Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Εγω οπως και πολλοι αλλοι γιατι δεν εχουμε θεματα ρε φιλε πες μου να καταλαβω , ολα amd ειναι τι σε φταιει η amd  οταν επιλεγεις λαθος πραγματα , δωσε απαντηση τι κανουμε εμεις σωστα και τι κανουν αλλοι λαθος.......αντε να δω.

ο φιλος παραπανω ειπε οτι παντρεψε μια 6800xt 2 ετών  και cpu 3800X και εχει θεμα εκει επανω λεω εγω πως μια εταιρεια που τα παραγει  δεν το εχει δει το θεμα;τι δεν καταλαβες δηλαδη;

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, giavra είπε

ο φιλος παραπανω ειπε οτι παντρεψε μια 6800xt 2 ετών  και cpu 3800X και εχει θεμα εκει επανω λεω εγω πως μια εταιρεια που τα παραγει  δεν το εχει δει το θεμα;τι δεν καταλαβες δηλαδη;

δεν εχει σημασια ποιος το ειπε και τι εκανε και που απαντησες , μιλαω γενικα για ολους.

Αυτος παραπανω του ευχομαι να μην ανοιξει θεμα συντομα για το δικο του

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

δεν εχει σημασια ποιος το ειπε και τι εκανε και που απαντησες , μιλαω γενικα για ολους.

Αυτος παραπανω του ευχομαι να μην ανοιξει θεμα συντομα για το δικο του

ρε φιλε σοβαρα τωρα ο αλλος κανει παραπονω για το παντρεμα που εκανε και εγω απορω και εσυ βγαινεις και μου κανεις συστασεις χωρις λογω 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giavra είπε

ρε φιλε σοβαρα τωρα ο αλλος κανει παραπονω για το παντρεμα που εκανε και εγω απορω και εσυ βγαινεις και μου κανεις συστασεις χωρις λογω 

Καμια συσταση δεν σε κανω και ουτε χρειαζεται να σε κανω ....ειπες κατι για amd  και εκει πανω σ'εκανα παραθεση  , σ'αυτο επανω απαντησε αν γνωριζεις για να μαθουμε και οι υπολοιποι κατι παραπανω και οχι να μιλας για συστασεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Καμια συσταση δεν σε κανω και ουτε χρειαζεται να σε κανω ....ειπες κατι για amd  και εκει πανω σ'εκανα παραθεση  , σ'αυτο επανω απαντησε αν γνωριζεις για να μαθουμε και οι υπολοιποι κατι παραπανω και οχι να μιλας για συστασεις

με εκανες παραθεση για πιο πραμα; αφου δεν εχεις καταλαβει τι λεω ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΓΕΣΕ ΣΤΟ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ  ΚΟΨΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΠΑΖΕΙ ΠΟΛΛΥ

Επεξ/σία από giavra
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

RMA επεξεργαστή θα κανεις απευθείας με την AMD, ποτέ μέσω καταστήματος εκτός αν είναι Πλαίσιο ξέρω γώ και στο κάνει άμεση αντικατάσταση, γιατι είναι τρέχα γύρευε. 

Σε 5-6 μέρες θα έχεις καινούργιο CPU εφόσον είναι θέμα CPU. 

Για ο,τι χρειάζεσαι στείλε DM να σου πω τι να κανεις αν χρειαστείς βοήθεια ανάλογα με το part. 

Σε ευχαριστώ αν φτάσω σε τέτοιο σημείο θα χρειαστώ βοήθεια σίγουρα . Προς το παρόν όλα καλά .

Να πω λίγα λόγια για το ιστορικό γενικά , το σύστημα που έστησα το έκανα με το σκεπτικό να το κάνω όσο πιο κορυφή μπορούσα με τις πολύ λίγες γνώσεις που έχω και φυσικά με συμβουλές από εδώ στο φόρουμ.

