Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα βίντεο τα οποία όταν τα αναπαράγω στο κινητό φαίνονται μια χαρά (χρώματα, smooth κίνηση κλπ) και στην αρχή για λίγα δευτερόλεπτα δείχνει πάνω αριστερά και την ένδειξη HDR όπου μετά φεύγει. Οπότε φαντάζομαι από προεπιλογή μιας και δεν έχω πειράξει κάτι στις ρυθμίσεις, το HDR είναι ενεργό. 

Το θέμα μου είναι ότι όταν περνάω τα βίντεο αυτά στον υπολογιστή (χωρίς κανένα converting, untouched) όταν τα αναπαράγω δε φαίνονται τόσο ζωντανά τα χρώματα και γενικά στην οθόνη του κινητού φαίνονται πολύ πιο ωραία. Κάνω κάτι λάθος η είναι φυσιολογικό αυτό; Και αν ναι υπάρχει κάποια λύση; Να φανταστώ αυτό οφείλεται στο HDR; Δηλαδή θα τα δω στην ποιότητα που πρέπει μόνο σε συσκευές που υποστηρίζουν HDR πχ τηλεοράσεις;

Δημοσ.

Σωστά, μόνο σε οθόνες υψηλού δυναμικού εύρους μπορούν να αναπαραχθούν όπως φαίνονται στην οθόνη του κινητού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, e-f-g είπε

Σωστά, μόνο σε οθόνες υψηλού δυναμικού εύρους μπορούν να αναπαραχθούν όπως φαίνονται στην οθόνη του κινητού.

Αν απενεργοποιήσω το HDR στις ρυθμίσεις του κινητού θα χάσει πολύ σε ποιότητα μετά;

(Για μη φαίνεται "ξεθωριασμένο" στο μόνιτορ του υπολογιστή)

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε το.

HDR υλικό είναι για να αναπαράγεται σε hdr οθόνες, αν θέλεις να παίξει σωστα σε SDR οθόνη είτε η εγγραφή πρέπει να είναι sdr ή κανείς μετατροπή του hdr υλικού μέσα από πρόγραμμα επεξεργασίας.

Επεξ/σία από e-f-g
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, e-f-g είπε

Δοκίμασε το.

HDR υλικό είναι για να αναπαράγεται σε hdr οθόνες, αν θέλεις να παίξει σωστα σε SDR οθόνη είτε η εγγραφή πρέπει να είναι sdr ή κανείς μετατροπή του hdr υλικού μέσα από πρόγραμμα επεξεργασίας.

Thanks! Κάτι ακόμα, στις επιλογές για frame rates, να επιλέξω PAL Format το οποίο εμφανίζει τα 25fps σε 1080p και 4κ αντίστοιχα. Η επιλογή αυτή έχει να κάνει μόνο με την τηλεόραση η και το monitor του υπολογιστή μιας και βρισκόμαστε Ελλάδα;

Δηλαδή αν έχω σκοπό να παίξω το βίντεο στη τηλεόραση να επιλέξω 25fps ;

Έχει 24, 25, 30 και 60 fps και προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι η κατάλληλη.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Ronnie1985 said:

Thanks! Κάτι ακόμα, στις επιλογές για frame rates, να επιλέξω PAL Format το οποίο εμφανίζει τα 25fps σε 1080p και 4κ αντίστοιχα. Η επιλογή αυτή έχει να κάνει μόνο με την τηλεόραση η και το monitor του υπολογιστή μιας και βρισκόμαστε Ελλάδα;

Δηλαδή αν έχω σκοπό να παίξω το βίντεο στη τηλεόραση να επιλέξω 25fps ;

Έχει 24, 25, 30 και 60 fps και προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι η κατάλληλη.

Πραγματικοί περιορισμοί υπάρχουν μόνο εφόσον θες να προβάλεις σε κινηματογραφική αίθουσα (24fps) ή σε τηλεοπτικό κανάλι (25fps για Ευρώπη - 30 fps για Αμερική). Κατά τα άλλα, κάνεις ό,τι θέλεις. Τα 60fps θα σου δώσουν πιο ομαλή κίνηση και δυνατότητα να κάνεις πραγματικό slow motion εφόσον μοντάρεις βίντεο σε χαμηλότερο frame rate (30, 25, 24). Απ' την άλλη μεριά έχει λιγότερο κινηματογραφική αίσθηση καθώς έχει λιγότερο motion blur. Φυσικά καταναλώνει και περισσότερο χώρο  στη συσκευή/δίσκο. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Πραγματικοί περιορισμοί υπάρχουν μόνο εφόσον θες να προβάλεις σε κινηματογραφική αίθουσα (24fps) ή σε τηλεοπτικό κανάλι (25fps για Ευρώπη - 30 fps για Αμερική). Κατά τα άλλα, κάνεις ό,τι θέλεις. Τα 60fps θα σου δώσουν πιο ομαλή κίνηση και δυνατότητα να κάνεις πραγματικό slow motion εφόσον μοντάρεις βίντεο σε χαμηλότερο frame rate (30, 25, 24). Απ' την άλλη μεριά έχει λιγότερο κινηματογραφική αίσθηση καθώς έχει λιγότερο motion blur. Φυσικά καταναλώνει και περισσότερο χώρο  στη συσκευή/δίσκο. 

