Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Από τη στιγμή που συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν έφταιγε το τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό (η αλλαγή του) απλώς κάλυψε το πρόβλημα προσωρινα. Τα γεγονότα μιλάνε απο μόνα τους. 

Έχεις δίκιο για την τιμή του τροφοδοτικου , πήρε ακριβό τροφοδοτικό χωρίς να χρειάζεται αλλά χρειαζόταν καλύτερο τροφοδοτικό γιατί αυτό που είχε δεν σήκωνε τα spikes κάρτας γραφικών και έκανε και ζημιά από ότι φαίνεται (μητρικη ή κάτι άλλο θα δείξει)

Αυτα είναι τα γεγονότα που μιλάνε από μόνα τους….

Αν από την αρχή είχε καλύτερο τροφοδοτικό όλα αυτά να μην είχαν συμβεί. Αλλά εγώ υποψιαζομαι θέμα με windows. Τόσα shutdown που έφαγε με το παλιό τροφοδοτικό θα έπρεπε ο σκληρός να είχε γίνει corrupted. Θα συνιστούσα επανεγκατάσταση των windows.

• Like 2
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atheatos είπε

Έχεις δίκιο για την τιμή του τροφοδοτικου , πήρε ακριβό τροφοδοτικό χωρίς να χρειάζεται αλλά χρειαζόταν καλύτερο τροφοδοτικό γιατί αυτό που είχε δεν σήκωνε τα spikes κάρτας γραφικών και έκανε και ζημιά από ότι φαίνεται (μητρικη ή κάτι άλλο θα δείξει)

Αν από την αρχή είχε καλύτερο τροφοδοτικό όλα αυτά να μην είχαν συμβεί. Αλλά εγώ υποψιαζομαι θέμα με windows. Τόσα shutdown που έφαγε με το παλιό τροφοδοτικό θα έπρεπε ο σκληρός να είχε γίνει corrupted. Θα συνιστούσα επανεγκατάσταση των windows.

Θα δειξει , αν και επιμενω για μητρικη οπως ειπες σωστα απο την αρχη αν υπηρχε καποιο σωστο δεν θα γινοταν τιποτα , τωρα εγινε και συνεχιζει να δημιουργειται και να μεγαλωνει το προβλημα γιατι ο φιλος παιζει επειδη στο παιχνιδι δεν κρασαρει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατεμε καλά έκανε και άλλαξε τροφοδοτικό, ήταν δεν ήταν αυτό υπεύθυνο για ότι γίνεται. Δε γίνεται να φτιάχνεις ένα σύστημα με 5950x , 6900XT και πάει λέγοντας και να βάζεις Bronze PSU, κάποια στιγμή θα σου χτυπήσει καμπανάκι. Για μένα και ειδικά όταν στήνεις απ' την αρχή ένα pc build, αν όχι το σημαντικότερο αλλά σίγουρα απ' τα σημαντικότερα σαν γερή του βάση είναι ένα ΣΩΣΤΟ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ τροφοδοτικό. Και καλό είναι να του δίνουμε λίγο περιθώριο στα watt και όχι να το έχουμε τσιμα τσιμα. Πχ αν όλο το σύστημα τη μέγιστη κατανάλωση που μπορεί να φτάσει είναι 550watt, προτείνεται να αγοράσουμε 650watt για παράδειγμα και αυτό γιατί όσο περνάνε τα χρόνια έστω και λίγο χωρίς να ναι ιδιαίτερα αντιληπτό (στα φτηνιαρικα τροφοδοτικά περισσότερο), η απόδωση του PSU πέφτει. 

Επεξ/σία από Ronnie1985
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, atheatos είπε

Πως φαίνεται ότι δεν έχετε ασχοληθεί ΠΟΤΕ με troubleshooting. Άμα πιστεύεις ότι το τροφοδοτικό προκάλεσε τα προβλήματα που έχει ο χρήστης, και εσύ και ο άλλος καντε τη χαρη στους εαυτους σας και αλλαξτε χομπυ. 

Αυτό το σύστημα που έχτισε 850w δεν έβλεπε under load τον αιώνα τον άπαντα σε gaming, πως να το κάνουμε; Δεν ήταν αυτός ο λόγος που βαρούσε restarts το PC του αρχικά.

Μέχρι 600-700 W να πήγαινε και τώρα μιλάμε για ακραία σενάρια.

Προφανώς και κάνει πατάτα που παίρνει 850W BRONZE PSU αλλά τα προβλήματά του δεν ξεκινάνε από το PSU.

