Προς το περιεχόμενο

"Σπασίματα" εικόνας σε tv streaming (νόμιμο!)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Είμαι συνδρομητής cosmote μέσω δορυφόρου, καθώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάλυψη ιντερνετ από cosmote. 

Εχω σύνδεση ιντερνετ μέσω ασύρματου δικτύου ιδιωτικής εταιρίας με 35αρα ταχύτητα. 

Ως δώρο έχω λάβει από την cosmote το TV Box, το οποίο χρησιμοποιώ για on demand cosmote αλλά και ΕΟΝ. 

Kαι στις 2 πλατφόρμες έχω συνεχόμενα σπασίματα εικόνας. Στην cosmote θόλωμα εικόνας για λίγα δευτερόλεπτα και μετά επαναφορά κανονικά. Στην ΕΟΝ πάγωνα εικόνας ή και επιστροφή σε προηγούμενα καρέ. 

Η εταιρία ιντερνετ μου απαντά πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην απόδοση του δικτύου. 

Συνεπώς: 

1. Θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα αν ανέβω σε 50αρα ταχύτητα? 

2. Μπορεί να είναι ελλαττωματικό το tv box? 

3. Yπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να δοκιμάσω για να αποφύγω τα τόσα σπασίματα? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Εχω σύνδεση ιντερνετ μέσω ασύρματου δικτύου ιδιωτικής εταιρίας με 35αρα ταχύτητα. 

καλο το ασυρματο, αλλα σα το καλωδιομενο δεν ειναι

1 ώρα πριν, CHRISpros είπε

Καλησπέρα,

Είμαι συνδρομητής cosmote μέσω δορυφόρου, καθώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάλυψη ιντερνετ από cosmote. 

Ως δώρο έχω λάβει από την cosmote το TV Box, το οποίο χρησιμοποιώ για on demand cosmote αλλά και ΕΟΝ. 

Kαι στις 2 πλατφόρμες έχω συνεχόμενα σπασίματα εικόνας. Στην cosmote θόλωμα εικόνας για λίγα δευτερόλεπτα και μετά επαναφορά κανονικά. Στην ΕΟΝ πάγωνα εικόνας ή και επιστροφή σε προηγούμενα καρέ. 

Η εταιρία ιντερνετ μου απαντά πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην απόδοση του δικτύου. 

Συνεπώς: 

3. Yπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να δοκιμάσω για να αποφύγω τα τόσα σπασίματα? 

Εχεις σπασιματα και απο το δορυφορικο και απο το ιντερνετικο δηλαδη?

1 ώρα πριν, CHRISpros είπε

Καλησπέρα,

Συνεπώς: 

Προφανώς η σύνδεση σου δεν είναι σταθερή. Δεν είναι η ταχύτητα το πρόβλημα σου. Θες να δοκιμάσεις από command line την συγκεκριμένη εντολή και να μοιραστείς το αποτέλεσμα: Ping /n 50 www.google.gr

18 λεπτά πριν, fredd0 είπε

στο on demand λεει, στα app δηλαδη

αλλο σπασιματα αλλο buffering

μηπως εννοει οτι βλεπει να χαλαει η εικονα και να κανει pixel?

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Σχετικά με τα όσα αναφέρατε. 

Χρησιμοποιώ τεχνολογία TP Link DECO για διαμοιρασμό WiFi στο σπίτι, ενώ η TV είναι συνδεδεμένη με καλώδιο ethernet. 

Τα προβλήματα εντοπίζονται τόσο μέσω ethernet όσο και σε δοκιμή μέσω wi fi που επιχείρησα. (Το δορυφορικό παίζει μια χαρά)

Συμβαίνουν και σπασίματα και buffering (αν αντιλαμβάνμαι σωστά τις έννοιες). Στην cosmote η εικόνα χάνει την ποιότητά της και μετά από λίγα δευτερόλεπτα επανέρχεται. Στην EON είναι πιο περίεργο και δύσκολα εξηγήσιμο. Είναι σαν να επιστρέφει η εικόνα 2 δεύτερα πίσω, να παίζει ξανά την ίδια φάση και μετά να ρολάρει εκ νέου στη ζωντανή μετάδοση. 

Σε δοκιμή ping που έγινε τώρα (πρωί) μέσω της εφαρμογής DECO οι απώλειες πακέτου ήταν στο 0. Θα δοκιμάσω εκ νέου σε πιο hot ώρες. 

8 ώρες πριν, TuXaKoS είπε

Προφανώς η σύνδεση σου δεν είναι σταθερή. Δεν είναι η ταχύτητα το πρόβλημα σου. Θες να δοκιμάσεις από command line την συγκεκριμένη εντολή και να μοιραστείς το αποτέλεσμα: Ping /n 50 www.google.gr

Ping statistics for XXXX
    Packets: Sent = 50, Received = 50, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 33ms, Maximum = 45ms, Average = 37ms

Θα επανέλθω και με βραδινή μέτρηση, που έχει παρατηρηθεί πιο έντονο πρόβλημα. 

Στις 22/12/2022 στις 10:59 ΜΜ, CHRISpros είπε

14 ώρες πριν, CHRISpros είπε

Χρησιμοποιώ τεχνολογία TP Link DECO για διαμοιρασμό WiFi στο σπίτι, ενώ η TV είναι συνδεδεμένη με καλώδιο ethernet. 

μήπως τα έχεις κολλητά ? (tv box με ασύρματο)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Επανέρχομαι στο θέμα, αφού το μελετώ μέρες. 

Έχω παρατηρήσει πως η εικόνα της tv είναι άψογη όλη μέρα αλλά κάνει πάρα όλα σπασίματα το βράδυ. Δηλαδή το πρόβλημα είναι συγκεκριμένες ώρες. 

Βλέπω αψεγάδιαστα tv μέσω εθερνετ όλη μέρα αλλά είναι αδύνατο να δω το βράδυ εξαιτίας των προβλημάτων. 

Είναι θέμα του παρόχου; Τι μπορώ να ζητήσω για να διορθωθεί ; 

• Moderators
6 ώρες πριν, CHRISpros είπε

Επανέρχομαι στο θέμα, αφού το μελετώ μέρες. 

Έχω παρατηρήσει πως η εικόνα της tv είναι άψογη όλη μέρα αλλά κάνει πάρα όλα σπασίματα το βράδυ. Δηλαδή το πρόβλημα είναι συγκεκριμένες ώρες. 

Βλέπω αψεγάδιαστα tv μέσω εθερνετ όλη μέρα αλλά είναι αδύνατο να δω το βράδυ εξαιτίας των προβλημάτων. 

Είναι θέμα του παρόχου; Τι μπορώ να ζητήσω για να διορθωθεί ; 

Μήπως σου κλέβει κάποιος ίντερνετ? Μήπως κάποια από της συσκευές σου για κάποιο λόγο κάνει updates εκεί την ώρα?

4 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Μήπως σου κλέβει κάποιος ίντερνετ? Μήπως κάποια από της συσκευές σου για κάποιο λόγο κάνει updates εκεί την ώρα?

Oχι έκανα έλεγχο μέσω του App και δεν υπάρχει κανείς άλλος συνδεδεμένος, ούτε παρεμβολή στο δίκτυο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...