Προς το περιεχόμενο

Το hack του Lastpass ήταν χειρότερο από ό,τι ανέφερε αρχικά η εταιρεία

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Να ρωτησω κατι? αυτες οι εφαρμογες, τι περισσοτερο κανουν-προσφερουν ας πουμε απτην ενσωματωμενη δυνατοτητα αποθηκευσης passwords , που εχω στο iphone μου?.

Συγχρονισμός σε πολλές συσκευές, και συμπλήρωση συνθηματικών ακόμα και εκτός browsers (αν και ουσιαστικά είναι σε περιπτώσεις browser εντός άλλης εφαρμογής). Password generation, αποθήκευση two factor authentication codes, ειδοποίηση για ασθενείς κωδικούς, ξεχωριστά vaults, tags, κοινή χρήση με άλλους χρήστες, πρόσβαση και μέσω web στο UI τους και διάφορα άλλα. Ενδεικτικά επειδή είμαι χρήστης 1password.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, dikasths είπε

Πιο βολικοί ναι. Πιο ασφαλείς γιατί;

Γιατί είναι κρυπτογραφημένα.

Edit: Μόλις το τσέκαρα και είδα ότι και στο Keep είναι κρυπτογραφημένα, οπότε απλά πιο βολικοί

Επεξ/σία από Retromaniac

9 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Επίσης το πιο σημαντικό σου δημιουργούν μοναδικό κωδικό τύπου 1Jf9@c1pC#96fWYoXKd6co$ για κάθε σίτε, και έτσι ξέρεις οτι για κάθε σιτε έχει μοναδικό κωδικό τέτοιου τύπου (τον οποίο δεν χρειάζεται να θυμάσε γιατι το συμπληρώνει μόνο του).

Για του λόγου το αληθές, αυτό το κάνει και το keychain του iOS. Μπορεί να σου κάνει suggest strong passwords και να τα σώζει. Βέβαια ναι αν φύγει από Apple Ecosystem δυσκολεύουν τα πράγματα... Είδα και απόειδα όταν τα μετέφερα από τον Google Chrome στο keychain και δεν νομίζω να το ξανακάνω

• Like 1

Παιδιά ας μη γελιόμαστε. Κάποτε θα ακουγαμε για VPN και password manager και θα γελαγαμε γιατι σιγα μην πληρωσουμε για βλακείες. Σήμερα ομως τα παντα ειναι online. Απο αναμνησεις και προσωπικα αρχεια, μέχρι τράπεζες, ψωνια κτλ. Ειναι απαράδεκτο, είτε ξέρεις απο τεχνολογία είτε οχι, να μην εχεις σημερα password manager και vpn. Είναι για την δική μας προστασία

• Like 1

1 λεπτό πριν, TutaKachun είπε

Παιδιά ας μη γελιόμαστε. Κάποτε θα ακουγαμε για VPN και password manager και θα γελαγαμε γιατι σιγα μην πληρωσουμε για βλακείες. Σήμερα ομως τα παντα ειναι online. Απο αναμνησεις και προσωπικα αρχεια, μέχρι τράπεζες, ψωνια κτλ. Ειναι απαράδεκτο, είτε ξέρεις απο τεχνολογία είτε οχι, να μην εχεις σημερα password manager και vpn. Είναι για την δική μας προστασία

VPN γιατί να έχεις; Δεν κάνει καμία διαφορά στην ασφάλεια. Το μόνο που θες είναι είναι https dns που είναι δωρεάν, όλο το traffic είναι πια κρυπτογραφημένο.

• Like 6

37 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Το καλό με τους περισσότερους password manager είναι οτι εαν δεν εχουν το master pass, δεν γίνεται τίποτα. Τους καταστρέφει βέβαια την φήμη που είναι το σημαντικότερο, αλλα για εμάς τους καταναλωτές "μικρή ζημία".

Πάντως ρε γαμώτο σαν το UI & την ευχριστία του LastPass πουθενά. Δοκίμασα το Dashlane, 1Password κτλ, τα μισά features για να δουλέψουν θέλανε λίγο ρύθμιση και γενικά δεν ήταν τόσο user friendly όπως το LastPass.

Τελευταία μου ελπίδα για ενναλακτική το paid του BitWarden που θα δοκιμάσω μέσα στις γιορτές.

Δεν είχα ποτέ LastPass αλλά μου φαίνεται περίεργο που δε σε βόλεψε το 1P 🤔

• Like 1
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

VPN γιατί να έχεις; Δεν κάνει καμία διαφορά στην ασφάλεια. Το μόνο που θες είναι είναι https dns που είναι δωρεάν, όλο το traffic είναι πια κρυπτογραφημένο.

Η αλήθεια ειναι πως η πρώτη φορά που εβαλα VPN ήταν επειδη ηθελα να δω Netflix πριν ερθει εδω :P ε μετά το κράτησα για αγορές απο αλλες χώρες κτλ. Τώρα δεν ξέρω τι παιζει με τα θεματα ασφάλειας μην πω ψεμματα. Απο αρθρα και reviews το ειπα

• Like 1

Μόλις τώρα, Asevastos είπε

Δεν είχα ποτέ LastPass αλλά μου φαίνεται περίεργο που δε σε βόλεψε το 1P 🤔

Μου έκανε κάτι χαζά τύπου δεν μου εμφανιζόταν το autofill, οταν άλλαζα κωδικό δεν μου έκανε αυτό update τον καινούργιο κωδικό στο 1password τέτοιες χαζομάρες! Ίσως να έφταιγε το chrome extension που χρησιμοποιούσα

2 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Η αλήθεια ειναι πως η πρώτη φορά που εβαλα VPN ήταν επειδη ηθελα να δω Netflix πριν ερθει εδω :P ε μετά το κράτησα για αγορές απο αλλες χώρες κτλ. Τώρα δεν ξέρω τι παιζει με τα θεματα ασφάλειας μην πω ψεμματα. Απο αρθρα και reviews το ειπα

Ναι οκ, αυτός είναι ένα λόγος σωστός και ένας λάθος λόγος είναι να κάνεις παρανομίες. Τα υπόλοιπα για την ασφάλεια είναι marketistika των εταιρειών.

• Like 2

13 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Μου έκανε κάτι χαζά τύπου δεν μου εμφανιζόταν το autofill, οταν άλλαζα κωδικό δεν μου έκανε αυτό update τον καινούργιο κωδικό στο 1password τέτοιες χαζομάρες! Ίσως να έφταιγε το chrome extension που χρησιμοποιούσα

Μάλιστα. Ίσως είχε bugs παλιότερα. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, είναι πολύ βολικό. 

Έτσι είναι όταν ο κόσμος χρησιμοποιει με τόση άνεση cloud υπηρεσίες στο βωμο της ευκολίας, αργά ή γρήγορα τα δεδομενα του θα περάσουν σε τρίτους, το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι το ποιοι θα είναι αυτοί.

spacer.png

Όταν μιλάμε για τόσο κρίσιμα δεδομένα, δεν πρέπει κανενας να σκεφτεται την ευκολία, αφιερωνουμε χρόνο να μαθουμε να χειριζομαστε μονο offline εφαρμογες, κανουμε 2η φυση το backup της βασης δεδομενων καθε φορα που δημιουργούμε εναν νεο κωδικό, και αν καποια στιγμη χρειαστει να ξαναπερασουμε το προγραμμα κ την βαση δεδομενων του, αξιζει το ενα επιπλεον λεπτο που θα μας πάρει σε σχεση με το cloud.

• Like 8

notepad ζιπαρισμενο με winrar η με 7zip+δυνατο κωδικο και εισαι ετοιμος..

οταν μπαινεις σε ευαισθητες σελιδες οπως τραπεζες εγω μπαινω με την ασφαλη λειτουργια του nod32

οποτε οθονη πληκτρολογιο ειναι και εξτρα κρυπτογραφημενα..

παιρνει λιγη ωρα παραπανω το ξεζιπαρισμα κτλπ αλλα δεν εξαρτιεσαι απο κανεναν.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε

Έτσι είναι όταν ο κόσμος χρησιμοποιει με τόση άνεση cloud υπηρεσίες στο βωμο της ευκολίας, αργά ή γρήγορα τα δεδομενα του θα περάσουν σε τρίτους, το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι το ποιοι θα είναι αυτοί.

spacer.png

Όταν μιλάμε για τόσο κρίσιμα δεδομένα, δεν πρέπει κανενας να σκεφτεται την ευκολία, αφιερωνουμε χρόνο να μαθουμε να χειριζομαστε μονο offline εφαρμογες, κανουμε 2η φυση το backup της βασης δεδομενων καθε φορα που δημιουργούμε εναν νεο κωδικό, και αν καποια στιγμη χρειαστει να ξαναπερασουμε το προγραμμα κ την βαση δεδομενων του, αξιζει το ενα επιπλεον λεπτο που θα μας πάρει σε σχεση με το cloud.

Τότε μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργούν τα password managers.

4 λεπτά πριν, xristoss1 είπε

notepad ζιπαρισμενο με winrar η με 7zip+δυνατο κωδικο και εισαι ετοιμος..

οταν μπαινεις σε ευαισθητες σελιδες οπως τραπεζες εγω μπαινω με την ασφαλη λειτουργια του nod32

οποτε οθονη πληκτρολογιο ειναι και εξτρα κρυπτογραφημενα..

παιρνει λιγη ωρα παραπανω το ξεζιπαρισμα κτλπ αλλα δεν εξαρτιεσαι απο κανεναν.

Περιττή η ταλαιπωρία. Εκτός του ότι είναι κρυπτογραφημένα στο cloud και να τα κλέψουν είναι άχρηστα, οι τραπεζικες διαδικασίες θέλουν two way authentication με το τηλέφωνο σου. Οπότε και το εικονικό πληκτρολόγιο περιττό. Εκτός και αν μιλάς για εκατ. ευρώ όπου σε έχουν βαλει στο μάτι και φυλάγεσαι από κάθε μεριά για το peace of mind.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...