, meaning that it starts from 100 and decreases linearly as the drive is written to. The raw WLC value counts the consumed P/E cycles, so if these two values are monitored while writing to the drive, sooner than later we will find the spot where the normalized value drops by one.
All of your drives are at between 95 and 100, and will eventually drop to 0. This is an estimation of how many write, erase, rewrite etc. cycles each block can go through before failing, and at the moment, one of your drives is estimated to have used 5% of it's current expected life span. Again, the key word here is estimated.

Note also that your drives may use different NAND technology, hence the differences in perceived life. Some NAND technology expects blocks to last for around 1000 PE cycles each, others can be rated for as much as 30,000

Δημοσ.

Με παραξενεύει το ότι το samsung magician δεν αναγνωρίζει τον δίσκο. Πόσο καιρό τον έχεις τον ssd και έχει 75% wearing; Διάβασες αυτά που παρέθεσα για το τι είναι και πως μετριέται το wear leveling count;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...