dimlevi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Είμαι 29 και έχω περάσει από άπειρες δουλειές. Τώρα δουλεύω σε μια πολύ καλή δουλειά remote εξωτερικό βγάζω αρκετα καλά χρήματα για ελλαδα αλλά πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν έχω βρει το μονοπατι μου που λένε. Δεν έχω σπουδάσει κάτι ακόμα και έχω αυτή την ευκαιρία αλλά με ελκύουν πολλά πράγματα συγχρόνως και στο τέλος δεν κάνω τίποτα. Με κυνηγάει χρόνια αυτό και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση. Σύμβουλος επαγγελματικου προσανατολισμόυ σας έχει βοηθήσει? Ξέρω τις δυνατότητες μου αλλά δεν έχω βρει που να τις κατευθύνω. Απτην άλλη σκέφτομαι μήπως απλά είμαι για κάτι επιχειρηματικό και όχι οπωσδήποτε για σπουδές και ειδικότητα.
DrFreeman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Αυτό που γράφεις είναι το ιδανικό σενάριο, σε θεωρητικά πλαίσια. Στην πράξη όμως, οι περισσότεροι (η συντριπτική πλειονότητα) όχι μόνο δεν έχει βρει τι ακριβώς θέλουν να κάνει στη ζωή τους, αλλά και όσα κάνουν τώρα είναι από ανάγκη και συγκυριακά συμβάντα σε συνδυασμό με κάποιες επιλογές που τους βγήκαν. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό εξελίσσεται ομαλά και δίνει θετικά αποτελέσματα, σε άλλες περιπτώσεις όχι και τόσο, οπότε υπάρχει ανάγκη αλλαγής πλεύσης. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα υπάρξουν ώρες που "το γρασίδι θα είναι πιο πράσινο στην άλλη πλευρά", αυτό πρέπει να το θυμάσαι πάντα. 2
Skywalker333 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Στα λόγια του Μπαζ Λουρμαν, Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life…the most interesting people I know didn't know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds I know still don't. 2
DhmDim Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Θα ήθελες να με βοηθήσεις λιγο να καταλάβω πως το κατάφερες αυτό; Δουλεύεις σε μια πολύ καλή δουλεία remote στο εξωτερικό και βγάζεις πολύ καλά χρήματα χωρίς να χεις σπουδάσει κάτι; Άσχετο με την ερώτηση που έκανες απλά προσπαθώ και γω να καταλάβω κάποια πράγματα για προσωπικούς λόγους. Δηλαδή τι είδους δουλειά είναι αυτή και πως τη βρήκες, αν επιτρέπεται; Προφανώς καταλαβαίνεις οτι ρωτάω γιατί μου ακούγεται περίεργο σε εποχές που η ανεργία μαστίζει τους πτυχιούχους και οι μισθοί είναι στο πάτωμα . Εννοείτε πως αν θες απαντάς
dimlevi Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Στις 24/12/2022 στις 11:57 ΠΜ, DhmDim είπε Θα ήθελες να με βοηθήσεις λιγο να καταλάβω πως το κατάφερες αυτό; Δουλεύεις σε μια πολύ καλή δουλεία remote στο εξωτερικό και βγάζεις πολύ καλά χρήματα χωρίς να χεις σπουδάσει κάτι; Άσχετο με την ερώτηση που έκανες απλά προσπαθώ και γω να καταλάβω κάποια πράγματα για προσωπικούς λόγους. Δηλαδή τι είδους δουλειά είναι αυτή και πως τη βρήκες, αν επιτρέπεται; Προφανώς καταλαβαίνεις οτι ρωτάω γιατί μου ακούγεται περίεργο σε εποχές που η ανεργία μαστίζει τους πτυχιούχους και οι μισθοί είναι στο πάτωμα . Εννοείτε πως αν θες απαντάς Το catch είναι ότι έχω άδεια διαμονής στην Αγγλία αλλά μπορώ να δουλεύω και remote από Ελλάδα για αρκετό καιρό, με μισθό Αγγλίας. Η δουλειά είναι σε εταιρεία με κρουαζιέροπλοια, είμαι team leader στο customer service. Μετρήσανε η προϋπηρεσία μου στα κρουαζιέροπλοια και τα πολύ καλά αγγλικά μου 2