Δεν αγόρασα bronze 850w thermaltake τροφοδοτικό το είχα από το παλιό μου , θεώρησα ότι θα είναι αρκετό αλλά δεν ήξερα ότι κάνουν spikes οι κάρτες γραφικών τέτοιας κατηγορίας ούτε για τους επεξεργαστές ότι είναι ενεργόβοροι όταν οι πυρήνες τους ανεβάζουν χρονισμό. 

Άρα σίγουρα η συμβουλή για το τροφοδοτικό να το αλλάξω βοήθησε γιατί όταν δούλευα με το 850w είχα αφαίρεσει τα δύο στικ μνήμης και φυσικά το xmp το οποίο δεν δούλευε καν ούτε πριν μπω σε παιχνίδι αφού έκανε restart .

Επίσης όσον αφορά το τροφοδοτικό το παλιό είχα restart και στο bios.

Οπότε αφού έβαλα το 1200w τροφοδοτικό και πρόσθεσα και όλα τα στικ μνημών έκανα και xmp το οποίο πλέον δε με πέταξε καθόλου παρά μόνο στα παιχνίδια και σε αυτά απλά μόνο στο desktop δεν είχα άπειρα restarts όπως κάποιοι νόμισαν .

Τώρα  με disable το c state . Και κλειστό xmp. Μετά από 20 ώρες idle  δεν έχω κανένα απολύτως error .Φ Φυσικά το παρακολουθώ γιατί με βασάνισε λίγο . 

Αλλά πιστεύω ότι με λίγες δοκιμές θα ανεβάσω και τους χρονισμόυς των μνημών μέχρι να μην μου κάνει κρας στα παιχνίδια .

17 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Κατεμε καλά έκανε και άλλαξε τροφοδοτικό, ήταν δεν ήταν αυτό υπεύθυνο για ότι γίνεται. Δε γίνεται να φτιάχνεις ένα σύστημα με 5950x , 6900XT και πάει λέγοντας και να βάζεις Bronze PSU, κάποια στιγμή θα σου χτυπήσει καμπανάκι. Για μένα και ειδικά όταν στήνεις απ' την αρχή ένα pc build, αν όχι το σημαντικότερο αλλά σίγουρα απ' τα σημαντικότερα σαν γερή του βάση είναι ένα ΣΩΣΤΟ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ τροφοδοτικό. 

Σε ευχαριστώ για την συμβουλή για το disable , μετά που το έκανα και 20 ώρες μηδέν συμβάντα στο event viewer! 

Φυσικά δεν απενεργοποίησα pbo cbp καλά τα έγραψα;

Επεξ/σία από Onoufris
  • Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Onoufris είπε

δεν απενεργοποίησα pbo cbp καλά τα έγραψα;

Δε θέλουμε να τα απενεργοποιήσεις γιατί μετά οι επιδώσεις της cpu πάνε περίπατο και χάνεται όλο το νόημα.

Μακάρι να λύθηκε το πρόβλημα σε idle φίλε μου. Στα υπολοιπα έτσι όπως είσαι τώρα, πχ αν τρέξεις παιχνίδια η κάνα cinebench είσαι stable;

Μόλις πάμε στο επόμενο βήμα, επειδή έχεις 4 στικς ραμ, θα πρότεινα για αρχή με το XMP enable να δοκιμάσουμε πρώτα με τις δύο (στις σωστές τους θέσεις φυσικά). Θα είσαι με 3600 ταχύτητα από ότι είδα στο πρώτο ποστ που ανέβασες. Αν ανοίξεις παιχνίδι και σε στείλει επιφάνεια εργασίας όπως είχες αναφέρει, ρίξε χειροκίνητα το 3600 ---> 3466 , χωρίς να πειράξεις τπτ αλλο. Αν πάλι το ίδιο ριξτο σε 3200. Δε θα χάσεις καμία τρελή απόδοση, μας ενδιαφέρει να είναι σταθερό. Αν όλα καλά, μετά από κάμποσες ώρες πάλι δοκιμής, κουμπώνεις και τα άλλα δύο στικάκια. Κάνε προληπτικά Disable το XMP, σβήσιμο υπολογιστή, κουμπωσε τα στικάκια, μπαίνεις  bios, Enable το XMP και το βάζεις στη ταχύτητα που βρήκες να ναι σταθερό (αν και εφόσον χρειάστηκε να το αλλάξεις από 3600)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Μακάρι να λύθηκε το πρόβλημα σε idle φίλε μου. Στα υπολοιπα έτσι όπως είσαι τώρα, πχ αν τρέξεις παιχνίδια η κάνα cinebench είσαι stable;