Οπότε για έναν μέσο χρήστη όπως εγώ η πιο "συνηθισμένη" επιλογή που θα μπορούσα να έχω είναι 1080p / 60fps αν θέλω να τα βλέπω μόνο στο κινητο, και αν έχω σκοπο να τα προβάλω σε οθόνη υπολογιστή η σε τηλεόραση τότε πάω 4κ / 30 fps ? Λόγω περισσότερων λεπτομερειών - μεγαλύτερης οθονης

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.
23 minutes ago, Ronnie1985 said:

Οπότε για έναν μέσο χρήστη όπως εγώ η πιο "συνηθισμένη" επιλογή που θα μπορούσα να έχω είναι 1080p / 60fps αν θέλω να τα βλέπω μόνο στο κινητο, και αν έχω σκοπο να τα προβάλω σε οθόνη υπολογιστή η σε τηλεόραση τότε πάω 4κ / 30 fps ? Λόγω περισσότερων λεπτομερειών - μεγαλύτερης οθονης

Δεν είναι λάθος η σκέψη αλλά δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Για παράδειγμα, περισσότερες λεπτομέρειες θα δεις με 1080/60fps παρά 4k/30fps, αν υπάρχουν αντικείμενα που κινούνται γρήγορα. Απ' την άλλη, σε πολύ γενικά πλάνα χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, το 4K θα σου δώσει περσότερη λεπτομέρεια. Εμπειρικά θα δεις ποιες ρυθμίσεις σ' αρέσουν περισσότερο. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Δεν είναι λάθος η σκέψη αλλά δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Για παράδειγμα, περισσότερες λεπτομέρειες θα δεις με 1080/60fps παρά 4k/30fps, αν υπάρχουν αντικείμενα που κινούνται γρήγορα. Απ' την άλλη, σε πολύ γενικά πλάνα χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, το 4K θα σου δώσει περσότερη λεπτομέρεια. Εμπειρικά θα δεις ποιες ρυθμίσεις σ' αρέσουν περισσότερο. 

Ψάχνωντας λίγο στο youtube 2-3 βιντεάκια, όλα λέγανε το ίδιο. 60fps για smooth κίνηση / sport + αρκετό φως

Ενώ για χαμηλού φωτισμού συνθήκες, 24 η 30 fps για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Οπότε όλα είναι ανάλογα τι θες να βγάλεις και πότε...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, HateMe είπε

Εγώ πάντως βγάζω μόνο 4k 60fps.

Ευχαριστιέσαι να τα βλέπεις, απλά θέλει να έχεις χώρο 😕 

Χρόνια πολλά φίλε μου εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτο. Έκανα ένα βιντεάκι 10sec ίδιο με όλους τους συνδυασμούς και ΜΟΝΟ στα 60fps το ευχαριστιθηκα.

Σε 24 και 30fps πόνεσαν τα μάτια μου και στην οθόνη του κινητού και στην οθονη του υπολογιστή και στην τηλεόραση βλεπωντας τα. Τρελό stuttering lagging η όπως αλλιώς μπορείς να το πεις.

Στο βίντεο αυτό κατευθυνα ΑΡΓΑ την κάμερα προς μια κατεύθυνση γιατί ήθελα να τα τσεκαρω όλα και μόνο στα 60fps ήταν όπως πρέπει να είναι. Το μειονέκτημα είναι μεγαλα αρχεια δυστυχώς όπως ανέφερες.

Η ερώτηση μου λοιπόν.

24 / 30 fps  αναφέρονται στο κοινό που βάζουν στερεώνουν κλπ το κινητό σε ένα σταθερό σημείο και απλά πατάνε εγγραφή; 

Γιατί με το χέρι έστω κ λίγο να σου φύγει δεξια-αριστερα το κολημα στο βίντεο θα φανεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...