archer100 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, dimlevi είπε Το catch είναι ότι έχω άδεια διαμονής στην Αγγλία αλλά μπορώ να δουλεύω και remote από Ελλάδα για αρκετό καιρό, με μισθό Αγγλίας. Η δουλειά είναι σε εταιρεία με κρουαζιέροπλοια, είμαι team leader στο customer service. Μετρήσανε η προϋπηρεσία μου στα κρουαζιέροπλοια και τα πολύ καλά αγγλικά μου Μηπως να στραφεις στο επιχειρειν στον τουρισμο; Εισαι στην καταλληλοτερη χωρα και εχεις την καταλληλοτερη εμπειρια σε αυτο
dimlevi Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, archer100 είπε Μηπως να στραφεις στο επιχειρειν στον τουρισμο; Εισαι στην καταλληλοτερη χωρα και εχεις την καταλληλοτερη εμπειρια σε αυτο Το επιχειρην το έχω σκεφτεί. Ότι δηλαδή ίσως να μην είμαι για κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα σε ένα πανεπιστήμιο αλλά να κάνω κάτι δικό μου. Έτσι κιαλλιως δε θέλω να δουλέυω για άλλους αργότερα. Έχω την ανασφάλεια ότι όσο δουλεύω για άλλον κάποια στιγμή θα απολυθώ και μετά πάλι από την αρχή. 1
archer100 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, dimlevi είπε Το επιχειρην το έχω σκεφτεί. Ότι δηλαδή ίσως να μην είμαι για κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα σε ένα πανεπιστήμιο αλλά να κάνω κάτι δικό μου. Έτσι κιαλλιως δε θέλω να δουλέυω για άλλους αργότερα. Έχω την ανασφάλεια ότι όσο δουλεύω για άλλον κάποια στιγμή θα απολυθώ και μετά πάλι από την αρχή. Το επιχειρειν ειναι φιλοσοφια ζωης, ειναι διαφοετικο συμπαν εντελως σε σχεση με το υπαλληλικι. Ευχομαι να βρεις αυτο που επιθυμεις! 1
dimlevi Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, archer100 είπε Το επιχειρειν ειναι φιλοσοφια ζωης, ειναι διαφοετικο συμπαν εντελως σε σχεση με το υπαλληλικι. Ευχομαι να βρεις αυτο που επιθυμεις! Επίσης
tzitzikas2 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, dimlevi είπε Το catch είναι ότι έχω άδεια διαμονής στην Αγγλία αλλά μπορώ να δουλεύω και remote από Ελλάδα για αρκετό καιρό, με μισθό Αγγλίας. Η δουλειά είναι σε εταιρεία με κρουαζιέροπλοια, είμαι team leader στο customer service. Μετρήσανε η προϋπηρεσία μου στα κρουαζιέροπλοια και τα πολύ καλά αγγλικά μου Μια χαρά είσαι φίλε μου... Problem fixed! Όποτε θα μπορούσε να κλειδωθεί το θέμα.
dimlevi Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, tzitzikas2 είπε Μια χαρά είσαι φίλε μου... Problem fixed! Όποτε θα μπορούσε να κλειδωθεί το θέμα. οχι δεν ειμαι μια χαρα ουτε να κλειδωθει. Το τι δουλεια εχω τωρα δεν εχει να κανει με την ερωτηση και την αναζητηση μου
Aggeluska Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Πάνω κάτω ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού θα σου πει αυτά που ξέρεις ήδη. Δηλαδή, αν ξέρεις ήδη ότι είσαι καλός πχ με τους ανθρώπους, θα σου πει να κάνεις κάποιο ανθρωπιστικό επάγγελμα, αν έχεις κλίση στα μαθηματικά θα σου πει να ακολουθήσεις μια θετική επιστήμη ΚΟΚ. Λες ότι σε ελκύουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ποια είναι αυτά; Τα έχεις δοκιμάσεις; Και αν ναι, για πόσο καιρό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα