Hacker?pcs Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 1 minute ago, Retromaniac said: Όπως είπα, το να αποθηκεύσεις άλλα στοιχεία για τους κωδικούς ενώ είσαι εταιρεία που κάνει αυτή την δουλειά είναι σαν πυροβολείς τον εαυτό σου στο πόδι. Γι' αυτό υπάρχουν οι offline, open source λύσεις όπως το KeePass 1 minute ago, Retromaniac said: Όσον αφορά τα bugs από την στιγμή που κρυπτογραφεί κάτι με aes-256 ό,τι bug και να έχει ο κώδικάς σου δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία. Η κρυπτογράφησή σου μπορεί να ελεγχθεί με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα κρυπτογράφησης ότι παράγει σωστά αποτελέσματα. Αν και δεν κάθεται κανείς να κάνει δικό του κώδικα. Υπάρχουν έτοιμοι στις βιβλιοθήκες για τις γλώσσες προγραμματισμού. πχ. εδώ σε c# How to create AES encryption 256 bit key in C# (siakabaro.com) Γι' αυτό αναφέρθηκα σε πλάγιες επιθέσεις που οι κωδικοί μπορεί να διαρρεύσουν αφού αποκρυπτογραφηθούν και επειδή ο κώδικας είναι κλειστός στο LastPass, 1password, κτλ κανείς δεν ξέρει τι κάνει, πολύ χειρότερα δε για online password manager. Και σημειωτέων ότι το να γράψει κάποιος δικό του κώδικα που έχει να κάνει με κρυπτογραφία είναι ο πιο εύκολος τρόπος να έχει bug, ποτέ χειροποίητες λύσεις για password managers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Γι' αυτό υπάρχουν οι offline, open source λύσεις όπως το KeePass Γι' αυτό αναφέρθηκα σε πλάγιες επιθέσεις που οι κωδικοί μπορεί να διαρρεύσουν αφού αποκρυπτογραφηθούν και επειδή ο κώδικας είναι κλειστός στο LastPass, 1password, κτλ κανείς δεν ξέρει τι κάνει, πολύ χειρότερα δε για online password manager. Και σημειωτέων ότι το να γράψει κάποιος δικό του κώδικα που έχει να κάνει με κρυπτογραφία είναι ο πιο εύκολος τρόπος να έχει bug, ποτέ χειροποίητες λύσεις για password managers Η αποκρυπτογράφηση θα γίνει στο pc σου. Δεν γίνεται στο server τους. Θα πρέπει να έχεις κάποιο ιό στον υπολογιστή σου για να σου πάρει τα δεδομένα ΑΦΟΥ αποκρυπτογραφηθούν. Το lastpass δεν θα φταίει. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από Retromaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Για δωρεάν offline λύση με 2FA από το κινητό -> keepass με Otpkeyprov plugin. https://keepass.info/plugins.html#otpkeyprov Πλεονέκτημα: Μπορείς να έχεις κάθε password κλειδωμένο πίσω από διαφορετική βάση, με την ίδια ή διαφορετική γεννήτρια κωδικών για κάθε κωδικό και ίδιο master password για όλα. Αρκεί φυσικά να μην σου χακάρουν και το κινητό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 49 minutes ago, Retromaniac said: Η αποκρυπτογράφηση θα γίνει στο pc σου. Δεν γίνεται στο server τους. Θα πρέπει να έχεις κάποιο ιό στον υπολογιστή σου για να σου πάρει τα δεδομένα ΑΦΟΥ αποκρυπτογραφηθούν. Το lastpass δεν θα φταίει. Αυτό υποτίθεται γίνεται αλλά κανείς δεν ξέρει λόγω κλειστού κώδικα αν υπάρχουν bugs που μπορεί στο web client ή στο client που το επιτρέπουν αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Melinbonian Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Γι' αυτό υπάρχουν οι offline, open source λύσεις όπως το KeePass Γι' αυτό αναφέρθηκα σε πλάγιες επιθέσεις που οι κωδικοί μπορεί να διαρρεύσουν αφού αποκρυπτογραφηθούν και επειδή ο κώδικας είναι κλειστός στο LastPass, 1password, κτλ κανείς δεν ξέρει τι κάνει, πολύ χειρότερα δε για online password manager. Και σημειωτέων ότι το