Ακόμη και το Event Log κάνει λόγο για CPU Errors. Τι ακριβώς ψάχνετε; Την τίνκερμπελ; 

Κάνε RMA το CPU, η AMD θα στο δεχτεί χωρίς πολλά πολλά λογικά, σε 5 μέρες θα έχεις αντικαταστάτη και μετά βλέπεις αν επιμένει το πρόβλημα το κοιτάς για μητρική. 

Φυσικά η συμβουλή μου παραμένει η ίδια, πήγαινέ το σε μάστορα. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Πως φαίνεται ότι δεν έχετε ασχοληθεί ΠΟΤΕ με troubleshooting. Άμα πιστεύεις ότι το τροφοδοτικό προκάλεσε τα προβλήματα που έχει ο χρήστης, και εσύ και ο άλλος καντε τη χαρη στους εαυτους σας και αλλαξτε χομπυ. 

Αυτό το σύστημα που έχτισε 850w δεν έβλεπε under load τον αιώνα τον άπαντα σε gaming, πως να το κάνουμε;

Μέχρι 600-700 W να πήγαινε και τώρα μιλάμε για ακραία σενάρια.

Προφανώς και κάνει πατάτα που παίρνει 850W BRONZE PSU αλλά τα προβλήματά του δεν ξεκινάνε από το PSU.

Ακόμη και το Event Log κάνει λόγο για CPU Errors. Τι ακριβώς ψάχνετε; Την τίνκερμπελ; 

Καλα το πας συνεχισε , διαβαζω τις φιλοσοφιες σου .......ετοιμος για master  εισαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Καλα το πας συνεχισε , διαβαζω τις φιλοσοφιες σου .......ετοιμος για master  εισαι

Όταν μας πεις το PCIE 4 που είναι χρήσιμο στο gaming, ίσως έχεις άποψη και στα υπόλοιπα :) 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Όταν μας πεις στοPCIE 4 που είναι χρήσιμη στο gaming, ίσως έχεις άποψη και στα υπόλοιπα :) 

δεν εχω , προσεχω εσενα τι λεςαπο δω και περα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Event ID 18 Fatal error είναι κατά 99% CPU. 

A fatal hardware error has occurred.

Reported by component: Processor Core
Error Source: Machine Check Exception
Error Type: Cache Hierarchy Error
Processor APIC ID: 6

Τα restarts αρχίζουν και πυκνώνουν όσο περνάνε οι ώρες λειτουργίας και συνήθως εμφανίζονται σε κατάσταση idle ή όταν σερφάρεις.

Είμαι σε διαδικασία RMA με την AMD ΓΙΑ 5800x3d εδώ και 15 μέρες. 

Αν είχε θέμα μόνο ο UMC της CPU τότε θα δούλευε με δύο ή ακόμα και ένα στικ μνήμης αλλά πάντα χωρίς xmp ή στη χειρότερη με zedec.

Στη δική μου περίπτωση ξεκίνησαν τα restarts 15 μέρες μετά την τοποθέτηση του σε σύστημα που δουλεύει απροβλημάτιστα από το 2019. Στην αρχή λίγα, στο τέλος μέχρι και 3 απανωτά προσπαθώντας να ανοίξει τη στιγμή που έκανα login στα windows.

Τα προβλήματα αυτά (WHEA) είναι αρκετά συχνά σε Ryzen 5000. Αν ψάξετε λίγο στο google για Ryzen 5000 WHEA ή EVENT ID 18 θα βρείτε πολλά. Αν απενεργοποιήσεις PBO και CPB από το bios λογικά θα σταματήσουν τα restarts αλλά φυσικά η απόδοση του επεξεργαστή πάει περίπατο.

Έχω διαβάσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις σώζεται η κατάσταση αν αυξήσεις λίγο το voltage της CPU, σε 5800x3d δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να περιμένω πότε θα αποφασίσει η AMD να εγκρίνει το RMA☹️

Όπως λέει και ο thetiesthatbind πρέπει να κινηθείς άμεσα για RMA γιατί δυστυχώς εκεί στην AMD περιμένουν πότε θα ωριμάσει το Jack Daniels πετώντας φελούς σε βαρέλια.  

Επεξ/σία από NIKOS25271
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Event ID 18 Fatal error είναι κατά 99% CPU. 

A fatal hardware error has occurred.

Reported by component: Processor Core
Error Source: Machine Check Exception
Error Type: Cache Hierarchy Error
Processor APIC ID: 6

Τα restarts αρχίζουν και πυκνώνουν όσο περνάνε οι ώρες λειτουργίας και συνήθως εμφανίζονται σε κατάσταση idle ή όταν σερφάρεις.