1 ώρα πριν, Onoufris είπε

Απλά είμαι χωρίς xmp γιατί όταν το κάνω enable ΜΟΝΟ στα παιχνίδια με πετάει στο desktop 

Όλα σταθερά 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Onoufris είπε

Απλά είμαι χωρίς xmp γιατί όταν το κάνω enable ΜΟΝΟ στα παιχνίδια με πετάει στο desktop 

Όλα σταθερά 

Δε το έχεις δοκιμασει όμως τώρα που έκλεισες το c state. Σου χω γράψει τα βήματα πιο πάνω, από 3600 και πάμε προς τα κάτω μέχρι να βρούμε που παίζει.

Δες μια στιγμή τώρα που είσαι σε idle, με τα πάντα κλειστά, άνοιξε διαχειρηση εργασιών και δες τι χρήση cpu έχεις; 

Αν έχεις performance στο σχέδιο ενέργειας που είχες πει, άρα minimum cpu θα είναι 100% και δε χρειάζεται.

Δημοσ.

Όχι το άλλαξα το minimum σε 5% ναι και δεν ενεργοποίησα το xmp μετά το disable c state .

Θα κοιτάξω τα βήματα σιγά σιγά και όταν έχω νεότερα ενημερώνω .

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, giavra είπε

Μάλλον πολλοί δεν καταλάβατε τι έγραψα.την 6800χτ την πήρα καινούργια από αμαζον πριν 2 χρόνια και μετά από το update του 2023 στους drivers το pc έτρωγε restart και κοληματα χωρίς λόγο.

Έχει αναφερθεί αυτό το πρόβλημα και στο youtube ότι πολλές κάρτες 6000 πήγαν περίπατο.

Δεν ξέρω αν ήμουν τυχαίο περιστατικό.

Σε ότι αφορά τις cpu 5000series η amd ότι παράγει το στέλνει στους πελάτες χωρίς να περνάει τα chip από quality control.

Όλα στον βωμό του κέρδους γίνονται δεν το έχετε καταλάβει?

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Onoufris είπε

Σε ευχαριστώ αν φτάσω σε τέτοιο σημείο θα χρειαστώ βοήθεια σίγουρα . Προς το παρόν όλα καλά .

Να πω λίγα λόγια για το ιστορικό γενικά , το σύστημα που έστησα το έκανα με το σκεπτικό να το κάνω όσο πιο κορυφή μπορούσα με τις πολύ λίγες γνώσεις που έχω και φυσικά με συμβουλές από εδώ στο φόρουμ.

Δεν αγόρασα bronze 850w thermaltake τροφοδοτικό το είχα από το παλιό μου , θεώρησα ότι θα είναι αρκετό αλλά δεν ήξερα ότι κάνουν spikes οι κάρτες γραφικών τέτοιας κατηγορίας ούτε για τους επεξεργαστές ότι είναι ενεργόβοροι όταν οι πυρήνες τους ανεβάζουν χρονισμό. 

Άρα σίγουρα η συμβουλή για το τροφοδοτικό να το αλλάξω βοήθησε γιατί όταν δούλευα με το 850w είχα αφαίρεσει τα δύο στικ μνήμης και φυσικά το xmp το οποίο δεν δούλευε καν ούτε πριν μπω σε παιχνίδι αφού έκανε restart .

Επίσης όσον αφορά το τροφοδοτικό το παλιό είχα restart και στο bios.

Οπότε αφού έβαλα το 1200w τροφοδοτικό και πρόσθεσα και όλα τα στικ μνημών έκανα και xmp το οποίο πλέον δε με πέταξε καθόλου παρά μόνο στα παιχνίδια και σε αυτά απλά μόνο στο desktop δεν είχα άπειρα restarts όπως κάποιοι νόμισαν .

Τώρα  με disable το c state . Και κλειστό xmp. Μετά από 20 ώρες idle  δεν έχω κανένα απολύτως error .Φ Φυσικά το παρακολουθώ γιατί με βασάνισε λίγο . 

Αλλά πιστεύω ότι με λίγες δοκιμές θα ανεβάσω και τους χρονισμόυς των μνημών μέχρι να μην μου κάνει κρας στα παιχνίδια .

Σε ευχαριστώ για την συμβουλή για το disable , μετά που το έκανα και 20 ώρες μηδέν συμβάντα στο event viewer! 

Φυσικά δεν απενεργοποίησα pbo cbp καλά τα έγραψα;

Δε σου είπα ότι δεν έκανες καλά που άλλαξες το τροφοδοτικό, κακό ήταν έπρεπε να φύγει, σου είπα ότι δεν ήταν η αιτία του προβλήματος σου. 

Το σύστημα σου κάπου έχει θέμα. Σύμφωνα με το event viewer είναι ο επεξεργαστής. 

Η μητρική είναι Τ-Topology, με 4 ΡΑΜ παίζει καλύτερα από ο,τι με 2 εν ολίγοις. Δε θα έπρεπε να έχεις θέμα αστάθειας λόγω 4 DIMM. 

Τελος πάντων, καλή τύχη και ελπίζω έστω και με τις αλλαγές του Ronnie να μην σου ξανά βγουν τα θέματα άμεσα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Δε σου είπα ότι δεν έκανες καλά που άλλαξες το τροφοδοτικό, κακό ήταν έπρεπε να φύγει, σου είπα ότι δεν ήταν η αιτία του προβλήματος σου. 

Το σύστημα σου κάπου έχει θέμα. Σύμφωνα με το event viewer είναι ο επεξεργαστής. 

Η μητρική είναι Τ-Topology, με 4 ΡΑΜ παίζει καλύτερα από ο,τι με 2 εν ολίγοις. Δε θα έπρεπε να έχεις θέμα αστάθειας λόγω 4 DIMM. 

Τελος πάντων, καλή τύχη και ελπίζω έστω και με τις αλλαγές του Ronnie να μην σου ξανά βγουν τα θέματα άμεσα. 

Έχεις δίκιο και το κατανοώ απόλυτα. Και θα χρειαστώ τη βοήθεια σου αν χτυπά ξύλο παρέλαβα cpu που μου κάνει νούμερα . Ναι είναι πολύ αλήθεια ότι η τοπολογία της μητρικής έχει 4 θέσεις . Όμως μέχρι να λάβω το τροφοδοτικό δούλευα με 2 μνήμες μόνο και τα restarts ήταν στο σέρφινγκ , ταινία με player , και πότε στο gaming .

Μακάρι φίλε μου να μην χρειαστεί να μπούμε σε διαδικασία άλλη. 

Το παρακολουθούμε ούτως η άλλως ακόμα . 

Σκέψου ότι όταν έκανα xmp με τέσσερις μνήμες είχα τρομερή αστάθεια . Ενώ τώρα το δέχεται κανονικά εκτός από τα crashes στο gsming  στο desktop ..

Για να δούμε , σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρονο σου και την προσφορά βοήθειας για τυχόν rma

Επεξ/σία από Onoufris
Δημοσ.

Ε τώρα συγγνώμη αλλά το τροφοδοτικό ήταν πρόβλημα επίσης και σίγουρα σημαντικό . Τα spikes της κάρτας ήταν αρκετά για να μην φτάνει το bronze 850w να ανταποκριθεί .

Άλλωστε το σύστημα μου μετρημένα κοντεύει στα 700 κάτι watt βάλε και τα spikes που κάνει η κάρτα από μόνη της .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...