να γράψει κάποιος δικό του κώδικα που έχει να κάνει με κρυπτογραφία είναι ο πιο εύκολος τρόπος να έχει bug, ποτέ χειροποίητες λύσεις για password managers Αυτο θα ελεγα κι εγω, offline managers. Οσοι χρησημοποιειτε cloud τυπου lastpass, ειναι επειδη μπαινετε και απο κινητο και απο αλλους υπολογιστες? Εγω προσωπικα θα προτιμουσα offline λυση σε κανα τυπου google drive με 2fa enabled, γιαυτο ρωταω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Στις 23/12/2022 στις 1:02 ΜΜ, Retromaniac είπε Και εγώ πληροφορικός είμαι με αρκετές γνώσεις πάνω στην κρυπτογράφηση και ειδικά από προγραμματιστική ματιά. Το αν κόσμος ξέρει πως γίνεται και πόσο ασφαλές είναι δεν έχει σημασία. Αυτή τη στιγμή η κρυπτογράφηση δεν σπάει. Ακόμη και αν προσπαθήσουν με χιλιάδες gpu, αν πραγματικά έχεις strong master password δεν θα σπάσει. Και αυτό φυσικά θα το κάνουνε σε στοχευμένα άτομα και όχι σε μένα και σένα. Αν με την εξέλιξη της τεχνολογίας σπάσει τελικά η κρυπτογράφηση που έχουμε, τότε ναι μεν αυτοί που δεν τους έχουν κλέψει είναι ασφαλείς γιατί οι εταιρείες θα βάλουν ακόμη πιο ισχυρή κρυπτογράφηση, αλλά δυστυχώς αυτοί που τους έχουν κλέψει, θα αποκρυπτογραφηθούν τα δεδομένα τους. Για αυτό και σε αυτές τις υπηρεσίες κωδικών (και σε όλες τις cloud υπηρεσίες) αποθηκεύεις ΜΟΝΟ κωδικούς από υπηρεσίες και όχι από storage, και που μπορείς να τους αλλάξεις. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πάντα offline. Όσον αφορά αυτό που λες για το πως ξέρουμε αν οι εταιρείες δεν κρατάνε τα password, θα ήταν σαν να πυροβολούσαν τον εαυτό τους στο πόδι. Το αν σπάει η κρυπτογράφηση είναι σχετικό. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η κάθε εταιρεία ποιον αλγόριθμο κρυπτογράφησης χρησιμοποιεί και αν μη τι άλλο δεν μπορούν να μας αποδείξουν ότι τον χρησιμοποιούν όντως και σωστά. Επίσης, όλοι οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης έχουν κάποιες αδυναμίες, η ακόμα και αν δεν έχουν (προς το παρόν) υπάρχουν άλλες μέθοδοι όπως λ.χ. side channel attacks με τις οποίες μπορούν να γίνουν πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sunlight2030 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, Retromaniac είπε Εχουν Θέλω να πω όταν κάνω login στην τράπεζα να μου ζηταει 2FA, Eurobank και Πειραιώς που το έψαξα δεν βρήκα κάτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Εγω θελω να ρωτησω, το master password ενος password manager πως το επιλεγετε και που το φυλατε; Μεσω αλλου password manager η κλασικα μολυβι και χαρτακι και μετα απλα θυμαστε ενα string 20 χαρακτηρων; Γιατι, και για την "χειροκινητη" επιλογη random, οσο random μπορει να ειναι απο ανθρωπο, κωδικων, δεν υπαρχει κατι ξεκαθαρο πχ η θεωρια του correcthorsebatterystaple αν θελει καποιος ο κωδικος αυτος να μπορει να μνημονευτει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Clytoceyx είπε Εγω θελω να ρωτησω, το master password ενος password manager πως το επιλεγετε και που το φυλατε; Μεσω αλλου password manager η κλασικα μολυβι και χαρτακι και μετα απλα θυμαστε ενα string 20 χαρακτηρων; Γιατι, και για την "χειροκινητη" επιλογη random, οσο random μπορει να ειναι απο ανθρωπο, κωδικων, δεν υπαρχει κατι ξεκαθαρο πχ η θεωρια του correcthorsebatterystaple αν θελει καποιος ο κωδικος αυτος να μπορει να μνημονευτει. Επίσης generated (απ'τον ίδιο password manager). Απλά έκανα 5-6 attempts μέχρι να βγει