Είμαι σε διαδικασία RMA με την AMD ΓΙΑ 5800x3d εδώ και 15 μέρες. 

Αν είχε θέμα μόνο ο UMC της CPU τότε θα δούλευε με δύο ή ακόμα και ένα στικ μνήμης αλλά πάντα χωρίς xmp ή στη χειρότερη με zedec.

Στη δική μου περίπτωση ξεκίνησαν τα restarts 15 μέρες μετά την τοποθέτηση του σε σύστημα που δουλεύει απροβλημάτιστα από το 2019. Στην αρχή λίγα, στο τέλος μέχρι και 3 απανωτά προσπαθώντας να ανοίξει τη στιγμή που έκανα login στα windows.

Τα προβλήματα αυτά (WHEA) είναι αρκετά συχνά σε Ryzen 5000. Αν ψάξετε λίγο στο google για Ryzen 5000 WHEA ή EVENT ID 18 θα βρείτε πολλά. Αν απενεργοποιήσεις PBO και CPB από το bios λογικά θα σταματήσουν τα restarts αλλά φυσικά η απόδοση του επεξεργαστή πάει περίπατο.

Έχω διαβάσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις σώζεται η κατάσταση αν αυξήσεις λίγο το voltage της CPU, σε 5800x3d δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να περιμένω πότε θα αποφασίσει η AMD να εγκρίνει το RMA☹️

Όπως λέει και ο thetiesthatbind πρέπει να κινηθείς άμεσα για RMA γιατί δυστυχώς εκεί στην AMD περιμένουν πότε θα ωριμάσει το Jack Daniels πετώντας φελούς σε βαρέλια.  

Σπαμμαρε τους λίγο και θα του επισπεύσουν 

• Like 1
Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου αυτό δεν είναι θέμα τροφοδοτικού και τσάμπα αλλάχτηκε.

Πριν κάνα μήνα  παρουσιάστηκε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα και σε εμένα με μια 6800xt 2 ετών  και cpu 3800X.τροφοδοτικο έχω corsair RM750.

Αφού ψαχτηκα βρήκα ότι το πρόβλημα οφειλόταν στην GPU την οποία έστειλα πίσω στο amazon και μου επεστρεψαν τα χρήματα.

Παρήγγειλα μια Zotac 4080 trinity oc και πραγματικά βρήκα την ηρεμία μου.

Δεν ξέρω αν και στο συγκεκριμένο πρόβλημα φταίει η gpu(έχουν αναφερθεί πολλές χαλασμένες κάρτες μετά το τελευταίο update)αλλά στο κομμάτι cpu η amd τα πάει σκατα το τελευταίο διάστημα και δεν περνάει από  quality control όλα τα chip.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, davarisx είπε

Κατά την γνώμη μου αυτό δεν είναι θέμα τροφοδοτικού και τσάμπα αλλάχτηκε.

Πριν κάνα μήνα  παρουσιάστηκε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα και σε εμένα με μια 6800xt 2 ετών  και cpu 3800X.τροφοδοτικο έχω corsair RM750.

Αφού ψαχτηκα βρήκα ότι το πρόβλημα οφειλόταν στην GPU την οποία έστειλα πίσω στο amazon και μου επεστρεψαν τα χρήματα.

Παρήγγειλα μια Zotac 4080 trinity oc και πραγματικά βρήκα την ηρεμία μου.

Δεν ξέρω αν και στο συγκεκριμένο πρόβλημα φταίει η gpu(έχουν αναφερθεί πολλές χαλασμένες κάρτες μετά το τελευταίο update)αλλά στο κομμάτι cpu η amd τα πάει σκατα το τελευταίο διάστημα και δεν περνάει από  quality control όλα τα chip.

πραγματικα αποριας αξιο πως μια εταιρεια σαν την amd να παρουσιαζουν προβληματα ασυμβατοτητας τα προιντα που παραγει η ιδια τα μεταξυ τους λεμε η καρτα γραφικων που λες με τον επεξεργαστη

Επεξ/σία από giavra
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giavra είπε

πραγματικα αποριας αξιο πως μια εταιρεια σαν την amd να παρουσιαζουν προβληματα ασυμβατοτητας τα προιντα που παραγει η ιδια τα μεταξυ τους λεμε η καρτα γραφικων που λες με τον επεξεργαστη

Εγω οπως και πολλοι αλλοι γιατι δεν εχουμε θεματα ρε φιλε πες μου να καταλαβω , ολα amd ειναι τι σε φταιει η amd  οταν επιλεγεις λαθος πραγματα , δωσε απαντηση τι κανουμε εμεις σωστα και τι κανουν αλλοι λαθος.......αντε να δω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...