κάτι που να "βολεύει" στην απομνημόνευση. Μέχρι να το μάθω, μολύβι και χαρτί φυσικά. Αλλά μετά από 10-15 μέρες... κάηκε το χαρτί. Πλέον υπάρχει μόνο στο μυαλό μου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, Clytoceyx said: Εγω θελω να ρωτησω, το master password ενος password manager πως το επιλεγετε και που το φυλατε; Μεσω αλλου password manager η κλασικα μολυβι και χαρτακι και μετα απλα θυμαστε ενα string 20 χαρακτηρων; Γιατι, και για την "χειροκινητη" επιλογη random, οσο random μπορει να ειναι απο ανθρωπο, κωδικων, δεν υπαρχει κατι ξεκαθαρο πχ η θεωρια του correcthorsebatterystaple αν θελει καποιος ο κωδικος αυτος να μπορει να μνημονευτει. Passphrase με μέθοδο ζαριού https://ssd.eff.org/module/creating-strong-passwords#creating-strong-passwords-using-dice Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2022 από Hacker?pcs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apostol. Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sunlight2030 είπε Θέλω να πω όταν κάνω login στην τράπεζα να μου ζηταει 2FA, Eurobank και Πειραιώς που το έψαξα δεν βρήκα κάτι Ναι δεν εχουν τετοιο τυπου 2FA, μονο οταν πας να κανεις συναλλαγη ζητανε επιβεβαιωση απο την εφαρμοφη ή κωδικο απο sms που ειναι οτι χειροτερο απο πλευρα ασφαλειας. Επισης εξοργιστικο που δεν σε αφηνουν να βαλεις οσο μεγαλο password θες και με οτι χαρακτηρες θες, (δεν ξερω αν εχει αλλαξει προσφατα θα ποικιλει απο τραπεζα σε τραπεζα υποθετω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
for4 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, Apostol. είπε Ναι δεν εχουν τετοιο τυπου 2FA, μονο οταν πας να κανεις συναλλαγη ζητανε επιβεβαιωση απο την εφαρμοφη ή κωδικο απο sms που ειναι οτι χειροτερο απο πλευρα ασφαλειας. Επισης εξοργιστικο που δεν σε αφηνουν να βαλεις οσο μεγαλο password θες και με οτι χαρακτηρες θες, (δεν ξερω αν εχει αλλαξει προσφατα θα ποικιλει απο τραπεζα σε τραπεζα υποθετω) h alpha bank ζητάει επιβεβαίωση στο κινητό και στην είσοδο και στην συναλλαγή. έχει δοκιμάσει κανείς το manager της synology να μας πει τι λέει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 6 minutes ago, for4 said: h alpha bank ζητάει επιβεβαίωση στο κινητό και στην είσοδο και στην συναλλαγή. Στο ιδιωτικό web banking, ναι. Στο επαγγελματικό ζητάει μόνο για τη συναλλαγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elio_1 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε Στο ιδιωτικό web banking, ναι. Στο επαγγελματικό ζητάει μόνο για τη συναλλαγή. Λογικό μου φαίνεται... Σε μια επιχείρηση μπορεί κάποιος υπάλληλος να ελέγξει αν έχει γίνει κατάθεση από τον πελάτη, αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Ένα εορταστικό μήνυμα απ' το Bit Defender 4 ώρες πριν, Melinbonian είπε Αυτο θα ελεγα κι εγω, offline managers. Οσοι χρησημοποιειτε cloud τυπου lastpass, ειναι επειδη μπαινετε και απο κινητο και απο αλλους υπολογιστες? Εγω προσωπικα θα προτιμουσα offline λυση σε κανα τυπου google drive με 2fa enabled, γιαυτο ρωταω. Μα πως το Google Drive είναι offline λύση; Είναι και αυτό cloud. Αν βάζεις τους κωδικούς σου σε κάποιο Google Sheets ή κάποιο txt, δεν είσαι πιο ασφαλής, καθώς το πιο πιθανό είναι τα αρχεία αυτά στους servers να μην έχουν καμία κρυπτογράφιση ή να μην είναι αρκετά ισχυρή για τόσο συμαντικά στοιχεία όπως τα passwords. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα